Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Tényleg nem õ az, mert csak régen ment Kleinnel, most Cannondale-s.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Tinker Juarez?

nem hiszem, hogy róla olvastam, arra emlékeznék. bár kétségkívül kézenfekvõ volna :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Klein Attitude-öt még mostanában is lehet látni versenyeken. van pl. egy amerikai csávó, profi versenyzõ volt, most meg rendszeresen dobogós komolyabb senior-futamokon egy ilyen vázzal, v-fékkel, modern, de összehúzott telóval. nevét nem tudom.

Tinker Juarez?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
link
azoknak, akik szeretnék
1982-es shimano katalógus scannelve, színesben.
szívesen :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Klein Attitude-öt még mostanában is lehet látni versenyeken. van pl. egy amerikai csávó, profi versenyzõ volt, most meg rendszeresen dobogós komolyabb senior-futamokon egy ilyen vázzal, v-fékkel, modern, de összehúzott telóval. nevét nem tudom.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Arn ami jó az jó. Azon nagyon nem lehet változatni, max csûrik csavarják egy kicsit néhány új szöggel szabvánnyal de a végén vissza"tovább" fejlesztik a 20évvel ezelõtti szintre

A 95-6 körüli Heavy Tools Equipe is hasonló mint ez a Kona, végül is nagy vonalakban már akkoriban is megvolt szinte az összes mai hátsó felfüggesztési mód. Lásd Proflex, vagy a Stumpjumper FSR, vagy a Trek Y. Csak mára a rugóutak megnõttek nem kicsit. Régen a Judy DH-nak 80mm útja volt talán. :)
11:38:11 IM 2012

okiman

okiman

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Üdv! 16 év nembiciklizés után újrakezdtem, és megvettem akkori álmom 1ik montiját, Gyapinál: Wheeler 8880 ( Tange superlight 18 coll ) Eredeti villával, üléscsövel, stucnival, eredeti Vetta SL nyereggel. Felszerelés: XTR, kivéve kormánycsapágy ( Ritchey Logic( ezzel szerelték eredetileg) ), kivéve agyak és fogaskoszorú( Deore LX Parallax ).
Villa: Rock Shoy Judy SL Red, ami az eladó ( Maxi-Bike ) elmondása alapján igazi ritkaság, kb 1500db-ot gyártottak belõle. Tudom, ha az eredetiségre törekedtem volna, akkor Marzocchi XC 600-at választok, de azt hallottam, hogy nagyon karbantartásigényes, ezért inkább a Judy-t választottam. Képeket majd töltök fel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hihetetlen, hogy ez 92es :) a mai bringaknak is hasonlo aranyaik vannak.

Feltöltött kép

a 30as evek beli cangak frankok... de legalabb mar tudom, hogy honnan szedtek a mostani kruzolos bringak formatervet.

meg ez 95os? kb 2009tol ilyen az fs bringak geoja. az annya... a hasonlo koru fs bringak szornyen neznek ki.

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Montiból a számomra a 98 elõtti, de persze ez is szubjektív....

akkor ot eve meg retroval tekertem :D

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Igazi retro csemegék:

retrobike :: View topic - BoTM Mar 2011 'Born in The USA' - The Vote

retrobike :: View topic - February 2011 BoTM - The Poll

retrobike :: View topic - BoTM Jan 2011 Pre' 90 Special - The Poll

www.retrobike.co.uk » B.o.T.M. December 2010 is Rojo’s Kona Sex One

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Montiból a számomra a 98 elõtti, de persze ez is szubjektív....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mi szamit retronak? :)

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Nem kaptam fel a vizet. Értelme valóban nem sok van, de ha valaki egy különleges retro bringát akar építeni magának akkor jól jönnek az ilyen érdekességek. Sok cég van akinek a vázkialakítása mai szemmel nem túl logikus, de ettõl függetlenül mégis álmaink tárgyai. ilyenek a Kleinek hátra nyíló papucsai, az Alpinestarsok emelt láncvillái, az S-bike-ok fura vázkialakítása stb-stb. Ez mind az evolúció része. Az hogy milyen kommersz egysíkú unalmas marketingvilágba vezetett ez az evolúció a kerékpárok piacán az teljesen más történet.

Mindettõl függetlenül:
Össze lehetne hozni egy-egy retro bringás tekerést. Amennyiben össze jön egy olyan társaság akiben van rá hajlandóság, akkor összerakhatnánk egy retro bike-os bulifutamos csapatot a 24 órásra.

Kinek milyen gépe van?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
ne kapd fel a vizet, ismerjük és tiszteljük a Cannondale-t, de az a papucs tényleg nehezen indokolható... már tizenöt éve sem nagyon értettem, mit akarnak vele. és hát õk sem erõltetik a dolgot, úgy látom.

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Ronda? Ízlés dolga... Szerintem érdekes. A tervezést szidni a cannondale-nél??!? Ez a váz 1991-es modell. A legtöbb gyártó még ma sem csinál ilyen szintû vázat! Összecsiszolt hegesztések, hihetetlen alacsony súly, nagyon jól kitalált részletek. Nézd meg miket csináltak a 80-as 90-es években. kb jó 5 évvel jártak mindig mindenki elõtt....

Figyelj, és csodálkozz!

Vintage Cannondale - Cannondale Catalogs

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Feltöltött kép
[/url]

ez gyönyörû!

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Feltöltött kép

és

Feltöltött kép

(remélem jól illesztettem be, nem értek ehhez a kép beszúráshoz sajnos:(

ez az én ss-em, 1960 körüli lehet, csepel mátra. nagyapám fõmökének (a szolnoki temetkezési vállalat igazgatójának) volt a szolgálati! biciklije, és amikor nyudíjba ment, neki adta nagyapámnak, õ meg nekem, mert gondot okozott a túlmérétetes vázzal közlekedés az évek múlásával.
elég ütött kopott volt, a festése neolux, az aranycsíkokat maszkolással csináltam (csak hasonlít az eredeti csíkokhoz), és sajnos van néhány alkatrész (elég sok), ami utángyárott vagy típusidegen. oldtimerkénet valószínûleg megbukna, és a festés sem egy orange choppers minõség, de aki szereti a régi dolgokat, és meglátja bennük az értéket, attól azért egy odabasz!!-t kapok, ja és ilyen lehet kamiont vezetni, az eleje-hátulja egy méterre kilóg, én meg toronymagagasan rakom neki komótosan a robusta nyeregben, ez egy életérzés :D /még kap egy autentikus, talált biciklirõl származó, de valami hozzáértõ szaki által, betonvasból készített csomagtartót, csak még színre kell fújni/

ha nem sikerült volna a képet beilleszteni:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Az a papucs... szörnyû ... nem tudom ki tervezte, de...

Az tudtam mit csinál.
Nem törik az le, nyugi. Havernak még van egy ilyen papucsos váza. (Killer-V)
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
erdemes amugy megnezni oket nagyban, mert nagyformatumu kepek, sok erdekes reszlettel :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ss, bigwheel - mi kell meg? :) 1911

Feltöltött kép

A nyerget nézzétek!

Szép eladó retro váz ha valakit érdekel.....

Cannondale « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Az a papucs... szörnyû ... nem tudom ki tervezte, de...

A sebesség mindent megold.