Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6031 hozzászólás a témában

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
A félreértések elkerülése érdekében: Nem Lord-ról írtam a múltkor az a Lezli egy másik lezli... érdemes egyébként benézni egykét festékboltba vagy obiba mert tök olcsón lehet kapni ilyen nagyonigénytelen ecseteket rengeteg méretben (elvileg festéshez) natúr fa nyél és valami prosztó sörte de kisebb helyekre mint például fékkar váltókar elsõváltó környéke simán be lehet férni vele és jó durva úgyhogy leszedi a dzsuvát...

konor

konor

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Kössz a gyors választ.
Akkor keresgélek tovább.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az ilyen elsovalto - forgaspont kornyeket en csak siman meleg vizzel szoktam lespriccelni, lehozza a sarat az is. fel liter viz eleg hozza, meg egy ures ilyesmi tartaly Feltöltött képaztan meg kell torolni, es nem rohad be.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
konor: El kell keserítselek, nem csak a csésze más.

--Trifo

konor

konor

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Úgy néz ki a monoblokk tengelyem rövid, mert állítgatással nem lehet segíteni az elsõ váltón.

Persze olyan amilyen nekem kéne nincs készleten, még a nyagykerben sem.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a shimano BB-UN26os monoblokknál a 73, és a 68mmes csapágyházhoz valók között van különbség a monoblokkok közt is, vagy csak a bal oldali csésze más?

Mer ugye, ha csak a csésze más akkor veszek egy hosszabb tengelyût 68as vázhoz, és kicserélem a most meglévõ rövidebb tengelyû 73as csészéjével, és akkor van egy hosszabb tengelyû monoblokkom 73as csapágyházhoz.

Jól gondolom én ezt így, vagy álmodik a nyomor, és vadásszak tovább megfelelõt?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nagynyomású mosónál a kulcsszó: ésszel. Amúgy meg attól is függ, hogy milyen értéket képvisel számodra a bringa, illetve milyen gyakran szeded atomjaira. Ha megteheted, hogy bármikor pótolsz bármi szarráment alkatrészt, akkor hajrá. Ha rendszeresen szeded szét a bringa minden porcikáját és finom ronggyal törölgetve rakod össze, akkor se lesz ideje semminek megrohadni. Na jó, ez a láncra és a bowdenekre nem teljesen igaz...

Kaland: tegnap vettem monoblokkot a montimba a régi szétment helyett. ELvittem a szerelõhöz, hogy nézze meg milyen kell bene. Baszakodott a csapágyház körül egy colstokkal, majd közölte, hogy jóvan, holnap hozza. (A holnap az tegnap volt). Megyek érte, nézem, hogy van hozzá szerszám, ami olcsóbb, mint a beszerelés ára, viszem azt is. Este nagy lelkesen nekiesek nagy lendülettel, hát nem egy fél centivel nagyobbat hozott a drága??? Fikidifákk!

--Trifo

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Szerintem az elsõ váltót ne mosd nagynyomásuval mert berohad a monoblokk ez volt az én problémám is. Nem fértem hozzá és neki estem de én se közelrõl és berohadt a monoblokkom. Sõt azt hallottam hogy a hajtókart csak úgy lehet mosni hogy szétszeded. és miután megmostad megkened.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Az kemény ha vki kimossa a zsírt meg a különbözõ olajokat :-) Én is csak tisztes távolságból mernék nekiesni. Pont az a "gondom", hogy vannak olyan részek ahová alig lehet beférni, pl az elsõ váltót tisztítani elég macerás, valójában erre kéne vagy inkább gondoltam a nagynyomásút. A váz meg a kerekek nem olyan vészesek mert símán le lehet törölni a sarat róluk, mondom inkább a váltók a kényesebbek, de félre ne értse senki, én nem 10cm -rõl adnék nekik :-)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én maratonok után általában a magasnyomásút szoktam használni, persze tisztes távolból és ésszel. leveretem a nagyját, aztán itthon egy vödör vizzel lemosom a kényesebb részeket (csapágyak, görgõk, fogaskereket..), ha nagyon koszosak maradtak, ha nem, akkor meg elfér. természetesen becsúszók, meghajtás az mindig meg van pucolva valamennyire.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Használ valaki ilyen BBB lánckopásmérõt?
956 Ft, gondolom mûanyag, Rohloffra most nem telik...
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A 24 órás óta nem mostam le egyik biciklimet sem (kivéve becsúszók, hajtás), még a tavalyi sár védi az alsócsõveimet. :)

miota hasznalom is a bringamat, nem csak polirizom, hogy szep legyen, azota kb nekem is igy all a helyzet. ha kedden este megyek bringazbni, akkor delutan ledurom rola egy vodor vizzel a nagyja sarat, aztan kesz. aztan vasarnapig ugy all, akkor levakarom egy kefevel a raszaradt sarat, aztan kovcsi kedden delutan megint mosakodas :)

nem kell tulzasba vinni, ugyis megint tiszta dzsuva lesz. optimal esetben
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, de mielõtt olajozol mosd le a brigéciolt.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
L_L szerintem te ilyet nem csinálnál...:S
ha brigéciolba kimosom a láncot aztán olajzok ez jó megoldás?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Kedves Leslie haverom a túraboltból biztos megharagszik amiért leírom de neki sikerült megmosnia a bringáját úgy hogy kimosta a raceface monoblokkból a zsírt csontra megrozsdásodott a tengelye(!) a lánc rárohadt egy nap alatt(HG53) a hátsóváltó görgõjébõl az ip.csap.-ból a kenõanyagot(xt) plusz a bowdenek belerohadtak a házba(jagwire tömített bowdenházvéggel). Úgyhogy sikerült kábé ötvenrugós kárt csinálnia száz forintból(asszem annyival mûködik a kutaknál egy ilyen mosócucc).

Ezt nekem?
mire? :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

A 24 órás óta nem mostam le egyik biciklimet sem (kivéve becsúszók, hajtás), még a tavalyi sár védi az alsócsõveimet. :)

vegre egy ember aki erzi a dolgot

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
én inkább eltökölök vele de akkor tuti tiszta lesz...
100%pamut rongy veder víz tescos hajsampon bele, aztán ha végeztem egy kis vaxolás is:)
lehet ti megunnátok de én szivesen csinálom:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Persze ebben bennevan az ámátõrizmus is :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
a nagynyomású arra való, hgoy lemossan a szutyok nagyrészét, aztán kézzel még 0,5-1 óra alatt teljesen meg lehet tisztítani.
Aki 10cm-rõl mossa a bovdeneket, meg a görgõket, az ne csodálkozzon...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
én meg itthon ha olyan idõjárás van 7ente többször lemosom nagynyomásúval és semmi baja,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való