Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2513 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
lehet. aztán mivel csepel, gondolom angol menetes és így azzal sincs gond.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
sziasztok, van egy kb.1960 as csepel mátra bicóm, amit én "restauráltam" pár éve, nem korhû, de olyan mintha az lenne.
probléma a következõ: a gyári ékes hajtómût eltávolítottam, mert be volt rohadva, szét volt rozsdásodva stb. vettem helyette egy teljesen új hozzávaló középcsapágyat és új ékes hatókarokat lánckerékkel. ez pár év használat után teljesen szétment, nem tudom javítani szét van kopva, mozog minden irányba, gyárilag szar volt. az volna a kérdésem, hogy ezekbe a régi vázakba lehet-e monoblockot rakni, mert akkor megoldódna a probléma egy négyszögtengelyes hajtómûvel. és ugyan az már abszolút nem korhû, de mivel gyakran használom, a funció inkább érdelkelne, és az hogy ne csörömpöljön alattam az egész minden apró repedésen :D ha tud valaki segíteni akkor kösz.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
állam padló
gyönyörû
régen volt egy bír vollim, nagyon egyben voltak pofára azok a bicók

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Még nem raktam rendbe... igazából még gyönyörködöm benne egy kicsit, de aztán kap egy A-head-es merevvillát.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Az új szerzemény:

http://picasaweb.goo...676934853852594

Akit több kép is érdekel:

Picasa Webalbumok - drotos.toth - Marin Team Issue

Nagyon karaj. Kicsit hegesek a fogak a tányéron, de egyben van.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
És pontosabban is vált, mint a jelenlegiek... :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.370 hozzászólás
szép darab. hát igen ezek az xt cuccok még mindig tutin mûködnek. ekkor még örökélet + 1 nap volt a tervezés,kivitelezés 1ik fõ szempontja.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Az új szerzemény:

http://picasaweb.goo...676934853852594

Akit több kép is érdekel:

Picasa Webalbumok - drotos.toth - Marin Team Issue

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Kisérteties hasonlóság az én Bianchi XC 251-esmhez :D évjáratban is passzol majdnem ('97) És pont ilyen gumim van elõl mint neked hátul :D AZ elsõ is megvolt csak szétszakadt....

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Egy jó kantifék semmivel nem rosszabb, mint egy átlagos v-fék..

Ehhez nem fér kétség, viszont ami ezeken a bicajokon van, az minden csak nem "jó". XD

Különben meggyõztetek, inkább nem szivatom magam ilyen vénségekkel. :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Egy jó kantifék semmivel nem rosszabb, mint egy átlagos v-fék.
Az újakat - ahogy stellaz ís írta - egyszerûbb állítani, de egy régi rendszerû LX-XT-XTR vagy Ritchey Logic is nagyon rendben van. Az országúti fékeknél mindenesetre sokkal jobbak. Sosem értettem, mi ez a nagy kanti-fék utálat.

Párom bringáján (trekking) egy Krisztus elõtti DX van piros Ritchey pofával, ahol az a bringa el tud menni, oda az a fék is bõven sok.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Na ja, a féket, hogy kicseréld normálisra az igényel némi hegesztési tudást, meg kell szerezni hozzá ugye fékfülnek valamit, mert nem fogod tudni mire felrakni és az szopás.

Szerintem is keress egy pár évvel fiatalabbat, amin már rendes outi fék van, vagy Canti. Cantiból is lehet BBB-bõl asszem vagy Avidból szerezni már-már CX amatõr versenyre is használt szintût és az azért fog, nem csak mutat és stílusosabb is.

Nekem is avid és tektro canti fékeim vannak. Imbuszos pofa megy bele, kétoldali rugóállítás, stb., olyan egyszerû beállítani, mint egy v féket. És városba bõven elég a fékhatása.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Na ja, a féket, hogy kicseréld normálisra az igényel némi hegesztési tudást, meg kell szerezni hozzá ugye fékfülnek valamit, mert nem fogod tudni mire felrakni és az szopás.

Szerintem is keress egy pár évvel fiatalabbat, amin már rendes outi fék van, vagy Canti. Cantiból is lehet BBB-bõl asszem vagy Avidból szerezni már-már CX amatõr versenyre is használt szintût és az azért fog, nem csak mutat és stílusosabb is.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Canti fék? Ezeken inkább országúti fék van, de ha találsz canti fékes kivitelt az sem rossza azért annyira. Ezen a csepelen elöl rudazatos fék van, ami már a maga korában is egy vicc volt. De van agyváltós, kontrás cucc is ezek között a német, osztrák vasak között. És akár teljesen újszerût is kifoghatsz.

A Csepel esetében érdemes megérdeklõdni a középcsapágy méretet, hogy kapsz-e ilyet, ha bekrepál. Aztán a fogaskerék, lánc szabványnak is nézz utána. Ha elkopik a hajtókaron a tányér, akkor tudsz venni hozzá? Ha nem akkor a hajtókart tudod cserélni, kompatibilis a rogzítése a maiakkal?

A kereke pedig lehet olyan méret, ami ma már nem szabványos és maximum egyfajta alap gumit tudsz venni hozzá, ezt is ellenõrizd le.

Nyeregcsövet és nyerget nem adnak hozzá? Azért azt is pénbe kerül megvenni és ott is bízz benne, hogy szabványos a méret.

Én napi használatra biztos nem szívnék ennyit egy ilyen géppel. Elõnye semmi, hátránya annál több lehet egy modernebb vashoz képest.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Szia !

Itt van egy nagyon elborult csapat : http://forum.index.h...22&la=102970848 és ha rákapsz az egészre, akkor még itt is található nem kevés információ : http://www.mgyvkvirt...eum.gportal.hu/
...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Megfontolandó... Mondjuk engem a Puch-okon mindig a kõkorszaki Canti-fék ijeszt meg rettenetesen. XD Sajnos már hajtottam ilyen fékkel szerelt gépet, és rossz emlékeim vannak róla. :D

Ez a Csepel amúgy pont azért keltette fel az érdeklõdésem, mert kinézetre olyan, mintha pár éve festették-krómozták volna (talán épp ez a helyzet), és úgy tûnik némi felújítással egész jó gép lehetne belõle.
A kompatibilitás terén mi az, ami para lehet? A 28-as kerék ugye alap, de találtam pl. az ebike-nál 28-as gumiköpenyt és belsõt...

Amúgy errõl van szó: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 1950 körüli 28"os Csepel kerékpár.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Helló! Ez egy kicsit rendhagyó lesz...

Édesapám megkért, hogy nézzek neki olcsón "falubiciklit". :) Megakadt a szemem egy régi (kb. 50 éves) Csepelen a hirdetések közt... Szívesen vennék tanácsot olyasvalakitõl, aki még ért ezekhez a vénségekhez, hogy egyáltalán érdemes-e még ilyet megvenni (reményeim szerint pl. egy hasonló árú, vagy drágább áruházi bicajnál sokkal jobb kell legyen), mire kell odafigyelni, illetve hogy az agyak, ill. a középcsapágy karbantartásáról mit kell tudni. (Pláne a kontrás hátsóagy... Mi mehet benne tönkre, lehet-e egyszerûen "házilag" karbantartani?)

Napi használatra inkább vegyél valami puch városi gépet 15 ezerért. Azok könnyebek, szebbek, kényelmesek, és fõleg kompatibilisek a kerékpár boltok alkatrészkínálatával.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Helló! Ez egy kicsit rendhagyó lesz...

Édesapám megkért, hogy nézzek neki olcsón "falubiciklit". :) Megakadt a szemem egy régi (kb. 50 éves) Csepelen a hirdetések közt... Szívesen vennék tanácsot olyasvalakitõl, aki még ért ezekhez a vénségekhez, hogy egyáltalán érdemes-e még ilyet megvenni (reményeim szerint pl. egy hasonló árú, vagy drágább áruházi bicajnál sokkal jobb kell legyen), mire kell odafigyelni, illetve hogy az agyak, ill. a középcsapágy karbantartásáról mit kell tudni. (Pláne a kontrás hátsóagy... Mi mehet benne tönkre, lehet-e egyszerûen "házilag" karbantartani?)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
sziasztok!keresek 36 lyukas retro fekete agypárt.elsõsorban LX,XT érdekelne.mindenképp kazettás kellene.Van már egy hátsó rd-m560as lx,ha valakinek van ilyen elsõben elég lenne az is...gondoltam beírok,hátha...köszi

gello

gello

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Ok, koszi szepen a tippet!