Hello
köszi a gyors választ.
Egyik régebben bringázó barátom segítségével összeválogattam alkatrészeket.
100-110ezer forintért van kompletten Crater vázas gép. Nem tudtam meg arról a géprõl minden részletet, de én ugyanennyi pénzért jobb váltót, jobb féket, jobb hajtómûvet találtam bele. Pl négyszögtengelyes Bike+ középcsapággyal meg valami "lasco" hajtókarral szemben shimano octalinkes középcsapágy és shimano alivio hajtómû. Féknek B+ helyett shimano V fékek, 1500 forintos hátsó váltó helyett belefért 4000huf shimano Acera hátsó váltó. Elsõ villa gyárilag valami 25ezres RST gila nemtommi, de barátom szerint egy 16e-s suntour is bõven elég lesz. Tudom hogy minden bringás más márkára esküszik, és lehet hogy más szerint az RST a jobb, de én megbízom barátom véleményében.
Szóval nem is nagyságrendekkel, de sok alkatrészbõl tudok jobbat választani, amelyik alkatrész pedig kevésbé lényeges (kormány, nyereg, stb) abból pedig jó lesz nekem az olcsóbb is.
Vidra
Üdv!
Ha 110-120 kiló vagy akkor a kormányból és a nyeregcsõbõl nem éri meg olcsót venni, mert kb havonta ki fog alattad hajlani aztán majd nézhetsz... ezt tapasztalatból tudom... BBB-bõl vannak megfelelõ anyagú és FALvastagságú csövek amik nem túl drágák... Az hogy egy alkatrész drága az nem azért van mert könnyebb és szebb, hanem mert sokkal drágább anyagból van, tehát nem árt megkérdezni egy hozzáértõt, aki tudja is hogy mit jelent az adott aluötvözet...
Lehet hogy jobban járnál hogyha hagynád a crater vázat, vagy draco... és néznél egy régebbi polaris, vagy serpens vázat, azok megállank egy 15-20 ezerben, és némelyik 7005-ös aluból van, és nem grammániásoknak készült, szóval még ugrabugrázni is szoktak vele elvetemültek.
A suntour egy olyan teleszkópmárka ami nagyon megosztja a közvéleményt, nekem eddíg csak 100% ig negatív tapasztalataim vannak vele, fõleg a 20ezer alatti árkategória borzasztó, kijár belõle a szimering, és két állásban mozog...
A fékekrõl meg annyit hogyha használtál már shimano v-féket ami XT-kategória alatti, akkor azt azzal kezdted hogy vettél bele egy normális fékpofát... szóval a B+ nem rosszabb sõt... azt hiszem a tektro gyártja ezeket a fékeket, csak b+matricával adják el csekéék.
Az oktalineks hajtókar az OK, de 110 kilóra már lehet hogy az is kevés lesz, az integrált meg már csillagászati kategória egy ilyen bringára.
130-ért már nagyon jó bringát lehet venni a bikemag piactéren... full xt vagy sram x-9 szintben, érdemes benézni...
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...