Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

vettem egy caprine forest bicót 54 e hufért. ( 2008 as) szerintetek jobb, mint a magellan hydra, ha nem miért, ha igen akkor hol használhatom?? (csak 35 kiló és 145 centi vagyok)

kissé okafogyottá vált a kérdésed, ha már megvan a gép...
de a caprine felszereltsége egy hajszállal jobb (ha jól tévedek)

Gaben96

Gaben96

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
vettem egy caprine forest bicót 54 e hufért. ( 2008 as) szerintetek jobb, mint a magellan hydra, ha nem miért, ha igen akkor hol használhatom?? (csak 35 kiló és 145 centi vagyok)

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

Vagy jönnek a katalógus vázak...

Amiket mondjuk újfiúk terveztek kint.... oppá. :)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

az a baj hogy ez az írás nekem csak azt eredményezi, hogy az eddigi szakemberek elmentek a sok éves tapasztalatukkal együtt, így akárki jön, aki nem évekig tervezett pl. vázakat valahol máshol(na de hol MO-n ezen kívül???), az csak újfiú lehet, nekem meg az a váz nem kell, inkább veszek olyat amiben megbízom, vagy marad a 2007-es Pyxis-em ;)

Vagy jönnek a katalógus vázak...

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
az a baj hogy ez az írás nekem csak azt eredményezi, hogy az eddigi szakemberek elmentek a sok éves tapasztalatukkal együtt, így akárki jön, aki nem évekig tervezett pl. vázakat valahol máshol(na de hol MO-n ezen kívül???), az csak újfiú lehet, nekem meg az a váz nem kell, inkább veszek olyat amiben megbízom, vagy marad a 2007-es Pyxis-em ;)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Nagyon érdekes, és tanulságos volt Anonym leírása, ennek fényében nagyon kíváncsi leszek a 2009-es szériára.

Kisülhet belõle pozitív is, de szakember nélkül nehéz kihozni valami egyedit...

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

konáét próbáltad már rá Drusza ?

meg "nálunk" volt egy rahedli mielõtt szabira jöttem :)

Shark azért elég nagy változás volt a 07-es széria. a régebbiek az átlagnál sokkal hosszabbak voltak, ez meg teljesen más geo volt , a régi abszolut verseny cc geo ez meg rövid túraváz ahhoz képest. ráadásul nem volt a 18-as , páratlanok voltak , ahhoz képest a 17-es baromi rövid, tán még a 19-es is rövidebb volt mint a régi 18-as. ílyen szemszögbõl érthetõ az elégedetlenség. az idei team-ek már közwelebb vannak a régiekhez, meg rájöttek hogy kell a 18as is.

na jó legyen ;) mondjuk nekem nem volt elõtte magim, de a mostani pont a méretem, mintha nekem csinálták volna :)

a bringaszállító

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Konában már én is gondolkodtam, mert nagyon hasonlít a H típusúra, és olyat meg egyébként is vennem kell, hogy legyen tartalék.
"Az üzlet" tippet köszönöm, lehet meg is lesem a legközelebbi alkalommal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Shark azért elég nagy változás volt a 07-es széria. a régebbiek az átlagnál sokkal hosszabbak voltak, ez meg teljesen más geo volt , a régi abszolut verseny cc geo ez meg rövid túraváz ahhoz képest. ráadásul nem volt a 18-as , páratlanok voltak , ahhoz képest a 17-es baromi rövid, tán még a 19-es is rövidebb volt mint a régi 18-as. ílyen szemszögbõl érthetõ az elégedetlenség. az idei team-ek már közwelebb vannak a régiekhez, meg rájöttek hogy kell a 18as is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

és miért nincs sehol a polarx vázamhoz csuszopapucsos váltofül? mikor 5 évig kellene lennie az eladot termékekhez alkatrésznek?

Hehehe, nekem volt olyan vázam, amihez már abban az évben SEM lehetett kapni V-fék tüskét és váltófület. Elsõt még máshol fel lehetett hajtani, utóbbit barkácsolni kellett, ajánlom ezt neked is. Egyébként elõfordulhat, hogy egyezik más vázakhoz használatos darabbal, érdemes szétnézned.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
berki!
lehet jobban jársz ha csináltatsz egy szakival valahol!

marton!

az a gyerekbicigli nekem az eddigi legideálisabb xc-maraton bringám, igaz nem vagyok már gyerek, de nem is nõttem túl nagyra:), szerintem a geo-val semmi baj, mondjuk rajtad kívül még nem is hallottam, hogy óriás szar lenne a pyxis geo-ja;), pedig használnak egy páran itt 19"+ os vázakat is ebbõl...

a bringaszállító

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
ne haragudj ettol nem lettem boldogabb. :) 4 honapja nem tudom használni a saját bringám. Most majd lefényképezem a váltófület elküldöm emailbe Csekének egy szerelmes levéllel, aztán hátha elõturnak nekem egyet kettõt :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

és miért nincs sehol a polarx vázamhoz csuszopapucsos váltofül? mikor 5 évig kellene lennie az eladot termékekhez alkatrésznek?

Sajnos nem egyedi az eseted. Nálam "sima" CC vázhoz hiányzik ilyen alkatrész.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Te, mond már meg, ki tervezte a 2007es Pyxis geometriát ? A jó kis hosszú geometriából csinálni egy gyerekbiciglit. Nóóóóórmális ??? Az egy XC bringa nem túra vagy dirt gép, könyörgöm ! Ki csinált ilyen hülyeséget ? Az biztosan nem tekert még életében a Városligeten kívül.
Amúgy én 2002es Pyxis-el tekerek. Kiválló geometria és jól tervezett festés.
Imádom !
Marci

anonym

anonym

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!
Régóta figyelem a hozzászólásokat és úgy gondolom, túl sok fals vagy fél információ kering a Magellan jövõjérõl. Nem célom, hogy „észt osszak” de kikívánkozik belõlem egy-két apróság. A teljes sztori megismerése céljából vissza kell nézni a kezdetekig.
Mint tudjátok a Magellan bringák pályafutása 1998-ban kezdõdött el, ekkor jelentek meg elõször a hazai piacon. Az ötlet, mármint egy minõségi kerékpármárka kialakítása egyetlen személyhez, Lajtár Jenõhöz köthetõ. Ha Õ nincs, ma nem tekerünk ezekkel a bringákkal. Letagadhatatlan, hogy a fejlesztés anyagi és egyéb hátterét a Cseke Zrt. (akkor még Rt.) biztosította, de az évek alatt egyre dinamikusabban növekvõ programot mindössze néhány lelkes ember mûködtette, úgymond cég a cégben. Büszke vagyok rá, hogy én is közéjük tartoztam egészen a 2007 nyarán bekövetkezett „crach”-ig. Hangsúlyozni szeretném, hogy senki nem dolgozott a kezünk alá. A tervezéstõl, a specifikációk összeállításától kezdve a katalógusok szerkesztéséig illetve a kerékpárok összeszerelésének a koordinálásáig mindent mi csináltunk (pontos névsor és létszám az utóbbi évek Magellan ill. B+ katalógusaiban). Ugyebár más cégeknél külön team végzi a tervezést, összeszerelést, marketingtevékenységet, értékesítést stb. Ezzel rá is mutattam a hiányosságainkra. Egyszerre nem lehetsz tervezõmérnök, termékmenedzser, marketinges, értékesítõ, szerelõ stb. Úgy pláne nem, hogy közben a cég egyéb területein dolgozók, akár irigységbõl, akár értetlenségbõl ott tesznek keresztbe ahol tudnak (sokan sokáig azzal sem voltak tisztában milyen kerékpárok is gyártódnak Magellan néven). Ettõl függetlenül szerettük a munkánkat, abszolút a magunkénak éreztük az utolsó csavarig és folyamatosan próbáltunk megfelelni a Ti növekvõ elvárásaitoknak. Ezenkívül, mindannyian bringások voltunk/vagyunk, megtalálhattatok minket minden nagyobb maratonon.
Az említett „crach” 2007 júniusában kezdõdött (igazából egy hosszabb folyamat kiteljesedése volt), amikor Lajtár J. és a Cseke tulajdonosainak nézetkülönbsége a Magellan illetve BikePositive márkákat illetõen odáig fajult, hogy a vezetõség rövid úton megvált a Magellan program addigi vezetõjétõl. Vezetõnk távozásával kis csapatunk néhány tagja azonnal jelezte, hogy nem kíván az új vezetés alatt dolgozni. Utólag bánom, hogy nem tartottam velük, és eleinte elhittem, hogy töretlenül dolgozhatunk tovább. A 2008-as év Magellan és B+ programját az eredeti team megmaradt tagjai és egy hirtelenjében kiemelt, addig mellõzött alkalmazott állította össze. Az elõbb leírtam, hogy sosem voltunk elegen a feladatainkra. Elképzelhetõ, hogy fele- vagy inkább harmad annyian mennyire haladtunk. Az idõközben felvett vezérigazgató és értékesítõk bár próbálták felvenni a fordulatszámot, õk is csak leküzdhetetlen korlátokba ütköztek, a biciklis piac pedig ismeretlen volt számukra. Idõközben mi is rájöttünk: egyre inkább ellehetetlenítenek minket, pláne, hogy a jövõ évet már sínre tettük, csak le kell vezényelni. Ekkor léptünk le mi is. SENKI NEM MARADT AZ EREDETI CSAPATBÓL, ÉS A MAI NAPIG NEM IS PÓTOLTÁK ÕKET MEGFELELÕEN KÉPZETT SZAKEMBEREKKEL. A 2008-as év majdnem minden behozott és eladott alkatrészét olyanok rendelték, akik ezeknek a beérkezésekor már nem dolgoztak a cégnél. A 2007 õszén felvett vezérigazgató és értékesítõ gárda ekkorra szintén megunta a hülyítést és szintén lefalcoltak. Ami idén történt azt már kielemeztétek a korábbi hozzászólások során pl. kiírt grafikai pályázat, a nyomott áron történt kiárusítások stb. A fentiek tudatában mindenki levonhatja a következtetéseit a jövõ évet illetõen. Valószínûleg a legkisebb probléma az lesz, ha csak késni fognak a bringák. Ha ég a ház, oltani kell, nem pedig átrendezni a szobákat…Ettõl függetlenül ne temessétek a márkát, tündökölhet az még… ;))
Az említett cikk pedig nem nektek készült, sokkal inkább egy hitetlenkedõ banknak...

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

szép cikket lehet íratni jó pénzért (legfelljebb nem arra kéne költeni)

számok meg táblázatok nem nagyon támasztják alá a full sikerességet
az az egy darab grafikon a 04-tõl kezdõdõ meredek eséssel minimál emelkedéssel nem éppen pozítiv

Bár nem erre akartam célozni,de ha már itt járunk,mi értelme van ilyen cikket iratni? Kit akarnak ezzel megtéveszteni?

Amit nem értettem,az az hogy Csere Ildikó ha egyszer vezér a cégnél,hogy hogy nem vett részt a márka létrehozásában?Hisz neki képben kellett lennie minden téren,ami a cégnél történik.Vagy csak "bábu vagy ,nincs erõd,valaki irányít"?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az 1 oldallal korábban belinkelt interjú nekem más mond.....:confused:

szép cikket lehet íratni jó pénzért (legfelljebb nem arra kéne költeni)

számok meg táblázatok nem nagyon támasztják alá a full sikerességet
az az egy darab grafikon a 04-tõl kezdõdõ meredek eséssel minimál emelkedéssel nem éppen pozítiv
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

Megemlíteném, hogy tisztán lássatok, hogy akik elkezdték csinálni a márkát, és akik csatlakoztak a csapathoz, azok közül egy ember sincs már a cégnél.

Az 1 oldallal korábban belinkelt interjú nekem más mond.....:confused:

geffennaa

geffennaa

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Az aktuális trend az lenne, ha szépen csendben bezárnának!!
Megemlíteném, hogy tisztán lássatok, hogy akik elkezdték csinálni a márkát, és akik csatlakoztak a csapathoz, azok közül egy ember sincs már a cégnél. Ami kábé úgy néz ki, hogy én átveszem a Pipás cipõ márkát jövõre, úgy hogy soha nem csináltam még ilyet, és még szólok pár haveromnak, hogy jöjjenek õk is csinálni velem. Így jellemezném a jelenlegi helyzetet!!! Jahh és majd kíírok egy pályázatot, hogy milyen cipõt szeretnének az emberek, hogy ezzel is idõt nyerjek arra, hogy ne kelljen elmondanom, hogy vége a pipás cipõ cégnek!!! Ez a jelenlegi helyzet!!!! Aki teheti, ne sajnálja azt a 30 forintot, hogy felhívja a csekét és megkérdezze, hogy mi van a jövõ évi bringákkal, és majd meglátjátok milyen kamu dumát vágnak le, vagy csak küldj egy email-t, amiben érdeklõdsz!!!MEGTEHETED, TE VAGY A VÁSÁRLÓ!