Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
volt szó róla itt az elõzõkben, hogy a hibás pulzus értékeket kiszûri a program. melyik program? Polar Precision Preformance vagy a Polar Pro Trainer? (nekem a Pro Trainer van fent) vagy mindkettõ kiszûri ezeket? és a sebességet? a hétvégén voltam tekerni és nem egy helyen keresztesztem vagy mentem párhuzamosan a vasúttal és votl, hogy 239 volt a pulzusom és 106 km/h-val tekertem át az átjárón....;)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

nem tudjátok véletlenül, hogy az S710 óra kompatibilis-e a CS200 WearLink mellkasi jeladójával?

mûködik vele, de érdekes adatokat rögzített maga az óra. gyalog voltam és arra voltam kiváncsi, hogy együtt mûködnek-e a cuccok. hát ugye gyalog pedálfordulatot és sebességet nehéz mérni. a max cad 189 volt, a max spd meg 106.7 km/h.... :wtf: nem emlékszem semmilyen nagyfesz vezetékre, vasútnál sem jártam. gazdaréten mentem fel-le.

erdeiember

erdeiember

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Sziasztok!
Van valakinek Ciclosport CM 434 órája. Ha van ,véleményt kérnék. Ha nincs,bocsi a zavarásért.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
nem tudjátok véletlenül, hogy az S710 óra kompatibilis-e a CS200 WearLink mellkasi jeladójával?

eeeasy

eeeasy

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok,

CS300 van valakinek, tapasztalatok erdekelnek, koszib

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
le a kalappal a Polar szervíz elött. ma bevittem az andrássy útra az S710-es órám, amit nem rég vettem az ebay-en, hogy nézzék meg, mert a jobb felsõ gomb akadt. szó nélkül szétszedte a szervízes srác az órát, megnézte a gombot és rögtön ki is cserélte egy elfekvõ burkolatban lapuló tökéletes müködésûre. meg csiszolgatta a gomb burkolatát is egy kicsit, hogy az se akadjon. megmérte az elem feszültséget, kitisztította és ellenõrízte, hogy megtartotta-e a vízállóságát. mindezt kb. 8 perc alatt, 1500 Ft-ért! ott (remegtem, hogy lesz-e nálam elég pénz vagy, hogy hívjak-e valakit kezesnek.) viva la fitness trade!:cheers:

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Szigeteljük le a vezetékeket...:P
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
valószinû ez kissé érzékenyebb mûszer

nekem volt egy alap occsó sigma órám, azt sem zavarta se a 20 se a 120 kV os távvezeték, de nyilván pontosságra sem volt egy polar
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Köszi a segítséget! Akkor nem adom be garis javításra. :)
Csak azt furcsálom, hogy eddig a noname, Lidl-ben vett pulzusmérõm volt és az nem csinált ilyet. Vettem egy jobbat, erre meg bezavar a felsõvezeték. :confused:
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Sziasztok!

Annak mennyi esélye van, hogy a pulzusmérõt zavarja egy magasfeszültségû felsõvezeték. Polar S120-as órám van és hozzá egy T31-es pánt. Tegnap álldogáltam Rákosrendezõnél a sorompónál és hirtelen 240-es pulzusértéket mutatott. Stopperhez mérve 130 körül volt. Elõször azt hittem, hogy a telefon zavarhat be, de mégsem. Amikor átmentem az átjárón és eléggé eltávolodtam a vezetélkektõl, ismét a normális értéket mutatta. Majd amikor a Gödöllõi HÉV melletti úton mentem, ismét 240 fölötti értéket mutatott és amikor eltávolodtam a HÉV-tõl, megint vissza állt. Még sosem találkoztam ezzel a jelenséggel, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok. Az órának van valami hibája vagy tényleg a felsõvezeték zavar be?

A felsõvezeték zavarhat be az órának... Ha nem akkor a pészmékerednek... :)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
majd próbáljátok ki az uvh-n.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
teljesen normális h vasút mellett bezavar...én is míg keszin a sínek mellett megyek végig 200-240 a pulzus de szerencsére ezt korrigálja a program...a sebességet már nem, azt nekem kell visszaállítani normálisra

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
elvileg nem zavarhatna be. elvileg. elvileg az sem lehetne, hogy a Suunto X3 HR karórám vegye a Polar CS200 wearlink mellkasi jeladónak a jelét és mégis veszi. szóval sajnos vagyis hála istennek, szerintem, nem a Te óráddal van a baj...

más: megjött az S710i órám, most állítgatom. nagyon tetszik. a Suunto meg eladó lesz.... :P

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Sziasztok!

Annak mennyi esélye van, hogy a pulzusmérõt zavarja egy magasfeszültségû felsõvezeték. Polar S120-as órám van és hozzá egy T31-es pánt. Tegnap álldogáltam Rákosrendezõnél a sorompónál és hirtelen 240-es pulzusértéket mutatott. Stopperhez mérve 130 körül volt. Elõször azt hittem, hogy a telefon zavarhat be, de mégsem. Amikor átmentem az átjárón és eléggé eltávolodtam a vezetélkektõl, ismét a normális értéket mutatta. Majd amikor a Gödöllõi HÉV melletti úton mentem, ismét 240 fölötti értéket mutatott és amikor eltávolodtam a HÉV-tõl, megint vissza állt. Még sosem találkoztam ezzel a jelenséggel, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok. Az órának van valami hibája vagy tényleg a felsõvezeték zavar be?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Egyértelmûen a Polar.

Infra a csomagban, edzésnaplóba simán áttölthetõ az adathalom és a pulzust százalékban is kijelzi (ha jól van beállítva) és korrektül lehet vele edzeni.

http://sportolnek.hu...?productID=2394
(itt spec olcsóbb, mint zergénél)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Polar cs100 vagy Cateye hr200?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
fitness trade kft

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nekem nem teljesen egyértelmû: ki a Polar magyar forgalmazója?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az órának volt ideje a beállítás elõtt felvenni a környezet hõmérsékletét? Nem változott menet közben az idõjárás?

A 725x-et belõve az indulási helyre, a dombságban bárhova mentem +-1 m-el jót jelzett, és a (validált) 1200 méteres szintkülönbségú túrámon 1190 lett a vége, ami azért elég korrekt.

Napi rutinban használva reggel beérve melóhelyre, feírva a magasságot, hazaindulva azt beállítom és otthonra max 5-10 méter eltérés lesz.

2-3000 szintnél én már lesz.rnám, ha 60 m-t téveszt.

speed sensor:
A sebességmérõs problémát megoldotta annyi, hogy az órával azonos oldalra kellett felrakni, közel a kerék kerületéhez.

kérdés:
Nincs ebben az órában autostart/autopause? (mint a normál km-órákban?)

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
KB 1,5 hónapja Polar CS400-am van és
próbáltam meredekeken...
Viszont ami meglepett, hogy egyértelmû helyen is rosszul mért / számolt:

pl végig emelkedõ az adott szakasz:
minimum pont 527 m
max pont mondjuk 1227 m
és emelkedésre nem 700m-t írt, hanem mondjuk 682m-t.

Ilyen már itthohn a Pilisben is történt Psztk-tõl a Szántói nyereg felé, de nagyobb szintkül-nél Au-ban is. :-(
Úgyhogy figyelem a számait és kézzel korrigálom, mert akár napi 60-70-100m-rel is több összejöhet, ha 2500-3500m szint körül megyek.
G

[quote name='Bikertigger']namost hajszál pontos egyik sem lesz....de öszintén 1700 méter szintnél 10-15 m ide-oda nem mindegy ? :)

quote]