Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azért a Crux és Pyxis közt van egy kis különbség. Ott azért (vmivel komolyabb kategória) nem hiszem hogy csak átfestik és annyi... Pl 2008-asok:
Geo az talán teljesen egyezik, de a váz:
Crux: KINESIS DB 7005 AL
Pyxis: KINESIS Superlight 7005 AL

az hogy mi van ráírva.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Pedig furamód árban nincs nagy különbség ha jól emlékszem.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
A 2009-es szerianal emlekeim szerint teljesen ugyanaz volt a ketto. Pyxis Team ugyebar nem is volt...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Én is csodálkoztam amikor kézbe vettem a 09es pyxis vázam, hogy tök ugyanúgy néz ki mint a Crux amit pár nappal azelõtt láttam. Mondjuk árban nincs különbség a crux és a pyxis váz között ha üresen veszed. Azt hogy a crater és a polaris között van-e azt nem tudom.

Azért a Crux és Pyxis közt van egy kis különbség. Ott azért (vmivel komolyabb kategória) nem hiszem hogy csak átfestik és annyi... Pl 2008-asok:
Geo az talán teljesen egyezik, de a váz:
Crux: KINESIS DB 7005 AL
Pyxis: KINESIS Superlight 7005 AL

Edelweiss

Edelweiss

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Hali
magellan.hu-n se írnak róla túl sokat (vagy én se találtam meg :) ) Ahogy néztem a legalapabb magellan gép, de a magellan.hu-n valami 56ezer van feltüntetve árnak, ha jól emlékszem, tehát a 42 az elég jó, ha nem használt, vagy épphogy alig kicsomagolt darab. :)
Belépõszint? Hova? Utcán tekeregni, vagy elsõ mtb-nek?

20 évesek és van ez az akciójuk hogy 20%-kal olcsóbban adják a bicikliket, ha viszel egy használtat. 56k-nak pont 42k a 80%-a :)

Nekem is sikerült így 30 rugót spórolnom a Polarison amit most vettem. ;)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Én is csodálkoztam amikor kézbe vettem a 09es pyxis vázam, hogy tök ugyanúgy néz ki mint a Crux amit pár nappal azelõtt láttam. Mondjuk árban nincs különbség a crux és a pyxis váz között ha üresen veszed. Azt hogy a crater és a polaris között van-e azt nem tudom.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

1,szín
2, 2 kg körül

Kössz :D
Sejtettem, hogy nincs több különbség...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok! Mi a különbség a 2008-as Polaris és Crater váz között? Látszólag tök ugyanolyanok... Még a mostan Crater-Polaris váz páros is nagyon hasonló...
Milyen nehéz lehet a 20"-os '08-as Polaris vázam?

1,szín
2, 2 kg körül
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Sziasztok! Mi a különbség a 2008-as Polaris és Crater váz között? Látszólag tök ugyanolyanok... Még a mostan Crater-Polaris váz páros is nagyon hasonló...
Milyen nehéz lehet a 20"-os '08-as Polaris vázam?

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Ez a bringa ugyan az mint a median appex, csak az olcsóbb egy kicsit, de a felszereltség is megegyezik, olyat már 36 ezerért vehetsz. arra amit írtál bõven jó.
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ha nem mész terepre akkor az mtb teljesen fölöslege.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Tomarctus

Tomarctus

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Szia!

Fõleg utcán tekeregni, néha a szomszéd városokba átugrani. Terepen nem igazán, bár néha az utaink már inkább annak számítanak. Csak annyi az elvárás, hogy biztos alap legyen majd késõbbre. Tudtommal a magellan kerékpárjaival nincsen probléma, elég megbízhatóak.
Amúgy új.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Sziasztok!

Rögtön belevágva: Valaki hallott már vmit a Magellan Fornaxról?
Kaptam rá egy jó ajánlatot (42e), csak nincs róla semmi infó sehol, és ez zavar.
Valaki tud róla valamit? Belépõszintnek kéne.

Elõre is kösz. :)

Hali
magellan.hu-n se írnak róla túl sokat (vagy én se találtam meg :) ) Ahogy néztem a legalapabb magellan gép, de a magellan.hu-n valami 56ezer van feltüntetve árnak, ha jól emlékszem, tehát a 42 az elég jó, ha nem használt, vagy épphogy alig kicsomagolt darab. :)

Tomarctus

Tomarctus

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Rögtön belevágva: Valaki hallott már vmit a Magellan Fornaxról?
Kaptam rá egy jó ajánlatot (42e), csak nincs róla semmi infó sehol, és ez zavar.
Valaki tud róla valamit? Belépõszintnek kéne.

Elõre is kösz. :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Na, megjött a vázam. :) Viccesen könnyû.

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

a pixis vázméret meg évjáratfüggõ van olyan ami betegen hosszú, van olyan (2007/2008 pl) amelyik teljesen átlagos.

Mondjuk a 2008-as pont betegen hosszú, én olyat használtam egy évig és aztán vettem egy 2007-est ami egy collal nagyobb és a felsõcsöve méretre pont ugyan akkora, de az átlag 18 as vázaknál még így is sokkal hosszabb...
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
2009-07-19 21:57

Sziasztok! Mily véletlen... én is 3 napja jutottam hozzá egy 98-as Crux-hoz. :) Másod bicikli lesz belõle. Bár már most kész van, de még ráfér némi igazítás. Én egy régi Mongoose Raff-ot adtam, és cserébe a srác összedobott nekem egy biciklit egy Crux vázra. Még kicsit rút kiskacsa, de amint pénzem engedi, csinosítok rajta. :) A végén egy gönyörû SS képe lebeg a szemem elõtt. További minden jót nektek! Üdv.: Ixos

Végre elkészült!!!! :)
Képek itt...
Kölyökkoromban minden este egy bicikliért imádkoztam. Aztán rájöttem, hogy Isten nem így mûködik. Loptam magamnak egy biciklit, aztán kértem Istent, hogy bocsásson meg nekem. (Emo Philips)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Hát igen
a 17es váz amit vettem hosszabb mint a 18"os 2008as, de csak kb max 10mm eltérések vannak.
Lehet hogy nem ez a legideálisabb váz nekem de ez most így alakult.

Egyébként ha nagyon hosszú lenne akkor lehet a stücnivel meg a nyereggel trükközni. Mostani bringámnál 70cm van a kormányom és az ülésem közepe között. És az nagyon kevés, kanyarban a térdem útban van. Na most itt ~580mm a felsõcsõ, ahhoz egy 90es stücni meg a nyeregõ hátrafele kinyúlásával együtt kicsit több lesz mint 700mm az nem baj. szerintem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

crater 6061sima alu a pyxis meg 6061 superlight kétszereesen húzott csövekbõl készül, ami miatt könnyebb és erõsebb is, persze ha kalapáccsal ütöd a csövet lehet hogy elõbb behajlik, de a rendeltetésszerû használatot jobban bírja.

.

ez így azonos súly és anyagmennyiség esetén igaz. de mivel a szarabb anyagból készült váznál a csõfal vastagság is nagyobb, így minimum ugyanannyit bír.

a pixis vázméret meg évjáratfüggõ van olyan ami betegen hosszú, van olyan (2007/2008 pl) amelyik teljesen átlagos.

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Nos emberek
Ugyanolyan anyagból van mint a crater váz, bár kicsit vékonyabbnak tûnik a támvillája mint a craternek (fotóról így látszik, aztán nem biztos). Remélem bírni fog engem.

Az lehet hogy a sorszáma az aluötvözetnek ugyan az, de azért hatalmas különbség van a két anyag között...
crater 6061sima alu a pyxis meg 6061 superlight kétszereesen húzott csövekbõl készül, ami miatt könnyebb és erõsebb is, persze ha kalapáccsal ütöd a csövet lehet hogy elõbb behajlik, de a rendeltetésszerû használatot jobban bírja.

a mérettel kapcsolatban arra figyelj hogy a magellanoknak a felsõcsöve sokkal hosszabb mint a többi márkáé, szóval kicsit kissebb is jó belõle.