Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
négyszöges igen, de a tengelybe nem kell semmit belecsavarni. pont az a lényege, hogy a leszedõt beletekered a hajtókarba, aztán ahogy tekered be a leszedõ belsõ részét az felfekszik a tengelyre és letolja a hajtókart.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!
Le akarnám szedni a hajtókarokat,de ami van nekem hajtókarleszedõ,azt nem tudom belecsavarni a tengelybe,mert túl nagy,és nem megy bele a tengelybe.Árulnak különbözõ vastagságú hajtókarleszedõt?Mert az enyémbe mintha kb 9 mm-es lenne a tengely benne,a hajtókarleszedõn meg talán 12-es.
Ja amúgy a képen látható hajtókar négyszögtengelyes ugye? :)
Feltöltött kép

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Színben hozzáillõ körömlakkal nagyon jól lehet a festékhibákat orvosolni. Nem tudom, milyen színû a vázad de ezer féle árnyalatban árulják a körömlakkokat és 3-400 Ft-tól már kapsz a DM-ben.
Én legalább is így csináltam.
De a bowdenvezetõ belsõ részén látszik ez egyáltalán ??
Marci

SafhauseN

SafhauseN

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Karbantartással kapcsolatos kérdés.
Bowdenek cseréjénél tapasztaltam, hogy a felsõ bowdenvezetõ belsõ részén a csupasz kábel kikezdte a fényezést a váznál:( konkrétan a hátsó váltó bowdenje a vezetõ sinben a sorozatos váltásoknak köszönhetõen kikezdte a felsõ vezetõ belsõ élét és lepattogzott a festés:( Esetleg pár szakmai tanács ki hogyan orvosolta ezt a bosszantó problémát?.
Elnézést ha kicsit hosszúra sikerült a hozzászólásom:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Lehet, hogy elõtte be kellett volna fújni/kenni Brigéciol 2000-rel (gazdabolt, Tesco, autós bolt), az jól fellazítja a zsírt és utána vízzel lenyomatni, vagy ha megteheted, akkor szereld le az egész váltót és áztasd be petróleumba, gázolajba, az a kátrányos lerakódásokat is feloldja.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Mivel és hogyan lehet kitakarítani eredményesen és hatásosan egy hátsó váltót? Korábban vettem egy XC bicót, de az elõzõ gazdája full összedzsuvázta minden szirsz.rral, konkrétan tucsog benne a koszos zsír. Ezzel így a láncot is összekenve. Próbáltam sterimóval kimosni, de a benne lévõ cucc nem igazán akar kijönni! :(

Ötletek?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár kiegészítők kampó - tartó - tartóállvány HAPO G - Kerékpárszerelő állvány HAPO G - a kerékpár javításához. Stabil állvány a karbantartási és javítási munkálatok megkönnyítésére (a kerékpárt satu ta
Nekem ilyen van más matricával, a neten rendeltük a rosétól kicsit olcsóbban szuper akcióban akkor 45€ volt. Itthon a kerékpár nagykerekben ennyi vagy kicsit több a a nagykeráraOtthoni felhasználásra hibátlan ( egy otthon van kettõ pedig a haveromék bringaboltjában) ha bringaboltba akarod akkor egy hibája lesz kb 3 havonta eltörik, kopik benne a fõszorító csavar amit 8-as menetes szárból vagy egy 10 cm-es 8-as csavarból egy flex vagy reszelõ és egy fúrógép valamint egy 3.5-ös fúrószár segítségével 15 p alatt legyártasz

Hm, érdemes volt ennyi sok oldalnyit visszaolvasni, kösz az infókat! :-) Arpi07 neked is köszi! ("Csatlakoznék az elõttem szólóhoz,vásárlás után az ÖSSZES csavart kicserélni benne és príma darab")

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Régen fontolgatom, hogy beruháznék egy kerékpárszerelõ állványba, és belefutottam ma ebbe az egyik Decathlon üzletben:
Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár kiegészítők kampó - tartó - tartóállvány HAPO G - Kerékpárszerelő állvány HAPO G - a kerékpár javításához. Stabil állvány a karbantartási és javítási munkálatok megkönnyítésére (a kerékpárt satu ta
Nem mertem megvenni, gondoltam, utána fogok olvasni elõbb, de nem találtam sok infót róla. Ismeritek a típust?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Van valakinek kölcsön Bp-n egy fél perc erejéig egy 4körmös racsnileszedõje menetes agyról? Odavinném a kereket és csak le kéne tekerni.
Köszönöm!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Szelepkiszedõ célszerszámot hol tudok beszerezni? Egyáltalán hogy néz ez ki, mit keressek? :)

Az elõzõ válasz persze jó, emellett van külsõ, belsõ (ebbõl kúpos és hengeres is) menetmetszõvel (tisztítóval) együtt is:
Feltöltött kép
Az enyém Autobest márkájú, autósboltban vettem.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Erre gondoltam, köszönöm!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nos, ha autószelepes belsõhöz kell, akkor bármelyik benzinkútnál vagy autósboltban: No-Flats Auto valve key / cap - szelepsapka - Chili Sport kerékpár üzlet és szerviz, Debrecen

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Szelepkiszedõ célszerszámot hol tudok beszerezni? Egyáltalán hogy néz ez ki, mit keressek? :)

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Akkor tojok rá. Köszi!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
sramon pl nincs is ilyen lemezke.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Én tegnap alig bírtam az anyát meglazítani, ezért gondoltam, hogy csak kéne alá egy normális.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Tudom, hogy nem ez a keresés hirdetõ, de nincs valakinek véletlenül egy eldobandó fogaskeréksor anyája, amin még használható az elõbb említett kis lemez?

Már én is elhagytam, de minden gond nélkül használom tovább a sort nélküle.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Viszont van, amit tényleg nem találok. :) A lánckeréksor rögzítõanyája alatti ki lemez (alátét) kezdi megadni magát. Olyat lehet valahol boltban venni?

Tudom, hogy nem ez a keresés hirdetõ, de nincs valakinek véletlenül egy eldobandó fogaskeréksor anyája, amin még használható az elõbb említett kis lemez?

2=3

2=3

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
en ugy tudom igen

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdöm, hogy a "Shimano TL-FC32" Hollowtech II típusú középcsapágyak be és kiszerelésére szolgáló szerszám kompatibilis a Truvativ, FSA RaceFace és más külsõcsapágyas rendszerekhez?
Feltöltött kép