Azért írtam azt, hogy ott találkozzunk, mert azt hittem, hogy azt mindenki tudja Szombathelyen , hogy hol van. A Biczó beszél majd a haverjával, úgyhogy lehet, hogy õ is hoz kamerát. Szerintem ez a helyszínbejárós dolog nem túl fontos, mert a parkos azért nincs olyan sok "durvulásra" alkalmas hely, ahol lehetne kamerázni, szerintem egybõl lehetne vinni a kamerát is. Kõszegen is megvannak a már jól bejáratott helyek: DH pálya, Írottkõ, 70-es út, Hétforrás, Óház, Kecskeugrató(esetleg, bár ahhoz egy csomót kell tekerni, nem igyzán esik útba, viszont szerintem nem egy rossz hely: eléggé extrém. Szerintem ez már elég helyszín, ha még Jákot is hozzávesszük, bár én azt a részt nem ismerem. A BMX pályán is lehet ugrálgatni.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Szombathelyi riderek
Indította
Maul
, 2003. február 27. 20:52
Írta 2003. július 13. - 00:08
Írta 2003. július 12. - 17:59
Írta 2003. július 12. - 17:37
Írta 2003. július 12. - 16:47
Írta 2003. július 12. - 14:38
Kösz McClane, hogy elintézed a rámpát. Ha esetleg ma még 7 elõtt Fórumoztok, akkor 7-kor találkozunk a Csótó hídnál páran montisok, ott esetleg megbeszélhetnénk néhány dolgot. Szólok a Biczónak is. Ha nem tudtok jönni, akkor majd este jelentkezek, hogy mikor lenne jó ez a keresgélés.
Írta 2003. július 12. - 12:52
Írta 2003. július 12. - 12:45
Hát persze! Meg a filmfest kiírásában is fel van tüntetve, hogy a film elõtt köszönetet lehet mondani, meg a film végére is ki lehet rakni!
Írta 2003. július 12. - 12:43
maul mi a helyzet a rámpa ügyben, a tulajt bele lehet rakni a filmbe, pl a végére, vagy ijesmi?
Írta 2003. július 12. - 12:31
Ok akkor jövõ hét végén elkezdjünk! Akkor McClane a rámpa tutira kellene, csak azt kellene megbeszélni, hogy melyik napra, :-\ mert gondolom, egy nap alatt kell felvenni ezt!
Ez a Csótó híd merre van?
Na a Biczó haverjának jó lenne megmondani, hogy ha tud akkor szerváljon minikamerát, sisakra, vázra rögzíthetõt, mert télleg nem lehet kihagyni a filmbõl! Meg jó lenne ha õ is kijönne a forgatásokra segíteni!
Nekem csak egy MiniDV kamerám van , azzal inkább közeli és kameramozgásos jeleneteket lehet igazán felvenni, de jó lenne még egy, amit csak beállítanánk valahova és állóhelyzetbõl venne! Szóval még kéne egy kamera!
Meeg a Biczó haverjától azt kellene megkérdezni, hogy tud e digitalizálni, mert én itthon csak TV kártyán keresztül tudok, de ez nem profiminõség!
Mert profiminõségbe csak az iskloában tudnék, az meg nincs nyitva! De ha nincs más lehetõség, mindenképp megoldom!
Valamelyik nap, (vasárnap, hétfõ kedd) jó lenne kimenni jákra, kõszegre, és átjárni a várost, helyszínek után kutatni!
NA szóval melyik nap,és ki jönne?
Ez a Csótó híd merre van?
Na a Biczó haverjának jó lenne megmondani, hogy ha tud akkor szerváljon minikamerát, sisakra, vázra rögzíthetõt, mert télleg nem lehet kihagyni a filmbõl! Meg jó lenne ha õ is kijönne a forgatásokra segíteni!
Nekem csak egy MiniDV kamerám van , azzal inkább közeli és kameramozgásos jeleneteket lehet igazán felvenni, de jó lenne még egy, amit csak beállítanánk valahova és állóhelyzetbõl venne! Szóval még kéne egy kamera!
Meeg a Biczó haverjától azt kellene megkérdezni, hogy tud e digitalizálni, mert én itthon csak TV kártyán keresztül tudok, de ez nem profiminõség!
Mert profiminõségbe csak az iskloában tudnék, az meg nincs nyitva! De ha nincs más lehetõség, mindenképp megoldom!
Valamelyik nap, (vasárnap, hétfõ kedd) jó lenne kimenni jákra, kõszegre, és átjárni a várost, helyszínek után kutatni!
NA szóval melyik nap,és ki jönne?
Írta 2003. július 12. - 09:18
a Biczó minden ilyen dologban benne van
a jákiak tel számát elküldtem Maulnak priviben, ha rámpa kell, akkor meg idõben szóljatok, talán el lehet kérni, de akkor a filmben tutira fel kellene tüntetni a tulajodonost
egyébként Kõszegen a korlátos letörés elõtt, az Andalgó után is van egy ugrató, na meg a beton ugratóról ne is beszéljünk, ami a DH pályán van....
aztán csak ésszel és óvatosan
a jákiak tel számát elküldtem Maulnak priviben, ha rámpa kell, akkor meg idõben szóljatok, talán el lehet kérni, de akkor a filmben tutira fel kellene tüntetni a tulajodonost
egyébként Kõszegen a korlátos letörés elõtt, az Andalgó után is van egy ugrató, na meg a beton ugratóról ne is beszéljünk, ami a DH pályán van....
aztán csak ésszel és óvatosan
Írta 2003. július 12. - 00:55
Ma beszéltem a Biczóval, neki is teccik az ötlet, és neki is van kedve a dologhoz. Na õ már tud extrémebb dolgokat is. A streetes részben benne lehetne a Csótó híd leugratása, azt már eléggé begyakorolta.A jövõ hét második fele nekem is jó lenne,mert szerdán vagy csütörtökön jön meg a fékem (remélem).Ma a Biczó egyik haverja mondta, hogy ha szükség van valamilyen technikai segítségre a film elkészítésében, akkor õ tud segíteni.Ha jól vettem ki, akkor valamilyen filmes dolgot tanul.Más telefonszámát sajnos én sem tudom, de a jáki letörésekrõl+ugratókról már én is hallottam. Jó lenne az állványt megint felállítani a sípályánál vagy a Szabadidõközpontban, mert arról lehet jó negyokat ugrálni. Mi is csináltunk már videót a parkosban, úgyhogy van pár ötletem a beállításokra, ha érdekel.
Írta 2003. július 11. - 21:12
maul eddig egyedül vagyok, illetve akkor már ketten vagyunk...
vonattal jönnél te is? én valamielyik kollégiumban gondoltam a szállást, írd meg priviben a számodat, és megbeszéljük
vonattal jönnél te is? én valamielyik kollégiumban gondoltam a szállást, írd meg priviben a számodat, és megbeszéljük
Írta 2003. július 11. - 16:55
Üdvözletem McClane! Hányan mennétek Miskolcra????
Mert én is megyek! 4X-ra! Akkor gondolom együtt megyünk! ;D
Hát nekem végülis nekem is mindegy mikor csináljuk, de a legjobb lenne már most vasárnap, vagy jövõ hét elején lekezdeni!!
A stuky-nak vagy a jákiaknak nem tudjátok a telefonszámát, mertt velük is jó lenne beszélni, meg tudtommal õk is építettek ugratókat Jákon!
Van még valakinek kamerája??
A triálosok gyõrben lesznek felvéve, azt én majd elintézem, de jó lenne hamar kezdeni, mert sok gond van az utómunkálatokkal, és sok idõ is! Meg nekem augusztusban nem sok idõm van, mert annyi verseny van mint a rohadás!!!!!
Mert én is megyek! 4X-ra! Akkor gondolom együtt megyünk! ;D
Hát nekem végülis nekem is mindegy mikor csináljuk, de a legjobb lenne már most vasárnap, vagy jövõ hét elején lekezdeni!!
A stuky-nak vagy a jákiaknak nem tudjátok a telefonszámát, mertt velük is jó lenne beszélni, meg tudtommal õk is építettek ugratókat Jákon!
Van még valakinek kamerája??
A triálosok gyõrben lesznek felvéve, azt én majd elintézem, de jó lenne hamar kezdeni, mert sok gond van az utómunkálatokkal, és sok idõ is! Meg nekem augusztusban nem sok idõm van, mert annyi verseny van mint a rohadás!!!!!
Írta 2003. július 11. - 14:38
a film készítésbe én sajna nem tudok beszállni, de az ötlet jó, nyomjátok
más...augusztus 1-3, Komlóstetõ, Miskolc
lesz 4cross meg dirt jump, meg xc is
az xc-re én megyek, mert mk futam lesz, de úgy megyek, hogy megnézem a 4cross-t, és a dirt-öt is....
nem akar jönni még valaki?
vonattal megyek, és kollégiumban akarok szállást keresni
más...augusztus 1-3, Komlóstetõ, Miskolc
lesz 4cross meg dirt jump, meg xc is
az xc-re én megyek, mert mk futam lesz, de úgy megyek, hogy megnézem a 4cross-t, és a dirt-öt is....
nem akar jönni még valaki?
vonattal megyek, és kollégiumban akarok szállást keresni
Írta 2003. július 11. - 13:03
Nekem szinte bármikor jó,mert egész nyáron itthon vagyok. A DH részben szívesen benne lennék, mert száguldani azt nagyon szeretek, bár most sajnos nincs hátsó fékem, de remélhetõleg jövõ hét végére már megoldódik a probléma. A kis kamerát csak azért írtam, mert nekem személy szerint nagyon bejönnek az olyan felvételek, ahol a teló mozgását lehet látni, meg szerintem a sisakra szerelhetõ kamerával jobban lehet érezni a sebességet.A helyszínek jók lennének. A gyõrieket hogy gondoltad? Ott is vennénk fel, vagy itt Szhelyen csak gyõri bicajosokkal?Mert szerintem az már nem mi lennénk. Bár az igaz, hogy itt tényleg nincsenek triálosok. Esetleg valami más helyette?
Írta 2003. július 11. - 11:09
HÁt a technikai átérr: hát van digitális kamera, reflektor, derítõernyõ, tudok vágni, digitalizálni! Mivel már jó pár filmet készítettünk más témákkal....!
DE a ssakra szrelhetõ kamerát megpróálok szerezni!
Hát a filmet 3 szekcióra szeretném felosztani: lenne egy DH rész amit szombathely+Kõszegen vennénk fel! (ez ugaratók, letõrések+száguldás) lenne egy freeride jellegû rész amit a belvárosban vennénk fel, és jó lenne ha lenne egy triál rész, de mivel szombathelyen tudtommal nincsenek triálosok, ezt Gyõrben lenne felvéve az ottaniakkal! ugye a filmnek kb 30 percnek kell lenni! A DH 15 perc, a freeride 5 a triál 10 perc!
Mondjatok idõpontokat!
DE a ssakra szrelhetõ kamerát megpróálok szerezni!
Hát a filmet 3 szekcióra szeretném felosztani: lenne egy DH rész amit szombathely+Kõszegen vennénk fel! (ez ugaratók, letõrések+száguldás) lenne egy freeride jellegû rész amit a belvárosban vennénk fel, és jó lenne ha lenne egy triál rész, de mivel szombathelyen tudtommal nincsenek triálosok, ezt Gyõrben lenne felvéve az ottaniakkal! ugye a filmnek kb 30 percnek kell lenni! A DH 15 perc, a freeride 5 a triál 10 perc!
Mondjatok idõpontokat!
Írta 2003. július 11. - 00:16
Nekem nagyon teccik az ötlet, szerintem jó móka lenne készíteni egy ilyen filmet, én legalább is szívesen részt vennék a dologban. Mit takar a "technikai feltételek adottak"? Van esetleg kicsi vázra+sisakra szerelhetõ optika is, vagy inkább szálljak vissza a fellegekbõl. Szerintem a szombathelyi riderek által használt útvonalakon (Parkos, Kõszeg) lehetne csinálni egy jó kis videót. Bár én személy szerint nem tudok leugratni 6 m magas letöréseket, és felugratni 1,5 m magasra. Mennyire extrém dolgokra gondoltál?
Írta 2003. július 10. - 23:15
Szeptemberben lesz az elsõ hazai amatõr extrém film fest! szeptember 1-ig kell leadni az anyagot!
Szóval jó lenne ha mi szombathlyiek is készítenénk egy filmet! A technikai háttér adott!
Várom az ötleteket, és a jelentkezõket, akik segítenének!
Itt a pályázati kiírás!
Készítsd el a saját filmedet
és indulj vele az
elsõ XAFT-on!
I. Xsport Amatõr FilmTalálkozó
Xsport:
Az úgynevezett nem hagyományos értelemben vett sportok óriás halmaza: gördeszka, bmx, mtb,snowboard, footbag, görkorcsolya, ejtõernyõzés-bázisugrás, motokrosszz,triál, hullám-széllovaglás, grafiti, breakdance,stb, stb, stb.
sport "home video":
Amatõr készülékkel felvett és megvágott felvételek, amik bemutatják az adott "szubkultúra" legizgalmasabb pillanatait, és bepillantást engednek nyerni a hozzájuk tartozó " szintén, nem szürke" hétköznapokba is.
Készítsd el a saját filmedet, és mutasd meg:
- a legdurvább pillanataitokat,
- a barátaidat,
- a kedvenc helyeiteket,
- a kedvenc trükkjeiteket
- az ötleteiteket
- a gondolataitokat
- stb, stb, stb
Egyszóval vegyél részt a XAFT-on:
- mutatkozz be, és nyûgözd le a nagyvilágot!
A nyertes filmekre 5ooooo forint pénzdíj vár!!
A "homevideo" ma már mindenhol ott van: az utcán, a viharos tengerparton, a kihalt havas lejtõkön, akár kilométerekkel a fejünk fölött a levegõben, egyszóval mindenhova elkísér és minden normális és attól eltérõ cselekedetünket megörökíthetjük vele.
A magyar Xsportok és mûvelõik által elkészített színvonalas videók bemutatása talán közelebb hozza, ezeket a ma olyan divatos és népszerû, mégis szinte ismeretlen közegeket.
Hiszen, az általában nyugat felõl, és legfõképpen a tengerentúlról érkezõ "XXI. századi cselekvésformák" meghatározó jelentõséggel bírnak a mai fiatalok életében.
Ebbõl a forrásból alakulnak ki értékeik, érzéseik, ezek a hatások alapján öltözködnek és hallgatnak zenét,
ebbõl a gondolatvilágból építkezve nõnek fel!
Az XAFT célja, hogy a beérkezõ pályamûvekkel egy különlegesen látványos filmfesztivál jellegû mûsor keretében,
a mostaninál jóval áttekinthetõbb képet adjon a hazai akciósport világ izgalmairól és a szereplõinek életérõl.
Ahol a különbözõ filmek és alkotások:
Összegyûjtik az xsportolókat, alkotásra készteti õket, bemutatja a zárt közösségek értékeit, ideáljait, céljait, és álmait!
Megmutatkoznak a különbözõ szubkultúrák a nagyközönség elõtt, hogy valóságosabb képet alkothasson a "kívülálló"ezekrõl a sportokról, hobbikról, idõtöltésekrõl, életekrõl!
Kicsit közelebb vonzza azokat a rétegeket, akik a dolgokat csinálják, és azokat, akik szeretik ezt nézni!
Pályázati kiírás
Pályamunkák idõtartama:
- maximum 3o perc (kb.)
Kivetíthetõ formátum:
- DVD (mpeg1)
- CD (avi, mov)
- mini DV
- Beta
- A beküldött anyag mellé, kérjük küldjetek egy rövid leírást a filmrõl, a helyszínekrõl, a készítõkrõl. Egyszóval mutatkozzatok be, és mutassátok be a filmet a Ti szavaitokkal! Ha bármilyen támogatótok van, vagy köszönetet akartok mondani valakiknek, azt is jelezétek!
Értékelés kritériumai:
- legyen minél eredetibb
- a lehetõ leglátványosabb és izgalmasabb
- egyben életszerû, de mindenképen a jó ízlés határain belül fogyasztható
- ötlet, kreativitás és a humor, ellensúlyozza a munka amatõr mivoltát
A zsûri által legjobbnak ítélt három film, és a közönség kedvenc alkotása pénzjutalomban részesül.
1.hely 15oooo Ft
2.hely 1ooooo Ft
3.hely 5oooo Ft
közönségdíj 5oooo Ft
Pályamûvek beérkezési határideje: szeptember 1.
A XAFT tervezett idõpontja: szeptember
A rendezvény idõpontját, helyszínét, és konkrét lebonyolításának programját szeptemberben hirdetjük ki!
A pályázati kiírás változtatásának a jogát fenntartjuk!
Szóval jó lenne ha mi szombathlyiek is készítenénk egy filmet! A technikai háttér adott!
Várom az ötleteket, és a jelentkezõket, akik segítenének!
Itt a pályázati kiírás!
Készítsd el a saját filmedet
és indulj vele az
elsõ XAFT-on!
I. Xsport Amatõr FilmTalálkozó
Xsport:
Az úgynevezett nem hagyományos értelemben vett sportok óriás halmaza: gördeszka, bmx, mtb,snowboard, footbag, görkorcsolya, ejtõernyõzés-bázisugrás, motokrosszz,triál, hullám-széllovaglás, grafiti, breakdance,stb, stb, stb.
sport "home video":
Amatõr készülékkel felvett és megvágott felvételek, amik bemutatják az adott "szubkultúra" legizgalmasabb pillanatait, és bepillantást engednek nyerni a hozzájuk tartozó " szintén, nem szürke" hétköznapokba is.
Készítsd el a saját filmedet, és mutasd meg:
- a legdurvább pillanataitokat,
- a barátaidat,
- a kedvenc helyeiteket,
- a kedvenc trükkjeiteket
- az ötleteiteket
- a gondolataitokat
- stb, stb, stb
Egyszóval vegyél részt a XAFT-on:
- mutatkozz be, és nyûgözd le a nagyvilágot!
A nyertes filmekre 5ooooo forint pénzdíj vár!!
A "homevideo" ma már mindenhol ott van: az utcán, a viharos tengerparton, a kihalt havas lejtõkön, akár kilométerekkel a fejünk fölött a levegõben, egyszóval mindenhova elkísér és minden normális és attól eltérõ cselekedetünket megörökíthetjük vele.
A magyar Xsportok és mûvelõik által elkészített színvonalas videók bemutatása talán közelebb hozza, ezeket a ma olyan divatos és népszerû, mégis szinte ismeretlen közegeket.
Hiszen, az általában nyugat felõl, és legfõképpen a tengerentúlról érkezõ "XXI. századi cselekvésformák" meghatározó jelentõséggel bírnak a mai fiatalok életében.
Ebbõl a forrásból alakulnak ki értékeik, érzéseik, ezek a hatások alapján öltözködnek és hallgatnak zenét,
ebbõl a gondolatvilágból építkezve nõnek fel!
Az XAFT célja, hogy a beérkezõ pályamûvekkel egy különlegesen látványos filmfesztivál jellegû mûsor keretében,
a mostaninál jóval áttekinthetõbb képet adjon a hazai akciósport világ izgalmairól és a szereplõinek életérõl.
Ahol a különbözõ filmek és alkotások:
Összegyûjtik az xsportolókat, alkotásra készteti õket, bemutatja a zárt közösségek értékeit, ideáljait, céljait, és álmait!
Megmutatkoznak a különbözõ szubkultúrák a nagyközönség elõtt, hogy valóságosabb képet alkothasson a "kívülálló"ezekrõl a sportokról, hobbikról, idõtöltésekrõl, életekrõl!
Kicsit közelebb vonzza azokat a rétegeket, akik a dolgokat csinálják, és azokat, akik szeretik ezt nézni!
Pályázati kiírás
Pályamunkák idõtartama:
- maximum 3o perc (kb.)
Kivetíthetõ formátum:
- DVD (mpeg1)
- CD (avi, mov)
- mini DV
- Beta
- A beküldött anyag mellé, kérjük küldjetek egy rövid leírást a filmrõl, a helyszínekrõl, a készítõkrõl. Egyszóval mutatkozzatok be, és mutassátok be a filmet a Ti szavaitokkal! Ha bármilyen támogatótok van, vagy köszönetet akartok mondani valakiknek, azt is jelezétek!
Értékelés kritériumai:
- legyen minél eredetibb
- a lehetõ leglátványosabb és izgalmasabb
- egyben életszerû, de mindenképen a jó ízlés határain belül fogyasztható
- ötlet, kreativitás és a humor, ellensúlyozza a munka amatõr mivoltát
A zsûri által legjobbnak ítélt három film, és a közönség kedvenc alkotása pénzjutalomban részesül.
1.hely 15oooo Ft
2.hely 1ooooo Ft
3.hely 5oooo Ft
közönségdíj 5oooo Ft
Pályamûvek beérkezési határideje: szeptember 1.
A XAFT tervezett idõpontja: szeptember
A rendezvény idõpontját, helyszínét, és konkrét lebonyolításának programját szeptemberben hirdetjük ki!
A pályázati kiírás változtatásának a jogát fenntartjuk!
Írta 2003. július 10. - 18:59
Bár kicsit késõn, de én is szeretnék gratulálni a jún. 22-ei rendezvényhez, szerintem nagyon király volt. Én a DH kategóriában indultam. Tényleg jó lenne tõbb ilyen jellegû rendezvény, engem konkrétan a DH érdekel. Az érem meg a jutalom nem túlzottan fontos. Ha lenne több helyszín, akkor lehetne kisebb bajnokságot rendezni és akkor csak a sorozat végén kellene érmeket adni. Kõszegen is van egy csomó hely, ahol ilyen méretû DH versenyeket lehetne rendezni, nem kell mindjárt 10000m szintkülönbség egy jó kis lejtõzéshez. Hogy áll a pályaépítés? Én is szívesen segítek, csak szóljatok, mikor és hol.
Írta 2003. július 09. - 19:13
na skacok...
picit megkésve, de felkerültek a képek és az eredméynek a netre:
http://www.ironiq.hu/canyonracio
itt válaszd a "Beszámolók és képek a versenyekrõl", majd a "2003.év", majd válaszd ki az adott versenyt (pl Kõszeg maraton, vagy a Terepfesztivál, ...)
picit megkésve, de felkerültek a képek és az eredméynek a netre:
http://www.ironiq.hu/canyonracio
itt válaszd a "Beszámolók és képek a versenyekrõl", majd a "2003.év", majd válaszd ki az adott versenyt (pl Kõszeg maraton, vagy a Terepfesztivál, ...)