Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bender feeling, avagy a letörésekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
523 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Ne menjetek, mert ma a fogason minden körben be is mondták, hogy nem jára hétvégén, valamint márc 31 és ápr 4-között csak az Orgonásig megy.

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Mi az jár holnapa fogas mindenki elnézte és rosszul mondta nekem?????? Mert i van írva csak nem néztem pontosan mikortól nem jár.. VMi gáz van vagy nekem mondták rosszul és én is elnéztem vagy holnap rendesen jár. Utána nézek és ha megtudok vmi konkrétat írok..

dirtboy

dirtboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Tbertalan: ezt ki mondta??
én felhívtam a BKV rt. -t és ott azt mondták holnap is rendesen jár..?
A nagybátyámék a Sváb hegy megállónál laknak és õk is azt mondták, hogy nem halottak rolla..??
Sõt a www.bkv.hu oldalán sincs kiírva az AKTUÁLISba..??
hogy van ez??

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Szombaton a fogashoz nem érdemes menni hiszen nem fog járni meg jövõ héten is csak az Orgonás megállóid közlekedik...

Bodri

Bodri

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
én járok fogashoz, sõt haverral járok, de ennek ellenére teljes ellenállásba ütközök, ha arról van szó, hogy dirt jump .. Kár pedig jó lehet:)) Nah mind1 jön a szép idõ és mindennap bringa.. Na jó majdnem mindennap.
Mellesleg péneteken du valszeg megyünk fogashoz
lehet hogy szombaton is .
Egyszer össze kéne hozni egy közös bringázász, mert szeretnék tanulni...BÁRkitõl . Mellesleg ismerek egy két fejet látásból, csak a nevüket nem vágom

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Hát, ha lesz idõm... Majd valahogy összehozom :)

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Azért egyszer el kell jönnöd a fogashoz.-.. Vagy sûrûbbe járni a hangárba ha ugrálni akarsz bár oda nem tudom, hogy járnak-e nilyenkor igazán zuzos arcok inkább a fogashoz kéne jönnöd..

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Az a baj, hogy az egyetlen bringás haverom CC-s ;D, de azért rohadt sokat segített, amit írtál Andris, ezer Tenx!!! :-* :) :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Brother;jól szóltál! Szerintem akár a honlapotokra is kitehetnéd ezt a kis szösszenetet,én mindenesetre lementettem késöbbi szemrevételezés céljából,erõt meríteni esetleges kudarcok után. ;)

Bodri

Bodri

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Bringás társaság:
Hát igen ez az amivel én nem rendelkezem..
leginkább 2en 3an járunk rideolni és nem nagyon tudunk egymástól tanulni...

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
hat ja...mindegy ugy van ahogy mondjatok...mi csepeliek a haveros korbe tartozunk...mi mindent magunktol tanultunk meg!!! es azthiszem vittuk valamire...igat mostansag mar tobben jarunk fel... ;D
ehhez viszont tehetseg kell hogy vki olyan legyen mint LG..nem tom hogy fejlodott ennyire mert nalunk nem volt egy jump se..hetvegen neha jartunk ide oda es kesz...ennyi
azert magamra se haragszom...de engem feligmediig huzott elore...

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Az tény, hogy balazsnak tegnap eletet mentett a bukósisak meg sztem a gerincvédõ is és tényleg 4szerre ugrotta és a pedálról lecsuszott a lába és egy teljes csõr utána meg már hívtam is a mentõket akik persze jó sokára jöttek ha jól emlékszem kb 10perc de ez akkor is sok. És így én most tuti nem fogom egy ideig bemerni ugrani a gt-t, mert láttam tegnap ami történt és vhogy az bennem marad...

mbalazs

mbalazs

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
na én a gt letörésnél pereceltem egy bazi nagyot tegnap de elötte már leugrottam 3-4szer királyul és aztán megint csak az volta baj hogy lecsúszott a pedálról a lábam egyébként mindenm rendeben szépen csõr nélkül ment volna én egyébként szerintem mostanába azért fejlödtem elégsokat rengeteg új dolgot beugrottam trükköt is tanultam újjat igaz még nem megy semmi tökéletessen de legalább már bemertem ugran is már "csak" rengeteget kell rajta gyakorolni hogy minden simán menjen.Egyébként a haqngár nagyon jó hely mert én nem féltem az eséstõl és ottt beugrottam a kis funboxot kihuzva meg mindenhogy királyul és így kevésbé bizonytalanul mentem rá a daniéknál a sorra (õrmezön) egyszer végig is ugráltam úgy ahogy csõrel meg mindennel de az elsõ a sorból megy ivre szépen.
-Szóval brother igazad van mert én ott a hangárba veletek voltam és töletek elég sokat tanultam az ugrásról, és fejlödtem is..JA meg engem ott(gt letörés) a sisak mentet meg, a sild elis tört ha nincs siak a fejem széttörik darabokra, a májam igy is rohadtul bevertem de arra védõ se lett volna.
-Szóval én a kezdõknek mint én azt ajánlóm hordjanak minden védõ cuccot amit csak tudnak mert életet menthet, és az megér minden pénzt ha pl azért nem vesztek mert drágának tartjátok akkor erre gondoljatok!

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Az tényleg nem biztos, de ha leugranak elötted, és látod milyen "könnyû", sõt még meg is mondják hogy menj rá, sokkal könnyebbnek tûnik és akkor beleugrasz!

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Igazad van BrotheR és ezt én is érzem amikor veletek bicozok, hogy tõletek lehet ám tanulni az alapdolgokat Aztán a letörésnél mindenki máshogyan van, mert bicozhat a Chreis-sel meg a a haverjával aki szintén kezdõ akkor se biztos, hogy lemeri ugrani.

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Szerintem ez az a sport, ahol nincsenek ilyen ... õstehetségek... talán annyi, hogy minél fiatalabban kell elkezdeni, mert úgy tanulóképesebb az ember... szal ami befolyásolható:
- Csak attól függ, ki mennyire, és milyen hamar tanul meg bicózni, hogy mennyit gyakorol, kivel bicózik, és hogy lelkileg mennyit jelent neki ez a sport. Vannak olyan emberek, akik csak divatból csinálják, vagy mert tetszik. Többnyire ezeknek az embereknek vannak jó bicóik, amivel egy ideig el lehet menni, de igazán jól nem fog tudni rideolni. Az olyan emberek viszont, akik a szívüket-lelküket beleteszik, és gyakorolnak, teljesen mindegy milyen bicóval küldik, jól meg fognak tanulni, és nagy rutinjuk lesz, és ahogy szépen lassan fejlesztgetik a bringájukat, egyre kevésbé vannak korlátozva, egyre jobban kibontakozhatnak... A másik, amitõl nagymértékben függ, hogy mennyire tudsz megtanulni az, hogy kivel bicózol, mertha egy haveroddal elkezdtek az alapoktól, akkor sokkal nehezebb... mindíg csak a fogasnál tudtok ellesni új dolgokat a "nagyoktól", esetleg rákérdezni, minek mi a titka, így is meg lehet tanulni, de ha mondjuk valaki tegyük fel, a Chreissel bicózik (állítom, ha vele bicózol, úgy lehet felzárkózni a legjobban aazokhoz, akik jól tudnak. Õ mindíg baszogat, hogy gyakorolj ezt, azt, elmagyarázza, mit hogy csinálj, komolyan, mint egy edzõ. Én is tõle lestem el naggggyyyon sok mindent, vele tanultam meg igazán bicózni, mert szerencsére öcsém ismerte (õ kezdett el hamarabb bringázni, mint én), és bemutatott neki, és pont nyáron tudtunk jó sokat bicózni, szal az alap dolgokat megtanultam rutinosan küldeni), meg tud tanulni nagyon sok mindent, de ha csak egy ilyen emberrel bicózol, nem lehet saját kiforrott stílusod, annak az embernek veszed fel a stílusát akarva, akaratlanul, aki a "mestered", szal ha az alapok tényleg jól mennek (bunny, manual, ugrálás, streetelés, DH) akkor már neked is lesznek saját ötleteid, vagy elkezdesz egy másik, nálad jobb arccal bringázni, akiben látsz fantáziát, akinek bejön a stílusa, és így nagyon gyorsan lehet már fejlõdni, ha van, aki húz elõre. És ilyen szempontból a legjobbaknak a legnehezebb fejlõdni, maguknak kell kitalálják, mi lesz a következõ trükk, amit gyakorolhatnak, ami roppant fantáziaigényes, de ha jó a fantáziád, jó a stílusod is, és ezért szép igazán ez a sport, mert annyiféle stílus van már az alap irányzatokon belül (DH, letörések, street, dirt, trails, northshore), hogy csak na... és így egy közösségben is nagyon sok újat lehet tanulni... és persze a harmadik tényezõ a gyakorlás, amibõl sosem elég...
Remélem valamennyire összefüggõ / érthetõ voltam, nem rendeztem össze, csak írtam, ahogy és ami eszembejutott, de remélem majd páran megértik a mondókám lényegét, és azoknak örülök, ha segíthettem...
Ja és a szponzorálással kapcsolatban: a Fundango ugyebár nem sikerült, a Konával még beláthatatlan ideig nem beszélünk, de remélem, minél hamarabb sort keríthetünk rá, és most egy olyan van készülõben, amirõl még nem beszélhetek, de majd minden kiderül idõben, csak még titkos...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
egyik haverom (DANI) 20+ pár éves és kb 5 éve ismerem és már akkor is nagy bicajos volt (nekem annak tünt, laikus szemmel) tavaly(!!) tanult meg bunnyt ugrani és ahogy megtanult annyira ráérzrtt, hogy már letöréseket nyom, dirtet meg mindent...
ez az egész fejben döl el.

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Mindenki máskor "érzi" meg a bicot ismertem több olyan gyereket aki 13 éves és annyira érzia bicót a dirtött trükköket küldd és nem is küldi több éve. Sajna én ne tartozom azok közé akik nagyon hamar ráéreznek a dolgokra de nem adom föl gyakorolni kell...

Bodri

Bodri

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
hogy néz ki brother ?
szponzorált leszel?

Bodri

Bodri

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
ez tényleg egy érdekes téma, hogy ki mit akar kezdeni a bringázással...
Sztem fontos, hogy az ember mindig tanuljon vmi újjat. Én gyakran csinálok olyat is ami nem fun , csak egyszerûen tanulni szeretnék. Gyakran csak felbosszantom magam, hogy milyen ügyetlen vagyok néha
Más : nektek mikor megy jól a bringázás? / Mikor nem megy jól?