Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

igen. meg gondolom amíg fent van úgysem lehet újraperselyeztetni. kérdés, hogy ha ilyen jó minõségû volt akkor megéri-e és nem lenne esetleg jobb egy minõségibb kar.

105-ös hajtókar, igaz nem mai darab de nem szívesen dobnám ki. Perselyezést valószínûleg meg fogom tudni oldani haveri alapon...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Itt van az állvány:
Repair Stand - a set on Flickr

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Viszont van, amit tényleg nem találok. :) A lánckeréksor rögzítõanyája alatti ki lemez (alátét) kezdi megadni magát. Olyat lehet valahol boltban venni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Örülök!

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Helló!

Kónuszt külön lehet kapni?

Megtaláltam, bocs.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

csak olyasmire gondoltam, mint mas agyaknal, hogy atkenem a kalapacsokat is a metabonddal, ha mar tesztelek - de ha ennyire korulmenyes, akkor nem nyulok hozza, mert amugy semmi baja. ha vmi beszarik az agyban, akkor kuka... ugysem illik a bringa szinvonalahoz.

koszi a segitseget.

na ide végképp ne tegyél metabondot, nem lesz szabadonfutásod. Ide valamilyen sûrübb olaj kell, ami nem folyik ki túl könnyen, de a zsír egyszerûen megfogja. És nem fontos szétszedni, anélkül is át lehet mosni, csak valamilyen illékony tisztítószert használj.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Figyelj, lehet csak régi és már viseltes, ettõl függetlenül nem biztos, hogy szar és ki kell dobni. Akkor kell lecserélni, ha az újraperselyezés lényegesen többe kerülne, mint maga a kar. Amúgy meg simán javítható és érdemes is javítani, pláne, ha nem gramm mániás (valószínû) versenygéprõl van szó.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
igen. meg gondolom amíg fent van úgysem lehet újraperselyeztetni. kérdés, hogy ha ilyen jó minõségû volt akkor megéri-e és nem lenne esetleg jobb egy minõségibb kar.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Üdv!
Mit lehet tenni ha a hajtókarlehúzó nem a hajtókart húzta le hanem a menetet tépte ki a karból? (fakk) Perselyt esztergáltatni/ nagyobb menetet vágni? Van esetleg valami trükk?

Esetleg megpróbálhatod, hogy gumikalapáccsal megkínálod vagy autószerizekben van csapágylehúzó, azzal is meg lehet próbálni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
csak olyasmire gondoltam, mint mas agyaknal, hogy atkenem a kalapacsokat is a metabonddal, ha mar tesztelek - de ha ennyire korulmenyes, akkor nem nyulok hozza, mert amugy semmi baja. ha vmi beszarik az agyban, akkor kuka... ugysem illik a bringa szinvonalahoz.

koszi a segitseget.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

ezt a racsnit szet lehet szedni?

Feltöltött kép

Porvédõt minél kevesebb roncsolással kiveszed, kiegyengetés után még használható. Alatta a csapágycsészén két bevágás. Akár laposvassal, vagy gyártasz hozzá egy kulcsot. Én egy crova fejet alakítottam át. Balos menet! Letekered alatta 25 db golyó, meg a hézagoló lemezek, amivel a csapágyfeszességet lehet belõni. A kazettatest lehúzása után megint találsz 25 db golyót. A lényeg szét lehet szedni és össze is lehet rakni... A porvédõ felõli oldal szokott a legkönnyebben beázni és tönkre menni....
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

valahogy igen, de alkatreszt nem hiszem hogy talalsz hozza tekintve hogy igy komplett arulja a shimano.

csak atkenni gondoltam :) de igy nem nagyon van ertelme.

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Nekem is volt már ilyen gondom én nagyobbra fúrattam, csináltattam bele egy perselyt, ami valahogy bele lett ragasztva/hegesztve. A persely amit kapott, az meg erõsebb is volt szóval aztán nem lett ilyen gondom.

Köszi, akkor én is hasonló mgoldást keresek.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nekem is volt már ilyen gondom én nagyobbra fúrattam, csináltattam bele egy perselyt, ami valahogy bele lett ragasztva/hegesztve. A persely amit kapott, az meg erõsebb is volt szóval aztán nem lett ilyen gondom.

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Üdv!
Mit lehet tenni ha a hajtókarlehúzó nem a hajtókart húzta le hanem a menetet tépte ki a karból? (fakk) Perselyt esztergáltatni/ nagyobb menetet vágni? Van esetleg valami trükk?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valahogy igen, de alkatreszt nem hiszem hogy talalsz hozza tekintve hogy igy komplett arulja a shimano.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ezt a racsnit szet lehet szedni?

Feltöltött kép

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nekem lóg egy kötél a plafonról a garázsban, a végén egy hurokkal amit beakasztok a nyereg alá. Egy kicsit inog, de mindent meg lehet csinálni így. Persze nagyüzemi szerelésre nem jó, de a sajáthoz tök elég...

Tegyél még fel kettõt a kormányhoz szintén kis hurokkal és sokkal jobb lesz, nekem így van megcsinálva.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Holnap juttatom a képet az állványomról.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nekem lóg egy kötél a plafonról a garázsban, a végén egy hurokkal amit beakasztok a nyereg alá. Egy kicsit inog, de mindent meg lehet csinálni így. Persze nagyüzemi szerelésre nem jó, de a sajáthoz tök elég...