Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
AM 3000D-hez Magura féktárcsát szeretnék rendelni, de akadt egy kis gond. Amit én keresek, abból a hazai forgalmazó évek óta nem kapott már és - ahogy a telefonon tájékoztattak - valószínûleg nem is fog (???). (Utóbbit nem tudom hová tenni.)
180mm-es, 6-csavaros VentiDisc-et szeretnék. (Lehet, hogy ebben a kontextusban a kérdés csak költõi, de Ausztriába kell mennem, ha Magura tárcsát szeretnék!?)

Viszont abból kiindulva, hogy a 2010-es Meridák közül a One-Twenty-k közül pár szintén Louise BAT-tal szerelt, csak beszerezhetõ magyar cégen keresztül is!...
Tudom, más tácsákat is használhatnék, de nekem kifejezetten ez a Magura VentiDisc kell. :)

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Van valakinek tapasztalata a 2009-es HFS XC 2000D-vel? Ezt nézegettem most mert akciós,de nem ismerem a truvativ meg a sram cuccokat,hogy mennyire tartósak,erõsek,a shimano-hoz képest! Ha valaki tud segítsen nekem ebben,köszi

Szia,

En is egy ilyet szereztem be nemreg, de oszinten szolva en atepitettem full xt-re, a lepottyant cuccokkal meg egy regebbi bicomat ujitottam fel, es eladtam. A hatso valto kb egy szinten van, illetve talan egy kicsit jobb mint a Shimano hasonlo kategoriaja, de a FireX hajtomu sehol sincs egy XT-hez kepest: sokkal roszzabbul valt, es hajlamos a lancfelkapasra. A valtokarokat nem tudtam megszokni (SRAM 7-es trigger). Ami pozitivum, hogy az RS Sid race villa, amit ebbe epitenek az fenomenalis, a Juicy 5 fek is jo (mondjuk nekem pofat kellett benne cserelnem, mert a gyarival hatul rezonalt mint az allat), a Mavic kerekszett is OK. Ha nem akarsz babralni vele, akkor az 1000D-t ajanlanam inkabb, az is majdnem full XT-s kiveve a hajtomu egyedul ami SLX (hasonlo teljesitmennyel mint egy XT, ughogy nem gaz), talan a telo kicsit egyszerubb Manitou.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Dózer és Bigtibi köszi a kütyüket megkaptam õket.

Tiszteletem uraim ;)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Aki használt Speeder-t és Cyclocross-t egyaránt!
Milyen tulajdonságbeli különbségeket vett észre?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Heh... Ja bizony... XD És megy mint a szélvész. Kifejezetten addiktív.

Az egyetlen hátránya, hogy sikeresen lebeszéltek arról a lopós topicban, hogy akár 20ezer forintnyi lakattal lezárva is kint hagyjam az utcán, így kell majd egy kinthagyós, olcsó bicó is mellé. :)

Sajnos ez Magyarország.......... nincs az a lakat ami feltartaná õket.
Ne is használd boltba járni, én sem teszem, na jó néha :).

Van valakinek tapasztalata a 2009-es HFS XC 2000D-vel? Ezt nézegettem most mert akciós,de nem ismerem a truvativ meg a sram cuccokat,hogy mennyire tartósak,erõsek,a shimano-hoz képest! Ha valaki tud segítsen nekem ebben,köszi

Nyugodtan megbízhatsz benne, kiváló cuccok...
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

AdiArsenal

AdiArsenal

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Szép egy példány...szép fekete :)

Heh... Ja bizony... XD És megy mint a szélvész. Kifejezetten addiktív.

Az egyetlen hátránya, hogy sikeresen lebeszéltek arról a lopós topicban, hogy akár 20ezer forintnyi lakattal lezárva is kint hagyjam az utcán, így kell majd egy kinthagyós, olcsó bicó is mellé. :)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Ezt: http://moab.hu/index...d=339&Itemid=31

Ha levennék a weblapról mert elkelt, Merida Speeder T2 2009, "Fitness bringa Shimano Tiagra váltóval,Mavic felnikkel".

Gyönyörû mattfekete váz, a legkényelmesebb váltó amit életemben használtam (ez nem nagy szó mondjuk, mert eddig csak egy teszkós mtb-utánzat váltó-utánzatával volt igen kellemetlen tapasztalatom), és úgy általánosságban irdatlan király bicó. :D

Szép egy példány...szép fekete :)
www.kannmatti.kepeim.hu

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Melyiket vetted meg? Én majdnem az i8-t vettem, de inkább összeraktam magamnak egy fekete S-pressot 3s tárcsás agyváltóval....ütõs lett :)

Ezt: http://moab.hu/index...d=339&Itemid=31

Ha levennék a weblapról mert elkelt, Merida Speeder T2 2009, "Fitness bringa Shimano Tiagra váltóval,Mavic felnikkel".

Gyönyörû mattfekete váz, a legkényelmesebb váltó amit életemben használtam (ez nem nagy szó mondjuk, mert eddig csak egy teszkós mtb-utánzat váltó-utánzatával volt igen kellemetlen tapasztalatom), és úgy általánosságban irdatlan király bicó. :D

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Jah, volt egy abból is, tényleg állati... :D Mondjuk végül megvettem a Speedert, nagyrészt azért mert olcsóbb volt, és némi kedvezményt is kaptam rá.

Már csak sárvédõ és világítás kell rá. :)

Melyiket vetted meg? Én majdnem az i8-t vettem, de inkább összeraktam magamnak egy fekete S-pressot 3s tárcsás agyváltóval....ütõs lett :)
www.kannmatti.kepeim.hu

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Ha betonra ill. városi használatra szánod a gépet akkor nézd meg az S-presso sorozatot is , gyönyörûek .

Jah, volt egy abból is, tényleg állati... :D Mondjuk végül megvettem a Speedert, nagyrészt azért mert olcsóbb volt, és némi kedvezményt is kaptam rá.

Már csak sárvédõ és világítás kell rá. :)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Hi!

A napokban voltam a MOABban, és mutattak egy Merida Speeder T2-t... És helyben beleestem olyan jól néz ki. XD Pár tizessel több ugyan mint amit eredetileg bringára akartam szánni, úgyhogy gondoltam inkább utánakérdezõsködök, hogy mit kell tudni errõl a géprõl.

Elsõsorban betonra, városi közlekedésre szánom, gyakori emelkedõkkel-lejtõkkel (budai oldal).

Ha betonra ill. városi használatra szánod a gépet akkor nézd meg az S-presso sorozatot is , gyönyörûek .
www.kannmatti.kepeim.hu

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Én annak idején vettem hozzá csavar készletet, egy csomó megvan belõle. Ha érdekel a tied.

Írtam PM-et is.
Igen érdekel természetesen. Majd megírod a részleteket :clap:

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Hi!

A napokban voltam a MOABban, és mutattak egy Merida Speeder T2-t... És helyben beleestem olyan jól néz ki. XD Pár tizessel több ugyan mint amit eredetileg bringára akartam szánni, úgyhogy gondoltam inkább utánakérdezõsködök, hogy mit kell tudni errõl a géprõl.

Elsõsorban betonra, városi közlekedésre szánom, gyakori emelkedõkkel-lejtõkkel (budai oldal).

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Volt nekem is ilyen vázam, és ezt a távtartót cserélnem kellett benne csak már nem emlékszem miért :-(
Én egy helyi esztergályossal csináltattam.

szia !
van ilyenünk ! A kedvenc Kereskedõdön keresztül ! üdv

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Én annak idején vettem hozzá csavar készletet, egy csomó megvan belõle. Ha érdekel a tied.

Írtam PÜ-t. :)

Ill annyit kifelejtettem hogy van-e még hozzá vmi kütyüd?

Köszi a választ!
Bye.

Mtbsrac

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Volt nekem is ilyen vázam, és ezt a távtartót cserélnem kellett benne csak már nem emlékszem miért :-(

Én tudom miért kellett cserélni.
1x a csapágy ripityára ment benne (himbakarba) és vitt magával mindent.
Belerágott a fugóstag rendesen és mostmár elég érdekesen viselkedik
vele a canga. Mostanra kopott el.

Ill a képen is látszik már alátétezve van hogy megtudja húzni a csavar
a rugóstagon annyira hogy alig mozogjon.

Hát nálunk az esztergályos majdhogynem egy köcsög mert mondta hogy nemcsinál bicajhoz cuccokat. :mad:
De átbaxtam párszor és így csinált de úgytudja máshoz.
Ami a himbakarban lévõ tartó csöveket is csináltatnom kellett mert az is gagyi anyagból lehetett pár
szétszedés után elnyítódtak a csalarok fejei. Most minden ki van cserélve rozsdamentes csavarokra
meg tartókra.

Nekem van ilyen távtartóm,feleslegben.Vázam is volt ilyen,abból maradt.

Írtam PÜ-t. :)

Ill annyit kifelejtettem hogy van-e még hozzá vmi kütyüd?

Köszi a választ!
Bye.

Mtbsrac

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Üdv!

Lenne egy kérdésem hogy ilyen kis kütyüt lehet-e valahol külön rendelni-e?

Nekem van ilyen távtartóm,feleslegben.Vázam is volt ilyen,abból maradt.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Üdv!

Feltöltött kép

MERIDA-BikeFun fõleg tetudnál segíteni de Bárki segítségét szivesen fogadom.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Üdv!

Feltöltött kép

MERIDA-BikeFun fõleg tetudnál segíteni de Bárki segítségét szivesen fogadom.