Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Shimano Hollowtech II csapágyhoz való be/kiszerelõ szerszám jó-e Sramhoz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Simán ki lehet fûzni, csak egy fogó kell, amivel elvágod a küllõket (kerékpárboltban láttam). :)

A sebesség mindent megold.

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

miért fûz ki valaki úgy egy agyat, hogy rá van szorítva a racsni? :confused:

edit: hehe .)

Pl ha nincs nála szerszám amivel le tudná venni és mindenképp fûzni akar :D, de érdekes lenne ha megtudná.. (én már próbáltam kifûzni egy kereket úgy hogy a racsni rajta volt, de a küllök nem jöttek ki..:))

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Off
Valakit meg akar szop@tni? :)
On
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

edit: hehe .)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ha régi megoldásra gondolsz (2 csésze,2csapágy+tengely) akkor mûködni fog

koca:az a másik szerszám a körmöskulcs, néha villáskulcs meg csõfogó is kellhet ha eggyezik a méret (sokféle csésze van)

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

ha nem mondod azt hiszem h elég csak befüzni :D
befüzés után szervizbe szoktam vinni a kereket h tisztességesen kicentirozzák a kereket...

ha jóra gondolok akkor te arra a négyszöges középrészre gondolsz amit nem monokihajtóval kell kiszedni hanem egy másik szerszámmal ....

Kösz eddig én is eljutottam :D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ha nem mondod azt hiszem h elég csak befüzni :D
befüzés után szervizbe szoktam vinni a kereket h tisztességesen kicentirozzák a kereket...

ha jóra gondolok akkor te arra a négyszöges középrészre gondolsz amit nem monokihajtóval kell kiszedni hanem egy másik szerszámmal ....

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

baszki csiken dzsó. :D én meg pont fordítva vagyok! füzni tudok már jól, de centirozni még sose mertem magamnak nekiállni....

Ez érdekes, mivel elvileg a fûzés uztán centírozni is kell. Vagy persze ha csak összedobod a kereket és nem használod akkor érthetõ.
Amúgy én is magamtól tanultam meg fûzni. Egy régi keréken. Lemásoltam a másikról, és jól is sikerült. Aztán ment élesben a dolog és szép lett csak függõlegesen nem középen volt. Erre elvittem szervízbe hogy fûzzék újra, és elkértek 1500-at azért hogy kicsit oldalra húzzák.. (plusz a szokásos duma hogy ha nem értesz hozzá ne is csináld..)

Másik: Régi négyszöges középcsapágy (nem monoblokk) kompatibilis egy b+ norma monoblokkal? persze vágom hogy a csapágyhossz (vagy mi) meg a láncvonalnak azonosnak kell lennie, de menet meg az ilyenek jók? És milyen szerszámal kell leszedni? (a régi négyszögest) Jó hozzá a monoblokk kihajtó?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
pedál egyszer nekem is beszorult a hajtókarba (hussefelt), aztán kijött, de persellyel együtt :scared: esztergagéppel tudtuk csak leszedni a pedáltengelyrõl a perselyt...pedig be volt zsírozva. aztán jó erõs menetragasztó és több gond nem volt vele. szal szerintem is érdemes idõnként kitekerni

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Én is áldom a fejem, hogy megtanultam centrírozni. Már csak fûzi kellene megtanulni. :)

baszki csiken dzsó. :D én meg pont fordítva vagyok! füzni tudok már jól, de centirozni még sose mertem magamnak nekiállni....

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ja, meg menjen tönkre a menete és vegyél nála újat... :afro:

Ezt szeretem, ez nekem valo: fényképes magyarázat. Köszönöm szépen. Szerszám az van, elég komolynak mondhato, rutin az nuku, vascsövet szerzünk.
Bringaboltban mondták (biztos ugy van) érdemes félévente leszedni, hogy ne rohadjon be.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
tapasztaltaim szerint nemnagyon rohad, legtöbbször azért szorul be mert nem zsírozzák be beszerelésnél, és túl túl meghúzzák mert az olyan jó érzés. épp ezért van a fordított oldás a menetnél hogy ne tudjon lelazulni magától

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Ezt szeretem, ez nekem valo: fényképes magyarázat. Köszönöm szépen. Szerszám az van, elég komolynak mondhato, rutin az nuku, vascsövet szerzünk.
Bringaboltban mondták (biztos ugy van) érdemes félévente leszedni, hogy ne rohadjon be.
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Mi anno spec. szerszám hiányában hárman szedtük le. Hagyományos kulccsal nem ment. Meg lett toldva vascsõvel, ekkor a kulcs eltört. Majd egy ember lefogta a bicajt, egy alul a váznál fogott a küllõk magasságába egy vascsövet merõlegesen a pedálra, egy pedig hosszabb nyelû kulccsal feszített. Na így megindult a dolog..
Igazi falusi módszer, de utána vettem spec szerszámot 1.700 Ft-ért amivel szépen jön+megy. :clap:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
balos pedal forditott menetes!

kep:

Feltöltött kép

itt a pedalkulcsot oramutato jarasaval ellentetes iranyba nyomod - Lefele

aztan atallsz a masik oldalra, beallitod a pedalt ugyanilyen allasba, hogy vizszintesen alljanak a hajtokarok, es a pedal az elso kerekhez kozel legyen, a pedalkulcs vege ugyanigy a bringa hatulja fele all, tehat a kezed ugyanigy a monoblokk mellett van, es ismet lefele nyomod meg. ha nem indul, akkor vascsovet teszel a kulcs vegere, az erokar majd meginditja. ha nem nyalodik el a pedal, de nyilvan nem hulladek szerszammal kezdunk neki szerelni. persze csavarlazitot nyomjal neki sokat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
m520 spd pedál leszedéséhez hány ember kell? nekem egyedül meg sem nyikkant. valszeg azért, mert foglamam sincs, hogy kell, de biztos nem ugy, ahogy én probáltam.:confused:
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
csak arra figyelj, hogy a szelepnél kezd a fûzést, úgy, ahogy a másik keréken van, mert ha rosszul csinálod, a szelep fölött keresztezi egymást 2 küllõ, és nem fér oda a minipumpa feje...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Fûzés, csak le kell másolni egy befûzött kereket. Én magamtól tanultam meg, így teljesen más technikával fûzök mint mások, de a végeredmény ugyanaz.

A sebesség mindent megold.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
http://www.sheldonbr...wheelbuild.html
itt vannak képek, ez alapján simán meg lehet tanulni
centírálványt meg csinálni egy régi vázból