Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6031 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
http://www.sheldonbr...wheelbuild.html
itt vannak képek, ez alapján simán meg lehet tanulni
centírálványt meg csinálni egy régi vázból

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Azt nekem is. Fél éve vár rám a régi jó bontott Shimano STX agyam...

--Trifo

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én is áldom a fejem, hogy megtanultam centrírozni. Már csak fûzi kellene megtanulni. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
daci: szerintem mindenképp érdemes az alapokat elsajátítani, mert nagyon jól jöhet "terepen". Amúgy meg, ha van otthon valami régebbi, elfekvõ kerék, vagy ilyesmi, akkor azon lehet kisérletezni a rendes kerék elcseszése nélkül.

A lényeg, hogy mindig gondold át mit csinálsz, lassan haladj és folyamatosan ellenõrízz. Eleinte legalábbis.

A felnifékek sokat segítettek ebben, mert elég jól lehetett mellettük látni a felni pici elmozdulását munka közben. Tárcsaféknél más segítséghez kell folyamodni, pl egy darab drót a vázhoz szigszalagozva, vagy egy kábelkötegelõ. Ilyesmi. Legyél kreatív :)

--Trifo

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
amibõl ki is centrírozzák neked ~ egy boltban :)

viszont minél elöbb jössz rá a nyitjára, annál könnyebben tudod kimenteni magadat egy egy csúnya érkezés után olyan helyen, ahol nincs szervíz.

Küllõkulcs, és a 8as irányában lazítani picit, a mellette levõ küllõkön meg húzol picit.

Elrontani nagyon nem lehet, ha érzékkel nyúlsz hozzá.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
érdemes nekem így otthon elkezdeni centírozni? még soha nem csináltam ilyet d eértemes lenne megtanulni
ha jól tom kell hozzá küllõkulcs ami 500 forint

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Küllõzés, igen. De csak békésen! Mondjuk fél fordulatonként haladva, elõször a lazítós oldalon végig, majd a húzós oldalon végig.

--Trifo

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

köszi az ötleteket
lenne egy másik probléma
akor mit lehet csinálni, ha a hátsó keréknél a gumi beleér a vázba?és nincs nagy 8as, csak egyszerûen nincs középen a gumi, amnek a mérete 2.35
vagy marad a kerék eladás?:S

Középre kell centírozni. A nagyobb rés felöli oldalon a küllõkön húzni kell, a másik oldalon lazítani.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
köszi az ötleteket
lenne egy másik probléma
akor mit lehet csinálni, ha a hátsó keréknél a gumi beleér a vázba?és nincs nagy 8as, csak egyszerûen nincs középen a gumi, amnek a mérete 2.35
vagy marad a kerék eladás?:S

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

olyankor mitlehet csinálni, ha a stucniba beszorult csavar letörik és benne marad a stucniban?
marad az új stucni?

Én addig tekertem befelé (kb 20 perc szenvedéssel), amíg a menet másik végén kicsit ki nem bújt a vége, abba vágtam fémfûrészlappal keresztbe egy vájatot, aztán sima csavahúzóval kicsavartam.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

olyankor mitlehet csinálni, ha a stucniba beszorult csavar letörik és benne marad a stucniban?
marad az új stucni?

ha sehogy sem tudod kierõltetni a csavart akkor gondolom a menet is meg van szakadva úgyhogy fúrd ki, és perselyeztesd meg egy esztergályossal, teljesen jó lesz

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ok, kösz. És asszem megfogadom a tanácsod...

kicsi feju csillagcsavarhuzo fog kelleni, ket csavart kel kiszedni a muanyag boritasban levo ket melyedesbol, de vigyazz, mert nagyon picik, el ne hagyd oket. probalj sima, tiszta feluleten dolgozni.

az a "luk" pedig szerintem a Ci-deck bekotesi helye.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
marad az új stucni?

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Ok, kösz. És asszem megfogadom a tanácsod...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ja, pont csak a fékkar része fekete és 7 sebes. És a 3. lyuk az pont ott van hogy "8 speed" bár inkább a csere érdekel mint hogy van-e jelentõsége annak a lyuknak. (kivéve ha tényleg összefügg)

ha a 3. lyuk a 8 speed-nél van, akkor annak nincs köze a bovdencseréhez. tedd a váltókart legnagyobb fokozatba (nálad 7es) lazíts ki a h.váltónál a bovdent, szedd le a mûanyagot a váltókarról és meg fogod látni a hol tudod kihúzni. lehet, hogy érdemes mindjárt lenne lecserélni a bovdenházat is!

Doki Junior

Doki Junior

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ahogy elnézem a képed, gondolom arról a bicajról lenne szó. Szóval, a rugó elõtt, van egy kis alumínium tekerentyû, amit elkezdesz tekerni a rugó felé.

Azon a képen már levegõs-olajos rugóstag van... a sima rugóstagot kopra betekertem, de nem volt elég kemény úgy se! Valami rugó cserével lehetne orvosolni esetleg?! Mert télen a sima szokott bent lenni, nem a másik, hogy ne menjen tele sárral meg ilyenek.. De az nem elég kemény.. :)
Doki Jr.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ahogy elnézem a képed, gondolom arról a bicajról lenne szó. Szóval, a rugó elõtt, van egy kis alumínium tekerentyû, amit elkezdesz tekerni a rugó felé.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Doki Junior

Doki Junior

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv Mindenkinek..

Az lenne a kérdésem, hogy a sima mezei hátsó rugóstaggal mit lehetne kezdeni, hogy enyhén szólva keményebb legyen?? Én már próbáltam mindenfélét de nem nagyon akarja, azt amit én akarnék!!

Aki tud vmit írjon!
Doki Jr.

CsorvaGep

CsorvaGep

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

ilyen?

http://www.chainreac...ginal/12669.jpg

õ a shimano altus. van régebbi változata is, szerintem ugyanilyen csak kívülrõl más.

ha a 3. lyuk bovden bemenettel szembe van, akkor szerintem ott kell kinyomni a bovdent cserénél

Ja, pont csak a fékkar része fekete és 7 sebes. És a 3. lyuk az pont ott van hogy "8 speed" bár inkább a csere érdekel mint hogy van-e jelentõsége annak a lyuknak. (kivéve ha tényleg összefügg)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ilyen?

http://www.chainreac...ginal/12669.jpg

õ a shimano altus. van régebbi változata is, szerintem ugyanilyen csak kívülrõl más.

ha a 3. lyuk bovden bemenettel szembe van, akkor szerintem ott kell kinyomni a bovdent cserénél