Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5111 replies to this topic

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Feltöltött kép
Én ezeket írtam fel, elvileg nem hagytam ki dolgokat. persze lehet, hogy a kerékagyhoz a gyorszárat külön kell megvenni, az párezer forint, de a fontos dolgokat nézve (hajtómû, váltó, fék) sokkal jobb dolgokat tettem a listába mint amivel gyárilag szerelik. Most az, hogy esetleg a teló egy olcsóbb fajta, meg a kerék is lehet, hogy olcsóbb, viszont a kerékagy a gyári kivitelben kónuszos, én meg iparisat választottam.
Nem kizárt, hogy ez a 110e forint a végére 130lesz, de a vázat leszámítva kb. egy kategóriával jobb lehet, mint a 100e gyári szerelés.
Bevallom, ha nem is éri meg összerakosgatni az egyben megvétellel szemben, akkor is összeválogatva lesz, mert nem gazdálkodom sok "felesleges" pénzbõl, tehát egyben soha nem tudnám megvenni, viszont amikor van egy kis pénzem akkor megveszek hozzá valamit, akkor kb fél év után meglehet a bringám. A másik dolog amiért szeretném összeválogatni az alkatrészeket, az az, hogy ha valami alkatrész szar és tönkremegy akkor inkább magamat hibáztatom, mint a gyárat aki vackot szerelt össze. Ha magamra haragszom az kevésbé idegesít. Nem, nem vagyok mazochista :) Motoromnál is így vagyok, inkább szerelem én amióta "értek" hozzá, minthogy másnak adjam oda, mert volt amikor elvittem a gépet egy problémával szerelõhöz, megcsinálta, hazamentem vele és a kapuban megint elfosta magát ugyanúgy. Azóta én szerelem a gépet, mert magamra haragudni kevésbé idegesítõ. :)

Vidra

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Ha a végén minden "apróságot" összeadsz, szerintem teljesen kizárt, hogy olcsóbban gyere ki. Még ugyanolyan alkatrészekkel se, nemhogy jobbal. De ha mégis :D akkor tudtok valamit.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

a vázzal nem lesz gond. olcsó nehéz, van benne anyag.

afelõl hogy annyiból egy nagyságrendel jobb bringát tudsz építeni, viszont erõs kétségeim vannak.

Hello
köszi a gyors választ.
Egyik régebben bringázó barátom segítségével összeválogattam alkatrészeket.
100-110ezer forintért van kompletten Crater vázas gép. Nem tudtam meg arról a géprõl minden részletet, de én ugyanennyi pénzért jobb váltót, jobb féket, jobb hajtómûvet találtam bele. Pl négyszögtengelyes Bike+ középcsapággyal meg valami "lasco" hajtókarral szemben shimano octalinkes középcsapágy és shimano alivio hajtómû. Féknek B+ helyett shimano V fékek, 1500 forintos hátsó váltó helyett belefért 4000huf shimano Acera hátsó váltó. Elsõ villa gyárilag valami 25ezres RST gila nemtommi, de barátom szerint egy 16e-s suntour is bõven elég lesz. Tudom hogy minden bringás más márkára esküszik, és lehet hogy más szerint az RST a jobb, de én megbízom barátom véleményében.

Szóval nem is nagyságrendekkel, de sok alkatrészbõl tudok jobbat választani, amelyik alkatrész pedig kevésbé lényeges (kormány, nyereg, stb) abból pedig jó lesz nekem az olcsóbb is.

Most a listám ott tart, hogy 110e-be lenne a gép. Persze a listám képlékeny, igazából csak tájékoztató jellegû, hogy az ott megjelölt cuccoknál se sokkal drágábbat, se sokkal olcsóbbat (gagyibbat) ne vegyek meg.

Vidra

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Hello
eddig csak kocabringás voltam (boltba jártam egy olcsó obis bringával, amit az utóbbi 10év alatt sikerült használható szintre fejleszteni, szóval nem kell szerelni hetente :) ) de szeretnék elkezdeni könnyû terepen kerékpározni valami CC géppel. Nem akarok én 70nel száguldozni lejtõkön, csak erdei földutakon tekeregni, ezért kinéztem egy magellan crater vázat. Építeni szeretném a bringát, mert nem akarok olcsó alapszintû gépet (pl draco 50ezerért), és kb annyi pénzbõl mint amibe egy magellan crater bringa kerül egy nagyságrendekkel jobb bringát tudnék összerakni. Na most a gondom az, hogy nem vagyok éppen könnyûsúlyú egyén (110-120kg), és aggódom hogy egy ilyen olcsó alu váz mennyire lenne tartós alattam. Mint mondtam semmi extra dolgot nem szeretnék csinálni, csak erdei utakon túrázni. Mi a véleményetek? Egy próbát megér?

Sajnos a régi kínai bringámat nem tudom fejleszteni, mert valami idióta szabványú a villanyaka (21.1mm), és a elég rövid is a váz, kanyarban a térdem beleér a kormányba. boltba járni jó, de terepen nem szivatnám magam ezzel.

Vidra

a vázzal nem lesz gond. olcsó nehéz, van benne anyag.

afelõl hogy annyiból egy nagyságrendel jobb bringát tudsz építeni, viszont erõs kétségeim vannak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Hello
eddig csak kocabringás voltam (boltba jártam egy olcsó obis bringával, amit az utóbbi 10év alatt sikerült használható szintre fejleszteni, szóval nem kell szerelni hetente :) ) de szeretnék elkezdeni könnyû terepen kerékpározni valami CC géppel. Nem akarok én 70nel száguldozni lejtõkön, csak erdei földutakon tekeregni, ezért kinéztem egy magellan crater vázat. Építeni szeretném a bringát, mert nem akarok olcsó alapszintû gépet (pl draco 50ezerért), és kb annyi pénzbõl mint amibe egy magellan crater bringa kerül egy nagyságrendekkel jobb bringát tudnék összerakni. Na most a gondom az, hogy nem vagyok éppen könnyûsúlyú egyén (110-120kg), és aggódom hogy egy ilyen olcsó alu váz mennyire lenne tartós alattam. Mint mondtam semmi extra dolgot nem szeretnék csinálni, csak erdei utakon túrázni. Mi a véleményetek? Egy próbát megér?

Sajnos a régi kínai bringámat nem tudom fejleszteni, mert valami idióta szabványú a villanyaka (21.1mm), és a elég rövid is a váz, kanyarban a térdem beleér a kormányba. boltba járni jó, de terepen nem szivatnám magam ezzel.

Vidra

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Egyébként nem értem a dolgot, miért kellett egy itthon elfogadott és bejáratott márkát szisztematikusan így szétverni?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A legrosszabb esetben is csak a márka szûnhetne meg, a Cseke Rt. nem. De ennek sincs sok realitása, inkább eladják a nevet és keresnek rajta egy kis pénzt, mintsem leállítsák. Egyébként meg akkor sem vállalsz nagy kockázatot ha esetleg megszûnik. Legfeljebb nyomott áron kiárulnak mindent. Mindez persze fikció!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

pedig évek óta szokás hogz csekééknél szeptemberben kezdõdik a szezon :)

Ennek sok értelmét nem látom. De ebben az esetben, ha a SpeedBike-tól is nemleges válasszal hívnak vissza, tényleg új márka után kell nézzek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nekem is mondták egy bicóboltban, mihelyt kiejtettem a számon azt, hogy Magellan, már mondták is, hogy kezdjek el más bicómárka után nézni, mert lehetetlen lesz beszerezni azt, amit akarok. Egy másik helyen meg azt mondták, hogy késik a szállítmány (mivel késik a gyártás), ezért nincs náluk, amit keresek. Õszintén szólva én elkezdtem nézelõdni más alternatívák felé, mert tényleg bosszantó, hogy ilyen gyér a kínálat Magellan téren (úgy értem sehol sincs az, ami kéne), de ár-érték arányban meg olyan jók a Magellan-ok...

pedig évek óta szokás hogz csekééknél szeptemberben kezdõdik a szezon :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Én ezt nem csak úgy hallottam, hanem konkrétan közölték velem ma egy boltban, hogy idén már egyáltalán nem foglalkoznak Magellánnal, mert megszûnnek.

Nekem is mondták egy bicóboltban, mihelyt kiejtettem a számon azt, hogy Magellan, már mondták is, hogy kezdjek el más bicómárka után nézni, mert lehetetlen lesz beszerezni azt, amit akarok. Egy másik helyen meg azt mondták, hogy késik a szállítmány (mivel késik a gyártás), ezért nincs náluk, amit keresek. Õszintén szólva én elkezdtem nézelõdni más alternatívák felé, mert tényleg bosszantó, hogy ilyen gyér a kínálat Magellan téren (úgy értem sehol sincs az, ami kéne), de ár-érték arányban meg olyan jók a Magellan-ok...

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Az a 6 fok 1,5-2cm-t jelent a kormány magasságában ha megfordítod.

Értem én értem, kérem szépen, DE ezen http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg már csak pluszba jelenti azt a 1,5-2 centit.
Csak rakom...

Edelweiss

Edelweiss

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Én ezt nem csak úgy hallottam, hanem konkrétan közölték velem ma egy boltban, hogy idén már egyáltalán nem foglalkoznak Magellánnal, mert megszûnnek.

Pedig két hónapja úgy váltunk el az eladóval, hogy majd jövök megkérdezni az árakat!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor 84/6-os :) de nem 15 vagy 30 fokos. Egyébként Ritchey Pro.

Az a 6 fok 1,5-2cm-t jelent a kormány magasságában ha megfordítod.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok!

Hallott valaki arról, hogy a Magellán tönkre megy és bezár?

ja, kb 5 éve folyamatosan beszélik

ahoz képest aránylag jól van

ricsko72

ricsko72

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Akkor 84/6-os :) de nem 15 vagy 30 fokos. Egyébként Ritchey Pro.
Project 2es Konám volt még régebben a városiban, aminek a vázméretre ugyan az, mint a Pyxis és bármennyire is szerettem, nekem már az is túl megemelte az elejét. Igy aztán eladtam és betettem a 6800as Wheeler váz eredeti velláját.

Villát nem akarok a terepbe rakni, igy is kissé ki van már a jobb vállam, nem kell, hogy a csuklóm is odalegyen.

Ezt a képet K csak azért csináltam, hogy kb lehessen látni a különbséget. Hajtómûhöz igazitottam a méretet a torzulás ill. a nem párhuzamos képsík miatt. :)

Ezzel a nagy meredekséggel az a másik probléma, hogy ha lábközé veszem a vasat, olyan mintha túlméretes váz lenne alattam.

Na tovább nem ragozom. :)

Abba a vázba max. 80as RS SID illik, de inkább 63as. A nyerged told elõre, az sokkal többet számít mint a stucni forgatása...
OFF:
Oké, hogy alacsony vagy, de ugyanebbõl az okból kifolyólag bent ülsz a két kerék között, én meg kb. a hátsótengelyen, vajon kinek van nagyobb erõkarja a hanyatteséshez? ;)
Edzeni kell aztán kinövöd a hanyattesõs betegséget. Utána a gumi tapadása fog csak limitálni mászásnál. :)

Értem, hogy nagyobb az erôkar nálad, de a súlypontod sokkal magasabban van. Ergó folyton a kormányon "tehénkedsz". És nekem pont ez hiányzik. Szeretek tehénkedni. ;) A nyerget meg már nem lehet elôrébb tenni sajnos.

RS SIDben nem gondolkodom, nincs annyi zsetonom erre a dologra, megint csak sajnos.

Én egy U-turn-os RS Duke-ot el tudnék benne képzelni összehúzva (aztán lefelénél ki lehet tekerni). Az menõ lenne :D Viszont sajnos már nem túl egyszerû beszerezni.

Azt én is el tudnám képzelni :) Találtam egy 63/100ast. Finoman néz ki. Jókat olvastam róla.
Csak rakom...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Abba a vázba max. 80as RS SID illik, de inkább 63as. A nyerged told elõre, az sokkal többet számít mint a stucni forgatása...

Ezt a vázat én egy 63 mm-es SID-del használtam, azzal pont jó volt, a 80-as Skareb már kicsit sok bele.
Elég lapos a fejcsõszög, nem szereti a magas telókat.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Edelweiss

Edelweiss

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Hallott valaki arról, hogy a Magellán tönkre megy és bezár?

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Szevasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tôletek, teló/villa vásárlással kapcsolatban.
Van nekem egy ilyen K bringám

Én egy U-turn-os RS Duke-ot el tudnék benne képzelni összehúzva (aztán lefelénél ki lehet tekerni). Az menõ lenne :D Viszont sajnos már nem túl egyszerû beszerezni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Akkor elmondom. Én 165 centi vagyok és a nyergem 62 centire van a középcsapágytól, nem 82re. Ergó sokkal kisebb ivben nehezdek a kormányra, mint pl. te. Tulképp akkor tudom elérni a te karod által bezárt szöget a kormányra, ha kb. kiállva tekerek.
A lendülettel egyetértek, de ha karomnyi gyökerek vannak keresztben a huszonfokos emelkedôn, akkor lehet neked akármilyen lendületed :)

Jut szmbe. Az eredeti kédésemre esetleg valaki építô jelleggel... nem feltétlenül a gyengeségemet hangsúlyozva? :)

OFF:
Oké, hogy alacsony vagy, de ugyanebbõl az okból kifolyólag bent ülsz a két kerék között, én meg kb. a hátsótengelyen, vajon kinek van nagyobb erõkarja a hanyatteséshez? ;)
Edzeni kell aztán kinövöd a hanyattesõs betegséget. Utána a gumi tapadása fog csak limitálni mászásnál. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,142 posts
az a stucni tuti nem nulla fokos...

a vázra tényleg vevõ lennék! ;)

...és még mindig: tegyél bele merev villát! ;)

íme a cruxom, kona p2-vel.

azóta már van színben-méretben passzoló roox nyeregcsõ, került fel "korhûtlen" easton ea30 kormány.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"