Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sérülések

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
232 hozzászólás a témában

#41
mittu

mittu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 334 hozzászólás
Bár messze nem ugyan ez történt velem, de én felkeresném a helyedben Berkes Istvánt... nem sznobizmusból. Nemtom, ki szakértett Nálad, de írtad, h bizonytalan volt... nah Õ nem az. Enyém röviden:
Amikor az én térdem rongyá ment balcsin, a helyi doki meg akarta mûteni. Végül kaptam egy gipsz sínt (!!), amire a pesti doki elszörnyedt... egyébként járni alig tudtam. Õ is mûtötte volna, csak érdekesen állt hozzá. Aztán találkoztam Berkes Istvánnal. Õ megnézte, azonta nem kell mûteni, majd helyrejön. Elõször feküdtem 2 hétig, aztán mankó megint 2, de mondthatni, rendbejött. Így elkerültem egy hetes kórházat, felesleges mûtéttel... :-X
Én õt javaslom.
Jobbulást!

#42
CURTISPAPI

CURTISPAPI

    vendég

  • fórumtag
  • 197 hozzászólás
Sokkal gyorsabb a felépülés, ha összecsavarozzák. Mütét után csak elszántság kérdése, hogy mikor ülsz újra bringára. Természetesen miután begyógyult a seb. Német Kornél (MX) egy héttel a mûtét után versenyen indult, és a mocit azt keményebben kell tartani. Neki a csuklóját csavarozták.

#43
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Mennyi idõ egy ilyen mûtétbõl való felgyógyulás?

Ez csontfüggõ, nekem egy, a csuklómat és kézfejemet összekötõ csontom tört el eredmény 3 hónap gipsz, egyben 6 hónap szegecs. Kulccsont talán hamarabb összeforr, de szerintem mihamarabb mûtesd meg, mert, ha egyszer rosszul forr össze az szarabb lesz a jövõdre nézve, minthogy kihagysz egy osztálykirándulás.
Jobbulást neked

u.i. krisz megelõzött, de látod, nem csak én gondolom így

#44
Jabbar

Jabbar

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 357 hozzászólás
hû bázze :'( hát nem tom, azzal együtt, hogy iszonyat gáz kihagyni egy ekkora partit, azért egész "pályafutásod" (életed) szempontjából azért érdemes megfontolni egy mûtétet, mert gondolom azért az adná a tuti megoldást! nem?

#45
nkarcsi

nkarcsi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
És tudjátok mi a legrosszabb. Az, hogy ha most mûtenének, akkor nem biztos, hogy el tudok menni a 10 napos oszt. kirándulásra (valami eszméletlen jó lesz szerintem), ha viszont utána, akkor meg idén már nem biztos, hogy tekerhetek keményebben. Mennyi idõ egy ilyen mûtétbõl való felgyógyulás? 1hónap? Mert, ha hagyom úgy ahogy van ki tudja meddig tart míg összeforr.

#46
Lord_Leslie

Lord_Leslie

    Házigazda

  • globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
huhhhh :-[
énis csak jobbulást tudok kivánni, mert hállisten semmi tapasztalatom nincs törés terén

#47
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Uram isten, ez rettenetesen hangzik. :o
nkarcsi mielõbbi gyógyulást!

#48
nkarcsi

nkarcsi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Nos 2 hónapja történt egy elég csúnya kulcscsont töréses balesetem. Elsõ csonttörésem optimistán álltam hozzá a dolgokhoz. Nos azóta már megbántam, hogy akkor nem csavarozták össze. Azóta a ketté tört csont nem akart jobban összehúzódni. Megpróbálom leírni, hogy is nézki. A csont egyik része alácsúszott a másiknak (nem ér össze se a csontvég, se ott ahol átfedés van), ezáltal naggyából 2cm-vel megrövidült a bal vállam. Mostmár a csont fizikálisan köt. Az orvosok 1hónap után azt mondták, hogy ezt megmûtik. Aztán jött egy fõorvos, megnézte, azt mondta, hogy ez így össze fog forrni. Hazamentem örültem, hogy nem kellett befeküdnöm. Ja és elkezdhettem a gyógytornát, levehettem a rögzítõ kötést (papíron is engedélyezett). Eltelt még egy hónap és mostmár teljesen tudom használni a kezemet, de nem tudom erõltetni, mivel csontosodás nem alakult ki. A röntgenképen nem ér össze sehogy a csont, annyi történt hogy a csontvégek már nem olyan hegyesek mint voltak. Ja és 1hónapja szedem a Bér*s csonterõsítõt. Most kedden megint kontroll volt. Egy másik orvos vizsgált meg, ugyanazt mondta, mint a másik 1 hónappal korábban. A kérdésem, lesz-e valaha 100%-os a vállam. A doki nagyon bizonytalannak tûnt. Most azon gondolkodom, hogy összecsavaroztatom, mert lehet hogy még így is hamarabb meggyógyul mintha várnék hosszú hónapokig. Valakinek volt esetleg már hasonló ceremóniája egy csonttöréssel?

#49
Lord_Leslie

Lord_Leslie

    Házigazda

  • globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Jaja ilyen helyzetben voltam énis ;D

Bátyám sofõr és már nem emlékszem milyen okból, de kellett felvinnie Sopronba egy IIIas Golfot német rendszámmal.
Láttátok volna a benzinkutón a pénztáros kiscsajt, amig megnem szólalt... :-X

#50
kiscsango

kiscsango

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ezek az autók általában magyar tulajdonos kezében vannak, csak rajta hagyják a német rendszámot. Sok ilyennel találkoztam már. A klubunk szponzora is mindig így tart kocsit, olcsóbb a fenntartás, stb.

#51
Kislust

Kislust

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Ilyesmit én is láttam nemrég, csak kicsit elölrébb a margit körúton, a templomnál....jött a merdzsó félig a síneken (a srác gondolom feckózott a scajának), scak figyelmen kívûl hagyta, hogy egy idõ után már voltak ilyen kis buckák az út és a sínek között... ;D..asszem régen szórakoztam ilyen jól... ;D

#52
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen?
mi meg ma széna tér.
jön 500as német merdzsó a csúcsforgalomban a villamossinen!
namondjuk mit képzel, azzal a lendülettel vissza a sinre, és ott tartottuk pár percig.
ezt németországban nem merné megtenni.... mert az ottani rendörök azzal a lendülettel *****nák meg anyja hátán.... :-X

#53
Lord_Leslie

Lord_Leslie

    Házigazda

  • globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
A Jobbulás már megvan köszi ;)
A varratokat (3) kiszedték már pénteken GYÖNYÖRÛEN megvan csinálva 8) (nemúgy mint az állam amin akkora nyom van mint a :( - múltkori baleset nyoma, amikor egy ygalogos ugrott elém, olvashattatok róla asszem ;))
Lila folt még fityeg a szemem alatt egy ideig a térdeim is lila "fényben" úsznak, de tökéletesen járok meg minden szal, mondhatjuk at, hogy kb olyan mintha valaki belemásszot volna az öklével az arcomba :)

Én úgy tudom, hogy a kerékpáros igazán, csak akkor minösûl gyalogosnak ha tolja a gépet...
A felelõségem meg egybõl elismertem énis, szal nemigen képezte vita tárgyát, a srác kérdezgetett 20 percet, hogy jól vagyok-e stb majd mondta hogy ha igen, akkor továbbmenne mer elkésik... (lsd.: korrekt hozzáállás)
bementem a kocsmába mosdoba mosakodni, aztán kicsit dumáltam bent elkezdi az egyik ember, hogy: "mérnem hivtam ki a zsarukat másnem engemis megvágtak volna pár száz forintra õt meg vérig szívatják" kac-kac szal valahogy nemistudommér de nem így tettem ;)
közlekedési morál? egyszer egy nagy rendõrlámpás keresztezõdésen mentem át (abszolut gyalogtampóval, mielõtt meglincselnétek 8)) és németrendszámmal jött a Golf öö tudjátok ilyen külön kanyarodósáv kis saroknyi járdasziget várok, elakartam engedni..
Mitcsinál? megáll és int, hogy menjek. gondoltam ne szórakozz már menjél és visszaintetem neki, de nem ment. NEM volt hajlandó átmenni elõttem... ennyit a a magyar autósók moráljáról.
NE értsetek félre nem vagyok autógyülõlõ, sõt lassan lehet, hogy énis elkedem letenni a jogsit, de volt már olyan esetem is, hogy a terepjáró átvágott a járdán keresztbe az orrom elõtt. utána kiáltok, hogy mégis hogy gondolja ezt?? Erre meg bemutat..
szerencséje, hogy nemértem utól, különben berugom az ajtaját.. >:(




#54
Mellon

Mellon

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 697 hozzászólás

Azon az úton áthaladó gyalogosnak, amelyikre a gépjármû fordul, a gyalogosnak a gépjármûvel szemben elsõbbsége van.


Leslie szerintem jobban látta a helyzetet.
Sajnos a gyalogos <> kerékpáros, ha nem volt bicikli út, akkor az elsõbbség csak gyalogosként illeti meg tudtommal, ezen túl a járdán 10km/h óra max sebesség, amit jelentõsen túllépet, tehát a balesetért mindenképpen felelõs lenne, egy esetleges vizsgálat alapján. A részletek alapján inkább az autós lenne tisztára mosható esetleg, ha nem láthatta idõben a gyorsan érkezõ bringást, de ez nem túl valószínû...

Az autós is csak ember, egy 30al eléd robbanó biciklist nem könnyû észrevenni, mikor a gyalogosokat figyeled....


"úgy közelitsd meg a gyalogátkelõt, hogy mindenkép meg tudj állni"

Ez az egyik oldala a dolognak, a másik meg hogy a zebrára és általában az úttestre nem rohanunk ki csak úgy, egy jó bicajos tempó pedig elég rendes sprintnek felel meg amúgy.
A megoldás persze itt is bicikliút lenne,a hol egyértelmû a helyzet.

Ebben az esetben a békés rendezés szerintem bölcs döntés volt mindkét részrõl.

Én is jobbulást kívánok!

ui.: szerintem nekünk is van mit javítani a közlekedési morálunkon, nem csak az autósoknak ::)

#55
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Leslie!

A KRESZ azt mondja, hopgy:
Azon az úton áthaladó gyalogosnak, amelyikre a gépjármû fordul, a gyalogosnak a gépjármûvel szemben elsõbbsége van.
Én értem, miért volt korrekt a sofõr. Neked volt elsõbbséged és õ nem adta meg.
Így látatlanban ennyi.
Egyébként meg jobbulást!

#56
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
"hogy mire nem jó a spd" ?? ;)

#57
Pifta

Pifta

    vendég

  • fórumtag
  • 43 hozzászólás
Korrekt, korrekt. Szerencséd volt, hogy normális emberbe "ütköztél"... (szó szerint) ;D

#58
Lord_Leslie

Lord_Leslie

    Házigazda

  • globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Sziasztok egy helyre már leírtam, szal..
Hétfõn történt az eset ::)

Meséljek is végre...
Szal hétfõ este olyan 21-22 óra magasságában haladtam át a zebrán (öö integrale... Aral kút... és a kút után van jobbra egy kis utca) nemkis lendülettel mert át akartam érni a zöldön (MERT zöldem volt).
Jött az autós a felüljáró felõl (talán Fiat Tipo, de nem vagyok benne 100) és elkanyarodott arra a kis utcára (MERT neki is zöld volt), indexelt de én ezt nemigen láttam a fényszórótól.. :o

Szóval összefoglalva? Énis hibáztam õ is hibázott
Én hibáztam mert ugye zebrán átkénne tolni a bringát (hátmég ekkora tempóval :))
Õ pedig basszot nekem megadni az elsõbséget, meg ha jól tudom, akkor van valami olyasmi szöveg is, hogy "úgy közelitsd meg a gyalogátkelõt, hogy mindenkép meg tudj állni"

Károk? Bringámon csak glazurzuzodás bal térdem duplájára dagadt és szép lila lett valamint " A jobb szemöldök lateralis oldalán kb. 2cm-es zúzott seb látható." /amit összevartak/
Az autónak meg lesodortam a vezetõoldali tükrét tövestûl ;), meg gondolom az oldala is sérült...
Kék szemeteket nem hívtam mert korrekt volt az ember...
( a sarki kocsmából meg kijöttek 5-6an nézték a véres fejemet és kérdezték, hogy segítsenek-e? ;D)
Hazasétáltam szépen illetve az elején probáltam fél lábbal tekerni, dehát az még spdvel se túl nyerõ :)
Juteszembe spd.. oldalra fordulva "feküdtem az úton" és átgurult a lábfejemen az autó de a böszme merev talpú shimano csuka alatt nem érzett semmitse a lábikóm :D
amúgy ma szedték ki a varatokat
Asszondja a doki üljek le (kb 3méterre tõle)
beszél-beszél "megnézzük milyen a heg és akkor kiszedjük ma a varratokat".. megnézte bazz...
Úgyanúgy ült tõlem 3méterre az aszisztensnõ leszedte a kötést és õ is szedte ki a cérnát :o
Aztem azér van az orvos, na mind1...::)



#59
lollipop

lollipop

    vendég

  • fórumtag
  • 31 hozzászólás
Dig!

Jobbulást!

#60
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nos

Hétfõn a hûvösvölgyben urgálni szerettem volna és sikerült is csak hát az ugrás elég furcsán sikerült mivell egy fának dõlve eszméltem fel lezúzott bal vállal bal kézzel és arccal térddel hassal meghát agyrázkódással..
Irány a kórház..egy napig bent aztán most meg itthon szenvedek..
a Dirt bukó(kupak) nem túl sokat ért..mondhatni semmit..volt rajtam lábszárvédõ meg könyökvédõ de azioknak sem vettem hasznát..
Úgyhogy veszek fullface-t meg egy teljes protektor szerkót amit eddig halasztgattam..de most már kell:(