Üdv! 16 év nembiciklizés után újrakezdtem, és megvettem akkori álmom 1ik montiját, Gyapinál: Wheeler 8880 ( Tange superlight 18 coll ) Eredeti villával, üléscsövel, stucnival, eredeti Vetta SL nyereggel. Felszerelés: XTR, kivéve kormánycsapágy ( Ritchey Logic( ezzel szerelték eredetileg) ), kivéve agyak és fogaskoszorú( Deore LX Parallax ).
Villa: Rock Shoy Judy SL Red, ami az eladó ( Maxi-Bike ) elmondása alapján igazi ritkaság, kb 1500db-ot gyártottak belõle. Tudom, ha az eredetiségre törekedtem volna, akkor Marzocchi XC 600-at választok, de azt hallottam, hogy nagyon karbantartásigényes, ezért inkább a Judy-t választottam. Képeket majd töltök fel.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Retro - régi idõk bicaja
Indította
zOrg
, 2003. február 25. 13:57
Írta 2011. május 25. - 10:17

Írta 2011. április 15. - 07:38

hihetetlen, hogy ez 92es
a mai bringaknak is hasonlo aranyaik vannak.

a 30as evek beli cangak frankok... de legalabb mar tudom, hogy honnan szedtek a mostani kruzolos bringak formatervet.
meg ez 95os? kb 2009tol ilyen az fs bringak geoja. az annya... a hasonlo koru fs bringak szornyen neznek ki.

a 30as evek beli cangak frankok... de legalabb mar tudom, hogy honnan szedtek a mostani kruzolos bringak formatervet.
meg ez 95os? kb 2009tol ilyen az fs bringak geoja. az annya... a hasonlo koru fs bringak szornyen neznek ki.

Írta 2011. április 15. - 07:30

Montiból a számomra a 98 elõtti, de persze ez is szubjektív....
akkor ot eve meg retroval tekertem

Írta 2011. április 14. - 22:17

Írta 2011. április 14. - 21:44

Írta 2011. április 14. - 11:03

Írta 2011. április 14. - 09:41

Nem kaptam fel a vizet. Értelme valóban nem sok van, de ha valaki egy különleges retro bringát akar építeni magának akkor jól jönnek az ilyen érdekességek. Sok cég van akinek a vázkialakítása mai szemmel nem túl logikus, de ettõl függetlenül mégis álmaink tárgyai. ilyenek a Kleinek hátra nyíló papucsai, az Alpinestarsok emelt láncvillái, az S-bike-ok fura vázkialakítása stb-stb. Ez mind az evolúció része. Az hogy milyen kommersz egysíkú unalmas marketingvilágba vezetett ez az evolúció a kerékpárok piacán az teljesen más történet.
Mindettõl függetlenül:
Össze lehetne hozni egy-egy retro bringás tekerést. Amennyiben össze jön egy olyan társaság akiben van rá hajlandóság, akkor összerakhatnánk egy retro bike-os bulifutamos csapatot a 24 órásra.
Kinek milyen gépe van?
Mindettõl függetlenül:
Össze lehetne hozni egy-egy retro bringás tekerést. Amennyiben össze jön egy olyan társaság akiben van rá hajlandóság, akkor összerakhatnánk egy retro bike-os bulifutamos csapatot a 24 órásra.
Kinek milyen gépe van?
Írta 2011. április 14. - 01:21

ne kapd fel a vizet, ismerjük és tiszteljük a Cannondale-t, de az a papucs tényleg nehezen indokolható... már tizenöt éve sem nagyon értettem, mit akarnak vele. és hát õk sem erõltetik a dolgot, úgy látom.
Írta 2011. április 13. - 22:07

Ronda? Ízlés dolga... Szerintem érdekes. A tervezést szidni a cannondale-nél??!? Ez a váz 1991-es modell. A legtöbb gyártó még ma sem csinál ilyen szintû vázat! Összecsiszolt hegesztések, hihetetlen alacsony súly, nagyon jól kitalált részletek. Nézd meg miket csináltak a 80-as 90-es években. kb jó 5 évvel jártak mindig mindenki elõtt....
Figyelj, és csodálkozz!
Vintage Cannondale - Cannondale Catalogs
Figyelj, és csodálkozz!
Vintage Cannondale - Cannondale Catalogs
Írta 2011. április 13. - 21:09

Írta 2011. április 13. - 20:47

és

(remélem jól illesztettem be, nem értek ehhez a kép beszúráshoz sajnos:(
ez az én ss-em, 1960 körüli lehet, csepel mátra. nagyapám fõmökének (a szolnoki temetkezési vállalat igazgatójának) volt a szolgálati! biciklije, és amikor nyudíjba ment, neki adta nagyapámnak, õ meg nekem, mert gondot okozott a túlmérétetes vázzal közlekedés az évek múlásával.
elég ütött kopott volt, a festése neolux, az aranycsíkokat maszkolással csináltam (csak hasonlít az eredeti csíkokhoz), és sajnos van néhány alkatrész (elég sok), ami utángyárott vagy típusidegen. oldtimerkénet valószínûleg megbukna, és a festés sem egy orange choppers minõség, de aki szereti a régi dolgokat, és meglátja bennük az értéket, attól azért egy odabasz!!-t kapok, ja és ilyen lehet kamiont vezetni, az eleje-hátulja egy méterre kilóg, én meg toronymagagasan rakom neki komótosan a robusta nyeregben, ez egy életérzés

ha nem sikerült volna a képet beilleszteni:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Írta 2011. április 13. - 17:58

Az a papucs... szörnyû ... nem tudom ki tervezte, de...
Az tudtam mit csinál.
Nem törik az le, nyugi. Havernak még van egy ilyen papucsos váza. (Killer-V)
Marci
Írta 2011. április 13. - 15:48

erdemes amugy megnezni oket nagyban, mert nagyformatumu kepek, sok erdekes reszlettel

Írta 2011. április 13. - 15:45

ss, bigwheel - mi kell meg?
1911
A nyerget nézzétek!
Szép eladó retro váz ha valakit érdekel.....
Cannondale « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Az a papucs... szörnyû ... nem tudom ki tervezte, de...
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 13. - 15:41

ss, bigwheel - mi kell meg?
1911 1925

http://img688.images...f/03736u00.jpg/

http://img853.images...s/f/14014u.jpg/

http://img688.images...f/03736u00.jpg/

http://img853.images...s/f/14014u.jpg/
Írta 2011. április 13. - 08:23

Szép eladó retro váz ha valakit érdekel.....
Írta 2011. március 22. - 14:42

szerintem fel kell polirozni az alivio hajtokart aztan szintelen eloxalas. hogy fenyes is maradjon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. március 22. - 12:32

Írta 2011. március 22. - 08:13

roviden
azok a fenyes, nemileg tukros nyers alufeluletek, amik jellemzoek voltak a 90es evek masodik feleben. linkeltem is egy kepet peldanak hajtokarrol.
olyat hogy lehet visszaallitani?
van e valami feluletkezelese, hogy ilyen sokaig szep marad?
(az eloxalt?)

olyat hogy lehet visszaallitani?
van e valami feluletkezelese, hogy ilyen sokaig szep marad?
(az eloxalt?)
Írta 2011. március 21. - 20:56

hm ez uj, hogy nem mattul be az eloxalt felulet
ez nekem is... hol olvastál ilyet?
ezt írtad:
erre válaszoltam, hogy ez nem így van, legfejebb úgy látszik. hirtelen a saját fékkaromon kívül nem is jut eszembe olyan alkatrész, ami matt felületû lenne, és eloxált...ilyen fenyes feluletet is szoktak eloxalni? azt hittem az mind matt...
vagy én értettelek félre?