Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

II. Mátra Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
568 hozzászólás a témában

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Itt is vannak: http://exseven.freeweb.hu

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Én vagyok az egyetlen, aki nem bírta annak a két bemondó pacáknak a stílusát? Néha már rájuk borítottam volna a hangfalakat. A zene szar és gyér volt, pedig az nagyban fokozza a versemy hangulatát, a versenyzõk nevét pedig a legritkább esetben mondták be - külföldön az utolsó beérkezõnek sem kellett szar poénokat hallgatnia, hanem bemondták a nevét, legalább ennyi járna mindenkinek. Bíró Ádám ehhez képest maga a profizmus...
Az egyetlen, ami maximálisan tetszett a versenyben, az a pálya volt. Hamarosan jön pár kép...

ambro23

ambro23

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
sziasztok, en is vegig nyomtam a classicot, a vert mezonyben, egy kisebb pereceles utan jo sokat kellett varnom a tolassal, hiaba, nem lehet mindenki 11-edik ;)

tavaly a matra volt a masodik maratonom a bukk utan, es nagyon meglepett a kemenysege, iden mar tudtam, hogy mire szamithatok, es igy sokkal jobban is birtam. es mivel - mint fontebb is mondtak - nincs telo, amivel nem raznak a kovek, becsulettel vegignyomtam merev geppel :) a szenbanya elotti betonemelkedon voltam a legjobb, 20-30 sporttarsat legyurtem. a legvege is tetszett meg, szivatos, de jo :)

a szervezesrol kritika, leginkabb aprosagok, hatha eisi benez ide egyszer:
-osszessegeben nagyon jo volt minden, bar a palya, koves, de hat ez a matra, ezert szeretjuk vagy mi..
-a palya csak elonyere valtozott, de azt a tolos szuk emelkedo az elso kor vege elott, az nem szimpatikus. tenyleg vagy 3 percet alltunk ott.
-a cel korul, pl. a focipalyan lehetne tobb szemetes
-masszazs kapacitas lehetne nagyobb :)
-tobbunk szerint is a polo tavaly jobb volt, mint most a sapka
-vegul egy otlet: jovore legyen merevvila kulondij, igy az igazi kihivas :)

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Éppen ezért írtam, hogy NEKEM nem volt optimális a frissitõ helye, tehát ezzel nem a szervezést akartam kritzálni. Én vottam hülye, hogy nem akartam megállni kbontani egy szeret csokit.
De a végén a céban jó lett volna valami kaja meg pia, mert amikor én beértem akkor semmi sem volt. ( állítolag késõbb intézkedtek és hoztak valamit a frissitõpontról)

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
'Estét!

Én is csatlakozom az örömködõkhöz, akik végigküzdötték magukat épségben és egészségben ezen a nagyszerû versenyen. Nekem a második maratonom volt és a 30 km-en mentem, mert nem éreztem magam felkészültnek az 50-re.
A legvadabb rész szerintem a parkoló utáni DH-ösvény volt, ott magam mögött hagytam néhány embert... ;-) Mivel össztelóssal mentem, a köves rázás nem nagyon zavart, viszont durva volt az végsõ mászás a betonon Mátraháza felé.

Külön örülök, hogy este résztvettem a sástói kempingben a rögtönzött kis BMFT- talin, ismét megismerhettem pár aranyos embert.
Sötétedés után még egy kellemes házi letörésugró versenyt is összerittyentettünk, ahol Csubee és Tyito mérte össze tudását a kemping egyik lépcsõsorát kiszemelve, persze félhomályban és néha kockáztatva a frontális találkozást a villanyoszloppal... ;D Nagyon ügyesek voltak.
Köszönet Cheesy fórumtársnak a finom kajáért és Lovas_Gabinak a sörért.
Aztán még ha jól emlékszem a SzeddAlá és a Krikk teammel felmentünk a kilátóba "Mátra sötétbent" nézni, ami akkor került élményszámba, amikor mi a legtetején álldogálltunk és egy másik kedves csapat lentrõl vadul elkezdte rázni az építményt, hogy mi megijedjünk, ami sikerült is. Gyorsan lefutottunk, nagy volt a kilengés... ::)

Ja és a verseny közben és után úgy telezabáltam magam banánnal és olyan kék lötyivel, hogy nem sok kellett a BOA-hoz... :D

Üdv!

vigyor

vigyor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Csao!

Na nekem is megvolt az extrem buli , sajna defekt miatt nem kerultem dobogora.
Nem volt ez rossz mararon csak sokan nem ilyenre keszultek a gyokeres reszek nekem is gondokat okoztak de ez a hely ilyen ,akinek nem jott be probalja ki a tobbit , koves reszek mindenhol vannak igaz nem ennyi.
A "szemeteles " palackokkal nagyon soknal kieses miatt lehettet mivel ez a kiszereles nem kulacvsba valo lehet hogy szerencsesebb a poharas variacio ami majden mindenhol volt is ma mert aki ott megittta ott dobta el a poharat de lattam originalt csokikat is elhagyva az uton a banan meg elbonlik az nem gond en frissitoknel csereltem zsebbol a palackokat mindig telire .A frissites szerintem OK volt
es ,hogy ki hol ehezik el az cssak a felkeszulesebol adodik nem mindenki egyforma modon egeti el az anyagot es nem art kis szemelyes kiegeszitot is lekesziteni de ez tobb maraton utan mindenkinel kifog alakulni.
Szerinten az eredmeny hirdetes volt gazos kisse. de aki kesobb jon igy az is lathatta ez talan nekik is egy elmeny hogy meg van valaki ott es nem ures palyara erkezik nezok nelkul.
Ja akinek sok volt a ko irany a Cegled maraton ott szerintem mincs ko es talan a gyokeres fa is kevesebb.
UFF!! en szoltam

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Egyébként nem tudom mit problémáztok ezen hogy tolni kellett és várni kellett a sorra!
Nem tom de én semmit nem vártam és futni is tudtam felfele, monduk lehet hogy azért mert csak 10-en voltak elõttem a mezõnybõl?
Legközelebb kövessétek a példámat, ha nem akartok várni a sorban, szerintem egyszerûbb!
:) ;)

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás
Az olyanokat én csak sajnálni tudom, akik arra számítottak, hogy nem fog kiesni a kulacstartóból a Powerade...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
csak még annyit:
1, ha v.ki hajlamos eltévedni, kövesse figyelemmel a térképet, vagy tapadjon rá valakire aki biztos a dolgában. Azért õszintén sajnálom aki eltévedt, mert tudom milyen szar érzés.
2, Egyetértek a tolós résszel kapcsolatban, de nekem így is tetszett.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Na én is megtekertem a classicot.
A pálya második fele (miután elhagytuk az edzõtábori itatópontot.) nekem nagyon bejött, fõleg a fölfelék ;D .(Az elején a köves lefele csak azért nem teccett, mert egy full merev gépem van.)
A szemetelést én sem bírom felfogni, pl a szénégetõkm elõtti itatónál, nemigaz hogy most abba a félpercbe belehalt volna valaki, hogy megeszi a banánt az itatónál, és eldobja a zsákba a héjat, vagy iszik. Meg ha valakinek annyira nem jön be ez a kék energiaital, akkor öntse ki, és a palackot ne az erdõben dobja már el, bár én láttam eldobva olyat is ami full tele volt.(Vagy ezek is a kulacstartóból estek ki? ??? )
Ja és gratula mindekinek, aki teljesítette.(a 30asoknak is ;) )

Köszönet Cheesynek és a kuktáknak a nagyon finom kajáért, Lovas Gabinak a sörért, Tyitoéknak az ugróshowért és még pontpontpont (egyéb most nem jut eszembe)

Jó pihenést!

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás
Ja és a végén volt frissítõ, csak nem a Powerade-s sátornál, hanem attól 10 méterre jobbra. Az viszont nem tetszett, hogy ott a Powerade-esek nem mondták, hogy mellettük van kaja-pia. Azt mondták, hogy a végén már nincs frissítõ...

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Az egyik esdeklõ pedig én voltam. Nem vészes, de azért rendesen érzem a az oldalam tiszta kék zöld.
Szegény rendezõknek lesz dolguk a szemétszedéssel. Én személy szerint soha nem dobok el semmit versenyeken, de sajna erre nsokaqn nem figyelnek oda.

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás
Én is csatlakozok az elõbbiekben leírt pozitív véleményekhez:
- elõször is itatós csajok rlz ;)
- pályakijelöléssel nem volt gondom, csak 1szer, de utólag ott is meg lehetett volna találni az utat (a nyíl balra mutatott, a fehér szalag egyenesen elõre volt - ezt kellett követni)
- libasoros emelkedõnél nekem se tetszett a beelõzgetés, de ha ez örömöt okoz egyeseknek, akkor tegyék. Én mondjuk nem engedtem volna be senkit, de nem is próbálkoztak. Viszotn jól jött az a kis pihenõ...
- Kékesre felfelé viszonylag sokat toltam. Ennek egyik oka a bemelegítés hiánya volt, a másik, hogy tartalékoltam. Az azért megnyugtat, hogy pénteken csak a köves kanyarban toltam, különben felnyomtam ülve - igaz akkor az volt a cél...
- a végén Mátraházára vissza az aszfalt nekem nagyon jól jött, mer ott legalább 20-30 embert megelõztem. (lehet, hogy sokat tartalékoltam a Kékesre felfelé? :) )

Végül aztán nem fáradtam el annyira, mint pl a Duna Maratonon. Úgy éreztem, h még egy 10est bevállalnék ;)
defektek: volt, aki még az éles rajt elõtt defektet kapott (a Pagoda Panzió alatt) - ezt hogy csinálta? Nekem szerencsére elmaradt (3,5 Bar és pattogás RLZ)

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
szállok...én menné egyszer egy ilyenre de nincs mivel.. ::)

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi

Na,szóval nekem nagyon bejött. Igaz, az egyik csúnya sérülés az enyém volt, kb. a 38.kilométernél akkorát estem, mint még életemben sose. De azért 5:05-öt mentem az extrém távon. Elég rázós volt :o. De tavaly egy merevvillás Magellan Hydraval nyomtam ugyanezt, ahhoz képest...
Mindenesetre nagggyyyyon jól éreztem magam, nem tudom a Powerade tette-e, de abszolút nem fáradtam el (tavaly is hasonlót éreztem)- de lehet, hogy csak nem volt elég emphasis.
ami nem tetszett: az egynyomtávú tolós emelkedõ az eleje felé, ami szerintem méltatlanul összerázta a mezõnyt újra, szóval szerintem itt sokan vesztettünk idõt magunkhoz képest. A késõbbi egynyomosak már a foszlott mezõnyt érintették, úgyhogy no problem. Kissé bosszantott még az eredményhirdetés elhalasztása.
De az összkép pozitív, mégpedig nagyon!
Egy biztos: a világegyetem powerade-palackokkal és elhagyott kulacsokkal legszennyezettebb része a Mátra ;D
Na, legyetek jók, regenerálódjatok, ha meg nem voltatok, szálljatok magatokba!

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Mondom én hogy itató csajok rulez!!!!!!!!! :D

-Mrc-: szerinted nem lehetett eltévedni? Kb. fel tudok sorolni neked 3-4 pontot ahol simán el lehetett tévedni! Neked márkod volt, vagy mentél az elõtted levõ után! De nagyon sok ismerõsöm tévedt el!
És lazán el lehetett!
A pálya viszont nagyon jó volt, és szerintem csak a Kékes után rázott egy kicsit, de annyira hogy utána nem éreztem a kormányt!
Kb 45-ös átlaggal jöttünk lefele az élbollyal -ugye igy kell irni? :))- és nagyon konkrét volt!
Gratula mindenkinek aki végigment!

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
No. Ez jóóóóóó volt. :) :) :)
csak amíg elõször visszaértünk Mátraházára, nekem kicsit túl köves volt full merev géppel. De aztán sztem nagggyon jó volt a pálya. De tényleg nagyon tetszett. A második itatópont utánig az a mászás az aszfalton sztem nagyon jó volt, nekem jól ment, és tetszett nagyon. Aztán kb 4 km-el a cél elõtt kaptam egy jó kis defektet. Pedig elõtte annyira jól mentem (én hülye egy jobbos kanyarban balra néztem, mert ugyebár a kilátás nagyon jó volt, és sikerült naggyon felütni) Az aszfaltútra kiérve nem nagyon tetszettek az autók és a száguldó motorosok, de sajna ez van.
A térdem kicsit fáj (sajna szokott), de nem nagyon fáradtam el. Illetve elfáradtam, de ez olyan "jólesõ fáradtság"
más:
Ez volt életem 2. maratonja (a tavalyi szilvásváradin indultam), szóval nem sok összehasonlítási alapom van, de szerintem is nagggyon sok volt a szemét. De tényleg. És itt most nem (elsõsorban) a véletlenül elhagyott kulacsokról beszélek.

Na majd holnap, ha kicsit jobb állapotban leszek, majd írok, addig is bye és pussz a lányoknak
Prefi

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Gyermekeim az úrban!

Akkor most Sianis próféta megsúgja nektek, hogy akkor jó ha FÁJ! Nekem eszméletlenül bejött, de ne rohanjunk elõre ennyire...

5:00-kor keltem...
8:00-kor megérkeztünk, lecuccolás, ital, szerszám elõkészítés, csörgés Setinek, megyek lepacsizok mindenkivel...ezután lassan beállunk a rajthoz....Állandó 2 perc még 2 perc után mondja a csávó,hogy még 100 másodperc, ehhez képest 5 mp után már rajtot is nyomott! Lassan elcsigáztunk a rajtból, és a sípályához is. Életemben elõször leszállás nélkül felbírtam tekerni, és ahogy ránéztem a sok 20 évesre rettentõen jó érzés fogott el mikor õk tolták én meg tekertem. Szóval csedes tempóban ugyan, de eljuttam a csúcsra, mármint Kékestetõre. Itt nem álltam meg frissíteni, viszont nagyon sokan igen és természetesen mindenki elõttem gyalogolt át aki ki volt petyhüdve! Nah majdnem elrikkantottam magam, de aztán erre mégsem volt szükség, szóval felértem! Ekkor jött a dolog egyik jobbik része, lejtõzés, méghozzá nem is akármilyen tempóban...Igyekeztem a lehetõ legkisebbre csökkenteni a légellenállást, de azért a kormány alá nem akartam bedugni a fejem. Szóval ezután balra be az erdõbe...itt kezdõdött a popsi és ujj teszt! Egyik barátom (Seti) jóvoltából még nyáron beszereztem egy telós nyeregcsövet, és egy jobbik fajta Lookin nyerget, szóval popó ügyileg nem volt probléma. Ujj ügyileg annál több mivel, ezt a rázós szakaszt semmilyen telóval nem lehet jól kivédeni, maradt a fogösszeszorítás, és a koncentrálás, hogy mikor kit hol lehet elõzni, úgy hogy én ne essek el valami sziklában! Amúgy szeretem az ilyen teknikás szakaszokat, mert hát nem lehet mindíg a kényelmes erdei sima úton tekerni, mert az a kocatúristáknak való, nem egy vérbeli Mátra Maratonosnak. Egyik kanyarban sikerült egy srácnak hatalmasat perecelnie, és mikor én megkérdeztem, hogy jól van-e, valamiért nagyon csúnyát mordult, és erõsen villogtatta a szemét! Hát mondom magamban, ha így állunk akkor felõlem vissza is fordulhatsz az árokba, engem tovább nem érdekelsz. Végül elérkeztünk a tavalyi év egyik nagyon poénos szakaszához, az általam csak "Libasor emelkedõ"-nek nevezett kis részhez. Ismét szép kis sor alakult ki. Nagyon elkeserített, és velem együtt sok kollégát felháborított, hogy valaki nem bírta kivárni, hogy sorra kerüljön, ezért oldalról nekivágott. Egy fiatal kiskölyök pont roszkor vágott neki, mert én is már a sorban toltam fölfelé, erre õ oldalról beakart mögém vágni. Én kis gonosz módjára a hátsó kerekem segítségével egy jó adag port söpörtem az arcába, aminek következtében vette a lapot, és várt még egy kicsit arra, hogy valaki beengedje. Szépen lassan visszaértünk azért az edzõtáborba is, itt gyors frissítés, majd nekivágtunk a hosszabbik szakasznak. A tavalyitól egy kicsit eltért a pálya, de engem nem zavart, mert a sziklás lejtõzés helyett egy jó kis szlalomozós, igazi teknikás szakaszt kaptunk, amit én õszintén helyeseltem, mikor megláttam. Ezután pedálozás pedálozás...egy újabb útvonal változás, emelkedés és emelkedés....itt nagyon sokat kellett tekerni fölfelé, de elkezdtem énekelni magamban egy Tankcsapda számot, és ez rengeteg erõt adott. Végül kiértünk egy gyilkos szakaszhoz, egy jó kis betonúthoz, ami emlékezeteim szerint egy frissítõ állomáshoz ért ki. Szép lassan ide is fölértünk. Gyors frissítés, és ezután esett csak le az állam. Rajt elõtt kértek arra mindenkit, hogy a szemetet ne dobálja el, zsebeket az itatóknál ürítsen. Errefel nem igaz, hogy egy csokis papír akkor nehezéknek számított, hogy itató ponttól 100 méterre kellett eldobni. Arról meg ne is beszéljünk, hogy rengetegen vették el a Powerade-t és félig elfogyasztva ott hevertek szépen az úton. És nemcsak az úton, hanem bedobálva a fák közé! Bikmagban olvastam, hogy Transalpon ezért elõször 1 óra bünti, utánna kizárás járt! Hát kb itt is meglehetett volna ezt tenni. Ki van téve minden felé, hogy természetvédelmi terület, errefel szétdobálva mindenfelé a szemét! Ha azt akarják a szervezõk, hogy jövõre megint legyen MM akkor nagyon alaposan ki kell pucolni a terepet, ugyanis a helyi önkormányzat biztos nem fogja engedélyzni, hogy ilyen ökológiai pusztítást csináljunk egyetlen nap leforgása alatt mégegyszer. Természetesen akinek nem inge ne vegye magára, de akinek igen, az szálljon magába mélyen, és gondolja végig azt amit tett! Itató ponttól ismét egy kis fölfelé következett, majd egy jó lefelé, és ismét mászás immár csak 5 km volt hátra a célig. Persz persze, csak ugyanúgy mint tavaly cél elõtt be az erdõbe, lightos ereszkedés heavys emelkedés. Végére leugrottam tolni, de egy lépés után görcsgyanús lett a dolog, szóval lendületbõl vissza és pedálozás a célig. Beérkezés, egy kis piálás, csokizás, pacsizás a többiekkel,puszilkózás szerelmemmel és let's go home. A többit már ne írom.

Véleményem szerint jó volt a pályakijelölés, aki meg eltéved az magára vessen, vagy nyissa ki a szemét, mert én eddigi maratonozásaim során soha nem tévedtem még el és nem ez volt az elsõ. Nagyon sok ember kapott defektet, istennek hála én nem. Tavalyi összeállítással indultam, 2.1-es gumi, 3 bar-on. Kicsit rázós, de tutira bírja végig.

Hát "röviden" ennyi, akinek van kedve olvassa végig, én ismét egy nagyon jó maratonon vettem részt, aki meg nem élvezi az ilyet annak meg nem kötelezõ, de az igazi bike mániások ezért bicajoznak, mert kihívás...

Üdv...Sianis

vendég__*

vendég__*
  • vendég
...ja és
ITATÓ CSAJOK TÉNYLEG RULZZZ! ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
:DÜdv minden maratonistának! :D
Teljesítettem életem 1. maratonjának classic távját. A pálya ugyan köves volt, de hihetetlenül tetszett 8). A szervezés és a hangulat is ott volt!!! Eltévedni pedig NEM lehetett!!! Remélem mindenki épségben megúszta, mert volt bizony pár csúnya sérülés :'(.
Marci