Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A 2009-es szériából vásárlókat mennyire vigasztalja a 2010 évi orvoslás? A 2010 évi széria csak abban tér majd el, hogy abba gyárilag ez az új persely kerül, amit a 2009-esek külön kapnak meg? Vagy a 2009-es tulajdonosok törõdjenek bele, hogy kiforratlan modellt vettek?
Lehet megint okul az ember, hogy új szériából csak néhány évi bejáratás után vásároljon, amikor a gyermekbetegségek már kijöttek.

Az X-FUSION taggal én elégedett vagyok...

Neked talán már lóg a perselyezésnél???
Általában az elsõ szériás dolgoknál szokott lenni valami bibi, amit következõ évre kijavítanak. Én kicsit túlépítettnek találom a 96 HFS-t, karbon támvilla ellenére 2,77kg 20"-as méretben az azért nem az a pille súly, mások 2,5kg-ból vagy alatta kihozzák karbon alkalmazása nélkül, igaz, hogy közel sem ilyen jó áron.

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Én elgondolkoznék a Kross bringán, a Meridák közül meg a tavalyi szimpatikusabb. Az XT hátsó váltó a 2008-ason csak egy dolog, de árban az a 30e Ft különbség már elgondolkoztató, pláne ebben a kategóriában.
A 2009-es 300-D-rõl (és sok más kategóriatársáról) olvashatsz tesztet a Bikemag 2009/03-as számában.

Ami fontos lehet még: érdemes lenne még megérdeklõdnöd, van-e a méretedben a 2008-as 300-D-bõl valahol.

Köszönöm a választ!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok menyibe kerülhet egy új pohózás mentes lrs-tag mert a régitõl (2006 germania A) már idegbajt kapok és már a váz cserén gondolkodom.

Manitou vagy DT tag jöhet csak szóba, de egyik sem olcsó. Esetleg ha valahogy okosba-ügyesbe sikerül kicserélned, akkor nem akkora érvágás a dolog. Ha olcsón vetted a vázat, akkor esélyes, hogy ahhoz képest drága lesz a tagcsere.
Nekem is pont ez volt a bajom a TransMissionnel, felfele kiállva a rugóút felét ellibegte... Gyorsan eladtam és vettem helyette egy merevvázat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sziasztok menyibe kerülhet egy új pohózás mentes lrs-tag mert a régitõl (2006 germania A) már idegbajt kapok és már a váz cserén gondolkodom.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Szia Imoka
Igen van ! Rátehetõ !
üdv

Sziasztok

ez a hiba amit itt kérdeztek, az eladott gépek kb 5%-ánál fordulhat elõ.
A kereskedõink tudnak róla.
Mi mint hazai forgalmazó fel vagyunk készülve, van cserepersely és leírás, hogy kell cserélni.
A szett természetesen ingyenes és a kereskedõ munkaidejét is térítjük.

A hiba amúgy elenyészõ - persze zavaró - 0,1 mm toleranciáról beszélünk...

2010-re ez orvosolva teljesen.
szóval no para
üdv

A 2009-es szériából vásárlókat mennyire vigasztalja a 2010 évi orvoslás? A 2010 évi széria csak abban tér majd el, hogy abba gyárilag ez az új persely kerül, amit a 2009-esek külön kapnak meg? Vagy a 2009-es tulajdonosok törõdjenek bele, hogy kiforratlan modellt vettek?
Lehet megint okul az ember, hogy új szériából csak néhány évi bejáratás után vásároljon, amikor a gyermekbetegségek már kijöttek.

Az X-FUSION taggal én elégedett vagyok...

samirc

samirc

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Abszolút laikusként fordulnék hozzátok kérdéseimmel. 50-60 körüli összeggel szeretnék beruházni egy új bringára. Javarészt Budapest utcáin használnám munkába járáshoz, de nagy ritkán elõfordulhat, hogy vidéki kerékpárutakra, illetve keményre taposott földutakra tévedek.

Némi böngészés után történetesen én is az 5V és a 10V közötti különbségekre szeretnék rákérdezni, de én a Crossway típusban. Én csak annyit látok, hogy utóbbi 10 ezerrel drágább, de a felszerelések részletei nem sokat mondanak. Megéri ezt a plusz 10 rongyot beruházni egy magamfajta mezei felhasználónak? Okoz majd általam is érzékelhetõ plusz-élményt a 10V?

Érdeklõdésem további részét képezné, hogy a fent említett kettõvel azonos árkategóriában található Kellys Result vásárlásával szerintetek mennyivel és miben járnék jobban/rosszabbul?

Köszönöm elõre is, hogy idõt szántok a válaszra.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Hali!

Lehet,hogy rossz helyen tettem fel a Meridás kérdésemet?:)

Én elgondolkoznék a Kross bringán, a Meridák közül meg a tavalyi szimpatikusabb. Az XT hátsó váltó a 2008-ason csak egy dolog, de árban az a 30e Ft különbség már elgondolkoztató, pláne ebben a kategóriában.
A 2009-es 300-D-rõl (és sok más kategóriatársáról) olvashatsz tesztet a Bikemag 2009/03-as számában.

Ami fontos lehet még: érdemes lenne még megérdeklõdnöd, van-e a méretedben a 2008-as 300-D-bõl valahol.

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Hali!

Lehet,hogy rossz helyen tettem fel a Meridás kérdésemet?:)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nem próbáltam még sosem, csak tudom, hogy van ilyen.
szerencsére a pyxisemre raktak már tf szemet, de úgysem lesz olyanom egy darabig, avid sd 3as 3komponensû bbb-s pofával megfogott eddig mindig. :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Tig! ez a legkisebb probléma, van megoldás
íme: http://ebike.hu/term.../adapter/11352/

Szerintem ez az alkatrész nagyon rizikós , ha elmozdul 2 mm-t már baj van, ha meg agyonra huzod a csavarokat összenyomhatod a vázat

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
ja tény, hogy más erõk hatnak olyankor...
nekem acél kelly's viperem tömegtermelt váz volt és nem volt rajta tf szem, u. ez a 60ezres árkat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

tudom hogy van ilyen Szilárd, de egyrészt ez újabb költség ha tárcsásítani akar, másrészt én biztos nem bíznám az életem egy ilyen -bármilyen profin kivitelezett is- gányolt megoldásra. harmadrészt, ennek ugyan kicsi a valószínûsége -tömegtermelt vázaknál pláne- de azért lehet hogy egy v-fékhez tervezet váz csövei máshogy vannak méretezve mint egy tárcsáshoz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

és meg kéne nézni élõben mert nem 100 hogy az 5-ös meg a 10-es vázon van tfékszem.

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
És esteleg ez:http://kross.hu/old/levela4.html. mennyire jelent konkurenciát a 300D -nek?

Köszi!

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Hali!

Mit szóltok ehhez:www.bikefun.hu/prods/296/matts_tfs_300-d.html.
A 2008 modelben Shimano fékek,és Alivio+ Deore váltó alkatrészek vannak,mig a 2009 modelben már Tektro fékek,és több Deore cucc,és persze egy 30 ezerrel drágább is...
Lehet,hogy jobban megérné megvenni a 2008 modelt?

Köszi!

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

és meg kéne nézni élõben mert nem 100 hogy az 5-ös meg a 10-es vázon van tfékszem.(vagy erre jár a mester és megmondja :)) aztán ha nincs akkor onnan meg reszeltek a dolognak.de inkább megéri az a 15k pluszban,ha mindenképp tféket szeretnél.

Ok, de akkor már szerintem is jobban megéri Matts 20 MD, és legalább lesz rajta tárcsa, és nem kell vele bajlódni!:D
Kösz a segítséget!:D

kapásból két agy cserével kell kezdened, amit 5-7 ezer alatt nem úszol meg plusz kerék újrafûzése. és akkor még csak alivio v. acera agyad van. még minimum 20-25öt szánj tárcsára, de inkább 30at és kijön a kettõ. szóval inkább a 20as disc. ja de a kérdésedre válaszolva meg lehet csinálni. mindent meglehet, csak kérdés, hogy megéri-e. :)

Igazad van, tényleg ha összeszámoljuk az alkatrészeket, akkor már az majdnem ott van a 20 MD, meg talán még a 40 MD-nek is árkategóriájában!
Kösz a segítséget!:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
és meg kéne nézni élõben mert nem 100 hogy az 5-ös meg a 10-es vázon van tfékszem.(vagy erre jár a mester és megmondja :)) aztán ha nincs akkor onnan meg reszeltek a dolognak.de inkább megéri az a 15k pluszban,ha mindenképp tféket szeretnél.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
kapásból két agy cserével kell kezdened, amit 5-7 ezer alatt nem úszol meg plusz kerék újrafûzése. és akkor még csak alivio v. acera agyad van. még minimum 20-25öt szánj tárcsára, de inkább 30at és kijön a kettõ.
szóval inkább a 20as disc.
ja de a kérdésedre válaszolva meg lehet csinálni. mindent meglehet, csak kérdés, hogy megéri-e. :)

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

egy hangyafasznyit megkönnyítenéd a dolgot ha elárulnád hogy matts vagy crossway szériáról beszélsz..

Ja, bocs rosszul másoltam! A Matts szériáról beszélek!

Ha úgy érted hogy tárcsaféket akarsz rátenni késõbb inkább a 20 MD vedd meg igaz az 25 ezerrel drágább, de 25-bõl nem igen úszod meg a tárcsára átszerelést.

OK, meggondolom még! De akkor a erre a 2-re rá lehet szerelni, megengedi a kerék, meg a váz?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!
2 Merida biciklin gondolkodok! Az egyik a Merida 05 V, és a Merida 10 V! Mi róluk a véleményetek?? És ezek közül melyiknek alkalmas a váza, kereke a tárcsára??
Elõre is kösz a segítséget!:D
Üdv. KrossHexagonV4

Ha úgy érted hogy tárcsaféket akarsz rátenni késõbb inkább a 20 MD vedd meg igaz az 25 ezerrel drágább, de 25-bõl nem igen úszod meg a tárcsára átszerelést.