Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2007. augusztus 06. - 08:39
közületek szedett már szét valaki láncot?
szeretném az országúti bicóm sram láncát rövidebbre bontani.
(természetesen rendelkezem láncszembontó szerszámmal) a szétszedés nem hiszem h problémás lenne, de az összerakásnál mire figyeljek?
a láncszembontóval össze is lehet rakni a szemet, v ehhez valami fogó kellene? honnan tudom majd h jól raktam össze.
vagy egyszerûbb az egész minthogy ilyen hozzászólást írjak róla?
(kicsit félek h majd - ha nem is rögtön - de pár km után szétpattan a láncom a mûtét után)
Írta 2007. augusztus 04. - 22:53
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. augusztus 04. - 12:57
Írta 2007. augusztus 04. - 12:05
valaki megtudja mondani hogy javítsam a kerkem ha kotyog?vagy azt már azért vigyem szervízbe elõre is kössz:)
Ha kónuszos az agy, akkor szerzel kónuszkulcsot és beállítod h. ne kotyogjon a villába berakva és gyorszárral meghúzva. Az nem baj ha kivéve van minimális játéka. Ha "iparis" agyad van és kotyog, akkor vagy csapágycsere, vagy kitágult a csapágyfészek, ilyenkor vagy kukázod az egész agyat, vagy jól bekened loctitetal a csapágy külsõ gyûrûjét és úgy rakod vissza. Nekem ez már segített.
Írta 2007. augusztus 04. - 09:33
Írta 2007. augusztus 03. - 20:13
indul a bakterház- piócásember megdicséri bendegúzt az ünneplõ gúnya arcátlan átadásáért.
Írta 2007. augusztus 03. - 17:22
Az is kalapács, én is úgy gondoltam:)héé de nem szabad a villáskulcsot kapaláccsal ütni!csak bronz vagy gumikalapács!
1ébként nem, én vas kalapáccsal ütöm. (Ütném, ha lenne. Csõfogó van meg súlyzó A villáskulcs meg csak ne kényeskedjen.)
Írta 2007. augusztus 03. - 13:41
Csak úgy simán nem lehet bele menetet vágni, de meg lehet oldani a problémát, de otthon elég nehezen.
és ilyenkor mi? acélpersely?
Írta 2007. augusztus 03. - 13:38
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 03. - 13:31
Mit lehet tenni? Lehet bele új menetet vágni?
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2007. augusztus 01. - 15:53
mondjuk, ja.
vannak a földön feleslegesebb dolgok is, mint a kitámasztó..pl..
a villanyírógép...
most nézem csak: igazad van, minek a villát nyírni?
Írta 2007. augusztus 01. - 15:26
A legeccerûbb móccer az, hogyha
-a hajtókart vízszintesbe állítod, hogy elõre mutasson (elsõ kerék felé)
-pedálkulcsot rárakod a pedálra úgy, h az hátrafele álljon (hátsó kerék felé)
-lenyomod a kulcsot. Marokra lehet fogni a hajtókarral együtt, vagy akár rátaposni (ugrálni, kalapáccsal verni stb.)
Mindkét oldalnál ugyanez a szisztéma jó, és amúgy is így a legkönnyebb elég erõt kifejteni. Antitalentumok és notórius bal-jobb keverõk se tudják eltéveszteni:):)
héé de nem szabad a villáskulcsot kapaláccsal ütni!csak bronz vagy gumikalapács!
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. augusztus 01. - 09:02
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2007. július 31. - 19:28
-a hajtókart vízszintesbe állítod, hogy elõre mutasson (elsõ kerék felé)
-pedálkulcsot rárakod a pedálra úgy, h az hátrafele álljon (hátsó kerék felé)
-lenyomod a kulcsot. Marokra lehet fogni a hajtókarral együtt, vagy akár rátaposni (ugrálni, kalapáccsal verni stb.)
Mindkét oldalnál ugyanez a szisztéma jó, és amúgy is így a legkönnyebb elég erõt kifejteni. Antitalentumok és notórius bal-jobb keverõk se tudják eltéveszteni:):)
Írta 2007. július 31. - 17:18
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2007. július 31. - 17:00
DE!
http://www.parktool....howto.asp?id=83
Sasold középen a képeket...(tighten=feszít, loosen=lazít)...hogy egyszer és mindenkorra letudjuk a témát...
Írta 2007. július 31. - 16:33
Már sokszor leírtuk, jobb pedált balra kell lazítani, a bal pedált meg jobbra.
bocs. legkozelebb vagy vegigolvasom, vagy keresek benne, de nem valami baratsagos ez a forummotor. megegyszer koszi.
ja kozben egy ilyet talaltam egy shimano-doksiban: "The right pedal has a right-hand thread; the left pedal has a left-hand
thread."
Írta 2007. július 31. - 16:07
Írta 2007. július 31. - 16:04
a jobb kézenfekvõ menettel van ellátva
ha eleddig fordítva sikerült /gondolom, másfél zollos csõ a villáskulcson, úgy 1m erõkarral, vicces lesz/ mielõtt berakod az új pedált, zsírozz kicsinység.
hopp
pedálok rögzítõje...
én hirtelen a hajtókarban lévõ menetekre gondoltam
ha spd szedsz szét, aztnemtom de sztem minden jobbos
Írta 2007. július 31. - 15:59
az az igazsag, hogy mind a ket iranyba csekkoltuk mar igen nagy erokkel, es eddig semmi. szervizbe nem akarom vinni ilyen fassaggal.