Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Teleszkópokra (elsõ-hátsó) nem nagyon szabad mert bemehet a tömítésnél a víz ami nem túl jó.....

csapágyaknál is óvatosan, a többire mehet, de utánna nem ár egy kis olaj ide-oda

Kala gyrsabb volt:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én azzal mosom évek óta, egy jobbféle maraton után nincs is más lehetõség :)
Ha nem nagyon kínálod meg vele a tömítéseket, csapágyakat, stb, akkor kb csak tisztaságot.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, lehet, hogy hülyeség de azért megkérdezem :-)
Ti lemosnátok a sarat nagynyomású vizzel? Okozhat ez vmit?

igen, okozhat problémákat, pl bemossa (ez jó szó:)) a koszt a csapágyakba...
felesleges a nagynyomású. elég egy vödör viz meg egy szivacs.

edit: egyetértek az utánam szólókkal, megfelelõ odafigyelés mellet nem lehet probláma, de azért én nem ajánlom
"Minden hülyeség" by Tomidny

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, lehet, hogy hülyeség de azért megkérdezem :-)
Ti lemosnátok a sarat nagynyomású vizzel? Okozhat ez vmit?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en rovid monoblokktengelyre gyanakszom

zuzu: nem biztos, hogy nem lehet kapni olyan xt agyat. egy probat meger. dobj egy emailt a velotrade-nek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hi!
Szerintem az a gond, hogy a váltó szöge nem megfelelõ, lazítsd ki a csavart és mozgasd hangyányit balra a terelõlemez hátsó oldalát vagy lánckalitkának hívják? Nemtom, mindegy :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

konor

konor

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Rakom összefele a bringám, és most épp az elsõ váltónál akadtam meg, egyszerûen nem akar annyira bemenni, hogy ha elöl és hátul is a legbelsõ kerekeken van a lács akkor se csörögjön, nem nagyon, de azért hozzáér a lánc a váltóhoz.
A véghelyzetállító csavart tökig kitekerve, bovdent teljesen lelazítva sem jó.
Lehet hogy rövidebb a monblokkom a kelleténél?
Azt írták hogy az alivióhoz 113as kell, mondjuk a vázam az nem 68as hanem 73as az számítvalamit?
Lehet hogy másik monoblokk kell bele, vagy állítgassak még valamit?

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Esetleg ha találsz valami isteni képességekkel megáldott esztergányost, talán felpolírozza neked. De lehet hogy veszett ügy mert általában rezet vonnak be valami keményebb fémmel (króm) és ha ezt leszedi, a rezet megeszik a csapágygolyók. Bár ezeknél a jobb agyaknál mint xt, lehet máshogy készül ez a "belsõ kónusz" vagymi.

Zuzu

Zuzu

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

kiprobalhatod uj golyokkal, kousszal, meg sok-sok zsirral, de eselyes, hogy mar sehogy se lesz jo. az agyban levo resz nem cserelheto, ha az csunyan serult, akkor az egesz agy kuka.

Ahogy én látom, az agy alu, és abba van belesajtolva egy acél felfekvõ csésze ami esetleg kivehetõ szerviz körulmények között. Sajna a kerék gyári XT, igy csak az agy csere nem lehetséges.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
monoblokk az a kompakt, zárt rendszer, mely magába foglalja a tengelyt, a csapágyakat, valamint a 2 csészét, melyet a monoblokkházba csavarunk be.

középrész ugyanez, csak nyitott rendszer, külön tengely, külön golyóskosár, és felfekvõfelület. (már nem alkalmazott, csak nagyon olcsó bringákban)

a nyikorgás meg lehet a koszos monoblokk-monoblokkház kapcsolat, a deformálódott tengely-hajtókar kapcsolat, a koszos tengely-hajtókar kapcsolat, lehet a koszos pedáltengely, lehet a koszos hajtókar-pedál kapcsolat, lehet a száraz pedál csapágyak, lehet a száraz-koszos lánc...

ja és a repedt váz is adhat ilyen hangot.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

akkor monoblokkod van...na legalább ezis valami.

mi??? :D
monoblokk=középcsapágyház nem de?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
akkor monoblokkod van...na legalább ezis valami.képed van?de gondolom iparis nem?nem ment bele a golyói közé valami cucc?bár ezt kétlem ehhez nincsen köze...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

na én még ilyenrõl sose hallottam...nem a középcsapágy nyikorog valami okból kifolyólag?milyen hajtómûved van?

hát kb a kormánycsapágy kivételével /ami Shimano 105/ minden Shimano 600-as, a monoblockról meg semmilyen márkajelzést nem tudtam leolvasni

nem a monoblockra gyanakszom, mert a hajtókarok rögzítõcsavarjainak meghúzása után sokkal halkabb lett a nyikorgás

/mondjuk az is megeshet, h a tengely a ludas, lásd avatar, de ezt sem tartom valószínûnek/

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

tekerés közben elkezdett nyikorogni az országútim, elõször a pedálra gyanakodtam, de végül kiderült, h a hajtókar rögzítõ csavarjai lazultak meg egy kicsit. meghúzásuk után nyikorgás sokkal halkabb lett, de nem szünt meg. a hajtókar kézzel, szemmel, lábbal érezhetõen a tengelyen nem lötyögött, nem mozdult meg, sem most, sem a meghúzás elõtt.

ilyenkor mi a teendõ? kuka sztetek már ez a hajtókar páros?

na én még ilyenrõl sose hallottam...nem a középcsapágy nyikorog valami okból kifolyólag?milyen hajtómûved van?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

És nem is lehet kapni gyûrût nova-hoz???
Mert lehet h tud csinálni esztergályos,de ez be is volt vágva 3 helyen,a kalapácsok helyénél,azt meg itthon kiokoskodni....:S

Ha sehogy sem tudsz rugót szerezni csinálj saját magadnak! Itt tudsz venni Megfelelõ acélhuzalt. Nem biztos hogy mûködni fog, de egy próbát megér.

http://www.pacomodel...k/alapanyag.php

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
tekerés közben elkezdett nyikorogni az országútim, elõször a pedálra gyanakodtam, de végül kiderült, h a hajtókar rögzítõ csavarjai lazultak meg egy kicsit. meghúzásuk után nyikorgás sokkal halkabb lett, de nem szünt meg. a hajtókar kézzel, szemmel, lábbal érezhetõen a tengelyen nem lötyögött, nem mozdult meg, sem most, sem a meghúzás elõtt.

ilyenkor mi a teendõ? kuka sztetek már ez a hajtókar páros?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kiprobalhatod uj golyokkal, kousszal, meg sok-sok zsirral, de eselyes, hogy mar sehogy se lesz jo. az agyban levo resz nem cserelheto, ha az csunyan serult, akkor az egesz agy kuka.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zuzu

Zuzu

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok. Minap hazafelé menet az XT elsõ agyam elkezdett recsegni. Otthoni szétszerelés után megállapítottam, hogy valami fémdarab (valszeg valameik csapágygolyóról vált le) szét-ette a golyókat meg a kónuszt.
Sajna ahogy látom az agytestben lévõ felfekvõ rész is bemaródott.
A kérdésem az, hogy ez javítható-e, vagy kuka az egész?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kérdezd meg néhány szervízben, hogy van-e nekik.

A sebesség mindent megold.

-nigger-

-nigger-

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Szerintem erre már nincs gari,van vagy 2 éves,de remélem lehet kapni.
Köszi
N1GG3R