Ennyire rétegbringa volt? És én kettőt is vettem belőle?? Ajha...Elsőnek kissé nagy lett, teló nagyon kiemelte nekem, utána azt hiszem használtan vettem a kisebbet, méretet most nem tudom, megmérem majd. Nagyon szép váz.20-as? Nem tőlem vetted véletlenül?
Egyébként kb ez az egyetlen létező teszt/bemutató erről a bicajról, asszem nem is volt másik. Persze, mivel csak egy évig volt elérhető, ez annyira nem is meglepő.
Jelentkezz be Regisztrálj

Magellan
Írta 2018. március 22. - 22:26

Írta 2018. március 22. - 21:01

2003 márciusi Bikemag- ban van a cikk.
Én meg sokáig kerestem ilyen vázat !
Tavaly végre sikerült szert tennem egy komplett 18"-os bringára ami updatelve van.
Majd dobok fel képeket is, meg még a '98- as Crux-ról is.
Milyen verziót építenél belőle?
laczie módosította - 2018. március 22. - 21:01
Írta 2018. március 22. - 20:51

Egyébként kb ez az egyetlen létező teszt/bemutató erről a bicajról, asszem nem is volt másik. Persze, mivel csak egy évig volt elérhető, ez annyira nem is meglepő.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2018. március 22. - 19:52

Ááá végre felbukkant valami "friss" anyag is a netenIlyet is találtam, az utolsó acél Crux 2003-ból.

Melyik újságban van ez a teszt? Régóta pihentetek egy ilyen vázat a padláson, régi tervem hogy méltóvá varázsolom szegényt, szivesen olvasgatnék róla.
Írta 2018. február 26. - 18:13

@talpfa: ha a teló újraépítésről van még képed,én szívesen megnézném! szép a crux, a bomber is klassz! mondhatni, nice&shinny!
...ez meg frosty & muddy
A telónál a "legózás" előtti állapotokról van képem, ezek nem tudom mennyire érdekesek.
Az összerakási fázisokat nem dokumentáltam, az részletesen ott van a manual userben.
Írta 2018. február 25. - 17:22

@talpfa: ha a teló újraépítésről van még képed,én szívesen megnézném! szép a crux, a bomber is klassz! mondhatni, nice&shinny!
...ez meg frosty & muddy
- talpfa kedveli ezt
Írta 2018. február 24. - 22:42

Erről a telófelújításról mesélhetnél kicsit bővebben.
A csillagra szegecselve van a nagytányér, erre értettem a szegecseltet. Ezen a képen jól látni:
a kép innen: ebay.ie/itm/Shimano-Deore-LX-FC-M569-42T-Chainring-and-Spider-42-Tooth-Works-With-XT-FC-M739-/222639248129
Igen erre gondoltam én is. Ilyen értelemben igen, szegecselt a nagy tányér. Szerintem ez csak a "dizájn" végett van, más értelmét nem látom.
A teló esetén mire gondoltál? Fogtam a user manulat és neki áltam szétszedtem az egészet (lásd lenti kép)
A persely szettért felkutattam a fél világhálót mire hozzá jutottam. Kellet hozzá jó adag szerencse is. Az utolsó gyári szimering készletet a Mali raktárából turták nekem elő (ehhez is szerencse kellett) De ebből van jó minőségű utángyártott, egyébként (Endurofork seals).
talpfa módosította - 2018. február 24. - 22:44
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2018. február 24. - 22:00

A Superfly-t tavaly szereztem és teljes egészében felújítottam (szimering, persely stb.).
Fel kellett hozni a bicó szintjére. :) Nem volt egyszerű menet, sok energiám... ráment.
Erről a telófelújításról mesélhetnél kicsit bővebben.
Az LX hajtókar nem szegecselt, hanem egybe van a csillaggal (ilyen volt az XT is) a nagy lánckerék.
Ugyan úgy 8 csavarral bontható az egész, bár tény, egy kicsit fura megoldás volt. És ha cserélni kell a lánckereket, akkor "zsebbenyúlós"....
A csillagra szegecselve van a nagytányér, erre értettem a szegecseltet. Ezen a képen jól látni:
a kép innen: ebay.ie/itm/Shimano-Deore-LX-FC-M569-42T-Chainring-and-Spider-42-Tooth-Works-With-XT-FC-M739-/222639248129
blash módosította - 2018. február 24. - 22:01
Írta 2018. február 24. - 20:37

Szép lett, főleg ezzel a marzóval. Azt honnan sikerült? Vagy csak évek óta őrizgetett darab? A 739-es vagy hanyas XT hátsóváltó még mindig nagyon tetszik, mármint kinézetre, sajna mióta vannak az erősebb rugójú shadow+ váltók, már csak nézegetném. De ami sohasem tetszett, az a nyolc ágú hajtómű. Mire volt jó a szegecselt nagytányér? Szóval nincs egy öt lyukkörös hajtókarod? (: De az Avid Rollamajig még eredetibbé teszi. Nekem Acorból volt ilyen, de túl sok különbséget nem vettem észre, hogy más lenne a váltás.
Szia.
A Superfly-t tavaly szereztem és teljes egészében felújítottam (szimering, persely...stb.).
Fel kellett hozni a bicó szintjére. Nem volt egyszerű menet, sok energiám...ráment.
Az LX hajtókar nem szegecselt, hanem egybe van a csillaggal (ilyen volt az XT is) a nagy lánckerék.
Ugyan úgy 8 csavarral bontható az egész, bár tény, egy kicsit fura megoldás volt. És ha cserélni kell a lánckereket, akkor "zsebbenyúlós"....
talpfa módosította - 2018. február 24. - 20:38
Írta 2018. február 24. - 19:50

Megtöröm a csendet. :)
Kicsit változott megint...
img2.indafoto.hu/1/1/209495_c37eab93c546e55afa3df653ef071642/25702237_e81d22d437c4707ba0681697788cd2f2_xl.jpg
Szép lett, főleg ezzel a marzóval. Azt honnan sikerült? Vagy csak évek óta őrizgetett darab? A 739-es vagy hanyas XT hátsóváltó még mindig nagyon tetszik, mármint kinézetre, sajna mióta vannak az erősebb rugójú shadow+ váltók, már csak nézegetném. De ami sohasem tetszett, az a nyolc ágú hajtómű. Mire volt jó a szegecselt nagytányér? Szóval nincs egy öt lyukkörös hajtókarod? (: De az Avid Rollamajig még eredetibbé teszi. Nekem Acorból volt ilyen, de túl sok különbséget nem vettem észre, hogy más lenne a váltás.
blash módosította - 2018. február 24. - 19:53
Írta 2018. február 24. - 19:20

Jársz terepre is ezzel a szépséggel? Én tuti, hogy a nappaliban tartanám, mint dísztárgyat.
Írta 2018. február 24. - 15:31

Írta 2017. szeptember 25. - 11:40

próbáltam megkeresni, de nem találom. pont olyan volt, mint a tesztben, annyi különbséggel, hogy 1,5-ös slick gumi volt rajta...
Még egy kérdés jutott eszembe.
Milyen a váz anyaga? Nem látok rajta matricát, ami a váz anyagára, méretére utalna és a tesztbe is csak annyi van cr-mo???
(Ezt simán lefelejtették róla?)
Az első szérián még garanciális matrica is rajta volt (5 év), itt csak a tesztben szerepel, hogy 3év.
Írta 2017. szeptember 25. - 11:31

próbáltam megkeresni, de nem találom. pont olyan volt, mint a tesztben, annyi különbséggel, hogy 1,5-ös slick gumi volt rajta...
Jó lenne az a kép. Ha mégis meg lesz és megosztanád, nagyon szépen megköszönném!
Igazából alig lehet erről a típusról képet találni (ami találtam azt elmentettem), élőben sem volt szerencsém hozzá, nagyon az utakon sem rohangálnak.
Írta 2017. szeptember 25. - 09:58

Köszönöm. Külön köszönet a képekért! Nincs esetleg a gyári setupos verzióról is képed? Akár privátban is.
Írta 2017. szeptember 24. - 22:42

Írta 2017. szeptember 24. - 21:48

És a villa beépítési magassága, az milyen volt? Tudod?
Jobb volt mint a régi?
mérni nem mértem (legalábbis nem emlékszem rá) de szerintem ugyanaz volt, mint a régié.
Írta 2017. szeptember 24. - 20:45

őőő, hát megvettem gyári setup-ban, tekertem vele, aztán átépítettem, aztán megint tekertem vele, aztán egy idő után elbontottam és eladtam. kb egy évig volt meg. akkoriban még forgóajtó volt a garázson, kimondottan a bringáknak/alkatrészeknek...
És a villa beépítési magassága, az milyen volt? Tudod?
Jobb volt mint a régi?
Írta 2017. szeptember 24. - 20:10

Nagyon szép (mármint a crux)!
Szabadna tudnom mit csináltál vele?
Azokon a vázgeometria adatokon én is elmerengtem egy picit, hogy nem e elírás?!?
Ugyanaz a villa beépítési magassága, mint az első cruxnak?
őőő, hát megvettem gyári setup-ban, tekertem vele, aztán átépítettem, aztán megint tekertem vele, aztán egy idő után elbontottam és eladtam. kb egy évig volt meg. akkoriban még forgóajtó volt a garázson, kimondottan a bringáknak/alkatrészeknek...