Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Csak ér valamit a kobalt tartalom, ha Te is azt ajánlod :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Semmit nem érsz vele HSS-G esetleg HSS-CO fúrószárat is megpróbálhatód ez olcsóbb bármelyik jobb szerszám üzletben barkácsboltban kapsz
BOSCH mrkabolt - BOSCH Fmfr HSS-Co Standard line
BOSCH mrkabolt - BOSCH Fmfr HSS-G 1/4"
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Van inox fúró (inoxra való fúró), olyat használj (én is épp így tanultam meg, lemezt akartam furkálni). A fúró lényege az éle, nem hiszem, hogy sokat lehet bûvészkedni. A „rozsdamentes” elég barátságtalan dolog, pl. az ilyen fékkábel végét nem tudom forrasztani (aki netán tudja, szóljon!).

Köszi, akkor megpróbálom így kérni és remélhetõleg az eladó is ért majd hozzá.
Közben a neten találtam többféle anyagú (magas kobalt-tartalmú, TiN bevonatú, stb) szerszámot, de különösebben egyiket sem emelték ki.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Van inox fúró (inoxra való fúró), olyat használj (én is épp így tanultam meg, lemezt akartam furkálni). A fúró lényege az éle, nem hiszem, hogy sokat lehet bûvészkedni. A „rozsdamentes” elég barátságtalan dolog, pl. az ilyen fékkábel végét nem tudom forrasztani (aki netán tudja, szóljon!).

Leírni hosszú lenne, és nincs kedvem, úgyhogy olvass utána Te magad :)
Rozsdamentes acél forrasztása
Itt egész értelmes dolgok hangzanak el.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Talán ide illik a legjobban a kérdésem:
egy kb. 1,5 mm vastag rozsdamentes acéllemezbe kellene egy 2 mm-es lyukat fúrni. A normál fúrószárak éle pillanatok alatt elnyalódott.
Milyen fúrószárat szerezzek? Esetleg elegendõ lenne az is, ha alacsony fordulatszámon és/vagy a lemezt folyadékba merítve fúrnám?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Talán ide illik a legjobban a kérdésem:
egy kb. 1,5 mm vastag rozsdamentes acéllemezbe kellene egy 2 mm-es lyukat fúrni. A normál fúrószárak éle pillanatok alatt elnyalódott.
Milyen fúrószárat szerezzek? Esetleg elegendõ lenne az is, ha alacsony fordulatszámon és/vagy a lemezt folyadékba merítve fúrnám?

Trance

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Itt egy használt olcsóbban:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: merida+állvány

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Akkor valószínûleg nekem is megfelel majd. Köszönöm!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem is ilyenem van szeretem hobby célra tökéletes, de hogy megnyugodj nem egy szerelõ mûhelyben is ezt használják legfeljebb a logó más.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Szert szeretnék tenni egy kerékpárszerelõ állványra, de mivel nem igazán ismerem a felhozatalt ezért segítségre lenne szükségem. Csupán otthoni bütyköléshez kellene, semmi nagyüzemi szerelés :).

A Decathlonban láttam egy ilyet 20k-ért: Decathlon állvány

Szerintetek ez megéri az árát, vagy van jobb választás?

Ilyenem van, szeretem.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Szert szeretnék tenni egy kerékpárszerelõ állványra, de mivel nem igazán ismerem a felhozatalt ezért segítségre lenne szükségem. Csupán otthoni bütyköléshez kellene, semmi nagyüzemi szerelés :).

A Decathlonban láttam egy ilyet 20k-ért: Decathlon állvány

Szerintetek ez megéri az árát, vagy van jobb választás?

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
üdv.
ki tud ajánlani egy jó bicikliszerelõt bp-en? a wtb felnimet szeretném kifuratni autószelepesre (most szingós). csak mert ahogy számoltam egy picit belelógna a kifúrt lyuk az oldalfalba. de nem olyan vészesen. szeretném ha egy hozzáértõ ember megnézné.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Vagy létezik a mavic gyárt átalakítót 559 röl 622 re ez végül is egy fékmerevitö patko szerü darabb féktüskékkel ez rögzül a féktüskére. Keres rá neten nézd meg (én most nem találom a gépen pedeig itt van valahol :D )szerintem házilag is legyárthato

Kösz, meg is van Mavic brake caliper adjusters
Kettõ volna kb. 15.000 Ft

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Vagy létezik a mavic gyárt átalakítót 559 röl 622 re ez végül is egy fékmerevitö patko szerü darabb féktüskékkel ez rögzül a féktüskére. Keres rá neten nézd meg (én most nem találom a gépen pedeig itt van valahol :D )szerintem házilag is legyárthato
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Egy régi Trek 830-ba tervezem, hogy berakok 622-es kerekeket. Jelenleg 571-es kerekek vannak benne, de ezekhez már nagyon ritka és drága a gumi. Az 559-571 közti különbséghez sikeresen átalakítottam a kanti fékeket egy kis reszeléssel. A 622 viszont már nagyon nagy ugrás. Van olyan kanti, vagy v-fék, ami elég hosszú lenne, vagy országúti fékben gondolkodjak (a sárvédõ lyukak talán használhatóak lennének)?

Az igazi megoldás a féktüskék áttétele lenne, pl. Máriusz (AWI , CO , AFI , Láng , hegesztéstechnika , Máriusz kerékpár szervíz) meg tudja csinálni. Tudom, hogy ezzel eltértem a téma címétõl.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egy régi Trek 830-ba tervezem, hogy berakok 622-es kerekeket. Jelenleg 571-es kerekek vannak benne, de ezekhez már nagyon ritka és drága a gumi. Az 559-571 közti különbséghez sikeresen átalakítottam a kanti fékeket egy kis reszeléssel. A 622 viszont már nagyon nagy ugrás. Van olyan kanti, vagy v-fék, ami elég hosszú lenne, vagy országúti fékben gondolkodjak (a sárvédõ lyukak talán használhatóak lennének)?

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Probike ott elég sok minden van vagy a Berguson.
A régi matrix airbornére 2001 es vázhoz havernak probikeban szereztem válto papucsot;)

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
megpróbálom ebben a topicban is:

Eltörött a váltófül egy Haibike End típusú bringán.
Van ötletetek, hol lehet ilyet beszerezni?
Sürgõs lenne!

Köszi a segítséget!
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

bringaguruk help!
szeretném otthon kiszedni a középrészt, de amikor legutóbb ilyenhez volt szerencsém vmi spec szerszámot használtak. csak olyannal lehet kiszedni vagy valami házi praktika is?

a flex is megoldás, de ha még használni szeretnéd, akkor használj monoblokk kiszedõt
nem nagy összes a célszerszám (1000-2000bõl megvan), de nézz körül melyik kell neked, mert négyszögtengelyeshez, isis-hez, ht2-eshez mind más kell
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
1. Nem ártana tudni milyen típusú középrész (+ van fordított menetes is)
2. Igen kell hozzá speciális szerszám (vagy vésõ kalapács:()