A motoros világban nagyon is elismert ez a felfüggesztési rendszer, mert sok olyan hibát kiküszöböl, amit a hagyományos villák nem... az más kérdés, hogy bringába átûltetni a rendszert oltári hülyeség, mert a két jármû közötti terhelés ég és föld...
Az pedig, hogy autós cégek bringákkal rukkolnak elõ, eléggé túlzás, mert jóformán mindegyik kerékpárt valamelyik neves cég gyártja le, és csak megveszik a nevet hozzá... lásd merci/porsche-votec, ferrari-colnago (igazából schumi miatt van az egész)
A BMW bringa is csak egy koncepció volt és nem is erõlködtek a sorozatgyártáson, sem a világmegváltáson.
Minden ilyen próbálkozás inkább egy jó marketing fogás, vagyis a "vakulj paraszt" elv...
Persze születnek jó dolgok is ilyen kapcsolatokból, mint pl Grag Minaar (nemtom jól irtam é) bringája, amit a Honda mérnökei fejlesztettek. Mondjuk nem hiszem, hogy marketing fogás lenne, mert nem éppen az eladható kategóriát célozták meg, és asszem nem is tervezik a sorozatgyártását... ami mondjuk kár, mert vannak okos megoldások rajta. Szépen muzsikál vele a srác (bár szerintem más bringával is) és én sem dobnám el ha hozzám vágnának egyett...
Aztán ott a giant... ha jól emlékszem a dh modell felfüggesztésén a renault mérnökei dolgoztak...
Szal egyfelõl a pénz beszél, másfelõl vannak dolgok amihez mérnöki tudás is kell, és hát nem emlékszem, hogy ilyen titulusban mint kerékpár mérnök léteznének diplomás emberek... maradnak tehát a magas beosztásban dolgozó valaha, vagy most is valamelyik autó, vagy motor gyártó cég sebességmániás tervezõi, akik jó esetben szeretnek bringázni, és nekik köszönhetjük, hogy a kerékpáripar fejlõdik és változik...
A botlásaikat pedig el lehet nézni... szerintem...