Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sérülések

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
232 hozzászólás a témában

#221
rix

rix

    vendég

  • fórumtag
  • 11 hozzászólás

Hát remélem megerõsödik a karod Rix!;
vigyázz a kislányodra!
Azóta (a pinkbikeon olvastam) felébredt Johnny,
úgy néz ki nincs komolyabb agysérülése.
2 hónapja estem 40-el betonon a 11-s vonalán lefelé menet. akkorát estem hogy szétszakadt a pulcsim és csöngött a fülem, még jó hogy volt rajtam BUKÓ!!!
Na Vigyázzatok magatakora!!!
--Marci--


Marci, hallod, te is kinézhettél...
...egyszer egy motorversenyzõ sráctól (Bitter Sanyi, aki azóta Daytona 1000-en meglepte a világot) kérdeztem, hogy hogy lehet feldolgozni egy nagy zakózást. Azt mondta, hogy az a vicc, hogy az embernek gõze sincs hogy hogy kerül a földre, de egy pillanat alatt ott van és aztán jön aminek jönni kell.
Akkor ezek szerint ezt Te is megélted. Az ember csak fekszik a földön, köpi a földet és néz bután, hogy "ez mi a fisz volt".
Hát így voltam én is. Paff...szürke...aztán meg csak néztem visszafelé, hogy ez mi is volt ez? Kellett egy kis idõ mire elkezdtem összeállítani a leltárt.

Hülye érzés. Szerintem hagyjuk ki.


#222
rix

rix

    vendég

  • fórumtag
  • 11 hozzászólás
Egy üzletpartnerem jó haverja úgy 10 évvel ezelõtt keróval bombázott. Nem ismerem a részleteket, de azt mondják, hogy kb. a fél agyát kivették. Pár évig lábadozott de mára totál rendben van. Hihetetlen néha mire képes az emberi szervezet és néha milyen törékeny. Azt mondják, hogy egy lehelettel lassabb csak a srác, de ép.

Fotó rólam mint amatõrrõl 5 nappal a balhém után:
http://rix.itx.hu/bike-evero/rix1.jpg

és egy másik a lemezeimrõl:
http://rix.itx.hu/bike-evero/csont.jpg

;)

#223
KillerTom

KillerTom

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
a srac mar maganal van ..kajalt is , es emlekszik hogy hol tortent a baleset .. ez mind jo jel .. de hosszu lessz a felepules, es nem tudni, hogy alakul mivel az agyunk eleg komplikalt szerkezet ..

..go johnny go..

#224
vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hát remélem megerõsödik a karod Rix!;
vigyázz a kislányodra!
Azóta (a pinkbikeon olvastam) felébredt Johnny,
úgy néz ki nincs komolyabb agysérülése.
2 hónapja estem 40-el betonon a 11-s vonalán lefelé menet. akkorát estem hogy szétszakadt a pulcsim és csöngött a fülem, még jó hogy volt rajtam BUKÓ!!!
Na Vigyázzatok magatakora!!!
--Marci--

#225
rix

rix

    vendég

  • fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Azt hiszem gyógygultnak mondhatom magam...tegnap nyeregbe ültem végre és kislányommal tekertünk egy "rózsika forrást".
Ennek elõzménye, hogy május 8-án kicsit meglemezeltettem a bal alkaromat, miután volt szerencsém elnézni egy õsgyökeret és derekasan pofára estem. Bukó dolgozott rendesen, a bíró szépen rám is számolt de a kezemmel vszínüleg rá egy másik gyökérre mert 4 helyen törtem, nyiltba...
Húsz csavar, 2 lemez de úgy tûnik nagyon profi volt a doki.
Kalandos volt viszont kikeveredni az erdõbõl fityegõ alkarral... ;)
Persze csak nagyon lájtosan nyomom még mert erõsíteni kell kicsit, nomeg nem ártana ha a csontok is pótlódnának lassan.

Ami nagy tanulság, hogy az 1000 hogy bukó nélkül egy métert se megyek többet. A könyök/alkar protektorrol is gondoskodtam mert miután vagy 50 bukást néztem meg azt a tapasztalatot szûrtem le, hogy az esések 80-90%-a fejjel és karral elõre történik. Én azt mondom, hogy gondoljon mindenki amit akar, hogy "kitömte magát a csávó", én asszem ha van rajtam akkor könyökvédõ, nem kell még 2x mûtõasztalra feküdnöm. És hozzá kell tennem, hogy nem is úgy mentem mint az állat, a csontjaim is rendben vannak nem a csontritkulás, egyszerûen 30-40-nél egy kiálló bütyök le tudja bontani a teljes szerkezetünket.

És amikor azt gondoljátok, hogy "most ovatosan megyek" akkor is vissza kell venni egy kicsit. Én is óvatosan mentem.

Vigyázzatok magatokra!


#226
sezlonyrugo

sezlonyrugo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 302 hozzászólás
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ annyira nem erõs, de rendesen berondítottam a gatyámba! ;) :D

#227
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szegény sezlony, azért te is igencsak megszenvedtél mostanában akkor. De az a fõ, hogy nem történt komoly bajod, és újra tekerhetsz.
A srác esése úgy nézett ki, hogy sok méteren át csak repült, repült. A földre már úgy érkezett, mint egy rongycsomó, a bringája még ráesett. A srác már nem mozdult többet.

#228
sezlonyrugo

sezlonyrugo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 302 hozzászólás
Hi

Hát srácok, lányok ez egy tragédia! :-[Sajnos nem tudtam letölteni, de a leírásból tudok következtetni a baleset súlyára! Az a baj, hogy tekerhecc te tizenezerhuszonszázezerkilómétert, ezekre nem lehet felkészülni. Az utolsó versenyen amin indultam, az idõmérõ alatt a starttól kb 4 méterre estem egy akkorát, hogy alíg bírtam felkelni, a levegõ bennem maradt, hörögtem mint egy tüdõbeteg hal, és a bordámat majdhogynem a vállamba éreztem, annyira rázuhantam. Na ez volt a fordulópont az életemben. A brinyó persze teljesen makulátlan állapotban úszta meg,merthogy csak simán kiszaladt alólam, én meg mint egy taknyos telefújt papírzsebkendõ úgy bukdácsoltam le a lejtõn. de bennem valami elszállt, úgyhogy mostanában egy kissé óvatos duhaj vagyok, de a balesetre nem lehet felkészülni. Nem rég egy sorompó vert le a városi bicóról lecsukódása közben, de olyan hírtelen, hogy a kiszaladó portás magyarázta el nekem, hogy mi is történt. Mondta, hogy milyen mázli hogy volt rajtam sisak. Mire én közöltem vele, hogy persze hogy mázli, mert a sorompó ahoz hozzá sem ért, ellenben mint a gitár húrjain végigszántott a bordáimon, és miközben fénysebességgel közeledtem a föld felé, még egy kicsit szarrá vagdosta a jobb lábamat a hajtókar és társai.

Egy unalomig csépelt tanácsot had adjak! A ZÁSZLÓ SAJNOS MINDEN HALADÓ KERÉKPÁROSNAK ÁLL, KÉSZÜLJETEK A LEGROSSZABRA TEKERÉS KÖZBEN, ANNÁL NAGYOBB BAJ NEM ÉRHET, NE ÉRJEN TITEKET MEGLEPETÉSKÉNT A BALESET. Mindenre figyeljünk ami körülöttünk mozog. Szegény srácot iszonyatosan sajnálom, remélem hamar felépül.
Na csigidicsá! 8) ;)

#229
McClane

McClane

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
borzasztó... remélem felépül a srác minél elõbb

#230
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ez az egész történet szörnyû.
Hihetetlen, hogy néhány másodperc alatt mi tud történni az emberrel. Egy thrillerben ha ilyesmi történik nem rázza meg az embert, de még egy buszbaleset, terrortámadás, stb... sem ilyen rossz, mint ha valaki egy olyan sport közben nyomorodik meg, amit mi is ûzünk.
Egyik pillanatban még biciklizel, ugratsz, a másikban már kómában fekszel és senki se tudja, valaha önmagad leszel-e még.

Igy ismeretlenül is a legjobbakat kivánom szegény srácnak, és remélem tud még egy teljes életet élni egy ilyen rettenetes sérülés után.

Számomra hihetetlen, hogy fullface-ben is ilyen balesetet lehet szenvedni.

#231
CURTISPAPI

CURTISPAPI

    vendég

  • fórumtag
  • 197 hozzászólás
Aki tud angolul az elolvashatja, hogy mi a helyzet a sráccal.
http://www.pinkbike....cleview&id=1508

#232
CURTISPAPI

CURTISPAPI

    vendég

  • fórumtag
  • 197 hozzászólás
Remélem, hogy aki megnézte a videot nem azt fogja leszûrni belõle, hogy tök fölösleges a full face meg a protektorok, hiszen az sem véd meg.

#233
CURTISPAPI

CURTISPAPI

    vendég

  • fórumtag
  • 197 hozzászólás
Úgy rémlik, mintha lett volna már ilyen jellegû topik, de nem találtam meg. Reméljük, majd ritkán kerül elõ. A haláleset topikot is jobb szeretem valamelyik sokadik oldalon látni.
A pinkbike fõoldalon ill. a forumban olvastam, hogy milyen súlyos balesete volt Johnny Waddell-nek. Van róla video is, de nem lehet letölteni csak nézni. Kb. 3perc 20másodpercnél van az esés. Nagyon dúrva. A srác kómában van, jobboldalon sérült az agya is. Elég hosszadalmas felépülésnek néz elébe, de versenyezni már aligha fog. http://www.radio-can...306281600_2.asx