Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Van valakinek ötlete, hogyan szereljek fel egy fékváltókaros váltókart önmagában a kormányra? Kerestem, de semmiféle adaptert nem találtam.

Egy nagyon egyszerû gyûrû kéne meg egy fix lyuk. Nem is értem miért nem lehet ilyet sehol sem kapni.

Egyetlen megoldás, amit eddig hallottam, hogy vágjam le a régi félváltókarrol a féket. Nincs szebb megoldás?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Válaszolok a Retro-n, ahova szintén írtál errõl.
Tamás

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
hello!
nahszóval, adott egy régi acélvázas országuti bringa ami színterezésre vár.
és ebben van egy 1"-os menetes kormánycsapágy amit a színterezés miatt ki kéne operálni és valahogy nem tudok semmit sem kitalálni hogy hogy fogjak hozzá mert félek hogy kárt teszek a vázban..:( vagy úgy is meg lehet oldani a színterezést hogy a krománycsapágycsészéket nem kell kiszedni?
vagy valaki, esetleg más egyéb ötlet?
jah és pár kép illusztrációnak:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Na igen. De ha tényleg a teló, akkor az szívás. Fõleg egy ocsóbb telónál, mert azt javítgatni se nagyon érdemes már.

--Trifo

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
kidobod/veszel masikat, ha nem a kcs, nem a kerék, akkor tuti a teló, vagy becsuszonal, vagy a nyaka mozog, szemre meg lehet allapitani, illetve kezed odarakod a becsuszohoz és megmozgatod ha ott kotyog akkor érezni fogod...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ide írok, mert ez inkább szerelõs kérdés, mint telós vagy kcs-s.

szóval van apunak a bicója, merida kalahari 590. és kotyog elöl benne valami, de nagyon. végiggondoltam, mi lehet, és sorban megnéztem, amit tudtam:

1. kcs - friss csapágykosarakat raktam bele, ugyanolyan méretben, tömve zsírral, rendesen összerakva-beállítva. szóval ez nem.
2. kerékagy - shimano alivio agy, kipucoltam, tömve zsírral, kónusz beállítva pont annyira, hogy alapból egy nagyon picit lötyög, de amikor meghúzom a gyz.-t, akkor meg tökéletesen fut (nekem így mondták, hogy jól van beállítva - alapból egészpici kotyogás, meghúzva meg tökéletesen fut) - ezt is kilõttem, az én bringámba is beraktam, abban nem kotyogott ezután sem a rendszer - szóval szvsz tuti hogy nem ez a hibás.

és akkor maadt a teló, én erre gyanakszom - suntour akármi 75, sarat nem sokat látott, meg nem is soka van használva...de honnan tudom megállapítani, hogy ez kotyog, illetve hogy tudom megszüntetni a koyogást? perselycsere vagy ilyesmi?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy délután újrazsíroztam az agyakat,szétkaptam és amikor visszaraktam az elsõ kerék valamiért mindig eléri a fékpofákat, tehát nem ugyanúgy fut mint elõtte. mi lehet a gond. a hátsóval semmi baj nincs.valakinek van ötlete?

ha mindent ugyanúgy raktál vissza, és a kónuszt is jól állítottad be, akkor én 2 dolgot gyanítok:
1. ferdén van benne a kerék,
2. illetve hogy esetleg asszimetrikusan van fûzve az agyhoz a felni -bár elsõ keréknél ennek mi értelme?-, tehát ami eddig bentebb volt, annál a fékpofa is bentebb volt - és te most felcserélted a 2 oldalt.

esetleg csak szimplán beakadt a bowden, mert mondjuk kiakasztás utûn rángattál még a féken..ekkor meg simán kézzel rángasd vissza.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy délután újrazsíroztam az agyakat,szétkaptam és amikor visszaraktam az elsõ kerék valamiért mindig eléri a fékpofákat, tehát nem ugyanúgy fut mint elõtte. mi lehet a gond. a hátsóval semmi baj nincs.valakinek van ötlete?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
vagy ha az nincs, akkor LB-hígító.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
brigéciol

Gasy

Gasy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Van egy kis gondom:

A nehezen elérhetõ helyekre (is) rá van rakódva ilyen olajos-sáros-poros-kavicsos kosz ami víztõl egyáltalán nem jön le és körömmel is nehéz lekaparni.
Szinte mindenhol ott van: Az elsõ lánctányérok közt, a hátsó váltó kanalán, a váltótesten, a görgökben, a fogaskoszorún és még a hátsó agyon is.
Van valami szer amivel ezt le lehet úgy oldani, hogy ne kelljen hozzá az egész hajtást szétszerelnem?

Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.:bananadan
Hogy lehet ide userbart tenni?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
én meg rámérek, s lemegyek egy garnitúra új golyóér'

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én inkább megtörlöm, és a két oldalt külön válogatom, és úgy teszem vissza.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én úgyszoktam, hogy minden kibont, majd minden (tengely golyók kónusz csavarok porvédõ stb) bele egy kis üveg lb-hígítóba vagy brigéciolba (ami van itthon). addig kipucolom az agyban a csapágyfelületet, bekenem zsírral, aztán golyókat berakom, nyomok rá zsírt, aztán tengely bezsíroz-berak, csavarokra pici zsír, majd berak. felesleg letöröl, kónusz beállít.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Vedd ki, takarítsd meg fajinul, vizsgáld meg a kónuszokat, golyókat, aztán ha minden rendben, mehet vissza a buli.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Köszi, már le is húztam a képet. Nem egy bonyolult dolog. A golyókat vegyem ki, vagy csak tömjem jól meg zsírral ahogy van és mehet vissza a csavar?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Türelem rózsát terem. :)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Szasztok!
Agy lezsírozása annyi, hogy kónusz le zsír be kónusz vissza és kész?vagy csapágyakat is külön golyónként?shimano rm30 as agyak.

a golyók közé nyomsz és kész. (a kónusz amúgy is szétkeni majd) a kónusz visszatételénél figyelj arra hogy ne húzd túl, de ne is kotyogjon - ez nagyban meghatározza az élettartamot
a shimano weboldalán találsz robbantott ábrát az agyról, úgy könnyebb összerakni

ui: sok szerencsét, mégtöbb türelmet...

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Szasztok!

Agy lezsírozása annyi, hogy kónusz le zsír be kónusz vissza és kész?vagy csapágyakat is külön golyónként?shimano rm30 as agyak.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
rozsda pöttyös itt ott leverödött vázat ha nem akar az ember fia teljesen ujra fujni,porfesteni akkor rozsda maroval lekezel higitoval át mos esetleg hasonlo szinnel ecsettel lejavitgat és 3-4 réteg lakkot neki sokáig franko nem tul szép de nem is nagyon akarják lopni föleg ha nem festegetsz
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D