de, a forgalmazó ebben szívesen segít, a boltodon keresztül.
mellesleg ha nem nyúlsz bele, akkor még garanciális is lett volna
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2007. április 09. - 11:10
Írta 2007. április 09. - 11:08
És nem is lehet kapni gyûrût nova-hoz???
Mert lehet h tud csinálni esztergályos,de ez be is volt vágva 3 helyen,a kalapácsok helyénél,azt meg itthon kiokoskodni....:S
Mert lehet h tud csinálni esztergályos,de ez be is volt vágva 3 helyen,a kalapácsok helyénél,azt meg itthon kiokoskodni....:S
N1GG3R
Írta 2007. április 09. - 11:02
Az egy karika elvágva és ilyenkor nincs eltörve. Egyébként a novatec agyakat tanácsos azonnal szétszedni és kitörölni a zsírt a kalapácsok közül. A rugót nem lehet hajlogatni a nováknál, mert gyárilag a pontosan illeszkedik és csak rosszabb lesz ha elhajlítod.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. április 09. - 10:53
igen, az egy pici vas"rúd', melybe bele van hajtva a kanyar. azzal lehet a kalapácsok reakcióidejét is növelni, ha kicsit "nagyobb kanyart" hajlítunk bele - még szebb hangja is lesz az agynak tõle
Írta 2007. április 09. - 10:52
Köszi szépen!
A kalapácsok teljesen épek,a rugót törtem el:D
Magyarul a rugó akkor ép,amikor "el van vágva",tehát nem egy teljes kör??
Mert nekem "nem üzemelt" így,és amikor kiszedtem,akkor törtem el sikeresen:D
A kalapácsok teljesen épek,a rugót törtem el:D
Magyarul a rugó akkor ép,amikor "el van vágva",tehát nem egy teljes kör??
Mert nekem "nem üzemelt" így,és amikor kiszedtem,akkor törtem el sikeresen:D
N1GG3R
Írta 2007. április 09. - 10:28
úgy müködik, hogy a gyürü folyamatosan kifelé nyomja a kalapácsokat, amikor va n helyük, beakadnak valahova. de mikor a rugó nem üzemel, és összetörik, akkor smmit se csinál az agy, mikor a kalapács törik össze, akkor pedig legtöbbször "beragad" a kazettatest, örökhajtós lesz a bringából...
de lényegében tökmind1 melyik történt, mind2 esetén cserélni kell valamit. és minél hamarabb, hogy maga a kazettatest ne sérüljön maradandóan.
de lényegében tökmind1 melyik történt, mind2 esetén cserélni kell valamit. és minél hamarabb, hogy maga a kazettatest ne sérüljön maradandóan.
Írta 2007. április 09. - 09:45
Igen,a kalapácsok lesznek azok(én is arra gondoltam),és az volt a lényeg,h nem egészséges hangja volt,és amikor kicsit durvábban tekertem,akkor nem hajtotta a kareket,hanem csak forgott a kazettatest az agyon,mert a kis kalapácsok nem akadtak be a reteszekbe,valszeg ezért.Igen,a rugó nem volt a helyén..Mert úgy kellene mûködnie,hogy amikor az egyik kis kalapács beakad egy ilyen reteszbe,akkor a rugó miatt a másik kettõ is "kinyílik" és beakad a reteszbe?Nekem ez nem mûködött....
Megfogtam,kiszedtem azt a jófajta,vastag rugót,és mivel 3 helyen még jobban el van vékonyítva-ahol a kalapácsok helyei vannak- ott meghajlott és el is tört:S:S
Megfogtam,kiszedtem azt a jófajta,vastag rugót,és mivel 3 helyen még jobban el van vékonyítva-ahol a kalapácsok helyei vannak- ott meghajlott és el is tört:S:S
Írta 2007. április 08. - 22:44
recsegés vagy kattogás? nem ugyanaz
elöbbi törött kalapácsok, illetve rugó esetén van, utóbbi, a reteszelés pedig épp kazettatest, és kalapács-rugó kombó esetén.
valszeg a rugó, a gyürü tört el akkor.
elöbbi törött kalapácsok, illetve rugó esetén van, utóbbi, a reteszelés pedig épp kazettatest, és kalapács-rugó kombó esetén.
valszeg a rugó, a gyürü tört el akkor.
Írta 2007. április 08. - 20:58
Köszi szépen a válaszokat!
Igen asszem ez a rugó lesz.Egy darabban volt "eltörve",magyarul ez volt a normális....Én leszedtem,mert azt hittem,h rossz,és akkor tört el,mivel vékony kis szar.
Ja,azért szedtem le,mert nem "nyílt ki" az a kis 3 bigyó,amit összefog,és így a kazettatest óriási recsegések között forgott az agyon.
A "bigyó" a kalapács és az a dolga, hogy recsegve reteszeljen. Ez a szabadonfutó alapja.
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2007. április 08. - 20:53
Köszi szépen a válaszokat!
Igen asszem ez a rugó lesz.Egy darabban volt "eltörve",magyarul ez volt a normális....Én leszedtem,mert azt hittem,h rossz,és akkor tört el,mivel vékony kis szar.
Ja,azért szedtem le,mert nem "nyílt ki" az a kis 3 bigyó,amit összefog,és így a kazettatest óriási recsegések között forgott az agyon.
Írta 2007. április 08. - 20:25
A {kicsike} : Magellan DENEB 2005, Manitou SUPER Splice 100-130 mm, AVID BB7_203, Mavic 325 DISC, XTR valtok+v.karok, SYNCROS, HOLZFELLER, stb...
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203
Írta 2007. április 08. - 19:34
A rugó törött el, próbálkozz szervízben, hogy hátha van nekik vagy egyéb boltokban (csavar, csapágy).
Ja és remélem nem arra gondolsz, hogy egy helyen el van vágva, az normális, ha 2 darabban van akkor van eltörve különben csak leugrott a helyérõl.
Ja és remélem nem arra gondolsz, hogy egy helyen el van vágva, az normális, ha 2 darabban van akkor van eltörve különben csak leugrott a helyérõl.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. április 08. - 19:21
Pontosan nem tudom hogy melyik gyûrûrõl beszélsz, de szerintem bármelyik mezei esztergályos csinál neked (csak meg kell mondani hogy ne biliacélból csinálja). Nem drága és jó is, csak vidd el neki a régit...
Szerintem külön nem kapni, a cuccok alkatrészellátottsága (a campagnolon kívül) Mo.-on elég szegényes...
Szerintem külön nem kapni, a cuccok alkatrészellátottsága (a campagnolon kívül) Mo.-on elég szegényes...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2007. április 08. - 19:04
Sziasztok!
LÉGYSZÍVES SEGÍTSETEK!!!
Nemrégen le lett szedve a hátsó (novatec)agyam kazetta test-je.(nemtom pontosan a nevét,asszem így hívják).Ugye az a része,amely belemegy magába az agy testébe,vannak vmi reteszek,meg 3 kis bizbasz,ami beleakad ezekbe a reteszekbe.A 3 kis "bizbaszt":D összeköti egy vékony drótgyûrû- szerûség. Na nekem ez eltört,így az agy jelenleg használhatatlan,mert a kazettatest nem akad be,hanem forog az agyon,és így hajtani sem tudok.
Ebben szeretnék segítséget kérni,h lehet -e ilyen kis "karikát" kapni,ill. új agyat kell vennem??(na ez az,amit nem szeretnék)
U.i.:BOCSI MINDENKITÕL A MEZEI KONYHANYELVÉRT,DE NEM TUDOM A PONTOS SZAKSZAVAKAT,REMÉLEM VALAKI EL TUDJA KÉPZELNI MIRÕL BESZÉLEK,ÉS TUD SEGÍTENI.
LÉGYSZÍVES SEGÍTSETEK!!!
Nemrégen le lett szedve a hátsó (novatec)agyam kazetta test-je.(nemtom pontosan a nevét,asszem így hívják).Ugye az a része,amely belemegy magába az agy testébe,vannak vmi reteszek,meg 3 kis bizbasz,ami beleakad ezekbe a reteszekbe.A 3 kis "bizbaszt":D összeköti egy vékony drótgyûrû- szerûség. Na nekem ez eltört,így az agy jelenleg használhatatlan,mert a kazettatest nem akad be,hanem forog az agyon,és így hajtani sem tudok.
Ebben szeretnék segítséget kérni,h lehet -e ilyen kis "karikát" kapni,ill. új agyat kell vennem??(na ez az,amit nem szeretnék)
U.i.:BOCSI MINDENKITÕL A MEZEI KONYHANYELVÉRT,DE NEM TUDOM A PONTOS SZAKSZAVAKAT,REMÉLEM VALAKI EL TUDJA KÉPZELNI MIRÕL BESZÉLEK,ÉS TUD SEGÍTENI.
Írta 2007. április 08. - 13:58
Írta 2007. április 08. - 13:57
Írta 2007. április 08. - 13:07
a furesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. április 08. - 13:00
Villa nyak rovidebre vagasahoz mi a legmegfelelõbb szerszam ?? :confused:
A {kicsike} : Magellan DENEB 2005, Manitou SUPER Splice 100-130 mm, AVID BB7_203, Mavic 325 DISC, XTR valtok+v.karok, SYNCROS, HOLZFELLER, stb...
Írta 2007. április 08. - 11:50
Írta 2007. április 08. - 11:42
csak ne lazits tul sokat rajta, hogy a kerek alakja megmaradjon. max fel fordulatot lazits az egyik oldalon minden kullon, aztan feszits a masikon. aztan ha nem jo, akkor ujra. ha nagyon oldalra van huzva, akkor kezdhetsz egy teljes fordulattal is, de a kovetkezo kortol csak fel fordulatok
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F