Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

II. Mátra Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
568 replies to this topic

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
OFF

Azért egy érdekes egysebességest én is láttam!
Bazi nagy hátsó agy, szolídan felírva rá : Rohloff Speedhub. Nyamm...

na nem kötekedésbõl, de az akkor nem egysebességes ::)
ON

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
lens,
Én is csak az eredménylistából azonosítottalak be.
A váltót a 42. km-nél verte le valami szikla (a füves-nádas-szikláson, szerintem a legrosszabb hely ez volt). Sajnos a lánc is deformálódott több helyen, eléggé le kellett rövidíteni. Kitaláltam egy felfelékre "optimális" áttételt (elöl kistányér (22) hátul 16-os fog), szerencsére meg tudtam feszíteni a hátsó kerék beállításával. Ezzel csak az volt a baj, hogy síkon kb. 20-22km/ó-ig tudtam kitekerni. Szerettem volna, ha ezek után nincs sík sehol (sajnos volt). Lefelé gurulni tudok, felfelé is tekerek, de síkon meg voltam lõve.
A fatörzsnél pedig kicsit feltartottalak, bocsi.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Tyito!
Kérésed számomra parancs! Remélem, a Tár megengedi a megtekintést!
Javaslom nézzétek meg:
http://kep.tar.hu/lo...l?aid=27592684

Azért egy érdekes egysebességest én is láttam!
Bazi nagy hátsó agy, szolídan felírva rá : Rohloff Speedhub. Nyamm...

Era!
Ügyes voltál! Legközelebb nyomd le a csajt!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ja és még egy az eredményekkel kapcsolatban, ezt találtam még a weboldalon:

Az Extrém és a Classic kategóriák (abszolút) gyõztesei 1-1 db 50.000 Ft értékû ajándékot kapnak a Fitness Akadémiától: lehetõséget arra, hogy ingyen elvégezzenek egy Spinning edzõi tanfolyamot.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
B.Szabi: csekkoltam a honlapjukon és a helyezési dijakhoz ez van irva: kupa+érem Tehát elõre lehetett tudni, hogy ennél többet nem kapsz.

Pinyó: nahát, ez te voltál?? Most már akkor tudom. Csak nem biztos, hogy legközelebb fel foglak ismerni, mert rossz a név és arc memóriám. De ha legközelebb is váltó nélkül nyomod meg sárga mezben, akkor igen!
Méghogy te gratulálsz nekem. Én gratulálok neked, hogy váltó nélkül is lenyomtál a lefeléken! Nem volt semmi,ahogy mentél. Meg ahogy tekertél a betonos lefelén. Azt a pörgetést bármely olimpiai versenyzõ megirigyelné! :D
Egyszer a nagy sietségben, amikor átraktad a fatörzsön a cangádat, hirtelen elvágódott a bringa és te is félig. Emlékszel? Mókás pillanat volt, miután bebizonyosodott, hogy neked nincs bajod.
Egyébként miután megszerelted a láncot, normálisan tudtál vele tekerni? Nem ugrált vagy esett le?

Era, gratula az 5.helyért, nagyon ügyes vagy, hidd el!

B._Szabi

B._Szabi

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Hát mit nem mondjak. Az eredményhirdetés pillanatáig tetszett az egész! De az erdményhirdetéstõl OKÁDNI tudnék!!
Ez nem hogy a magyar, de a balkáni szinvonalat sem ütötte meg. A haverom és én akkora lófaszt kaptunk a 2. és 4. helyért, hogy alig birtam bepakolni a kocsiba. Eisi, nem ezt vártuk tõled!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
lensver,
szia, nagyon jól nyomtad. Az utolsó kb. tíz kilométeren elõzgettük néha egymást.
Üdv:
Pinyo/KT2.0, a hátsóváltó nélküli egysebességessel.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Én már tavaly voltam itt, tudtam mire számíthatok. A köveken eszembe is jutott, hogy itt volt a múltkor is, amikor már egy kis emelkedõre vágytam. Nem mertem az idén úgy ereszteni lefelé, mint tavaly, mert ez az évem a nagy fejreállásokról szólt, szerencsére esés és defekt nélkül értem végig. Cheesy a tanácsaidat mind aranyba foglalom. Most megtanultam azt, hogy ha eszembe jut a kaja, azonnal egyek, ha éhes vagyok, akkor már késõ. Így nem purcantam ki és egy kis magammal vitt müzli után begyújthattam a rakétákat. Nekem ez a kék lötty nagyon bejött. Szerintem az etetés pont jó helyen volt, mert elõtte 2 km-rrel mindig bekaptam egy szelet müzlit, azzal odáig kihúztam, aztán teletömtem a búrámat banánnal. Ez a tápolás teljesen bejött, jó erõben voltam végig.
A verseny után folyamatosan ettem, még éjszaka is, amikor hazaértem.
Ja a nagy meglepetés az volt, hogy az utolsókat is díjazzák a versenyeken!!! Nagy meglepetés volt, amikor a nõi Master-ek között 5-nek szólítottak. Jó vicc. Na majd megnézem a befutóknál, hogy volt-e még valaki utánam.

Az elõzõ este a kempingben nagyon jól sikerült. Jó volt veletek. Cheesy köszönjük a gondoskodásodat. Tényleg a verseny utánra lenne jó a talit idõzíteni, hiszen akkor már ott vannak a verseny napján érkezõk is.

Ja és a sérülteknek jobbulást kívánok, gyors gyógyulást!

zsol-T

zsol-T

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
sztem is élvezetes marci volt, sokat segített, hogy elõtte bõszen olvastam a topicot, így a keményre fújt gumikkal sikerált elkerülni a defektet, pedig 1-2 csúnya sziklát elkaptam ( 2,1 wtb velociraptor ;D)
a szpíkerek szinte idegesítõek voltak, és én még közelrõl is ismerettséget kötöttem velök ;) 1 hét múlva esküvõ ;)
a pályára emlékeztem tavalyról, de a kövek így is "megrázó" :P élményben részesítettek.

szóval tetszett ;D

ja az viszont nem tetszett, hogy a parkolást nem biztosították kellõen, pláne, hogy még fizetni is kellett ??? tavaly nem így volt

mindenkinek csõváz 8)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Én is nagyon éhes vagyok ma reggel! Már ettem egy banánt, most eszem a második szendvicsemet! De még mindig éhes vagyok. Namost akik részt vettek már velem néhány sütögetésen tudhatják, hogy most mi következik! ;) ;D

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Szal... igen! Bevégeztetett!

Elsõ sorban szeretnék Én is köszönetet mondani Cheesy mostmár ritkán fórumtársnak a fincsili kajáért (sajtoslötyi rulez)!

Egy tényleg lassú (nem TiszaMarcsi, 40 Km/h) rajt után ragyogó idõben, szép és változatos terepen nyomhattuk végig ezt a kalandos versenykét! Szép volt... jó volt... majd nem mindennel meg voltam elégedve.
Amivel nem: nekem még mondjuk jutott a célban lónyál... egy kispohárnyi, de miért nem siettem! viszont az itatópontokelhelyezései nekem sem igazán jöttek be, eltévedni csak azért nem sikerült, mivel egy rossz felõl visszaigyekvõ sporttárs megmutata a helyes irányt (köszönet neki)
Jaa! igen! Én vagyok a NAGYpofájú! Bocs, ha valakinek a: akitoljapróbáljaegysorbaúgytolni,hogyakitekerneelférjen szöveg a lelkébe gázolt! ;) Ennek szerintem egy olyan versenyen ahol sok ember gyûlik össze természetesnek kellene lennie, no de ez a szemetelõk és a leszorítók kicsiny tahó országa :-X

Üdv Tyitó az örök mozgó ill. örökmorgó!

L_Gabi: Képeket szeretnék!

cheesy

cheesy

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Ja és szinte fáztam a célbafutásnál. Jó lett volna egy kis meleg gulyásleves, mint pár korábbi marcsin. Ingyér persze.

cheesy

cheesy

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Hali,

Kösz Lens. Szivesen csinálom legközelebb is. Igazándiból egy afterparty volna jó, ha nem vasárnap lenne a következõ Maraton.
Páran kérdezték, hogy mi a napi tanács a Mátra elõtt. Hát nekem mindenféleképpen az volt, hogy "Kiméld a bringád". Csak amúgy öregesen ersztettem a köveken és örülök, hogy így tettem.Élvezetes marcsi volt, annak ellenére, hogy ma alig birok mozogni. Szénhidrát utánpótlás ide vagy oda, reggelire meg kellett ennem 3 Tesco csirkecombot...
A szpíkerek tényleg szörnyû gyengék voltak. Kicsit tanácstalanul próbáltak folyamatosan beszélni pl a rajt elõtt. De hát nekik is meg kell ezt tanulni.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Don: akkor elhisem, ha mondod, de tény, hiogy Én nem vettem észre... :(

Köff a dzseléket 8)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Ferike drága!
Nem védeni akarom õket, de a rajt elõtt bizony bemondták párszor!!!
Igaz, utánna is be lehetett volna!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Én nem is tudtam, hogy Mo-on egy maraton lehet olimpiai pontgyûjtõ verseny! Ez igaz?

Pixel: a képek nagyon klasszak, de az aláirások (ezesetben felülirások) fantasztikusak. Jókat vidultam rajtuk. MINDENKI NÉZZE MEG!!!

Még egy dolog, ami iszonyat fontos. Ezzel akartam kezdeni, de aztán valahogy mégis a maraton minõsitésébe fogtam bele!

Tehát: a maraton elõtti délutánon egy kisebb fórumos tali jött létre a Sástói kempingben: kb. 25-en lehettünk, ha nem többen. Megismertem egy csomó új arcot, aminek nagyon örültem.
Láthattuk "Az Õrültek" ugrásbemutatóját.
De a legfõbb dolog:

CHEESY, köszönjük néked az apai gondoskodást, azt hogy elláttad a csapatunkat finomabbnál finomabb étkekkel. Hála neked, degeszre tömtem a hasam - sok más társammal egyetemben! KÖSZÖNJÜK NEKED, ó fõzési tudományok mestere. Sose feledjük el.
A kaja tényleg nagyon jól esett: volt sajtos öntet,paradicsomos öntet és lecsós öntet a tésztához. Isteni étkek készültek aznap este.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Még vmi ígyseptiben:

Ti tudtatok arról, hogy OLIMPIAI PONTGYÜJTÕ VERSENY VOLT??
most látom a honlapon, viszont ahelyszínen nem nagyon ahllottam errõl semmit... talán a karaoke helyett lehetett volna ezt is hangsúlyozni, hamár... ::)

AMúgy rövidítésekkel sajna Én is találkoztam az erdõben, amik elég friss, kerékpárnyomokkal voltak kitaposva... :(

HJa! MÉG VMI!
Az elsõ maraton, ahol egy pályabíró TUDJA HOL S MERRE ÁLL A PÁLYÁN, ergo ELTUDJA MONDANI MI, MENNYIRE KÖVETKEZIK!
ilyen kéne mindenhol T.SZervezõk!

PÉeF

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
A CLASSIC távnál is volt egy ilyen!
A befutó elõtt az elõttem haladó EGYESÜLETI bringást a rendezõk érdekes módon felengedték az aszfalton, engem meg betereltek az erdõbe mászni, DH-zni, meg izomkodni.
Ami nem tetszett, az a "balról, illetve Jobbról" elmaradása volt. Többször jártam úgy, hogy mögöttem csörgés csattogás, majd mellettem megjelenik egy bringás, és szorít lefelé az ideális, bicajozásra alkamlmas útról. Jó jó fékeztem és beengedtem.Volt egy srác, akinek többszõr szóltam, hogy balról, de a füle botját sem mozgatta, elémvágott. Egy visszafordítónál a belsõ íven próbálkoztam, õ kívülrõl elémvágott, majd elváltotta magát és szinte megállt. A miért nem nézel hátra? kérdésre nem is válaszolt, csak bénázott össze vissza.
A Pálos neki is tarhatna némi kioktatást a kerékpározás etikájáról! ;) ;D ;D

Na egyelõre ennyi. Bõvebnbet késõbb, ha összeszedtem a gondolataimat és az emlékeket.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Nah, itt vagyok én is.
82 km, 5 óra 10 perc (kb), de a hiresztelések ellenére nem lettem helyezett.
Egészrõl a véleményem: jó volt, de nem a legjobb az idén.

Pozitivumok: a masszázs fantasztikus volt, és nagyon jót tett nekem.
A pálya jól volt kijelölve szinte végig.
Kaja, pia elég volt.

Legjobb azonban: a Mátra gyönyörû ajándékai: a csodás kilátás és tájak voltak.

Negativum:
Szerintem a végén a nagy kavarodás a helyezettekkel elég nagy leégés volt az Eisennek. Amit a Tordai Csabával csináltak, szerintem nevetséges volt(nevezetesen, hogy más kategóriába sorolták õt be és ott akarták jutalmazni, mint ahova õ benevezett, és emellé nevetséges indokokkal jött még az Eisen). Meg az is, hogy a Bogárt nem vették észre, mikor elsõnek befutott a Classicon. Aztán amikor bemondták, hogy õ lett az elsõ az U23-ban. Ezek szerintem elég súlyos bakik.

A másik a szórakoztatás, ami siralmas volt. Szerintem is a két balek stilusa legfeljebb óvodába vagy egy olcsó gyermekrendezvényen állhatta volna meg helyét, de nem egy sportrendezvényen. Bizony visszasirtuk Biró Ádámot. (még jó, hogy a 24-óráson tutira õ lesz ;D)
Nagyon fárasztó volt a sok dumát hallgatni. Nem is értem, kiknek rendezték azt a sok találós kérdésbõl álló vetélkedõt, mert én nem láttam embereket, akik tolongtak volna a kérdésekért. A maraton után szerintem csakis zene a jó, mert a fáradt emberi agy nem tud odakoncentrálni a beszédre. Nekem is általában összefolyt amit hallottam. Az olyan hülyeségek helyett, mint pl. "Hogy van szanszkritül a háború és mit jelent" sokkal szivesebben hallgattam volna DjBobo-t vagy akármi zenét, csak ne azt a dumát.

A versenyzõk azt csinálhattak a pályán amit akartak. Senkit sehol nem jegyeztek, pedig jobb helyeken úgy csinálják, hogy rádión leadják, hányas számú versenyzõk haladnak el elõtte. Akkor talán csökkenteni lehetett volna azt a nagy kavarodást a végén.
A másik, hogy sajnos most is láttam két olyan helyet, ahol valakik RÖVIDITETTEK. Nevezetesen ott, ahol az Extrém táv kijött a végén a Mátraházára vezetõ betonszerpentinre. Elõtte volt az a hosszú, kanyargós erdészeti út. Na ott, annak két kanyarjába is láttam levágásokat. Szerintem emberek, akik ismerték a pályát, ott leröviditettek a betonhoz, hogy gyorsabban beérjenek. Elég szépen ki volt taposva friss nyomokkal az a két hely!
Annyira, hogy egyszer még azt hittük, hogy nekünk is arra kell mennünk.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Ahoy!

Pixel: királyak a fotók!

a rendezvényrõl késõbbiekben írok majd... most még túl friss az emlék, és túlontúl fáj a hátam...
::)

PéeF