Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sérülések

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
232 hozzászólás a témában

#181
GT-Rider

GT-Rider

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 848 hozzászólás
Szerintetek miért bukott a srác?
Talán megijedt?

#182
yanee

yanee

    vendég

  • fórumtag
  • 203 hozzászólás
http://www.pinkbike....iew&image=44198

http://www.pinkbike....iew&image=42948

http://www.pinkbike....iew&image=47241

ennyit a letörésekrõl.. :'(

#183
Kolbee

Kolbee

    vendég

  • fórumtag
  • 163 hozzászólás
Ezzel a mobillal vigyázni kell! Mikor egy nyáron frissen mûtött bokaszalaggal feküdtem a Jánosban (nem bringa, kosárlabda... :)), a szobatársam robogóval nyalt egyet. Nem ment gyorsan, de csörgött a mobilja. Elkezdett az övtáskában kotorászni, hogy csak beleszóljon, hogy mindjárt visszahívja, csak megáll. Amíg kotorászott, nem vette észre, hogy vészesen közel került a másfél méter mély betonárokhoz. Fölnéz: látja, hogy árok. Innentõl nem emlékszkik semmire. A következõ emlékfoszlány az, hogy fekszik az árokban, a lába darabokban. A következõ, hogy a mentõben fekszik. A combjának a röntgenje úgy nézett ki mûtét után, mintha gereblye lenne a combcsontja mellett. Olyan szilánkosra tört, ahogy azt kell. :( Paltinarúd be, csontdarabokat meg rácsavarozták.

#184
McClane

McClane

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
atyaég.....megnéztem a képet.....huhh :'(

#185
Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
http://www.shutupand...t_000101/DB.jpg

Volt rajta ejtõernyõ ::)

Valamikor tavasszal volt fõ hír az NSMB-n, MTBR-en, hogy már tanul járni. be is linkeltem annó.
Azóta már újra bicózik.

#186
yanee

yanee

    vendég

  • fórumtag
  • 203 hozzászólás
ehh.. dzsoni vaddel.. 2002 red bull rampage legsúlyosabb sérültje. kranked 5ben villog a tetoválásával. most össztöri magát.. ez van. de én láttam egy durvább esést. Darren Butler és Mike Kinrade kimentek a dropin tv-vel egy nap kamerázni, és megugrani a disorderes letöréseket. elöször megnézték bender 15méteres letörését, mondták: beteg ez a bender. mennek tovább: disorder 3 Richie Schley és Dave Watson ilyen utatugras szerü szerü szurdok átugras, ahol van egy kis kidobó: mike kinrade megy, siman leviszi. utana meg butler, elöszr behuzza a féket, megall a kidobo tetején. utana meggondolta. neki ment, ugrott, elöre esett (belefurodott elsö kerek a földbe) fölállt, leporolta magát, mentek tovabb: leugrottak ilyen kisebb letöréseket, aztan elmentek Dave Watson utátugrásához (ahol egy hatalmasat esett a disorder 3ban) na mike kinrade szokas szerint elörement, leugrott simán, kanyarba esett: röhögött: simán! gyere butler.. darren butler filózott rajta kb. 3-4 órán, nekiment, behúzta féket.. egyszer túl késõn húzta... átesett kormány fölött, bringa nélkül leesett 7-8 méterröl... többet nemtud talpraállni.. gyerekek, ez nem vicc, ez nagyon durva.. énis kezdem átgondolni hogy ennek van értelme? NINCS! semmi! nincs jövõje itthon! ennyit errõl. asszem tudok felrakni egy képet a balesetröl és majd ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg ezt a videót.

#187
csörgõ_t

csörgõ_t

    vendég

  • fórumtag
  • 41 hozzászólás
A sátoraljaújhelyi ob-n én is beszitáltam rendesen(brrr).A pálya közepén,ahol a füves részrõl bemegy az út az erdõbe a második kis szimpla pukli után leérkezéskor lecsúszott a bal kezem a kormányról azon a jó kis gödrös részen.A kanyar elõtt 2-3 méterrel sikerült elkapnom a kormányt(huhh)!Satufék.Kanyar.Tele volt a gatyó rendesen! :)

#188
Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Bazz Jorus ;D ;D ;D ;D

#189
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
huh!
ne is mond!!!
jah dh kinn a reten?! :-/

#190
sala

sala

    Telóguru

  • fórumtag
  • 13.236 hozzászólás
  • LocationSvájc
Ez kb olyan lehetett mint Sauhon Lor amikor nekiált integetni nekünk dh közben.Ugy beszitált majdnem ledobta. ;D

#191
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
bajtarsiassag foreve.
egyenes betonon?!

#192
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem, ez a strandkorlát-bordó csörgõ-börgõ Vegával történt.
Amíg Pálmi összesöpörte magát a flaszterrõl, pár száz méterrel lentebb, a faluban az alábbi párbeszéd zajlott:
- Mi a geci van?!
- Nem tom, honnan tudjam?!
- Na, de mér itt álltunk meg?
- Mittomén, itt van mindenki?
- Persze, menjünk már fagyizni leég a picsám.
- Pálmi?
- Fasztuggya, biztos a másik utcán ment le.
- Mér ment volna a másik utcán?
- Hülye, nincs is másik utca, ez az elsõ keresztezõdés... Vagyis nem, de mindegy.
- És ha elesett...?
- Hülye, hol esett volna el?! A sima betonon?! Nem is lejt bazdmeg...:-DDD
- Menjünk vissza, megrohadok, valami legyen már...
- Faszom.
Ekkor totyogott elõ Pálmi véres pólóban, összekaristolva.
- Mi a geci van?
- Ööö...e..eelesteem bazzeg...
- Na, de hogy a rákba??!
- Ööö... eee...csörgött a telefonom, és megpróbáltam... és bazzeg, nem néztem és már jött a kerítés, hülye, jó hogy rajtam volt a fullféjsz, ööö, teljesen beparázam bazmeg, a kerítés, ööö... milyen a hátam? Nagyon szétment?
- Nem, nem, csak karcolás... mondjuk vérzik.
- Jó, hogy rajtad volt a bukó bazdmeg.
- Ööö.. ja, mindig felveszem.
- Na, de, ha rajtad volt a bukó, hogy akartad felvenni a telót?!
- Ööö.. eee.. neeeem akartam felvenni, csak megnézni, hogy ki keres...
- De bazmeg, 50-nél, kanyarban...
- Ööö...hát nem is sikerült...:-D




#193
GT-Rider

GT-Rider

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 848 hozzászólás
Ugye ez nem a specialized biciklivel volt?

#194
Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Az én utolsó nagy esésem Sauhon történt, az elsõ "OB-n", vagyis elötte vévõ nap.
Lementünk fagyizni, boltolni a városba nem tudom miért, de felvette a bukómat. "Gurulunk" lefelé olyan 40 körüli tempóban, megcsörren a telefon az õvtáskámban. Odanyúlok, hogy megnézzem ki az aki ilyenkor keres. lenéztem a tatyómhoz, abban a pillanatban éreztem,, hogy kimentem a betunról a sóderes útra. hagyom a telcsit, visszakapaszkodom a kormányba, kicsit visszarántom az út felé, erre a mozdulatra, kifarolt a hátsó. 2 ESHETÕség volt, vagy a murván elcsúszom és szétzúzom a testem a kavicsokon, vagy megpróbálom visszahozni egyenesbe. Az utóbbit választottam, de nem sikerült teljesen. Az út mellett egy csatorna volt, amit egy vas kerítés választott el a betonúttól. Beleakadt a kormány a keritésbe, kormány keresztbe, bicó fara az egekbe (rimmel is) én elugrottam a kormány felett. Már a levegõben forogtam, hogy nehogy pofára, full hátasra essek. Szvsz gyönyörûen kigurultam az esést (hála a sok lovaglós esésnek). Kb 4 métert repültem a becsapódásig, utána párat csúszatam a hátamon. A Pólóm úgy nézett ki minha Svarceneggerrõl szedték volna le a terminátorban. Megúsztam 1-2 horzsolással a karomon, hátamon, meg egy ferde kormánnyal.

A fejemet nem ütöttem oda, de ha nem lett volna rajtam a bukó akkor biztos szétloccsan a fejem a kerítésen vagy a betonon, mert visszarepültem az aszfaltra.

#195
csörgõ_t

csörgõ_t

    vendég

  • fórumtag
  • 41 hozzászólás
De!

#196
csörgõ_t

csörgõ_t

    vendég

  • fórumtag
  • 41 hozzászólás
A kisboltban,ahol a söröket vettük elég furcsán néztek rám:a fülemtõl a lábamig csupa föld voltam,a gatyám szétszakadva(csak otthon vettem észre),úgy néztem ki mint egy bányászlegény :).Ja a térdem csupa vér volt egy csipkebokortól amivel még a hegyen találkoztam.Az eladólány meg is kérdezte:csak nem elestél?! ;D

#197
csörgõ_t

csörgõ_t

    vendég

  • fórumtag
  • 41 hozzászólás
Hi!
Nekem a nyáron volt egy jó nagy zakóm.Vettem egy új bukót,másnap felmentünk az Egedre(Eger mellett) egyet DH-zni.Frankón lejöttünk a hegyrõl,beértünk a városba,csak közben besötétedett.Útbaejtettünk egy ivbeugrást:egy vizszintes aszfaltozott útról kell beugrani egy füves domoldalba úgy, hogy elõtte át kell bunnyzni egy padkát.Jöttünk nagy lendülettel,a sötétben elnéztem a padkát(késõn ugrottam) és az frankón megdobta a hátsó kerekemet(merev bicaj!).Csak annyit vettem észre,hogy a seggem magasabban van,mint a fejem,repültem pár métert,elõször a combom ért földet(nem tom hogy) utána ahogy leplattyantam a fejem a földbe vágódott,csak a puffanást hallottam + egy tompa,de erõs ütést a fejemen(na meg a combom).Még bukfenceztem egyet és ülve álltam meg.Balról a bicajom pattogott el mellettem ezerrel majd a domb alján állt meg,jobbról haverom ütötte el a lábam(sebaj kimozogta)Majd beszartam annyira fájt a combom + azt hittem,hogy a fejem is megsérült(nagyot koppant).Pár másodperc után rájöttem,hogy a fejemnek semmi baja és még a bukón sincs látható sérülés pár karc kivételével,de tuti,hogy sisak nélkül nagyon csúnya vége lett volna...Összevakartam magam,legurultunk a belvárosba,megittunk két sört(még soha nem esett ennyire jól :))ettõl a lábam is rendbe jött nagyjából.Utána még mentünk pár laza kört a városban.Egy-két nap után szép szines lett a lábam az ütés helyén + egy darabig érzéketlen volt a bõröm azon a helyen,de már minden oké.A FEJEM EGYBEN MARADT!!! Szerintem a tanulság elég egyértelmû(nem a sörös :) :) :))Az egészben az a furcsa, hogy hogyan tudam úgy a combomra esni,hogy sem a térdem,sem a vállam, vagy a könyököm vagy a hasam nem ütöttem meg?!

#198
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

A könyök/alkar protektorrol is gondoskodtam mert miután vagy 50 bukást néztem meg azt a tapasztalatot szûrtem le, hogy az esések 80-90%-a fejjel és karral elõre történik.

Leht, hogy akik trike-al nyomják, tudnak valamit??



#199
GT-Rider

GT-Rider

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 848 hozzászólás
Hogyan zúzta le?Mert azért nem mindegy.
Dh?
sípályás útátugrásból csõrõs? :o
Rossz érkezés?
Hadd tanuljunk az esetébõl.
Az én 2. kérdésem is a fullfaces dolog lett volna.

#200
CURTISPAPI

CURTISPAPI

    vendég

  • fórumtag
  • 197 hozzászólás
Full face bukó volt a srácon?