Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Egyébként nem értem a dolgot, miért kellett egy itthon elfogadott és bejáratott márkát szisztematikusan így szétverni?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A legrosszabb esetben is csak a márka szûnhetne meg, a Cseke Rt. nem. De ennek sincs sok realitása, inkább eladják a nevet és keresnek rajta egy kis pénzt, mintsem leállítsák. Egyébként meg akkor sem vállalsz nagy kockázatot ha esetleg megszûnik. Legfeljebb nyomott áron kiárulnak mindent. Mindez persze fikció!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

pedig évek óta szokás hogz csekééknél szeptemberben kezdõdik a szezon :)

Ennek sok értelmét nem látom. De ebben az esetben, ha a SpeedBike-tól is nemleges válasszal hívnak vissza, tényleg új márka után kell nézzek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem is mondták egy bicóboltban, mihelyt kiejtettem a számon azt, hogy Magellan, már mondták is, hogy kezdjek el más bicómárka után nézni, mert lehetetlen lesz beszerezni azt, amit akarok. Egy másik helyen meg azt mondták, hogy késik a szállítmány (mivel késik a gyártás), ezért nincs náluk, amit keresek. Õszintén szólva én elkezdtem nézelõdni más alternatívák felé, mert tényleg bosszantó, hogy ilyen gyér a kínálat Magellan téren (úgy értem sehol sincs az, ami kéne), de ár-érték arányban meg olyan jók a Magellan-ok...

pedig évek óta szokás hogz csekééknél szeptemberben kezdõdik a szezon :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Én ezt nem csak úgy hallottam, hanem konkrétan közölték velem ma egy boltban, hogy idén már egyáltalán nem foglalkoznak Magellánnal, mert megszûnnek.

Nekem is mondták egy bicóboltban, mihelyt kiejtettem a számon azt, hogy Magellan, már mondták is, hogy kezdjek el más bicómárka után nézni, mert lehetetlen lesz beszerezni azt, amit akarok. Egy másik helyen meg azt mondták, hogy késik a szállítmány (mivel késik a gyártás), ezért nincs náluk, amit keresek. Õszintén szólva én elkezdtem nézelõdni más alternatívák felé, mert tényleg bosszantó, hogy ilyen gyér a kínálat Magellan téren (úgy értem sehol sincs az, ami kéne), de ár-érték arányban meg olyan jók a Magellan-ok...

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Az a 6 fok 1,5-2cm-t jelent a kormány magasságában ha megfordítod.

Értem én értem, kérem szépen, DE ezen http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg már csak pluszba jelenti azt a 1,5-2 centit.
Csak rakom...

Edelweiss

Edelweiss

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Én ezt nem csak úgy hallottam, hanem konkrétan közölték velem ma egy boltban, hogy idén már egyáltalán nem foglalkoznak Magellánnal, mert megszûnnek.

Pedig két hónapja úgy váltunk el az eladóval, hogy majd jövök megkérdezni az árakat!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor 84/6-os :) de nem 15 vagy 30 fokos. Egyébként Ritchey Pro.

Az a 6 fok 1,5-2cm-t jelent a kormány magasságában ha megfordítod.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Hallott valaki arról, hogy a Magellán tönkre megy és bezár?

ja, kb 5 éve folyamatosan beszélik

ahoz képest aránylag jól van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Akkor 84/6-os :) de nem 15 vagy 30 fokos. Egyébként Ritchey Pro.
Project 2es Konám volt még régebben a városiban, aminek a vázméretre ugyan az, mint a Pyxis és bármennyire is szerettem, nekem már az is túl megemelte az elejét. Igy aztán eladtam és betettem a 6800as Wheeler váz eredeti velláját.

Villát nem akarok a terepbe rakni, igy is kissé ki van már a jobb vállam, nem kell, hogy a csuklóm is odalegyen.

Ezt a képet K csak azért csináltam, hogy kb lehessen látni a különbséget. Hajtómûhöz igazitottam a méretet a torzulás ill. a nem párhuzamos képsík miatt. :)

Ezzel a nagy meredekséggel az a másik probléma, hogy ha lábközé veszem a vasat, olyan mintha túlméretes váz lenne alattam.

Na tovább nem ragozom. :)

Abba a vázba max. 80as RS SID illik, de inkább 63as. A nyerged told elõre, az sokkal többet számít mint a stucni forgatása...
OFF:
Oké, hogy alacsony vagy, de ugyanebbõl az okból kifolyólag bent ülsz a két kerék között, én meg kb. a hátsótengelyen, vajon kinek van nagyobb erõkarja a hanyatteséshez? ;)
Edzeni kell aztán kinövöd a hanyattesõs betegséget. Utána a gumi tapadása fog csak limitálni mászásnál. :)

Értem, hogy nagyobb az erôkar nálad, de a súlypontod sokkal magasabban van. Ergó folyton a kormányon "tehénkedsz". És nekem pont ez hiányzik. Szeretek tehénkedni. ;) A nyerget meg már nem lehet elôrébb tenni sajnos.

RS SIDben nem gondolkodom, nincs annyi zsetonom erre a dologra, megint csak sajnos.

Én egy U-turn-os RS Duke-ot el tudnék benne képzelni összehúzva (aztán lefelénél ki lehet tekerni). Az menõ lenne :D Viszont sajnos már nem túl egyszerû beszerezni.

Azt én is el tudnám képzelni :) Találtam egy 63/100ast. Finoman néz ki. Jókat olvastam róla.
Csak rakom...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Abba a vázba max. 80as RS SID illik, de inkább 63as. A nyerged told elõre, az sokkal többet számít mint a stucni forgatása...

Ezt a vázat én egy 63 mm-es SID-del használtam, azzal pont jó volt, a 80-as Skareb már kicsit sok bele.
Elég lapos a fejcsõszög, nem szereti a magas telókat.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Edelweiss

Edelweiss

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Hallott valaki arról, hogy a Magellán tönkre megy és bezár?

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Szevasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tôletek, teló/villa vásárlással kapcsolatban.
Van nekem egy ilyen K bringám

Én egy U-turn-os RS Duke-ot el tudnék benne képzelni összehúzva (aztán lefelénél ki lehet tekerni). Az menõ lenne :D Viszont sajnos már nem túl egyszerû beszerezni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Akkor elmondom. Én 165 centi vagyok és a nyergem 62 centire van a középcsapágytól, nem 82re. Ergó sokkal kisebb ivben nehezdek a kormányra, mint pl. te. Tulképp akkor tudom elérni a te karod által bezárt szöget a kormányra, ha kb. kiállva tekerek.
A lendülettel egyetértek, de ha karomnyi gyökerek vannak keresztben a huszonfokos emelkedôn, akkor lehet neked akármilyen lendületed :)

Jut szmbe. Az eredeti kédésemre esetleg valaki építô jelleggel... nem feltétlenül a gyengeségemet hangsúlyozva? :)

OFF:
Oké, hogy alacsony vagy, de ugyanebbõl az okból kifolyólag bent ülsz a két kerék között, én meg kb. a hátsótengelyen, vajon kinek van nagyobb erõkarja a hanyatteséshez? ;)
Edzeni kell aztán kinövöd a hanyattesõs betegséget. Utána a gumi tapadása fog csak limitálni mászásnál. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
az a stucni tuti nem nulla fokos...

a vázra tényleg vevõ lennék! ;)

...és még mindig: tegyél bele merev villát! ;)

íme a cruxom, kona p2-vel.

azóta már van színben-méretben passzoló roox nyeregcsõ, került fel "korhûtlen" easton ea30 kormány.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Kössz az infókat!
Csak rakom...

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Ez egy 1998 as váz nem 80 villához tervezték, de jól használható azzal is, én próbáltam, annál nagyobb tényleg nem ajánlott... Dart-ot ne vagyél mert egy fos... inkább használtan valami torát, vagy olcsó manitout.
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Tedd bele a 80 mm-es Dartot nyugodtan. Jobb lesz a geod és a villa is másik kategória.
(Ha valaki vette volna a fáradságot és jobban megnézte volna a belinkelt képet, biztos feltûnt volna, hogy a láncvilla vízszintesen áll. Ergo a 100-as teló túl nagy.)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
0 fokos
Csak rakom...

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
idézve magamat.

Helló,

esetleg a stucni megfordításával is lehetne próbálkozni ebben az esetben,szerintem!

üdv,Péter