Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Duna Maraton v4

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
285 hozzászólás a témában

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Vazzeg!
Nemrég vettem észre, hogy a hátsó Michelin Wildgripper Comp S kissé meg van 2 helyen is vagdosódva.Az egyik részen még a szálak is megsérültek.Ezt tette a maraton! Szerintetek ez normális jelenség? Kb.3.5baron használtam én meg vagyok 66kg.Tuti nem ütöttem fel.És egy halom pénzbe került!!!

HHH-re gyorsnak kell lenni, mer bizony beragad az ember.Én már tanultam az elõzõekbõl és pont ezért pofátlanul elõztem már a városban is.

Gagesz

Gagesz

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi Kiskemo! :) Idén harmadszorra csináltam végig.

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Dante az jófej srác.... vele ki nem értene egyet?

Egyébként az télleg nagyon gáz, hogy még az elsõ száz is beragadt a HHH-en, pedig ott lehetett volna menni....

És az mekkora nevetséges, hogy mesélték, hogy valaki kitalálta hogy nem lehet lemenni a lejtõn a HHH-en! De hol? Legalábbis ahol a maraton pálya ment, ott mindenhol lehetett tekerni és szerintem fefele is.... Biztos eltévedtek a srácok....

Viszont az összes csajnak nagyon gratulálok és megbecsülõm õket hogy végigmentek a maratonon, nem azért mert hogy õk lányok és nem kéne meg ilyenek.... hanem mert tök jó hogy csajok is indulnak és tök jól mennek, sok férfit megszégyenítõen.....

Jah és az összes csajnak dupla gratula aki a 100-ason ment végig, mert az még jobb... szerintem én behaltam volna a 80. km-nél, fõleg olyan tempóval amivel mentünk a Máró Józsival az elsõ 45 km-en....

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
1-etértek Dante-val!
Nekem az indulás elött derült ki, hogy defektes az elsõm, úgyhogy gyorsan vettem 1 belsõt a rajt elõtt ... így viszont kb a 2-ik harmad végén sikerült rajtolnom (kb a 900-adiknak ...) és hiába elõzgettem az aszfalton, mire a HHH lejtõjéhez érkeztem ahoz a keskeny max 2 embernyi csapáshoz ... addigra kb 50-100 ember tolongott és torlódott fel ott !!!
Nos ha nem akarok keresztülgázolni 50 emberen, akko LE KELL SZÁLLNI A BRINGÁRÓL!!! ÉS NEM AZÉRT MERT NEM TUDOK BRINGÁZNI!!!
Igaz ott sikerült frankót perecelnem, mert amikor vissza akartam szállni a bringára, beakadt a nadrágom szivacsbetétje az ülésbe és nem tudtam ráülni és hátratenni az egyensúlyomat !!! :( A vége az lett hogy keresztülborultam 1 bokron és faszán beütöttem a bal combomat ... de ezt már feljebb leírtam ... ::)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

aki egy olyan alap sziklás ösvényen nem tud lemenni az szerintem ne induljon

Hááát, nemtom - nem érzem túl korrektnek ezt a kijelentést - miért ne próbálna valaki lemenni úgy, ahogy akar? Nem érzem, hogy elvárás lenne a vérkomoly profi tapasztalat, s bár én végig gurultam lefelé, tény, hogy voltak, akiknek horror volt. Ami nem baj! Mert ebbõl tanul a nép. De senkit sem kell lefikázni azért, mert lefelé parásabb.

julyus;
Az azért nagyon érdekelne, hogy te végig tekerted-e a teljes távot - mer ugye aki legény lefelé, legyen legény felfelé is! (aki legény éjjel, legyen legény nappal is mintájára... ;))

Szóval szvsz az sírjon a lefelé szenvedõk miatt, aki fölfelé is végig tekerte, ugyanis szerintem a mászási tudás és a dh tudás hiánya egyaránt ciki...namármost elsõ érzésre ez a mezõny 10%-ára nem vonatkozik...ha te ebbe a 10%-ba tartozol, akkor bocsi.

Arról, meg, hogy zúztál közöttük, képzelem, hogy sz@r emlék lehettél számukra - csakhogy ne feledd - ha balesetet okozol...minden felelõsség a tiéd.

julyus

julyus

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Elõttem is ment pár okos arc lefelé a 3Hról, akik tolták, de én átzúztam köztük, igaz szövegeltek is, de aki egy olyan alap sziklás ösvényen nem tud lemenni az szerintem ne induljon.
A nehézséget illetõen, még mindig azt mondom, h kellenek a húzosabb emelkedõk, különben semmi értelme. Annyi erõvel mucsa bájkkal is lehet gurulni akkor 1et az Alföldön betonon.

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Ultio: ha már valaki kitalálta, hogy a Hármas-ról tolni kell a bringát, akkor nem elõztél meg eleget felfele... nem tudom van-e a Hármason olyan hely ahol tolni kéne? Egyik csapattársam látta a Hármasról lefele a Campinges arcot és azt mondta hogy nagyon küldte neki és tökre poén volt amikor a kontrával korrigált...
Gondoljatok bele... Alárakni egy 9,5 kg-os Full XTR Cube bringát... azzal mit mûvelne a srác.. Az ilyenekbõl lennének az országos bajnokok... de a pénzz....

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Tudom, hogy mindenki tekert, ott még én is tekertem volna, ha valami okos ki nem találja, hogy ott lefelé csak tolni lehet. És utána sem nagyon lehetett elõzni, pedig az a sebesség még nekem is kevés volt ;D :D. Persze majdnem a végérõl indultunk. Elõzgettünk mi bõszen, de azért mindenkit nem tudtunk megelõzni >:( :(, így sajna toltuk ott is, ahol pedig nem tolnánk. A Mátra maratonon lehet, hogy elindulok. Maj megláttyuk.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nem egészen. Az elit a betonúton balra kanyarodott, majd ment tovább fölfele a hegyre. Az az út valamennyivel combosabb, mint az általad emlitett árokban vezetõ köves.

To ultio: ott ahol én tekertem, a Hármason lefelé mindenki tekert! Tehát ez attól is függ, hogy hol helyezkedik az ember. Érdemes gyorsnak lenni az elején.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
thx mrc!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Egyébként pilisszent*** (az elsõ a *lélek és *kereszt közül, mnid összekeverem) után nem kellett volna továbbmenni a fõúton, hogy utána a KÉK kereszten induljunk meg Dobogókõnek? Egy tök jó patakban-felmenõs szakasz lett volna - én mentem elõtte pályabejárni, s pár nappal elõtte már voltak Sportaktívos szalagok arra az ösvényre kiaggatva - elvileg a betonúton átkelve vált volna szét az eli és a hobby, nem?

kiskemo;
a kikötõt tartó acélpászmák is DIREKT nehezítésnek voltak ott... ;)

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás

Más: nincs meg véletlenül valakinek a 100-as táv térpéke? mondjuk a tavaji honlapról.

itt a tavalyi hollap:
http://www.mountainb...t.hu/2002/duna/

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Én ott a fûzfûk között örültem hogy nem borultam be a Dunába annyira ki voltam... nekem nem hiányzott volna még egy kis sprint.. mert ugysem tudtam volna 15-nél gyorsabban vánszorogni ;D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A külföldi maratonok sokszor nem azért nehezebbek, mert ott annyival combosabbak az emberek, hanem mert más árszínvonalú kerékpárokkal közlekednek - egy rendes "nyugati" maratonon az átlag bringa 500K körüli értékû - és valjuk be, ez egy technikai sport, IGENIS számít, egy full XTR össztelós xc gép 10 kilóval máshogyan viselkedik, mint egy 14 kilós merevvillás alap bringa...

A nehézséget a végén picit én visszavettem volna, kellett volna egy kis sprint az utolsó kilómétereken: hülyén hangzik, de a tavaj elõtti parti füves úton történõ +2 km sprint nekem nagyon tetszett, ott ki lehetett hajtani a maradék naftát - ehhez képest a fûzfák közötti dici-döci homokozó szvsz lassú befutó volt...nem is nagyon lehetett ott elõzni.

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Melyik maratonon fox még indulni?
Én ajánlanám a Mátra Maratont, mert az a pálya nagyon király... kicsit nehéz.. de nagyon jó

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Igaza van Kiskemonak.

Persze, hogy a cél a külföldi országokban tapasztalható kerékpáros kultúra. De addig, míg ez nincs meg, a magyar viszonyokhoz, kerekesekhez kell igazodni.
Szeretnék én felmenni minden emelkedõn nagytányéron ;D, de ahhoz naponta kellene 100 km-eket tekerni, nem pedig hetente 50-et, de ehhez meg nem kéne napi 8 órát dolgozni. Ez van. Amíg ez nincs meg, addig én igenis szeretném, ha elindulok egy maratonon, a hobbi kategóriában, akkor ne kelljen már éjjel-nappal tolni, mert nehéz pálya, vagy mert olyan sokan vannak, hogy nem lehet tekerni.

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Thommey: Az elsõ 30 nem tolta a Kevélyhez a bringát, mert ahol én mentem , az kb a 10-20. hely volt és középtányéron simán fel lehetett menni....

Ultionak meg igaza van valamilyen szinten....
De azért mégis csak jó lenne szerintem mindenkinek, ha egy kicsit hasonlítani szeretnének a magyarok a külföldiekhez és ha tennének is érte valamit....
Biztos hogy jobb lenne.. és nem a pálya nehezségével van itt gond, mert a Dm-et is lehetne nehezebbre csinálni.. de nem az lenne a cél, hanem hogy jól érezzék magukat a versenyzõk és hogy a "pályabírók", meg mindenki csinálja a dolgát lelkiismeretesen!
Ennyi

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Én onnan veszem, hogy nehéz volt, mert nagyon sokan tolták. Már a HHH után, lefelé is tolták, így mi sem tudtunk biciklin maradni. Nem hogy még felfelé! Az meg ki a francot érdekel, hogy milyen egy külföldi maraton?! Ez Magyarország! Elegem van már abból, hogy külföldön ilyen meg olyan. Itt nálunk ezek szerint gyengébb emberek vannak, amúgy meg kit éedekel? bicajozásban, de akkor nekik kell megszervezni a maratont, nem annak a néhány külföldi maratonon is résztvevõ tekerõnek. Szóval alkalmazkodni kellene szerintem a hazai igényekhez, és kész. Aki meg vagánykodni akar, induljon a különbözõ IronMan versenyeken, és ott legyen nagylegény! Ne pedig a tényleg hobbista tekerõk között! Egy olyan bicajos, akinek van egy 100 ezer ft-os bicaja, és hetente teker 40-50 km-t, az persze, hogy nem fog feltekerni egy kemény emelkedõre! És nem kell/ene összehasonlítani olyan bicajosokkal, akik naponta tekernek 100-150 km-t. De errõl már korábban valahol Lovas_Gabi is írt. Na ez a véleményem!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ultio,és többiek:)
Nem tudom honnan veszitek,hogy nehéz volt a pálya?Ugyan voltak benne meredek köves fel,és lefelék,de ott csak meg kell tanulni menni.Egyetlen szakasza volt a pályának, ahol nem lehetett tekerni, az pedig a 2.Dobogókõ elõtt az emlékmûhöz vezetõ lépcsõsor volt!!!Az hogy még az elsõ 30között is tolták föl emberek a Kevély nyeregbe,az nem a pályát minõsíti,hanem az indulókat.Néha ki kellene menni külföldi maratonokra,és ott megnézni a nehézséget.Ezt nem azért írom,mert nagyképû vagyok,vagy Harangfanatikus,hanem mert nagyon unom,hogy mindenki csak sír.Jövõre ez a Maraton E kategóriás verseny lesz,tehát kell a nehézség.Mellesleg maratonon mindenki tudja mire számíthat.Amúgy tök jó buli volt,a rendezés hibáit leszámítva.Üdv.Thy

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Én mind a két Maxxis Flyweight-emet 4 barra nyomtam... ;D szerintem nem volt gáz... ezzel lettem második viszont az utsó 20 méteren kaptam egy defektet ami a kocsi tetején le is ereszett ;D