Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5111 hozzászólás a témában

anonym

anonym

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!
Régóta figyelem a hozzászólásokat és úgy gondolom, túl sok fals vagy fél információ kering a Magellan jövõjérõl. Nem célom, hogy „észt osszak” de kikívánkozik belõlem egy-két apróság. A teljes sztori megismerése céljából vissza kell nézni a kezdetekig.
Mint tudjátok a Magellan bringák pályafutása 1998-ban kezdõdött el, ekkor jelentek meg elõször a hazai piacon. Az ötlet, mármint egy minõségi kerékpármárka kialakítása egyetlen személyhez, Lajtár Jenõhöz köthetõ. Ha Õ nincs, ma nem tekerünk ezekkel a bringákkal. Letagadhatatlan, hogy a fejlesztés anyagi és egyéb hátterét a Cseke Zrt. (akkor még Rt.) biztosította, de az évek alatt egyre dinamikusabban növekvõ programot mindössze néhány lelkes ember mûködtette, úgymond cég a cégben. Büszke vagyok rá, hogy én is közéjük tartoztam egészen a 2007 nyarán bekövetkezett „crach”-ig. Hangsúlyozni szeretném, hogy senki nem dolgozott a kezünk alá. A tervezéstõl, a specifikációk összeállításától kezdve a katalógusok szerkesztéséig illetve a kerékpárok összeszerelésének a koordinálásáig mindent mi csináltunk (pontos névsor és létszám az utóbbi évek Magellan ill. B+ katalógusaiban). Ugyebár más cégeknél külön team végzi a tervezést, összeszerelést, marketingtevékenységet, értékesítést stb. Ezzel rá is mutattam a hiányosságainkra. Egyszerre nem lehetsz tervezõmérnök, termékmenedzser, marketinges, értékesítõ, szerelõ stb. Úgy pláne nem, hogy közben a cég egyéb területein dolgozók, akár irigységbõl, akár értetlenségbõl ott tesznek keresztbe ahol tudnak (sokan sokáig azzal sem voltak tisztában milyen kerékpárok is gyártódnak Magellan néven). Ettõl függetlenül szerettük a munkánkat, abszolút a magunkénak éreztük az utolsó csavarig és folyamatosan próbáltunk megfelelni a Ti növekvõ elvárásaitoknak. Ezenkívül, mindannyian bringások voltunk/vagyunk, megtalálhattatok minket minden nagyobb maratonon.
Az említett „crach” 2007 júniusában kezdõdött (igazából egy hosszabb folyamat kiteljesedése volt), amikor Lajtár J. és a Cseke tulajdonosainak nézetkülönbsége a Magellan illetve BikePositive márkákat illetõen odáig fajult, hogy a vezetõség rövid úton megvált a Magellan program addigi vezetõjétõl. Vezetõnk távozásával kis csapatunk néhány tagja azonnal jelezte, hogy nem kíván az új vezetés alatt dolgozni. Utólag bánom, hogy nem tartottam velük, és eleinte elhittem, hogy töretlenül dolgozhatunk tovább. A 2008-as év Magellan és B+ programját az eredeti team megmaradt tagjai és egy hirtelenjében kiemelt, addig mellõzött alkalmazott állította össze. Az elõbb leírtam, hogy sosem voltunk elegen a feladatainkra. Elképzelhetõ, hogy fele- vagy inkább harmad annyian mennyire haladtunk. Az idõközben felvett vezérigazgató és értékesítõk bár próbálták felvenni a fordulatszámot, õk is csak leküzdhetetlen korlátokba ütköztek, a biciklis piac pedig ismeretlen volt számukra. Idõközben mi is rájöttünk: egyre inkább ellehetetlenítenek minket, pláne, hogy a jövõ évet már sínre tettük, csak le kell vezényelni. Ekkor léptünk le mi is. SENKI NEM MARADT AZ EREDETI CSAPATBÓL, ÉS A MAI NAPIG NEM IS PÓTOLTÁK ÕKET MEGFELELÕEN KÉPZETT SZAKEMBEREKKEL. A 2008-as év majdnem minden behozott és eladott alkatrészét olyanok rendelték, akik ezeknek a beérkezésekor már nem dolgoztak a cégnél. A 2007 õszén felvett vezérigazgató és értékesítõ gárda ekkorra szintén megunta a hülyítést és szintén lefalcoltak. Ami idén történt azt már kielemeztétek a korábbi hozzászólások során pl. kiírt grafikai pályázat, a nyomott áron történt kiárusítások stb. A fentiek tudatában mindenki levonhatja a következtetéseit a jövõ évet illetõen. Valószínûleg a legkisebb probléma az lesz, ha csak késni fognak a bringák. Ha ég a ház, oltani kell, nem pedig átrendezni a szobákat…Ettõl függetlenül ne temessétek a márkát, tündökölhet az még… ;))
Az említett cikk pedig nem nektek készült, sokkal inkább egy hitetlenkedõ banknak...

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

szép cikket lehet íratni jó pénzért (legfelljebb nem arra kéne költeni)

számok meg táblázatok nem nagyon támasztják alá a full sikerességet
az az egy darab grafikon a 04-tõl kezdõdõ meredek eséssel minimál emelkedéssel nem éppen pozítiv

Bár nem erre akartam célozni,de ha már itt járunk,mi értelme van ilyen cikket iratni? Kit akarnak ezzel megtéveszteni?

Amit nem értettem,az az hogy Csere Ildikó ha egyszer vezér a cégnél,hogy hogy nem vett részt a márka létrehozásában?Hisz neki képben kellett lennie minden téren,ami a cégnél történik.Vagy csak "bábu vagy ,nincs erõd,valaki irányít"?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.274 hozzászólás

Az 1 oldallal korábban belinkelt interjú nekem más mond.....:confused:

szép cikket lehet íratni jó pénzért (legfelljebb nem arra kéne költeni)

számok meg táblázatok nem nagyon támasztják alá a full sikerességet
az az egy darab grafikon a 04-tõl kezdõdõ meredek eséssel minimál emelkedéssel nem éppen pozítiv
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

Megemlíteném, hogy tisztán lássatok, hogy akik elkezdték csinálni a márkát, és akik csatlakoztak a csapathoz, azok közül egy ember sincs már a cégnél.

Az 1 oldallal korábban belinkelt interjú nekem más mond.....:confused:

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Az aktuális trend az lenne, ha szépen csendben bezárnának!!
Megemlíteném, hogy tisztán lássatok, hogy akik elkezdték csinálni a márkát, és akik csatlakoztak a csapathoz, azok közül egy ember sincs már a cégnél. Ami kábé úgy néz ki, hogy én átveszem a Pipás cipõ márkát jövõre, úgy hogy soha nem csináltam még ilyet, és még szólok pár haveromnak, hogy jöjjenek õk is csinálni velem. Így jellemezném a jelenlegi helyzetet!!! Jahh és majd kíírok egy pályázatot, hogy milyen cipõt szeretnének az emberek, hogy ezzel is idõt nyerjek arra, hogy ne kelljen elmondanom, hogy vége a pipás cipõ cégnek!!! Ez a jelenlegi helyzet!!!! Aki teheti, ne sajnálja azt a 30 forintot, hogy felhívja a csekét és megkérdezze, hogy mi van a jövõ évi bringákkal, és majd meglátjátok milyen kamu dumát vágnak le, vagy csak küldj egy email-t, amiben érdeklõdsz!!!MEGTEHETED, TE VAGY A VÁSÁRLÓ!

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Kivételesen nem próbálkoztok az aktuális trendet meglovagolni, és retro acélvázas országútit, fixit, SS bringát kiadni?
A B+ agyak, kiegészítõk adottak lennének, ha be mernétek vállalni esetleg a szíjhajtást is, akkor valóban üttörõk lennétek itthon.

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Kérdés

Pyxis és polaris váz esetén Fejcsõszög: 70,5 fok és Nyeregvázcsõ-szög: 72 fok
azonos ( papíron) .
Akkor ez jelentheti azt ,hogy ha én a pyxisemet( ami nagy nekem) polarisra cserélem (ami jó nekem ) akkor nem fogok nagy változást észrevenni túrázás esetén?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.274 hozzászólás

Szerintem az is beleférne, hogy egy évet kihagynak a frissítéssel.
Mondjuk most árulnák tovább ezeket a modelleket, addig szépen öszeraknának mindent (tervezés, rendelés, gyártás, hírverés)és végül évvégén kiadnák a 2010-es mondelleket.
:)
Üdv.

csak nincs mit

ami készletet sikerült októberre legyártani, azt egy lendülettel valahol önköltségi ár közelében kiszórták a kereskedõknek...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Szerintem az is beleférne, hogy egy évet kihagynak a frissítéssel.
Mondjuk most árulnák tovább ezeket a modelleket, addig szépen öszeraknának mindent (tervezés, rendelés, gyártás, hírverés)és végül évvégén kiadnák a 2010-es mondelleket.
:)
Üdv.
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Ezzel maximálisan egyetértek! Amennyiben látják az emberek, már megmozdít bennük valamit, és ezzel lehet kompenzálni, azt hogy késõbb jönnek ki a modellek....Amennyiben VALÓBAN JANUÁRBAN LESZNEK GYÁRTVA A 2009-ES MODELLEK, akkor már megvannak a mintavázak, és ha nem is katalógus formában, de képeket simán fel lehet tenni úgy mint a 2008-as modelleknél( bár azért is nagy küzdelem volt, de sikerült elérnem, és nem érdekelt, hogy sokaknak nem tetszett, mert nem nekik kell hogy tetszen, hanem nektek, akik a POTENCIÁLIS VÁSÁRLÓK vagytok)
De azért nincsenek képek, mert nincsenek minták, és a nyakamat teszem rá, hogy nem lesz 2009-es bringa januárban!!!Ha bármi is lesz, akkor ugyanolyan limitált darabszámú átmenet, ami se nem 2008-as, se nem 2009-es, és csak az alsó három kategóriában, hogy a kereskedõk el tudják kezdeni a szezont valami "újnak" nevezhetõ modellekkel, csak utána jön a feketeleves, hogy június-július környékén gyártanak 100-150 bringát, amit kb 5 kereskedõ elvisz, aztán kész. Én nem hiszem el, hogy ezt nem tudják már belátni, hogy ez így sok jót nem fog hozni.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás

Igen, de ha valaki lát képen egy bringát ami tetszik neki, és tudja, hogy tavaszig meg tudja venni, akkor várni fog rá.
Szóval nem akkora marhaság papíron (vagy neten) elhúzni a mézesmadzagot...

Jól szóltál Teo, ez pontosan így van.
Kell az az embereknek, hogy lássák papíron, neten már jóval hamarabb.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

nem lehetne, hogy a magellan kommunikációs vezetõi elmenjenek
a könyvtárba (ezért nyilván nem lehet pénzt adni, pláne nem ennyit)
és kivegyék a marketing alapjai címû könyvet?

ígérem csomó érdekes dolog lesz benne, amit késõbb lehet
alkalmazni és nem kell a saját utatokon járni és újabb és újabb
hajmeresztõ butaságba beleszaladni...

odaadom nekik. egyébként meg kb 2-3 hete van itthon egy 2009-es kona váz...

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
nem lehetne, hogy a magellan kommunikációs vezetõi elmenjenek
a könyvtárba (ezért nyilván nem lehet pénzt adni, pláne nem ennyit)
és kivegyék a marketing alapjai címû könyvet?

ígérem csomó érdekes dolog lesz benne, amit késõbb lehet
alkalmazni és nem kell a saját utatokon járni és újabb és újabb
hajmeresztõ butaságba beleszaladni...
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

ez okés, de azért emlékezzetek.... ilyen idõben sosem voltak készen a magellanok
én csak azért írtam ide, hogy elmondjam, lesznek.
azt nem írtam, hogy elöbb, mint eddig :)
kivéve az idei szopós évet :)

na meg egy dolog, hogy ki mit mutat be bikemag-ban, más kérdés, hogy mikortól viheted haza.. :)

Ezt azért te sem gondolhatod komolyan!Engem akarsz megvezetni??!!
2007 augusztus végén, és 2007 szeptember elején voltak vevõtalálkozók(Kereskedõknek), amin be lettek mutatva a 2008as tervek, ami ugye kicsit másabb lett mint a tervek alapján, de voltak tervek. Idén volt már vevõtalálkozó??? Azért mert van kettõ tesztváz, az azt jelenti, hogy lesz bringa???
Te is tudod ha januárban lesz leszerelve bringa,az azt jelenti, hogy decemberben kell hogy bejöjjön az áru, ami ugye 3 hónap alatt ér ide ugye ha nem tévedek, és nem jön közbe semmi.
2008-as mintavázak jöttek be tavaly decemberben, karácsony elõtt egy héttel.
Összegezve, ha lesz januárban leszerelve 2009-es Magellan, akkor már bennt van az összes mintaváz(és már a kereskedõknek be van mutatva), és már két hónapja úton van az áru, és nem csak a vázak, hanem a váltók(ugye tudod a részleteket), kerekek(szintén tudnék rá mondani vmit), nyergek(had ne mondjak semmit).
Egyszerûen: MEGINT HÜLYÍTVE VANNAK A SPORTTÁRSAK!!!!!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A tesztek meg nem csak papíronkészgép hirdetések ;)

Ride everywhere.

.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

na meg egy dolog, hogy ki mit mutat be bikemag-ban, más kérdés, hogy mikortól viheted haza.. :)

Igen, de ha valaki lát képen egy bringát ami tetszik neki, és tudja, hogy tavaszig meg tudja venni, akkor várni fog rá.
Szóval nem akkora marhaság papíron (vagy neten) elhúzni a mézesmadzagot...

san marco

san marco

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
ez okés, de azért emlékezzetek.... ilyen idõben sosem voltak készen a magellanok
én csak azért írtam ide, hogy elmondjam, lesznek.
azt nem írtam, hogy elöbb, mint eddig :)
kivéve az idei szopós évet :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Jogos, mindenki ezt csinálja. pl a mostani bikemagban már a 2009-es modellek vannak (tehát már vagy két hónapja készek) és nem csak a nagy konna meg mereda tud 2009-es modellt felmutatni, hanem egy hirdetés szerint a szintén magyarmárka gepida is.

Ride everywhere.

.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

......január végére nem egy-két darab 2009es magellan lesz...

de ha januárban tényleg jönnek 2009 es modellek akkor miért nem reklámozzák már õket?
szerintem az senkinek se jó ha csak szépen csendben kikerülnek a boltba az új termékek.
ha tetszetõsek/jók lesznek akkor jópár vevõt már most simán meg lehetne fogni

san marco

san marco

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
nos, akik 2007ben elmentek nagyon benne voltak a magellanban, ezért nehéz volt pótolni õket.
január végére nem egy-két darab 2009es magellan lesz...
tudom, most azt fogjátok írni, hogy mi van, ha nem, és a többi....
maradjunk annyiban, hogy januárban térjünk vissza a témára, addig úgyis csak szimpla ígergetésnek tûnhet írkálásom :)