Jelentkezz be Regisztrálj
Bowden (a szamár fülétõl a farkáig)
Posted 2012. December 08. - 19:44
Jagwire Ripcord, Hyper, Racer típusok között mi a különbség, használat közben van érezhetõ különbség használat vagy tartósság tekintetében?
Köszi a válaszokat!
Posted 2012. May 23. - 23:15
Posted 2012. May 22. - 15:53
Posted 2012. April 29. - 07:17
esetleg viheted a régi bovdenházaidat és akkor egybõl méretre is vágják, ha ezzel otthon nem akarsz vacakolni
Posted 2012. April 29. - 06:29
Ez a Jagwire Hyper megfelelne?Ezeken a bowdeneken gyárilag rajta van az a rész amit a fékkarba kell beakasztani?Egyáltalán mekkora jelentõsége van a bowdennek,bowdenháznak?Van köztük észrevehetõ különbség?
Posted 2012. April 15. - 15:25
Posted 2012. April 15. - 14:04
...amúgy elég a normál oldalcsípõ, vagy harapófogó, csak legyen éles (a Goodridge egyébként is elég szívós szálakból áll). Én nem szoktam leköszörülni, de az alu kupakot úgysem tudja átszúrni).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2012. April 15. - 13:34
Évek óta nem volt váltós verdám, úgyhogy most gondban vagyok.
Vettem ilyen bowdenházat:
Goodridge Gear Cable Outer | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Meg ilyen kupakokat:
Shimano SP40 Gear Cable Plastic Ferrules | Buy Online | ChainReactionCycles.com
A bowdent azt adták a váltókarokhoz.
Namost a helyzet az, hogy ezeket a kupakokat szerintem kb- lehetetlen ráhúzni a goodridge házra. Szóval úgy néz ki, elkúrtam a dolgot.
A kérdés az, hogy mire kell ügyelni a váltóbowdenezésnél. Tehát pl. az ilyen hosszanti szálas házat gondolom csak spéci vágóval lehet elvágni rendesen. Esetleg még síkba is kell köszörülni? Valami ilyenre is emlékszem régrõl.
Ha a Shimano kupak nem jó, akkor milyen lenne jó rá? Ezeknek nem kéne ugyanakkorának lenniük? Vagy valahogy meg kell dolgozni a ház végét, hogy rámanjen a kupak?
Régen az volt, hogy a legolcsóbb mindenbõl, aztán azt könnyen össze lehetett passzintani, de most egy fokkal igényesebbet akarok.
Ötlet?
Posted 2012. March 03. - 21:49
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. March 03. - 21:16
A modern vázaknál a bovdenek a váz belsejében futnak.
Csak a bovden vagy a "bovdenkülsõ" is?
thx
Posted 2012. January 06. - 19:17
Kb. 50 cm széles és tekercsben árulják (de persze annyit veszel belõle, amennyi kell...egy arasznyi széles csík is nagyon sokáig elég).
Üvegtapétaként, vagy öntapadós tapétaként is ismert, van belõle mindenféle mintás és színezett, de neked akkor az átlátszó kell.
Köszi mindkettõtöknek, vettem tapétaboltban 55 ft-ért egy 10 cm széles csíkot, ez elég lesz hm... örökre?
Gondolkodtam, hogy virágmintásat vegyek-e, de végül maradt az átlátszó
Posted 2012. January 05. - 19:54
Üvegtapétaként, vagy öntapadós tapétaként is ismert, van belõle mindenféle mintás és színezett, de neked akkor az átlátszó kell.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2012. January 05. - 19:30
Tankönyv fólia - papírbolt.
ez micsoda? Csak mert bementem papírboltba és az eladó nem tudta. Illetve aztán mutatott olyan fóliát, aminek a szélén van egy vékony öntapadós csík, de nagyon vékony sávban.
Posted 2012. January 03. - 22:40
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. January 03. - 12:35
én szigszalagot használok, az is mûködik
Kösz a tippet, de átlátszó kéne a bringa színe miatt. Most celluxot használok több rétegben, de nem igazán vagyok vele elégedett. (Vagy van átlátszó szigszalag is?)
Amúgy amit belinkeltem azért sem jó, mert fel kell ragasztani, és a fejcsõn nyilván nem jó ha fixen van rögzítve...
Posted 2012. January 03. - 12:19
Nem erre gondoltam, de lehet ez is jó lesz. Azért tetszene az a rugónak kinézõ cucc, mert az nem mozog a bowdenházzal együtt, mint ez a gumi, hanem egyhelyben marad elvileg, és a bowdenház mozdulhat el benne, így nem súrlódik. Bár ha belegondolok lehet az a mûanyag cucc is súrlódna a vázhoz, attól még, hogy a bowdenház tud benne mozogni, így lehet mégis az a legjobb amit az elõbb linkeltem, csak az meg olyan ronda és nagy...
Sajnos elég rosszul van a bowdenvezetés megcsinálva a bringámon, szerintem túl szorosan ráfeszül a fejcsõre, ráadásul az elsõ fékre is olyan szinten ráfeszült (arra a részére ami ferdén megy le), hogy mire észrevettem kikoptatta a fémet!! Azóta oda raktam egy ilyen gumi cuccot amit linkeltél.
én szigszalagot használok, az is mûködik
Posted 2012. January 03. - 11:56
Erre gondolsz? BBB CABLEWRAP VÁZVÉDÕ FÉKHEZ (FEKETE) - Bringa Butik Webáruház
Nem erre gondoltam, de lehet ez is jó lesz. Azért tetszene az a rugónak kinézõ cucc, mert az nem mozog a bowdenházzal együtt, mint ez a gumi, hanem egyhelyben marad elvileg, és a bowdenház mozdulhat el benne, így nem súrlódik. Bár ha belegondolok lehet az a mûanyag cucc is súrlódna a vázhoz, attól még, hogy a bowdenház tud benne mozogni, így lehet mégis az a legjobb amit az elõbb linkeltem, csak az meg olyan ronda és nagy...
Sajnos elég rosszul van a bowdenvezetés megcsinálva a bringámon, szerintem túl szorosan ráfeszül a fejcsõre, ráadásul az elsõ fékre is olyan szinten ráfeszült (arra a részére ami ferdén megy le), hogy mire észrevettem kikoptatta a fémet!! Azóta oda raktam egy ilyen gumi cuccot amit linkeltél.
Posted 2012. January 03. - 11:39
Tudja valaki, hol lehet szerezni olyan kis bowdent eltartó mûanyag cuccocskát, amit a fejcsõnél szoktak a bowdenre rakni (ha valaki nem a matricás módszert választja), hogy ne súrlódjon? Webboltokban csak ilyesmit találtam: Jagwire bowdenház vezetõ (Karbantartás | Kábelvezetõ) | Kerékpár Webshop de nem erre gondolok. Amit szeretnék úgy nézett ki, mint egy kis rugó, olyan spirál alakú (csak mûanyagból), és a bowdenre kell rakni.
És egyébként a cellux is ugyanolyan jó, mint az erre a célra kapható átlátszó matrica, vagy az valami spéci anyagból van?
Erre gondolsz? BBB CABLEWRAP VÁZVÉDÕ FÉKHEZ (FEKETE) - Bringa Butik Webáruház
Posted 2012. January 03. - 11:37
És egyébként a cellux is ugyanolyan jó, mint az erre a célra kapható átlátszó matrica, vagy az valami spéci anyagból van?