Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Nem tom, nekem úgy tûnik a lánc egy pöppet rozsdás szóval meg kéne takarítani azt is ha nem akarod elszakítani..
Most hogy nézem elég sok minden rozsdás rajta.. :D

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
nah, sikerült!!:)kössza tippet!!:) szépen lecsavartam a kissé rozsdás csavart kiütöttem a pöcköt, ráfújtam egy kis csavarlazítót és úgy csusszant le a tengelyrõl a kar mintha új lett volna:)

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
ohhh..:(pedig már reménykedtem hogy barbárkodhatok egy kicsit..:D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ez csapos ha jól nézem, a tengelyre keresztbe átmenõ csavart kicsavarod, és lehúzod, nem hiszem, hogy felxelni kéne :)

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
naszóval! az lenne a kérdésem hogy az alábbi képeken látható hajtókart hogy kell leszedni? vagy inkább ne leszedjem hanem levágjam, mertolyan nehéz leszedni?
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

slukeee

slukeee

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

arra figyelj, hogy a monoblokkhoz való alátétekbõl mennyit használsz fel, mert ettõl függ a láncvonal de ez a hozzátartozó leírásban benne van. a középcsapgyágyház szélességétõl függ. amúgy csak bezsírozod és izomból betekered

integrált kormánycsapágyat csak bezsírozni lehet, vagy cserélni a csapágyakat, mást nem igen, csészék ugye nem kivehetõk, mert az maga a váz. mi vele a probléma?

köszi a segítséget, közben bevittem egy szaküzletbe és ott összerakják nekem. az volt a problémám a nyakcsapággyal, hogy nem tudtam hova kell tenni azt a mûanyag kupakot, de közben kiokosítottak, hogy az felülre megy. :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Sziasztok!

Most vásároltam egy truvativ hussefelt howitzer hajtómûvet és hozzá monoblokkot. olyan kérdésem van, hogy csak simán be kell tekerni és meghúzni a monoblokkot? kell valamire figyelni?
a másik kérdés meg az, hogy integrált kormánycsapágyat hogyan kell szerelni?
lehet elég láma kérdések, de sajnos kb 5 éve lopták el az elõzõ bringámat és azóta kimaradtam a dolgokból.

üdv

arra figyelj, hogy a monoblokkhoz való alátétekbõl mennyit használsz fel, mert ettõl függ a láncvonal de ez a hozzátartozó leírásban benne van. a középcsapgyágyház szélességétõl függ. amúgy csak bezsírozod és izomból betekered

integrált kormánycsapágyat csak bezsírozni lehet, vagy cserélni a csapágyakat, mást nem igen, csészék ugye nem kivehetõk, mert az maga a váz. mi vele a probléma?

slukeee

slukeee

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Most vásároltam egy truvativ hussefelt howitzer hajtómûvet és hozzá monoblokkot. olyan kérdésem van, hogy csak simán be kell tekerni és meghúzni a monoblokkot? kell valamire figyelni?
a másik kérdés meg az, hogy integrált kormánycsapágyat hogyan kell szerelni?
lehet elég láma kérdések, de sajnos kb 5 éve lopták el az elõzõ bringámat és azóta kimaradtam a dolgokból.

üdv

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Váz... szerintem szánd rá azt a pár ropit, amennyiért lefújják homokkal és raknak rá egy réteg porlakkot. Tudom, hogy többe lenne, mint tán az egész bicó, de legalább nincs vele soha többet gond :)

Ugyanehhez kapcsolódó kérdés: olyan helyen, ahol együtt van a homokfúvás és a porfestés, mint szolgáltatás, hogyan lehet megoldani a maszkolást? Mármit van ott lehetõség arra, hogy nekiállj leragasztgazni afestéktelenül tartandó részeket? (középcsapágyház, fejcsõ, ilyen-olyan menetek)

Másik megoldás: Hammerite + ecset :) Az mehet a rozsdára, úgy ahogy van :)

--Trifo

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hááát...
vmi máz mindenképp kellene, az acélnak, akármivel is szeded le a rozsdát

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Guberáltam egy 4 sebességes férfi verseny Csepelt, eléggé viharvert, de városba jó lesz. Csapágyak rendben, és kaptak egy friss tisztítást/kenést, de a láncot cserélni kell mindenképp, és a sorról és a vázról is le kéne szedni a rozsdát. Van vkinek tippje, h mivel csináljam? Fõleg a váz a kérdés, mivel újrafesteni nem akarnám...

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Nálam is úgy van. Nem a szerelést végeztem az alább leírt sorrendben, hanem a beállítást. (Pontatlanul fogalmaztam.)
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Fordítani kéne a sorrenden! Szinte kivétel nélkül a váltókar van belül és a fékkar kívül.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Felszereltem a kormányomra a Juicy 3-as fékkarját. Beállítottam úgy ahogy jó nekem. Utána következett volna az XT ('07-es) rapidfire váltókar. Még megközelítõleleg sem tudtam a fékkartól olyan közel forgatni a vízszinteshez, hogy nekem jó legyen. Kb. 45 kokos szögben állt. Leszereltem a fokozatjelzõket, de még így sem jó.
Hogyan tudnám helyesen beállítani? Segitséééééég ....
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás

nekem howitzer monoblokkhoz kéne szerszám. vmi olcsóbb a gyári truvatívnál.

Elvileg a shimano integrált szerszáma jó hozzá. Én már dolgoztam vele.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nekem howitzer monoblokkhoz kéne szerszám. vmi olcsóbb a gyári truvatívnál.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a BBB szerszáma jó mindegyik integrálthoz. vagyis a honlap szerint. sok boltban már van külön BBB-rész ott meg kell keresni a szerszámot, és bele kell póbálni, az a biztos

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
truvativhoz tutira nem jó a hollowtech. sõt, 2006os truvativhoz sem jó a 2007es...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Shimano Hollowtech II csapágyhoz való be/kiszerelõ szerszám jó-e Sramhoz?

Középcsapágyhoz? Truvativ az nem?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Hát nem tom, nem vagyok otthon a témában, de a 2 gyártót ismerve nem hiszem. Amúgy milyen csapágyról lenne szó?