Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!
2 Merida biciklin gondolkodok! Az egyik a Merida 05 V, és a Merida 10 V! Mi róluk a véleményetek?? És ezek közül melyiknek alkalmas a váza, kereke a tárcsára??
Elõre is kösz a segítséget!:D
Üdv. KrossHexagonV4

egy hangyafasznyit megkönnyítenéd a dolgot ha elárulnád hogy matts vagy crossway szériáról beszélsz..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Sziasztok!
2 Merida biciklin gondolkodok! Az egyik a Merida 05 V, és a Merida 10 V! Mi róluk a véleményetek?? És ezek közül melyiknek alkalmas a váza, kereke a tárcsára??
Elõre is kösz a segítséget!:D
Üdv. KrossHexagonV4

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Én ezt az A-B perselyes dolgot úgy értelmeztem, hogy használat közben kopik valamennyire, és így a házat nem kell cserélni, csak a "bélését", ezt nem hibának mondanám, csak furcsának tartom, hogy nem teljes csere ilyenkor a megoldás. Ha más miatt lötyögõsödik ki a hátulja, arra mondanám, hogy hiba.
Ha 2010re lesz ez orvosolva, akkor várjak jövõ évig a vétellel?

Az is érdekelne, hogy a gyári X-Fusion rugóstag mennyire tartós, meghibásodás esetén van-e hozzá megfelelõ szervízháttér?

Szia !
X-Fusion : ha gond van vele, cseréljük egybõl !
2009 : elenyészõ a db szám, ahol ez elõfordulhat...a Merida hazai csapatban többen mennek ezzel, eddig senkinek se volt vele gondja.

üdv

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

ez a hiba amit itt kérdeztek, az eladott gépek kb 5%-ánál fordulhat elõ.
A kereskedõink tudnak róla.
Mi mint hazai forgalmazó fel vagyunk készülve, van cserepersely és leírás, hogy kell cserélni.
A szett természetesen ingyenes és a kereskedõ munkaidejét is térítjük.

A hiba amúgy elenyészõ - persze zavaró - 0,1 mm toleranciáról beszélünk...

2010-re ez orvosolva teljesen.
szóval no para
üdv

Én ezt az A-B perselyes dolgot úgy értelmeztem, hogy használat közben kopik valamennyire, és így a házat nem kell cserélni, csak a "bélését", ezt nem hibának mondanám, csak furcsának tartom, hogy nem teljes csere ilyenkor a megoldás. Ha más miatt lötyögõsödik ki a hátulja, arra mondanám, hogy hiba.
Ha 2010re lesz ez orvosolva, akkor várjak jövõ évig a vétellel?

Az is érdekelne, hogy a gyári X-Fusion rugóstag mennyire tartós, meghibásodás esetén van-e hozzá megfelelõ szervízháttér?

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
[quote name='MERIDA-BikeFun']Szia Imoka
Igen van ! Rátehetõ !
üdv

Köszönöm a választ, ez jó hír!
Még egy dolog eszembe jutott. A gyári Mavic CXP22S felni fogad keskenyebb gumit? 32-esre gondoltam, de lehet maradok a 35-ös szélességnél, a lényeg hogy a gyári Maxxis Larsen mimo CX 35 Kevlar külsõ helyett egy kevésbé bordázott, aszfalton jobban használhatót szeretnék, mivel csak ritkábban mennék földes/murvás útra, enyhébb terepre.

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani hogy az idei Merida Cyclocross 4-en van-e csomagtartó rögzítési lehetõség?

Szia Imoka
Igen van ! Rátehetõ !
üdv

Errõl ki mit tud? - http://www2.merida-b...acement_kit.pdf

Azt értem, hogy ha lóg a cucc, akkor be kell tenni a "B" jelzésû bigyókat, de mi a helyzet, ha azzal is lóg? A siklócsapágy "ház" részét lehet cserélni? Ha igen, hogyan? Létezik gyári szett hozzá ami külön is megvásárolható, esetleg ha valaki árat is tudna mondani, az már maga lenne a csoda. :)

Sziasztok

ez a hiba amit itt kérdeztek, az eladott gépek kb 5%-ánál fordulhat elõ.
A kereskedõink tudnak róla.
Mi mint hazai forgalmazó fel vagyunk készülve, van cserepersely és leírás, hogy kell cserélni.
A szett természetesen ingyenes és a kereskedõ munkaidejét is térítjük.

A hiba amúgy elenyészõ - persze zavaró - 0,1 mm toleranciáról beszélünk...

2010-re ez orvosolva teljesen.
szóval no para
üdv

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani hogy az idei Merida Cyclocross 4-en van-e csomagtartó rögzítési lehetõség?

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Feltöltött kép
http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

volt nálam pár napra egy 96, én imádtam, ha a piros chris king kormánycsapim jo lenne hozzá,már sajátom is lenne:D csak rövidtávu tapasztalataom van a bringával,de ezalatt a rugostag nagyon jol vizsgázott,szépen mozog,lockolni is tökéletesen lehet,meg se moccan olyankor..szóval engem meggyözött!

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Még nincs ami kotyoghatna. :) Még nincs 96-om, csak szeretem tudni, hogy van-e tényleges szervízháttér hozzá és mik a lehetõségeim egy esetleges meghibásodásnál, mennyi idõbe telik a javítás és mennyire drága mulatság.
Most 20"-os merevfarú HFS-em van, egy 20"-os 96 HFS geóra majdnem teljesen ugyanaz, a mostanim, és hosszútávon mégis kevésbé fárasztó egy fully. Erõsen gondolkodom rajta, hogy kellene egy.

Jó gondolat, de nincs szerviz tapasztalatom róla , tavaly dec. dobtam össze egyet, azóta sem láttam, tehát gond nincs vele. A persely csere nem tart sokáig, csak legyen :). Szerintem az X-fusion tag nehezen indul meg, de ha megindul akkor aztán mozog :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Perselyezni lehet, elvileg belehet szerezni , árat nem tudok. Nincs spec szerszám követelmény házilag is meglehet csinálni......
Elég korán kezdett kotyogni.......

Még nincs ami kotyoghatna. :) Még nincs 96-om, csak szeretem tudni, hogy van-e tényleges szervízháttér hozzá és mik a lehetõségeim egy esetleges meghibásodásnál, mennyi idõbe telik a javítás és mennyire drága mulatság.
Most 20"-os merevfarú HFS-em van, egy 20"-os 96 HFS geóra majdnem teljesen ugyanaz, a mostanim, és hosszútávon mégis kevésbé fárasztó egy fully. Erõsen gondolkodom rajta, hogy kellene egy.

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Azt értem, hogy ha lóg a cucc, akkor be kell tenni a "B" jelzésû bigyókat, de mi a helyzet, ha azzal is lóg? A siklócsapágy "ház" részét lehet cserélni? Ha igen, hogyan? Létezik gyári szett hozzá ami külön is megvásárolható, esetleg ha valaki árat is tudna mondani, az már maga lenne a csoda. :)

Perselyezni lehet, elvileg belehet szerezni , árat nem tudok. Nincs spec szerszám követelmény házilag is meglehet csinálni......
Elég korán kezdett kotyogni.......
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Merida 96 HFS vázról vannak már tapasztalatok? Fõleg a rugóstag érdekelne, hogy mennyire megbízható.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

lehet nem kerestél elég alaposan :)

van még tavalyi magellan crux disc disc 2K-ért és v fékes 170-ért (mondjuk méreteket nem tudom ) azért az kb minden itthon kaphatót agyonver ár/értékben

Darts ez Neked is esetleg

Hát igen én márciusban vettem ami nem a legjobb. Sokkal jobb ha az év végén megvárjuk a kifutó modelleket 10-30 % olcsóbb, vagy 1-2 éves megmaradt gépeket keresünk , pl láttam most év elején 07 kellys-t 430 helyett 260-ért

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

...van még tavalyi magellan crux disc disc 2K-ért

Az idei sem kutya, bikewebshop-on látom, 248-ról 200e-re leárazva, elõl RS Torával stb.

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Köszönöm az ötleteket utána nézek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
lehet nem kerestél elég alaposan :)

van még tavalyi magellan crux disc disc 2K-ért és v fékes 170-ért (mondjuk méreteket nem tudom ) azért az kb minden itthon kaphatót agyonver ár/értékben

Darts ez Neked is esetleg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Nekem egy jó használt gép is megfelelne,persze,ha jó a vázméret,és te vehetnél 900D-t :).Ennél akciósabb árat nem találtam(minusz 5% kedvezmény):http://www.bicyclewe...-xc-300-d-2009. Esetleg tud valaki jobbat?

Nincs jobb ! Én pontosan innen vettem az 500-ast márciusban akkor is volt 5% kedvezmény igy 199 helyett csak 189 volt bár akkor még speedbike volt a neve de az üzlet ugyanaz.. 200 fölött viszont 8% a kedvezmény. Én most õszig megtartom ezt aztán talán eladom hogy jövõ tavaszal tudjak egy jobbat venni.

Úgy 150-200 ezer között...

Pont az elõbb irtuk itt hogy a bicyclewebshop.com oldalon 5-8 % kedvezmény van a meridákra ami 10-15 ezerel is csökkenti az árat. Amugy én a merida 300 D vagy az 500 D ajánlanám . Mégpedig azért mert én egész februárban kerestem a legjobb ár-érték arányú gépet , tudtam hogy van 200 rugóm rá és összehasonlitottam azt a 10-12 márkát ami szóba jöhet ... ennél jobbat ilyen áron nem találtam : a merida 500 D = xt/deore váltók/váltókarok, rock shox dart 2 villa, deore agyak, HG-50 fogas, M442 hajtókar, HG-53 lánc, hayes 180/160 fék, mavic felni, ha ezze a felszereltséggel megnéztem a többi márkát 10-50 ezres difit találtam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ha méretben jó (tudom másik topik :) )

http://www.xfactorne...=20&keszleten=1

szerintem lehet találni olyan helyet ahol tudsz belõle alkuidni 10%-ot. és ez már használhatóbb teló

http://www.bikefun.h..._xc__sport.html

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás