Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Vékony felületi rozsdával inkább ne csinálj semmit, védi az alatta lévõ réteget. Vagy kend le a váz belsejét hemörrályttal :D. Bocs. :)

Amúgy az a váz elvileg 4130-as cro-mo. Namost a króm-molibdén ötvözetben hol van a vas? Ezt sosem értettem... Vagy a "cro-mo" azt jelenti, Fe+Cr+Mo ?

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Picit beparáztam múltkor. Állítani akartam a nyeregcsövön és gyanúsan nehezen mozgott, kihúztam hát, hogy megnézzem mi van a lelkemmel. Hát alul bizony egy kis rozsdaréteg volt rajta, nagyon vékony, de rozsda. A nyeregcsõ alu, de nekem acélvázam van. Ez a vékony rozsdaréteg normális "elázós bringázás" után pár héttel, vagy inkább alaposan tisztítsam ki belül?

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
csak osszejott. meg kellett jaratni a csavarokat parszor ki-be. lehet hogy festek volt benne, mert a masik csovon siman be tudtam csavarni.
koszi a segitseget.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
csatlakozom az elöttem szólohoz ha nincs menetfésü és bele tod kapatni a csavart akor pár fordulat be majd pár ki kosz leszed és megtisztul a fránya menet és off elméletileg minden kulacs tartóhoz gyárilag jár csavar csak a kereskedö vagy elszorja vagy benyeli magának
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
5ös csavar való bele, 1féle méret, én is csak annyit tudok mondani, ki kell tisztítani a menetet, akár úgy hogy kicsit erõsebben betekered a csavart (a menet nem aluból van).

A sebesség mindent megold.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
keress egy autó szerelö vagy egyébb hasonló iparos ismeröst és menetfésüvel pucoljátok át a furatot lehet sok a festék stb ha nem segit akkor uj menetet kell vágni
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

vettem egy kulacstartót majd másik boltban vettem hozzá csavart mert azt ugye nem adtak a kulacstartóhoz.
a probléma csak az, hogy a csavar nem igazán akar belemenni a neki fúrt menetbe. nagyon nem akartam erõltetni, mert nem akarok új menetet csinálni az alu vázamba azzal hogy nagyon erõsen csavarom.
mi van ilyenkor? a csavarok gondolom csak 1 szabvány méretben kaphatók, mert a boltban nem kérdezték mekkora kell.
volt nektek már ilyen problémátok, hogyan oldjam meg? gondoltam hogy nézek kisebb csavart, de az egyik lyukba egész jól be lehet csavarni, de persze ide sem teljesen.

izé... nem emlékszem biztosan, hogy 4-es, vagy 5-ös menet van ott, de ha nem volt még benne sosem csavar, akkor lehet hogy a festék tréfált meg, esetleg a menet nem túl szuper. k.tartó csavarból szerintem egyféle méret van, ergó én belehajtanám... ha van menetfúród kitisztítani a likat, az mégjobb.

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
vettem egy kulacstartót majd másik boltban vettem hozzá csavart mert azt ugye nem adtak a kulacstartóhoz.
a probléma csak az, hogy a csavar nem igazán akar belemenni a neki fúrt menetbe. nagyon nem akartam erõltetni, mert nem akarok új menetet csinálni az alu vázamba azzal hogy nagyon erõsen csavarom.
mi van ilyenkor? a csavarok gondolom csak 1 szabvány méretben kaphatók, mert a boltban nem kérdezték mekkora kell.
volt nektek már ilyen problémátok, hogyan oldjam meg? gondoltam hogy nézek kisebb csavart, de az egyik lyukba egész jól be lehet csavarni, de persze ide sem teljesen.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Országúti fékváltokar szétszedésébe bele merjek fogni?

en szetszedtem egy ultegrat. azt hiszem soha az eletben nem szedek szet meg egyet. azota is darabokban van. szerencsere mar elotte se mukodott, igy nem veszett semmi, de mostmar tudom, hogy nem rutinmelo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

vajon nálunk meddig maradnának a helyén a szerszámok
http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186581

de nagy otlet! kar hogy ez nalunk nem mukodne :( . bar lehet. ki kene probalni.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
vajon nálunk meddig maradnának a helyén a szerszámok
http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186581

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Köszönöm! :)
" A Cube el van vetve! "

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Adott egy B+ agy, kónuszos, nem tárcsás..
Esélyes szerezni olyan ,,rugót", ami a kalapácsokat feszíti a szabadonfutóban?
http://kep.tar.hu/ha...5581/30887794#2
A képen a kalapácsoktól balra, normál állapotában ugye teljesen körbeér, csak ez itt félbe van törve:/

Szten kulcstartókarika, és egy fogóval méretrehajlitod.Én is kipróbáltam 1x és müködik simán!

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Érdekõdnék, hogy a villa helyére be tudok-e rakni egy rst capa t5-öt?

hat az attol fugg. ha mar megvan a telo, de nem stimmel a villanyakcso meret, akkor nem. ha jol latom, akkor a kellysbe 1"-os villa kell. ha meg nincs meg a telo, akkor bele tudod rakni, mert ugy tudom hogy mindket villanyak merettel lehet kapni.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, a segítségetekre lenne szükségem:

Van az alábbi keró, http://www.arukereso...-p15628785.html

Érdekõdnék, hogy a villa helyére be tudok-e rakni egy rst capa t5-öt?
" A Cube el van vetve! "

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Nincs tapasztalatom a témában, de nálam okosabbak szerint a Campa simán szerelhetõ, a Shimano meg egy rémálom. Rutinos szerelõk sem vállalják be; nem sok embernek sikerült eddig összerakni.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Azokat ritkábban. Jóval ritkábban.

--Trifo

merthogy a kosz nem csak a láncot eszi ám ;)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

sor vagy úgyanígy, vagy ha nagyon dzuvás akkor kerék kivesz, 20x20 as mûanyag edénybe a brigéciol, szinûltig, kerék felfexik az edény peremén a sor vígan ázik a brigiben....

nem mossa ki a hatso csapagyakbol igy a zsirt. nekem kiszedte a zsirt a monoblokkomban levo "zart" csapagyaim kozul, ugy hogy csak spricniztem a brigit, aztan nagynyomasuztam :( (marmint az elso fogsort)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
persze, én sem a pipere tisztítás kedvéért szoktam elkövetni.....csak nem szeretem a fém fém érintkezésnél a csiszolópasztaként mûködõ erdei talajmaradványokat,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való