Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2007. április 13. - 12:25
csapágyaknál is óvatosan, a többire mehet, de utánna nem ár egy kis olaj ide-oda
Kala gyrsabb volt:)
Írta 2007. április 13. - 12:24
Ha nem nagyon kínálod meg vele a tömítéseket, csapágyakat, stb, akkor kb csak tisztaságot.
Írta 2007. április 13. - 12:24
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, lehet, hogy hülyeség de azért megkérdezem :-)
Ti lemosnátok a sarat nagynyomású vizzel? Okozhat ez vmit?
igen, okozhat problémákat, pl bemossa (ez jó szó) a koszt a csapágyakba...
felesleges a nagynyomású. elég egy vödör viz meg egy szivacs.
edit: egyetértek az utánam szólókkal, megfelelõ odafigyelés mellet nem lehet probláma, de azért én nem ajánlom
Írta 2007. április 13. - 12:19
Lenne egy kérdésem, lehet, hogy hülyeség de azért megkérdezem :-)
Ti lemosnátok a sarat nagynyomású vizzel? Okozhat ez vmit?
Írta 2007. április 12. - 16:32
zuzu: nem biztos, hogy nem lehet kapni olyan xt agyat. egy probat meger. dobj egy emailt a velotrade-nek.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. április 11. - 09:17
Szerintem az a gond, hogy a váltó szöge nem megfelelõ, lazítsd ki a csavart és mozgasd hangyányit balra a terelõlemez hátsó oldalát vagy lánckalitkának hívják? Nemtom, mindegy
Írta 2007. április 11. - 08:27
Rakom összefele a bringám, és most épp az elsõ váltónál akadtam meg, egyszerûen nem akar annyira bemenni, hogy ha elöl és hátul is a legbelsõ kerekeken van a lács akkor se csörögjön, nem nagyon, de azért hozzáér a lánc a váltóhoz.
A véghelyzetállító csavart tökig kitekerve, bovdent teljesen lelazítva sem jó.
Lehet hogy rövidebb a monblokkom a kelleténél?
Azt írták hogy az alivióhoz 113as kell, mondjuk a vázam az nem 68as hanem 73as az számítvalamit?
Lehet hogy másik monoblokk kell bele, vagy állítgassak még valamit?
Írta 2007. április 10. - 21:59
Írta 2007. április 09. - 23:50
kiprobalhatod uj golyokkal, kousszal, meg sok-sok zsirral, de eselyes, hogy mar sehogy se lesz jo. az agyban levo resz nem cserelheto, ha az csunyan serult, akkor az egesz agy kuka.
Ahogy én látom, az agy alu, és abba van belesajtolva egy acél felfekvõ csésze ami esetleg kivehetõ szerviz körulmények között. Sajna a kerék gyári XT, igy csak az agy csere nem lehetséges.
Írta 2007. április 09. - 23:28
középrész ugyanez, csak nyitott rendszer, külön tengely, külön golyóskosár, és felfekvõfelület. (már nem alkalmazott, csak nagyon olcsó bringákban)
a nyikorgás meg lehet a koszos monoblokk-monoblokkház kapcsolat, a deformálódott tengely-hajtókar kapcsolat, a koszos tengely-hajtókar kapcsolat, lehet a koszos pedáltengely, lehet a koszos hajtókar-pedál kapcsolat, lehet a száraz pedál csapágyak, lehet a száraz-koszos lánc...
ja és a repedt váz is adhat ilyen hangot.
Írta 2007. április 09. - 23:25
akkor monoblokkod van...na legalább ezis valami.
mi???
monoblokk=középcsapágyház nem de?
Írta 2007. április 09. - 22:48
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. április 09. - 21:52
hát kb a kormánycsapágy kivételével /ami Shimano 105/ minden Shimano 600-as, a monoblockról meg semmilyen márkajelzést nem tudtam leolvasnina én még ilyenrõl sose hallottam...nem a középcsapágy nyikorog valami okból kifolyólag?milyen hajtómûved van?
nem a monoblockra gyanakszom, mert a hajtókarok rögzítõcsavarjainak meghúzása után sokkal halkabb lett a nyikorgás
/mondjuk az is megeshet, h a tengely a ludas, lásd avatar, de ezt sem tartom valószínûnek/
Írta 2007. április 09. - 21:41
tekerés közben elkezdett nyikorogni az országútim, elõször a pedálra gyanakodtam, de végül kiderült, h a hajtókar rögzítõ csavarjai lazultak meg egy kicsit. meghúzásuk után nyikorgás sokkal halkabb lett, de nem szünt meg. a hajtókar kézzel, szemmel, lábbal érezhetõen a tengelyen nem lötyögött, nem mozdult meg, sem most, sem a meghúzás elõtt.
ilyenkor mi a teendõ? kuka sztetek már ez a hajtókar páros?
na én még ilyenrõl sose hallottam...nem a középcsapágy nyikorog valami okból kifolyólag?milyen hajtómûved van?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. április 09. - 21:17
És nem is lehet kapni gyûrût nova-hoz???
Mert lehet h tud csinálni esztergályos,de ez be is volt vágva 3 helyen,a kalapácsok helyénél,azt meg itthon kiokoskodni....:S
Ha sehogy sem tudsz rugót szerezni csinálj saját magadnak! Itt tudsz venni Megfelelõ acélhuzalt. Nem biztos hogy mûködni fog, de egy próbát megér.
http://www.pacomodel...k/alapanyag.php
Írta 2007. április 09. - 20:35
ilyenkor mi a teendõ? kuka sztetek már ez a hajtókar páros?
Írta 2007. április 09. - 18:36
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. április 09. - 18:16
Sajna ahogy látom az agytestben lévõ felfekvõ rész is bemaródott.
A kérdésem az, hogy ez javítható-e, vagy kuka az egész?
Írta 2007. április 09. - 11:15
Írta 2007. április 09. - 11:13
Köszi