Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
sziasztok

közületek szedett már szét valaki láncot?
szeretném az országúti bicóm sram láncát rövidebbre bontani.
(természetesen rendelkezem láncszembontó szerszámmal) a szétszedés nem hiszem h problémás lenne, de az összerakásnál mire figyeljek?
a láncszembontóval össze is lehet rakni a szemet, v ehhez valami fogó kellene? honnan tudom majd h jól raktam össze.

vagy egyszerûbb az egész minthogy ilyen hozzászólást írjak róla?:o

(kicsit félek h majd - ha nem is rögtön - de pár km után szétpattan a láncom a mûtét után)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
igen, ottis a kónuszokon kell húzni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

UMF Spyke

UMF Spyke

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
köszi! nem,nem iparis a csapágy kónuszos.viszont a hátsóról van szó igaz arra is?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

valaki megtudja mondani hogy javítsam a kerkem ha kotyog?vagy azt már azért vigyem szervízbe elõre is kössz:)

Ha kónuszos az agy, akkor szerzel kónuszkulcsot és beállítod h. ne kotyogjon a villába berakva és gyorszárral meghúzva. Az nem baj ha kivéve van minimális játéka. Ha "iparis" agyad van és kotyog, akkor vagy csapágycsere, vagy kitágult a csapágyfészek, ilyenkor vagy kukázod az egész agyat, vagy jól bekened loctitetal a csapágy külsõ gyûrûjét és úgy rakod vissza. Nekem ez már segített.

UMF Spyke

UMF Spyke

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
valaki megtudja mondani hogy javítsam a kerkem ha kotyog?vagy azt már azért vigyem szervízbe elõre is kössz:)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
zolkow: "...jóvangyerek jóóóva'n.."

indul a bakterház- piócásember megdicséri bendegúzt az ünneplõ gúnya arcátlan átadásáért.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

héé de nem szabad a villáskulcsot kapaláccsal ütni!csak bronz vagy gumikalapács!;)

Az is kalapács, én is úgy gondoltam:)

1ébként nem, én vas kalapáccsal ütöm. (Ütném, ha lenne. Csõfogó van meg súlyzó:) A villáskulcs meg csak ne kényeskedjen.)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Csak úgy simán nem lehet bele menetet vágni, de meg lehet oldani a problémát, de otthon elég nehezen.

és ilyenkor mi? acélpersely?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csak úgy simán nem lehet bele menetet vágni, de meg lehet oldani a problémát, de otthon elég nehezen.

A sebesség mindent megold.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Manitou Axel Super teleszkópom tárcsafék rögzítési helyei közül az alsóban kiment a menet.
Mit lehet tenni? Lehet bele új menetet vágni?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

mondjuk, ja.
vannak a földön feleslegesebb dolgok is, mint a kitámasztó..pl..
a villanyírógép...

most nézem csak: igazad van, minek a villát nyírni?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

A legeccerûbb móccer az, hogyha
-a hajtókart vízszintesbe állítod, hogy elõre mutasson (elsõ kerék felé)
-pedálkulcsot rárakod a pedálra úgy, h az hátrafele álljon (hátsó kerék felé)
-lenyomod a kulcsot. Marokra lehet fogni a hajtókarral együtt, vagy akár rátaposni (ugrálni, kalapáccsal verni stb.)

Mindkét oldalnál ugyanez a szisztéma jó, és amúgy is így a legkönnyebb elég erõt kifejteni. Antitalentumok és notórius bal-jobb keverõk se tudják eltéveszteni:):):)

héé de nem szabad a villáskulcsot kapaláccsal ütni!csak bronz vagy gumikalapács!;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Amúgy meg, ha végképp nem tudod merre kellene tekerni, akkor próbálkozz mindkét irányban óvatosan. Valamilyen rejtélyes oknál fogva némely csavar csak meghúzás irányban hajlandó megidulni. Persze utána már kifelé is.

--Trifo

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A legeccerûbb móccer az, hogyha
-a hajtókart vízszintesbe állítod, hogy elõre mutasson (elsõ kerék felé)
-pedálkulcsot rárakod a pedálra úgy, h az hátrafele álljon (hátsó kerék felé)
-lenyomod a kulcsot. Marokra lehet fogni a hajtókarral együtt, vagy akár rátaposni (ugrálni, kalapáccsal verni stb.)

Mindkét oldalnál ugyanez a szisztéma jó, és amúgy is így a legkönnyebb elég erõt kifejteni. Antitalentumok és notórius bal-jobb keverõk se tudják eltéveszteni:):):)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hát nem tudom, de én ritkán szoktam fordítva ülni a biciklire :) . A pedálra is R/L betûk vannak írva.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Hogy kicsit kötözködjek: nem jobb/bal, hanem hajtás oldali...jobb/bal attól függ honnan nézzük.
DE!
http://www.parktool....howto.asp?id=83
Sasold középen a képeket...(tighten=feszít, loosen=lazít)...hogy egyszer és mindenkorra letudjuk a témát...;)

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

Már sokszor leírtuk, jobb pedált balra kell lazítani, a bal pedált meg jobbra.

bocs. legkozelebb vagy vegigolvasom, vagy keresek benne, de nem valami baratsagos ez a forummotor. megegyszer koszi.

ja kozben egy ilyet talaltam egy shimano-doksiban: "The right pedal has a right-hand thread; the left pedal has a left-hand
thread."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Már sokszor leírtuk, jobb pedált balra kell lazítani, a bal pedált meg jobbra.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
a baloldali balmenetes
a jobb kézenfekvõ menettel van ellátva
ha eleddig fordítva sikerült /gondolom, másfél zollos csõ a villáskulcson, úgy 1m erõkarral, vicces lesz/ mielõtt berakod az új pedált, zsírozz kicsinység.
hopp
pedálok rögzítõje...
én hirtelen a hajtókarban lévõ menetekre gondoltam
ha spd szedsz szét, aztnemtom de sztem minden jobbos

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
a pedalok rogzitoje milyen iranyu menetet hasznal? ebbol is van tobbfajta, vagy a standard balra lazit, jobbra szorit?

az az igazsag, hogy mind a ket iranyba csekkoltuk mar igen nagy erokkel, es eddig semmi. szervizbe nem akarom vinni ilyen fassaggal.