A BMW fúrcsa felfüggesztésést "telelever" rendszernek hívják, és nem azért van rajta, hogy összecsukható legyen... és a csoppereken se azért van hasonló, mert azokat is össze lehet hajtogatni 
A motoros világban nagyon is elismert ez a felfüggesztési rendszer, mert sok olyan hibát kiküszöböl, amit a hagyományos villák nem... az más kérdés, hogy bringába átûltetni a rendszert oltári hülyeség, mert a két jármû közötti terhelés ég és föld...
mar miert lenne hulyeseg? ha a chopperban nem ment tonkre, akkor a bringaban aztan vegkepp orokeletu lesz.
Az pedig, hogy autós cégek bringákkal rukkolnak elõ, eléggé túlzás, mert jóformán mindegyik kerékpárt valamelyik neves cég gyártja le, és csak megveszik a nevet hozzá...
nem feltetlenul. a BMW pl a masodik vilaghaboru vege ota gyart bringat, jopar szabadalmuk is kotodik ehhez. arrol nem beszelve, hogy tekintettel arra, hogy autokat es motorokat is gyartanak, talan van rola nemi fogalmuk, hogy melyik felfuggesztes mit bir ki.
A BMW bringa is csak egy koncepció volt és nem is erõlködtek a sorozatgyártáson, sem a világmegváltáson.
tevedes. az osszes BMW bringa sorozatgyartott, es barmelyik BMW kereskedonel megvasarolhato (igen, meg az UFO-kinezetu Q6S-t is lehetett kapni anno).
Minden ilyen próbálkozás inkább egy jó marketing fogás, vagyis a "vakulj paraszt" elv...
nem ertem ezt a kopkodest. mar miert lenne parasztvakitas? en pl vettem magamnak a kereskedonel egy BMW bringat. passzol a kocsimhoz, garantaltan jo hozza az osszes BMW tartozek (biciklilift, biciklitarto, kulacsok, taskak, tarolorendszerek, anyamkinja), es ugyanott szervizelik, ahol a kocsit, nem kell tobbfele rohangalni. nem utolsosorban kenyelmes, jo minosegu, orom vele tekerni, es ami a legfontosabb: nekem tetszik es elegedett vagyok vele.
ezzel konkretan mi a gond?