Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Az is több törõdést igényel, mint egy V-fék, de legalább kevesebb spéci szerszám kell és kevesebb az egyszerhasználatos alkatrész.

--Trifo

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
kössz trifo a választ!!
akkor inkábbmaradok a mechanikus tárcsaféknél...:D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Ha rászánod azt a párezer (pártízezer) forintot, ami kárt okozni tudsz egy-egy átgondolatlan mozdulattal, akkor rajta. Ha úgy érzed, hogy semmiképp sincs ennyi felesleges pénzed, akkor inkább vidd szervízbe és sündörögjél a szervizesnél, hogy hadd nézzed, amíg csinálja.

Na meg célszerû átböngészni a tárcsafékes topikot, mert találni ott mindenféle izgalmas részleteket, ahol könnyû hibázni.

Ha mindez megvolt és még mindig megvan az elszántság, akkor keress szerelési útmutatót a fékedhez és nézd át azt is. Utána lehet próbálkozni megfontoltan és ésszel.

Külön megjegyzések:
- a DOT-os fékfolyadékok megmarják a festést meg a kezedet is
- az olajos féktárcsa nem nagyon biztosít fékhatást
- az olajos fékpofa az esetek jó részében menthetetlen (nem mindig)

--Trifo

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
hello!
a hidraulikus tárcsafékeket mennyire lehet otthon szerelni/beállítani (légtelenítés meg, hogy mennyire fogjon meg ilyenek..) mindenféle szerelõi szaktudás nélkül? ugyan olyan pontosan be lehet állítani a pofák állását mint kb egy BB7-esnél?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Basszus, azért forgó alkatrészek rögzítõinél (pl pedál, monoblokk) *illik* utánanézni a menetiránynak mielõtt elõkapod a szerszámkészletet..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt jobbra kell.

A sebesség mindent megold.

acdcfanmisi

acdcfanmisi

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Gondolom balra kell kitekerni, mint minden mást, kivéve a fordítottakat, remélem ez nem az, mert akkor jól ráhúztam:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Próbáld meg a másik irányba is tekerni.

A sebesség mindent megold.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Van egy gondom! Truvativ howitzer monoblokkom van és nem jön le a lánctányér felöli oldala, ha tudtok valamit akkor írjátok le!!! Csavarlazítóval próbálkozom utána meg erölködöm mint a szar:) Elõre is köszi, ja és ne az legyen a válasz hogy vigyem el boltba:P

Tettél alá zsírt amikor betetted a monot?

acdcfanmisi

acdcfanmisi

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Van egy gondom! Truvativ howitzer monoblokkom van és nem jön le a lánctányér felöli oldala, ha tudtok valamit akkor írjátok le!!! Csavarlazítóval próbálkozom utána meg erölködöm mint a szar:) Elõre is köszi, ja és ne az legyen a válasz hogy vigyem el boltba:P

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
mondjuk, ja.
vannak a földön feleslegesebb dolgok is, mint a kitámasztó..pl..
a villanyírógép...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
<OFF>
Nemrég voltam Strasbourgban, ahol egyenbiciklit lehet bérelni olcsó pénzért. Egysebi, nõi váz, sárhányó meg kitámasztó. Ez utóbbiból a kétlábú fajta, ami függõlegesen tartja a bringát.
Nos, mivel ott szép lassan csorogtab a bringával körbe a városban és kétpercenként leugráltam ról a fotózni, kifejezetten örültem a támasztónak. Meg is lepõdtem rajta.
Mivel itthon ritkán közlekedek így, saját bringámra nem tennék ilyet.
<ON>

--Trifo

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
a kitámasztó egy érdekes dolog amig volt imádtam mióta nincs nem hiányzik viszont a keréktengelyre rögzithetönél szerintem jobb az amit a lánc támvillához fogatsz(felfogatások alá a vázra tekerj rossz belsöböl egy darabot mert lekapja a festést) van belöle állitható fajta ami szinte minden vázhoz jó tároloba én általában a hátsó kereket tolom be igy ritkán tud eldölni
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
ha kell, hát kell, no, végülis nem azt kérdezted, szerintünk szükség van-e rá, hanem hogy hogyan kell felszerelni.

a régi bicómon volt, de márcsak azért sem szerettem, mert nehéz volt biztonságos helyet találni, ahol meg is áll, azaz stabilabban megállt mindig falnak/fának/földnek támasztva.

flashbike

flashbike

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
szia.
köszi a segítséget, amugy azért kell a kitámasztó egy könyebb tárolni, egyes állatok a bicikli tárólóból a sájátukat kivéve a másét feldöntik eldõl festés megsérül esetleg letörik valami, parktikus. nem kell ledöntenem a földre.
ha versenyeznék akkor nem használnék kitámasztót, dolgozni járok vele.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
grammániás topicba egy szétkönnyített titán kitámasztó....:lick: ;)

edit: uhh, nemjó, karbon kell, az merevebb...

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Tõlem is megkérdezte pár Túrista multkor amikor voltam Dh-zni Mecsekbe hogy miért nincsen kitámasztó?! A Deneben... :D Szép is lenne...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Kitámasztó...

Ha gyosrszáras a hátsó kereked, akkor kinyitod a gyorszárat, a szorítófüllel ellentétes végén letekered a kupakot, kihúzod a tengyelybõl, a gyorszár szárát átdugod a támasztó megfelelõ lyukán, majd így ahogy van, visszateszed a tengelybe, visszacsavarod a kupakod a másik oldalon a megfelelõ mértékig, majd a szorítófüllel megszorítod az egészet.

Ha közben a kerék nem mozdult el, akkor minden fasza lesz.

Ha a hátsó papucson van csavarhely a megfelelõ pozícióban, akkor lehet, hogy oda is tudod csavarozni a támasztót, hogy ne kelljen vele veszõdni külön, ha a kereket kiveszed a bringából.

Amúgy meg tényleg minek az a támasztó?

--Trifo

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
így van, nem kell oda kitámasztó ugye kend?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
szerintem ajándékozd el, s nincs vele gond.