Üdv.
Valaki érdeklõdött itt nemrégiben az új TL-Ready schwalbe külsõk iránt. Azt hiszem, nem érkezett rá válasz, viszont én is kíváncsi lennék, hogy mi a tapasztalat velük...
Nekem van 2 db 2011-es Nobby Nic-em TL-Ready, amit megfordult a fejemben, hogy késõbb tubeless-ként használnék Joe's No-flats-szel. Az a helyzet, hogy a hétvégén hívták fel a figyelmemet, hogy "nem biztos", hogy olyan jó ezt tubeless-ként használni... És igen, valóban olyan vékony az oldalfala ennek a guminak, hogy félek így még megpróbálni is. (Maga a gumi nem rossz száraz döngölt úttól kezdve a köves, sziklásig, harap nagyon, mint a régi, csak nedves körülmények közt vesz el sok energiát megtekerni a nagy bütykök miatt.) Most vettem 2 db 2.2-es Geax Saguaro TNT-t, ami igaz, hogy ~730g (ez speciel engem nem nagyon érdekel), de vagy 2x olyan vastag az oldalfala, mint a Nobby Nic-nek. Példának okáért Nobby ugye olyan 540-550g körül mozog a nagyobb bütykökkel, spóroltak rendesen az anyaggal "valahol". Nem szívesen kapnék durrdefektet a TL-Ready-vel!... (Az új Rocket Ron-t nem ismerem és a Racing Ralph-ot sem, csak a régieket próbáltam.)
A külföldi fórumokon érdemes utánaolvasni a TL-ready-nek, mondjuk a sudden sidewall failure témában, lehet, hogy van már valamennyi tapasztalat velük.
@Csekonics, nekem megvan ez a szám, pont tegnapelõtt olvastam újra a cikket. Ma este vagy holnap megírom, melyik ez.
@Dante, köszi a tanácsokat! :-)