Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Duna Maraton v4

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
285 hozzászólás a témában

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Én az elsõ kereket 4-re a hátsót meg 4-4.5 -re szoktam ... igaz így kicsit ráz, viszont valamivel kompenzálni kell a 95 Kg-mat !! ;D

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Én is 3.5-re fújtam de egy kis közvéleménykutatás után csökkentettem 3-ra az a optimális,kevesebbre már nem mertem mert féltem a felverõdéstõl.Valami kis kompromisszumot kellett kötni, mert igen erõssen szaggattam lefele és nem akartam bajt,ettõl függetlenül a váltóm adta meg magát 5 km-rel a vége elõtt,de így is beértem.

Harang!---neki is írnia kéne ebbe a topicba nem üzengetni!(nem egy komoly arc így)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nekem a 2,5-2,8-as nyomás jön be terepen.

A campinges tudtommal beért. Egyébként a magyar maratonokon bármilyen bringával el lehet indulni, mert a kutya nem nézi, mivel mész.

A Harang egyébként egy ismerõsén keresztül megtudta, hogy van ez a fórum, és van ez a topik, ahol meglehetõsen "durvákat" irnak az õ maratonjáról. Megkérte az ismerõsét, hogy sorolja fel neki a legfõbb kritikákat. Én felsoroltam az ismerõsnek, akivel telefonon beszéltem.

A pályaeltereléssel kapcsolatban a Harang a következõket mondta:

Neki a Pilisi Parkerdõgazdaság mondta, hogy lesz ugyan ilyen ralliverseny, de az a katonai területen fog zajlani. Azt, hogy idõközben a rallisok - teljesen szabálytalanul - birtokba vették a felsõ utat is, arról a Pilisi P.gazd. sem tudott, és csak rajt elõtt szóltak a Harangnak.
Az hogy 6 ember elment az elején balra, ez csakis a felvezetõ motoros hibája.

No, ennyi plusszt sikerült megtudni.

julyus

julyus

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hi,
ma voltam olyan naív, h pár órára feltettem a kapott bicajos medált a nyakamba. Eredmény egy sötétszínû kör a nyakamon és a mellkasomon ami még a fürdés hatására sem tûnt el teljesen. >:(
Úh ne erõltessétek ezt a témát.
Ti egyébként milyen keréknyomással mentetek, mert én 3.5re fújtam és felfelé jó volt, de lefelé kicsit pattogott. ???

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
holy shit! ;D És kemping nem is minõsül montenbálynak, úgyhogy lehetne óvni. ;)
tényleg tud valaki valamit arról a kempinges csókáról, beérkezett egyáltalán?

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Fityisz, ha nem hallottál még a kempingkerékpárós indulóról, akkor el kell keserítselek: lehet, hogy nem te vagy az elsõ single speedes...

De hallottam viszont a kiirásban szerepelt egy olyan kitétel, hogy a versenyen csak 26" kerékátmérövel rendelkezö mountain bike-al lehet indulni....vagyis én legálisan voltam jelen ellentétben a cambingel... ;) (ez ilyen kis szörszálhasogatás, hogy csakazértis védjem az igazam) ::) ;)

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

tombolnak már igy is elegen.

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Hi!

Na hát én is végignyomtam a Hobby távot.Nekem nagyon feküdt a pálya.Ennyi embert még életemben nem elõztem,mint ezen a versenyen.Eddig azt hittem lefele lassú vagyok,ennek ellenére talán 3 ember hagyott le.Én viszont lenyomtam vagy 50-60 arcot.Ez valszeg az elsõ Conti Exp.Pro-nak is köszönhetõ volt.(egyszerûen ne tudtam megcsúsztatni!)Az a Kevélynyereg mászás kissé meglepett, de teccet,hogy rajtam és néhány zord terminátoron kívül szinte mindenki tolta.Végülis annyira nem volt hárd.Asszem olyan 150m +emelkedést jelentett.Továbbá a másik kedvenc szakaszom a Visegrádi móka volt.Végre nem az a "legurulok oszt annyi" stílus volt.Éleskanyar,rámpa,szikla,kavics,fû,homok...,szal tök izgi volt.(durvának azért nem nevezném)
Az eredményemmel is egész elégedett vok.Még így nehezítve is sikerül 4 órán belül teljesítenem.Yeee!
Szervezésrõl csak annyit,hogy számomra eddig az idei Szilvásváradmaraton az etaon.Ez a nyomába se ért.

Ja és hol maradt a tombola???

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Fityisz, ha nem hallottál még a kempingkerékpárós indulóról, akkor el kell keserítselek: lehet, hogy nem te vagy az elsõ single speedes... 8)

Más: nincs meg véletlenül valakinek a 100-as táv térpéke? mondjuk a tavaji honlapról.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
ehhez azért halkan tenném hozzá, hogy való igaz, hogy a rendõrséget, a mentõket, a motorosokat, egyéb rendezõket és talán a közterületet is meg kell fizetni, de szerintem, jutott bõven zsebbe is.

AMI NEM BAJ!

Mert Harang és a többi szervezõ is vezsõdött vele, az idejét PAZAROLTA rá, és csak megszervezték.
Azért írtam, hogy pazarolta, mert ha Õ vagy MÁS aki intézte, nem gondolt olyan sok mindenre, ami itt elhangzott, akkor nagy baj van!

ez az az eset, amikor a vásárló (akinek mindíg igaza van) nem elégedett, csak most nincs lehetsõég a cucc kicseréélésére, de még elégedett reklamálást sem tudhatuk magfunk mögött, mert nem hiszem ,hogy bárki meghallgatná a panaszainkat

Pedig ebbõl a fórumból sokat lehetne tanulni, a jövõt illetõen. Nekem Alpokalja volt az elsõ martatonom, az jobb volt, valahogy sporszerûbb, õszintébb...nem tudom.

Végigmentünk: HAJRÁ! :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
igen, a pénz kulcskérdés - nyilván színvonalasabb versenyt lehet rendezni 20K pénzbõl, csak hát ezt a magyar ember megfizethetetlennek tartja

egyébként hihetetlen járulékos költségei vannak egy ilyen rendezvénynak - ebben van egy kis gyakorlati tapasztalatom: szóval a start- és célterületet, valamint a frissítõk helyét nem ingyé' adják oda, hanem súlyos 100K-et, ha nem milliókat kell kicsengetni a városnak/kerületnek stb.; emellet gondolom a rendõrség közre(?)mûködése sem cukorkáért volt

ezzel persze nem a szervezõséget védem, mert ennyi pénzbõl (mondjuk 10M a szponzori felajánlásokkal együtt) igenis lehetett volna jobban szervezett ügyet csinálni - csak hát nekünk könnyû mindent fikázni; feltételezem sok rendezõ/pályabiztosító karitatíve volt kint - ajándék lónak meg... :-\

egyébként én a visegrádi zúzós lejtõn (rámpa...) vittem el egy pályán kószáló nénit majdnem, aki meg is jegyezte: "ez erdõ, nem autóversenypálya", mire én: "ez nem is autó, hanem kerékpár..." ;)

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Hát igen.... nem nagyon figyeltek oda a rendezõk...
Kéne egy profi rendezõgárda akiket megfizetnek és profi módon megszerveznek egy maratont vagy verseny... a Harangtól ne várj csodát....
Külföldön nagyon jó érzés versenyezni.. mert ott küön céget vannak csak arra hogy kerékpárversenyt rendezzenek profi módon.. a pénzt is megkériik érte azt gondolom de 3500.- ból lehet hogy telt volna rá, sõt tuti... de Magyarországon vagyunk... itt a Mountain Bike sport meg van halva és ki tudja hogy mikor fog beindulni...de ha beindul akkor nagyon jó lesz... MAJD ;D

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
A pályabiztosítás gatya volt az biztos!
Fõleg szentkereszten, ahol az egyik haverom az ELITBÕL elgázolt egy kiccsávót ugy 40-el akinek felrepedt a fejbõre...õ meg akkorát nyalt mint a ház!
Szerintem ez kurva veszélyes! >:(
Na meg a mototorosok...pff....Még hogy engedjem el...majd el megy, ha eltud....nem azért van hogy én figyeljek ha jön....Vázz

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Meg külón köszönet a két kiscsávónak akik áltak az 1ik ház elõtt -alamelyik faluban- 1 slaggal és egy ivóvíz táblával, mert én ott is ittam :).

Langferi: azon a helyen tavaly és tavalyelõtt frissitõpont volt. Tehát asztal, rajta különféle piával, és banánnal. Tehát ezt jól elsumákolták idén! Egy kisfiúval megoldották! Szerintem nevetséges.

lucifer78

lucifer78

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Ez volt az elsõ DM-m, igy nem tudom mi volt korabban, de volt egy ket zavaró momentum ami észerû szervezéssel áthidalható lett volna:
1.A rajt helyén is jól esett volna pár budi, fõleg a félórás csúszás miatt.
2. A motoros felvezetés lehetet volna folyamatos az elején, mert kár Budán koptatni a fékeket.
3. A pályabiztositás mint olyan úgy tûnik ismeretlen fogalom. Szerintem nem csak én u ???tálom, ha civilek jönnek szembe a pályán.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
ahogy látom ennek a HARANG-nak qrva jo a népszerüségi indexe ;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Gondoltam én is irok pár szót az eseményrõl.....na persze a saját szemszögömbõl ::)

Nekem teccett', jól éreztem magam és a szervezõket sem szeretném piszkálni ::), bár lehet, hogy az idõ múlása megszépiti az eseményeket. Talán a legrosszabb emlékem, hogy az utolsó 10 km-en már nem is számoltam hányszor állt görcsbe a lábam............kiderült, hogy edzeni nem is volna akkora hülyeség :P na meg persze az áttételt is kellõ körültekintéssel kéne megválasztanom...a 38-16 kicsit combosnak bizonyult ::)
Megnéztem ugyan, hogy hányadik lettem, de el is felejtettem (na nem azért mert olyan elökelõ volt) de szerintem a 65 km-es távon én voltam az elsö single speed-es ::)

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Sziasztok!

Nekem ez volt a második maratonom, elsõ meg a kõszegi, ugyhogy csak ahhoz van viszonyítási alapom.

A rajt hangulata, most valahogy nem fogott meg, kõszegen jobb volt. Az energiaszeletet osztogató kislánytól kérdeztem én nem kapok? erre õ aztmondta csak aki hosszút megy, erre megkérdem, és pénzért, azthitte, hogy le akarom fizetni, pedig én venni akartam (Kõszeg elõtt kaptunk is, de venni is lehetett.)
Etetés, itatás nekem elég volt. Meg külón köszönet a két kiscsávónak akik áltak az 1ik ház elõtt -alamelyik faluban- 1 slaggal és egy ivóvíz táblával, mert én ott is ittam :).
Mindig igyekeztem úgy menni, hogy ne tartsam fel a gyorsabbakat, de néha azért szólhatnának az illetõk, hogy balról vagy jobbról, ezt nem csak én nehezményeztem.
A szemetelést én sem értem, miért kell csinálni.
A pályával 1 gondom volt, a vége felé a macskakõ, mivel fullmerev a paripám, ott nem bírtam 10nél többel menni, mert már annyira fájt a kezem, ha rázott. De itt végre sikerült döntenem abban a régóta fontolgatott dologban, hogy veszek egy telót :) .
Egy dolgot, furcsálok csak: a sörár 350,- egy korsóval (kõszegen is ennyi volt) a Zipfer, pedig az egyik támogató volt. A szemközti campingban a csapolt Steffl 240,. volt ugyhogy én onnan vittem a sört.
A Dr. Valter and the Lawbreakers együttes nekem nagyon bejött, esetleg nem tudja valaki hol tudnám "megvenni" valamelyik online shopból (winmxel nem találtam :( )

Más most nem jut eszembe.

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Gagesz! Mégis megmondanád mit vársz egy olyan rendezõségtõl amiben a Harang keze is benne van? pfff..... ne várj sok jót... Amikor Te beértél a célba a tömeg már filmet nézett meg bulizott.... és az télleg elég sportszerûtlen dolog hogy nem volt ott senki... én is láttam amikor mentünk az eredmény hirdetésre hogy akkor jött be 3 srác a 110-esrõl és nem volt ott senki aki adott volna nekik vmit.. és csak lestek a srácok hót fáradtan hogy mi van és nagyon szar érzés amikor a rendezõség leszarja hogy mi van velük mert ez volt... mert nem igaz hogy nem lehet 2 embert arra kiállítani hogy maradjanak ott és adjanak nekik is mindent amit a többiek kaptak....
Msonaj: neked csak annyit tudok mondani hogy akkor mázlid volt... :)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Kiskemó!

Én váltóhiba miatt csak a 137-ig lettem és még így is jutott L-es Póló.(Addig csináltam a hisztit amíg még egy köteg L-es póló elõkerült... ;D)utánnam még vagy 5-6 ember kapott.