Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sérülések

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
232 hozzászólás a témában

Pifta

Pifta

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Hát, ezt azért ne vedd biztosra... Lásd az esetemet. Lehet, hogy a gyalogos volt a f.sz, de mégis én leszek, akin elverik a port.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Az, hogy valaki kirak egy sárga lámpát, még nem jelenti hogy elsõbbsége van. A 30 pedig bõven belül van a sebességhatáron. Itt nincs mit eldönteni, ez jogsi, és ha a futár sérült akkor rögtön bilincs.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Sógoromat pénteken elütötte egy futár vagy harminccal P7 közben.A futár szívta meg, mert a sógi egy Ford kisbusszal volt. Gyerek sisak nélkül két oszlop közé esett be. Az elsõ kereke inkább óriásamõbára hasonlít, mint kerékre.
Tanulság:
Nem kell 30al tépni amikor az autókiállónál világít a sárga figyelmeztetõ jelzés.
Végsõ döntés még nincs az ügyben.

Pifta

Pifta

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Jó reggelt mindenkinek.

Szeretnék egy tanulságos esetet leírni, ami sajnos a múlt héten történt velem. Azóta egy kicsit frászban vagyok a városban való bringázás gondolatától, de ez már inkább a saját belsõ lelkizésem számlájára írható…

Naszóval. Elég gyakran járok bringával dolgozni (XIII – XI. ker., javarészt a budai rakparton), így igazán nem mondhatom, hogy nem ismerem a rakparti állapotokat, már ami a gyalogos- és kerékpárosforgalomra jellemzõ idétlen megoldást illeti. Ennek megfelelõen figyelek is, amennyire csak bírok, de a múlt héten mégiscsak sikerült „begyûjtenem” egy embert.
Délután, a Gellért tér felõl az Erzsébet híd irányába haladva, kellemes 20-25 km/h-s tempóval, már messzirõl láttam, hogy egy emberke – utólag kiderült, még csak nem is turista! – áll a járda közepén, és bámul a fényképezõgépébe, a forgalommal mit se törõdve. Most se tettem mást, mint korábban: úgy helyezkedtem, hogy ki tudjam kerülni. Persze, õ akkor mozdult meg, amikor éppen mellé értem; összeakadtunk és taknyoltunk mindketten. Engem a kesztû-sisak cucc egyben tartott, és így csak az arcomról jött le kicsit a bõr és jól odavágtam a jobb vállamat az aszfaltba. Az emberke is elég rendeset tanyázott, és a fényképezõgépei is megroppantak.
A felkelés és egymás kölcsönös leanyázása után próbáltam vele megbeszélni a dolgot. Nyújtottam neki a névjegykártyámat, és felajánlottam, hogy javíttassa meg a gépeit, és küldje el a számlát, kifizetem a javítást. Õ sajna nem volt hajlandó higgadtan megbeszélni a továbbiakat, és inkább rendõrt hívott. Kb. egy óra alatt kiértek a rendõrök. Felvették az adatokat, és mivel mindketten rendesen odavertük magunkat, mentõvel kórházba vittek minket, ahol megröntgeneztek és felvették az ambuláns adatokat. Tetszett, hogy az úriember rájátszását a doki se vette komolyan. Idõközben kiértek a kórházba a helyszínelõ(!) rendõrök és felvették a jegyzõkönyvet. Külön tetszett, amikor az egyik helyszínelõ rendõr közölte, hogy bringás gázolás (igen, „gázoló” vagyok) ügyében még sose kellett eljárniuk…
Ezt követõen már csak el kellett mennem a rendõrségre, hogy visszakaphassam a lefoglalt bicajomat.
Ami a rendõröket illeti: korrektek és normálisak voltak, így õket egy percig se kritizálom; tették a dolgukat. Mondjuk kérdésemre közölték velem, hogy sok jóra ne számítsak, mert én voltam a hibás, a KRESZ szabályai szerint…

Itt tartok most: szoktatom magamat a gondolathoz, hogy én voltam a vétkes, bár akárhogy is gondolkodom a dolgon, legjobb esetben is csak részben tartom magamat felelõsnek: nem mentem csigatempóval. Ezen túl várom a rendõrségi papírokat – sõt, lehet, hogy pót-helyszínelés is lesz –, és a stílusa miatt tartok tõle, hogy a kedves gyalogos polgártárs még be fog próbálkozni a bíróságon kártérítés ügyében.

Ja, és a tanulság:
1. Utólag úgy látom, hogy hülye voltam, amiért nem hagytam ott rövid úton az embert, ha már egyszer normálisan nem lehetett vele megbeszélni a dolgot.
2. Nem tudom… Kérdem a fentiek fényében, hogy ki vagy mi védi a bringásokat akkor, amikor nem õk a hibásak?! Szerintem majdnem tökmindegy, hogy mennyivel megy egy bringás, ha valaminek (valakinek) nekimegy, beleakad valamibe, stb., akkor már szinte borítékolva van a döglés.
3. Talán mondhatom, hogy a pesti bringások javarésze abban a tudatban használja a felsõ rakpart járdáit, hogy azok kerékpárutak. Hát nem azok. A mellékelt weboldalon találtam erre egy leírást: http://www.kerosz.hu/kresz.htm. De azért idemásolom, remélem látszik majd:

A jelzett gyalog- és kerékpárutak használata nem kötelezõ.
Az ily módon kijelölt közös használatú járdán nekünk kerékpárosoknak kell jobban figyelnünk a gyalogosokra, és ha szükséges inkább lassítsunk és álljunk meg.

A gyalogosok (különösen idõsek, gyerekek) kiszámíthatatlan mozgására, hirtelen elõbukkanására mindig számítanunk kell, sebességünket ennek megfelelõen válasszuk meg!

Ha ezeken a járdákon a kerékpározás bármilyen ok miatt balesetveszélyes és a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek. < (KRESZ 13.§ k/2.(2)bek. >

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
;D

A dokikról jut eszembe:Anno mikor elgázoltak, s jártam vissza kontrollra a térdemmel ilyen gennyes trutyi leszivogatásra, a doki mindig megfogatta nõvérkével combom, s igyekezett amugyis romos állapotban lévõ térdemet természetellenes irányban nyomogatni oldalra,ami erõteljes beszarásközeli állapotot idézett elõ:
doki: nos? nem fáj..
én: öö... neem,..
-most?.
-hmmm..
és most?
NEEEEEEEEEEEEEEEEM WAZZZZZZZZZZZZZZZZ ahhgrrr.. :-[
doki vigyor, na jó, ha ilyen elszánt, jövõ7en már nem kell jönni...

kifelé menet, meg rámszólt:
fiam, mióta nyomul a mankóval?
-kb. 2hete...-
-a mankót mindig a sérült végtaggal ELLENTÉTES oldalon kell használni..
-ja. ööö..köszönöm..viszlát :-X

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
friss élmény hétvégérõl....

kb 50-nél próbáltam korrigálni egy kanyart terepen, de egy kis jégfoltra sikerült rámennem, és mögöttem jövõ szerint kb 8-10 métert estem (repülés és csúszás)...rohattul fel volt fagyva a föld, de Istennek hála, megúsztam karcolásokkal
aznap ez volt a második esésem, és éjszaka kicsit nehezen aludtam

yanee

yanee

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
ma lattam eurosporton faszi esett hatraszaltobol..nemvolt nagy bukta, csak ráesett a motor, aztan elvitte a mentö. tehát faszán kiugott, de nemvolt meg a lendület, ezert egy csõrõst ugrott a leérkezö tetejér :-\ utana nate adams beadta a hátraszaltó heelclickert ;D holnapis lesz asszem 9-10ig reggel

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Azt nem tudom, hogy mit locsolt a sebre, de eszméletlenül habzott!. Én meg vizet csavartam a vizsgálóasztalból.
Beszarás elõtt voltam fél másodperccel. ;)
Azután szépen bekötözte, majd naponta jártam kötözésre. Ez volt a második pelenkacsere gyanús eset!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
"-Igenis Doktor úr. Nem fog fájni fiatalember, semmi ok az izgalomra!"
Erre kb 2,5L jódot sikerül ráborítania a sebeidre, miután jó meleg vízzel kimosta õket ;)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
ez a varrat a nyelvben elég durva!
Nem biztos, hogy a gyönyörtõl fog vaníliát pisikélni!

Az én egyik országútis bukásom egy gyönyörû kormányon át repüléssel kezdõdött, aztán az aszfalton csúsztam kb 6 m-t.
Sérülések: Két könyök, két térd, jobb comb, homlok-orr-áll vonal, illetve a mellkasom és a jobb tenyerem szõrtelenítve és bõrtelenítve..
Ezen kívül semmi extra, hacsak nem az, hogy két hétig szinte sehogy nem volt jó feküdni.
A körzeti dokim azt mondta, hogy ez már sebészeti eset! Nem mert hozzám sem érni!
A sebészeten a doki bejött, majd kérdezett:
-Bicaj?
-Igen!
-Ilyen nekem is volt fiatal koromban! Nõvérke, el kell látni a fiatal versenyzõt!!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
mé ne rühögjünk, ez elég vicces esés volt:)

Itt egy tanulságos kép, ezt szúrd be a dogádba:)))

http://www.pinkbike....ew&image=140007

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
www.diablosport.vilaga.hu

kerékpár

galéria

Videok

Nem röhögni :)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hella!
lenne egy komoly kérésem számotokra! nos az a helyzet, hogy kéne holnapra összedobnom egy házi dogát a bicós sérülésekrõl. elég kötetlen a dolog, ezért, ha egy két esés képét megosztanátok velem emailben, vagy itt a fórumon kép/link formájában, akkor kaptok egy virtuális :-* -t! elõre is köszi!

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
villamos?
Csak nem FR-be mentél a János bergtõl a Margit bridge-ig ;D?

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
ehh..nekem is volt egynehany olyan h majnem meghaltam bicozas kozbe meg is folytatom... ;D
igaz hogy villamos meg kocsi akart elutni de a lenyeg ugyan az nem? ;D ;D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
És még fiatal, nem ért semmi máshoz, így folytatnia kell ha nem akar éhenhalni.
Ja, meg ez az élete.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás

nehari, de egy ilyen eses utan csoda h el, nemhogy jarni tudjon, vagy akar kerekparozni...

nemhari :D.
amúgyez nem csak a sérülésén múlik,hanem az akaraterején.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nem láttátok a Kókuszban, hogy a Bohóc leesett a cirkusz kupolájából (14-15 méter), telitalpra?
Mind 2 sípcsontja eltört, szallagok elszakadtak, csigolyái összecsúsztak. Rendberakták és újra azt a produkciót akarja csinálni, mint aminél leesett.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nehari, de egy ilyen eses utan csoda h el, nemhogy jarni tudjon, vagy akar kerekparozni...

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Én nem adnék hálát a fentieknek.Magának köszönheti az egészet :P