Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Nekem egy HFS 2000d-m van, azt mondjuk Juicy 5-el szereltek, de szinten egy ido utan idegesitoen elkezdte berezonaltatni a gepet a hatso fek - preciz beallitas, tisztitas, fekpofa csere (piros KoolStop-ra) sem segitett. A feknyereg rogzitese a vazon is gyarilag sikra volt marva, ugyhogy elegge tanacstalan voltam - raadasul ez az elso tarcsas gepem. Vegul ugy oldottam meg, hogy a 160-as tarcsa adapterhez gyarilag adott kupos alatetetek kozul a hatso/alsot (remelem ertheto voltam) kicsereltem egy V-fekbol kibontottal, ami kb egy millimeterrel vastagabb az eredetinel. Igy egy kicsit a feknyereg hatuljat megemelte a fektarcsahoz kepest, vagyis igy a betet iranya a tarcsa futasiranyatol egy kicsit elter ( nem teljesen hosszában hat a fekezesi erõ a betetre, hanem kicsit lefele is )- nem sokkal, de pont annyira, hogy a kritikus
rezgesi frekvencia (a vaz sajat frekvenciaja, haha) nem jon elo, es voila, megszunt a rezges (kopp-kopp). Remelem nem is jon elo, mert mar azon gondolkodtam, hogy kivagom az egesz cuccot a francba.....

Más. A berezonáló fékproblémát egyelõre "jegelem", miután szinte tökélyre fejlesztettem a féknyereg-beállítást. :) Tény, hogy a 180-as tárcsa nagy a 2008-as AM 3000-D-re, a 160-assal több mint valószínû, hogy nem lenne gond. A Magura-support segítségével viszont sokat sikerült javítani a berezonálási problémán. Például, a tárcsa csavarjait szigorúan nyomatékkulccsal meghúzva 4 Nm nyomatékkal, a féknyerget pedig 6 Nm nyomatékkal, valamint a pontos beállítással minimalizálható a rezonancia, amivel lehet már "együtt élni".
Tehát, aki hasonló problémákkal küzd, a Magura a következõket ajánlja:

• rotor bolts to 4Nm
  • play in the hub
  • wheel true
  • wheel evenly and highly tensioned
  • brake properly aligned
  • brake fixed with 6Nm
  • brake bed in as per instructions

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Sziasztok

Némi Merida 2010 MTB ízelítõ :

http://www.bikefun.h...k_mtb_2010.html

üdv
Jó BringázásT !

A One-Twenty egész jó rétegmodell. Szerintem sokan várták már, hogy a Merida kínálatában is megjelenjen egy ilyen gép, hiszen a legtöbb helyre a 120 mm tökéletesen elég.
Trans-Mission-nél kíváncsi leszek majd a német és nemzetközi tesztekre, mennyire sikerül közel kerülni, vagy akár elérni a Scott Genius-t és a Simplon Dozer-t. Én drukkolok, mert summa sumarum, nekünk az a jó, ha sok szuper bringa van a piacon, viszonylag elfogadható áron. ;)

Más. A berezonáló fékproblémát egyelõre "jegelem", miután szinte tökélyre fejlesztettem a féknyereg-beállítást. :) Tény, hogy a 180-as tárcsa nagy a 2008-as AM 3000-D-re, a 160-assal több mint valószínû, hogy nem lenne gond. A Magura-support segítségével viszont sokat sikerült javítani a berezonálási problémán. Például, a tárcsa csavarjait szigorúan nyomatékkulccsal meghúzva 4 Nm nyomatékkal, a féknyerget pedig 6 Nm nyomatékkal, valamint a pontos beállítással minimalizálható a rezonancia, amivel lehet már "együtt élni".
Tehát, aki hasonló problémákkal küzd, a Magura a következõket ajánlja:
  • rotor bolts to 4Nm
  • play in the hub
  • wheel true
  • wheel evenly and highly tensioned
  • brake properly aligned
  • brake fixed with 6Nm
  • brake bed in as per instructions

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok

Némi Merida 2010 MTB ízelítõ :

http://www.bikefun.h...k_mtb_2010.html

üdv
Jó BringázásT !

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Gondolom nem leszel tõle boldogabb, de az enyém 2009-es Trans Mission 3000-es váz és ezen is kegyetlenül berezonál néha a floater

Hát, ez nem jó hír...
Jövõ héttõl lesz egy kicsit több idõm, ráfekszem a témára. Biztosan sikerül valami megoldást találni, majd írom, hogy mire jutottam!

atoka2

atoka2

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Mia velemenyetek a '09 Matts TFS XC 300 -V rol, olvasgattam tesbike-ot, ottt csak jokat irtak rola, kiveve talan az ulest. 3 bringa kozott vacilalok, ez es ezen kivul a Magellan polaris Sram X5 es Deore disc es valtozatan, naggyabol 1 arban van a 3 bringa, mit javasoltok, pro-kontra, stb?

Koszonom!

kisember08

kisember08

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok,

Én 2007-ben vettem a Crossway TFS 100 bringám. Az idén tavasszal eltörött a hátsó fékkar. Egy Shimano Deore fékkarral pótoltam, de sajnos nem jól illeszkedik, mivel a fékkarban a nagyobbik átmérõjû lyuk hossza rövid és emiatt nem takarja a csap tövét, a rugót is éppen csak be tudtam akasztani. Ennek ellenére még semmi problémám nem volt vele, de azért még is csak a fékrõl van szó. A kérdésem az lenne, hogy milyen márkájú fékkart vegyek ami erre a méretû csapra jó.

Köszi
Kisember

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

MERIDA-BikeFun:

Van arról valamilyen információtok, hogy a 2008-as Merida AM 3000-D esetén a hátsó felfüggesztés deformációja miatt berezonáló fék kapcsán lesz-e visszahívás, vagy van-e valamilyen garanciális javítás erre nézve?
A Magura fórumban olvastam, hogy minden egyes AM 3000-D-t érint a probléma. (Bár jobban örülnék, ha az enyém kivétel lenne...;))
Az egyik hozzászóló itt a cseh Merida-dealer...

Õszintén szólva én már annak is örülnék, ha párezer forint ráfordítással én magam orvosolhatnám, csak szûnjön meg ez a már-már elviselhetetlen rezonáció!

Köszönettel,
Semmiho

Gondolom nem leszel tõle boldogabb, de az enyém 2009-es Trans Mission 3000-es váz és ezen is kegyetlenül berezonál néha a floater
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Miben lesz új a 2010-es alu 96? A neten semmit sem találtam róla.

http://www.velovert....e-cross-country

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
MERIDA-BikeFun:

Van arról valamilyen információtok, hogy a 2008-as Merida AM 3000-D esetén a hátsó felfüggesztés deformációja miatt berezonáló fék kapcsán lesz-e visszahívás, vagy van-e valamilyen garanciális javítás erre nézve?
A Magura fórumban olvastam, hogy minden egyes AM 3000-D-t érint a probléma. (Bár jobban örülnék, ha az enyém kivétel lenne...;))
Az egyik hozzászóló itt a cseh Merida-dealer...

Õszintén szólva én már annak is örülnék, ha párezer forint ráfordítással én magam orvosolhatnám, csak szûnjön meg ez a már-már elviselhetetlen rezonáció!

Köszönettel,
Semmiho

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szerintem nem keresgéltél elég alaposan: http://www.bicyclewe...hfs-1000-d-2010

A színén és a távirányítós taglock-on kívül nincs vele bajom. Ahogy látom történtek apró változtatások, így tuti könnyebb lesz, mint a 2009es. Remélem lesz megint festetlen verzió, az könnyebb.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Sziasztok !
igen úton van a 2010-es alu Ninety Six...kb 3 hét.
jövõ héten felkerülnek a képek a web oldalunkra.
ha dobsz nekem 1 mélt elküldöm Neked képét : kt@bikefun.hu
ha esetleg ide belinkeled, azt megköszönöm -)
üdv

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

A jövõ évi alu ninety-six mikor lesz elérhetõ itthon?

Sziasztok !
igen úton van a 2010-es alu Ninety Six...kb 3 hét.
jövõ héten felkerülnek a képek a web oldalunkra.
ha dobsz nekem 1 mélt elküldöm Neked képét : kt@bikefun.hu
ha esetleg ide belinkeled, azt megköszönöm -)
üdv

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Valahol már elérhetõ...?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A jövõ évi alu ninety-six mikor lesz elérhetõ itthon?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

urak!
jól tévedek, ha úgy gondolom, hogy az idei one-five-o fogadja a következõ agyakat?
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=1800
http://piacter.bikem...t=232224&cat=17

Az idei 3800-D szerintem biztosan, és a 880-D is valószínûleg, de erre érdemes rákérdezned egy boltban. Sõt, ahogy nézem a Hub F/R adatokat, 100%, hogy jó mindegyikhez.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
urak!
jól tévedek, ha úgy gondolom, hogy az idei one-five-o fogadja a következõ agyakat?
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=1800
http://piacter.bikem...t=232224&cat=17

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Hello!

Nincsen valakinek véletlenül egy Merida Matts 5V bringája?
Tudna róla véleményt írni részletesen, hogy milyen?
errõl beszélek

Kösz elõre is!

Hát ezekkel az alkatrészekkel ilyen áron szerintem megéri megvenni, és azon az oldalon pár ezer ft. kedvezmény is van rá.

Pilly72

Pilly72

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! Nem régen vettem egy 2009 Merida matts 40 MD Bikeot . Már a boltban észrevettem hogy müanyag pedált tettek rá. Nem tudom ,hogy ez így érkezik vagy a kereskedõ kutyulja össze a dolgokat. Ezt már ott kicseréltem. Mivel a neten néztem ki a bringát és a leírást is néztem, hát meglepõ változásokon ment át a gép:(
Pozitívum hogy egy másik netbolt elszámolta magát és igy közel fél áron jutottam hozzá egy pár Schwalbe Maraton sross külsõkhöz. Ezek után komplett kerék cserék következnek majd. A fékek egész jók ,már nem nyivákolnak. Hát egyenlõre ennyi:)

kilipeti

kilipeti

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hello!

Nincsen valakinek véletlenül egy Merida Matts 5V bringája?
Tudna róla véleményt írni részletesen, hogy milyen?
errõl beszélek

Kösz elõre is!

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Neked talán már lóg a perselyezésnél???
Általában az elsõ szériás dolgoknál szokott lenni valami bibi, amit következõ évre kijavítanak. Én kicsit túlépítettnek találom a 96 HFS-t, karbon támvilla ellenére 2,77kg 20"-as méretben az azért nem az a pille súly, mások 2,5kg-ból vagy alatta kihozzák karbon alkalmazása nélkül, igaz, hogy közel sem ilyen jó áron.

A rendszer szerintem kiforott. Tesztelték elõtte kellõ ideig. Én jó magam is szerencsére ezt használom, illetve pár versenyzõtársam is. Pl olyan nevek is mint Zerge, aki elégedett vele.
A nemzetközi web oldalon jelzett probléma elenyészõ, alig érint pár vázat.
Aki észleli, annak pedig adjuk a "csereperselyt". Szerintem kár ezt "túlaggódni"...

Üdvözlettel, Jó Tekerést!