Jelentkezz be Regisztrálj
Tubeless - a belsõ nélküli rendszer
Írta 2011. november 25. - 21:45
meg ha "elfogy", es utantoltesz, es ezt megcsinalod parszor, akkor nem lesz mindig egyre tobb a kerek tomege?
elvileg azt irjak, hogy fagypont alatt is hasznalhato - a gyakorlatban mi a tapasztalat?
hogyan lehet kitakaritani, ha megis inkabb belsot hasznalnek?
az 1830gosnak reklamozott kerek merve 1909g lett stanes felniszalaggal (szalag nelkul kb egy 40gal lehet kb tobb, mint amennyit "igertek"). a mostani kerekemhez kepest ez 250g elony, ha belsot hasznalok. ha lottyel toltom fel, +szelep, etc, akkor meg 335g elonyom lesz.
Írta 2011. november 15. - 16:14
Írta 2011. november 15. - 12:58
Próbáltam olvasgatni a hozzászólásokat és értelmezni,de nem teljesen világos nekem ez a dolog.
Felmentem a notubes.com oldalra,ahol láttam,h van szett a felnimhez. Eddig ok. Nem kell spéci felni.
De gumiból is jó a hagyományos?
Másik kérdés a löty,amit adnak. Azt mindenképp bele kell tenni gondolom. De van egy pár dh gumim,ha külföldre megyek vagy dh-zni és van egy szett enduro gumim,akkor minden gumi cserénél új lötyit kellene betölteni?
Mi ennek az elõnyei? Ha jól értettem,akkor nincs felütéses defekt,csak szúrásos? Vagy én vagyok a helikopter?
Elõre is köszi.
ha full ust rendszered van (gumi is felni is UST nem ready meg ilyesmi) akkor csak a szúrásos defekt ellen kell a lötty. nekem pl nem volt benne mûködött de ez mák is. meg azért a tubeless gumi kicsit más anyag is. nem véletlen van kiló fölött egy 2,2-es ust rubber queen pl.
ha barkácsolt a rendszer akkor kell bele a nyál mert ott tömít is. ilyen durvulósabb stílushoz én nem próbálkoznék hagyományos külsõvel meg a szettel.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. november 15. - 10:52
Felmentem a notubes.com oldalra,ahol láttam,h van szett a felnimhez. Eddig ok. Nem kell spéci felni.
De gumiból is jó a hagyományos?
Másik kérdés a löty,amit adnak. Azt mindenképp bele kell tenni gondolom. De van egy pár dh gumim,ha külföldre megyek vagy dh-zni és van egy szett enduro gumim,akkor minden gumi cserénél új lötyit kellene betölteni?
Mi ennek az elõnyei? Ha jól értettem,akkor nincs felütéses defekt,csak szúrásos? Vagy én vagyok a helikopter?
Elõre is köszi.
Írta 2011. október 08. - 21:32
Írta 2011. október 08. - 21:20
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. október 08. - 21:06
Írta 2011. szeptember 17. - 21:29
ZTR Arch felni (29er, de ez most szerintem tökmind1), Notubes szelep és Yellow tape, semmi más. TL Ready Rocket Ron egybõl megvolt, a szintén ilyen peremû Bontrager Jones X Mud is. Meglepõ módon a Conti Raceking és a Maxxis Larsen Mimo CX gumim is, ez utóbbi pereme alig akart lejönni leeresztés után. A gumikat fél bar alá engedve, ha a peremet behúzom a felni árkába és megpróbálom lefordítani-feszegetni, akkor sem sziszegnek.
Belsõvel felrakva, majd leresztve, 1oldalt kipattintva és a belsõt szelepre cserélve felment a nem TL Ready 2,25ös és 2,4es RacingRalph is. Ezek azért a peremnél alapból sziszegnek kicsit.
Drótperemes Maxxis Ignitor és a kevláros 2,4es Ardent annyira laza, hogy kb. esélytelen, az Ardentet tán majd kompresszorral fel tudom fújni, de az Ignitor bukta.
Írta 2011. július 26. - 15:15
Zefal nekem nem jött be, nagyon lassan habosodott és nem is tömített jól, a tartója viszont szupi. Ezt használom teljes megelégedéssel: Tyre Repair - Motip van magyar forgalmazója is csak vacak a lapjuk, de címet megtalálod rajta, 1.750 Ft felénk.
Hú, szerintem erre emlékeztem, hogy írtátok, jó, nagyon köszi!
Írta 2011. július 26. - 15:08
Zefal nekem nem jött be, nagyon lassan habosodott és nem is tömített jól, a tartója viszont szupi. Ezt használom teljes megelégedéssel: Tyre Repair - Motip van magyar forgalmazója is csak vacak a lapjuk, de címet megtalálod rajta, 1.750 Ft felénk.Kis lyuk: a lötyi tömíti, megyek tovább, sõt észre sem veszem. Apró vágás, max. 0.8mm-1 centis, lötyi nem tömíti, külsõ leereszt, hát beletolom a habot és fél percen belül mehetek tovább. Nagy lyuk: itt minden csodaszer esélytelen, így a tubeless javítókészlettel elkezdem a külsõt reszelni, nagy gáz esetén még beletolom a belsõt. (Egyébként a nem tubeless külsõ esetén ugyanígy szívás egy ilyen nagy vágás/lyuk, szóval...) A lényeg, hogy ne tekerés közben szívjak és veszítsek egy csomó idõt. Na, én az apró vágáshoz kerestem ezt a habcuccot, hogy egyáltalán hogy keressek rá, vagy esetleg ha találnék infót, melyik vált be (keresõvel folyton szívok), de mindegy, nem lényeges, megoldom.
Írta 2011. július 25. - 21:10
zefal?Kis lyuk: a lötyi tömíti, megyek tovább, sõt észre sem veszem. Apró vágás, max. 0.8mm-1 centis, lötyi nem tömíti, külsõ leereszt, hát beletolom a habot és fél percen belül mehetek tovább. Nagy lyuk: itt minden csodaszer esélytelen, így a tubeless javítókészlettel elkezdem a külsõt reszelni, nagy gáz esetén még beletolom a belsõt. (Egyébként a nem tubeless külsõ esetén ugyanígy szívás egy ilyen nagy vágás/lyuk, szóval...) A lényeg, hogy ne tekerés közben szívjak és veszítsek egy csomó idõt. Na, én az apró vágáshoz kerestem ezt a habcuccot, hogy egyáltalán hogy keressek rá, vagy esetleg ha találnék infót, melyik vált be (keresõvel folyton szívok), de mindegy, nem lényeges, megoldom.
Írta 2011. július 25. - 20:23
Írta 2011. július 25. - 19:01
Az mindig van nálam, ezentúl is lesz. Valamilyen habspray-re gondoltam amúgy. Csak ezt leltem egyelõre:
Michelin Flickzeugset Spray Stop & Go Tubeless-Repair - BIKE-COMPONENTS.DE
...na meg ilyet keresek még: Tip Top Flickzeug Tubeless Repairset - BIKE-COMPONENTS.DE
Szerintem belsõ elég és ha azzal is defektet kapsz, normál rema tip-top-al tudod javítani. Kételkedem, hogy ezek a betölthetõ akármik nagyobb lyukat tömítenének el mint a tej. A tip top, amit linkeltél van nekem is, de nem hordom magammal, otthoni nyugis javításra vettem. Tej után nem olyan egyszerû foltozni.
Ilyenem viszont van és ezt hordom is.
Írta 2011. július 25. - 18:34
belsõt
Az mindig van nálam, ezentúl is lesz. Valamilyen habspray-re gondoltam amúgy. Csak ezt leltem egyelõre:
Michelin Flickzeugset Spray Stop & Go Tubeless-Repair - BIKE-COMPONENTS.DE
...na meg ilyet keresek még: Tip Top Flickzeug Tubeless Repairset - BIKE-COMPONENTS.DE
Írta 2011. július 25. - 17:31
Belsõ nélküli rendszerhez (UST felni, Geax TNT gumi + Joe's No-flats lötyi) milyen defektjavító habot szoktatok magatokkal hordani olyan esetekre, ahol már a no-flats nem tömít rendesen a lyuk mérete miatt, és mondjuk nagyon gyorsan kell valami megoldás a problémára? Tudom, hogy volt itt szó errõl, talán többször is, de nem találom. Köszi!
belsõt
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. július 25. - 13:29
Írta 2011. június 21. - 19:41
Köszi a kimerítõ válaszod.
Akkor azt hiszem jól jártam, hogy közben rendes UST -s külsõket rendeltem...
Néztem ezt a Geax -et is, valóban jónak tûnik így elsõ ránézésre... ... majd talán a következõ szezonban lehet bevállalok egyet...
Nagyon szívesen!
Azt UST nekem is nagyon új, szóval kíváncsian várom, milyen változásokat hoz - pláne a megbízhatóság (no-flats lötyivel) és a köves, meredek mászás tekintetében. Rendeltem a no-flats.hu -ról egy tubeless rendszert; ez az oldal vajon él még? Jött egy automatikus levél a rendelésrõl a múlt héten, de azóta semmi hír, se csomag... Szerencsére utánvéttel kértem. :-)
Írta 2011. június 20. - 18:10
Akkor azt hiszem jól jártam, hogy közben rendes UST -s külsõket rendeltem...
Néztem ezt a Geax -et is, valóban jónak tûnik így elsõ ránézésre... ... majd talán a következõ szezonban lehet bevállalok egyet...
Nekem van 2 db 2011-es Nobby Nic-em TL-Ready, amit megfordult a fejemben, hogy késõbb tubeless-ként használnék Joe's No-flats-szel. Az a helyzet, hogy a hétvégén hívták fel a figyelmemet, hogy "nem biztos", hogy olyan jó ezt tubeless-ként használni... És igen, valóban olyan vékony az oldalfala ennek a guminak, hogy félek így még megpróbálni is. (Maga a gumi nem rossz száraz döngölt úttól kezdve a köves, sziklásig, harap nagyon, mint a régi, csak nedves körülmények közt vesz el sok energiát megtekerni a nagy bütykök miatt.) Most vettem 2 db 2.2-es Geax Saguaro TNT-t, ami igaz, hogy ~730g (ez speciel engem nem nagyon érdekel), de vagy 2x olyan vastag az oldalfala, mint a Nobby Nic-nek. Példának okáért Nobby ugye olyan 540-550g körül mozog a nagyobb bütykökkel, spóroltak rendesen az anyaggal "valahol". Nem szívesen kapnék durrdefektet a TL-Ready-vel!... (Az új Rocket Ron-t nem ismerem és a Racing Ralph-ot sem, csak a régieket próbáltam.)
A külföldi fórumokon érdemes utánaolvasni a TL-ready-nek, mondjuk a sudden sidewall failure témában, lehet, hogy van már valamennyi tapasztalat velük.
@Csekonics, nekem megvan ez a szám, pont tegnapelõtt olvastam újra a cikket. Ma este vagy holnap megírom, melyik ez.
@Dante, köszi a tanácsokat! :-)
Írta 2011. június 18. - 19:30
Írta 2011. június 17. - 19:43
Valaki meg tudná mondani,hogy a Bikemag melyik számában volt hosszabban szó a Tubelles kerekekrõl?
2009/4. számban volt. Megvan az újság, vagy kell belõle valami téma, amit beidézzek? Sajnos scannelni nem tudom, de bepötyöghetem a lényeget, ami érdekel.