Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Néhány jó, és érdekes eladó cucc:

Sok retro mtb alkatrész eladó! « RETRO / VETERÁN « Kategóriák tallózása

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Újabb hónap, újabb szépségek.....

retrobike :: View topic - August 2011 BoTM **VOTE NOW**

zsaner

zsaner

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
http://www.flickr.co.../in/photostream

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Akkor jól gondoltam. Kíváncsi lennék, hogy ennek a rugónak hiánya vajon mennyiben befolyásolja a váltás folyamatát...

azt nehéz lenne eldönteni, de gondolom nem véletlen, hogy abbahagyták a gyártását. valami 190 USD volt újkorában, annyiért egy rakás XTR-t vettél akkoriban. viszont két évvel ezelõtt ez e fekete NOS példány 900 USD-ért ment el az ebay-en...Feltöltött kép

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás

o.k., leesett. fent tényleg nincs rugó, csak a kanálnál, de az is állítható feszességû.

Akkor jól gondoltam. Kíváncsi lennék, hogy ennek a rugónak hiánya vajon mennyiben befolyásolja a váltás folyamatát...
fanatiX mtbc

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Igen, azt látom, hogy ezeken is három csavar van - kettõ a végállásokhoz, egy pedig magához a váltófülhöz....

o.k., leesett. fent tényleg nincs rugó, csak a kanálnál, de az is állítható feszességû.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Régebbi német városi biciklin láttam olyat, hogy egyetlen huzal volt, ami mindkét irányban merev volt (nem drótfonat), azaz a (z „indexelt”) kallantyú mozgatta föl is, le is, nem volt benne rugó. (Át is alakítottam egy Shimano Alivio váltóra (ami rugós) és huzalosra, mert a váltó elromlott.)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Igen, azt látom, hogy ezeken is három csavar van - kettõ a végállásokhoz, egy pedig magához a váltófülhöz.
Csupán annyi tûnt fel nekem, hogy míg ha az ember szétszed egy korábbi, még hagyományos rendszerû shimanot, akkor ebben a felsõ részben a rugó egyrészt egy kis pöcökkel csatlakozik magában a váltótestben kialakított lyukba illetve a rugó másik végén pedig a láncfeszességet is állító ugyanolyan lyukkal rendelkezõ, a hátsó váltó tartótengelyét körülvevõ alkatrészbe. Ezután jön a szokásos gyûrû, ami az egész felsõ részt egyben tartja. A PAULON viszont ez nem látszik, tehát a láncfeszesség állító is a váltó felsõ elemében van, ezért az elhelyezkedésébõl adódóan egyenlõre nem tudom elképzeli, hogy egy rugó hogyan jöhet a képbe a váltó ezen részén.
Ennél fogva vajon elképzelhetõ, hogy nincs is fenti rugó a váltóban?
fanatiX mtbc

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
hátulról nézve három csavart látsz rajta, az alsó kettõvel a végállást állítod be, mint a többinél, ezek felett van az elõfeszítõ csavar. a rugó gondolom ugyanolyan mint a többiben.
a paralelogrammában a rugó tényleg nem átlósan van. úgy helyezkedik el, hogy a jobb alsó csap át van rajta dugva, és az e mellett a csap mellett lévõ oldalakat feszíti szét.
itt látszik a három csavar, meg a paralelogramma rugója is.

amúgy nem tökéletesen egyformák a Paul váltók. egy cikkben láttam egy a tesztbicajon olyat is, amiben talán nem is volt rugó a paralelogrammában. azt egy spéci kétbowdenes markolatváltóval kezeltek, ami mindkét irányba húzott. lehet, hogy valami prototípus volt, nem tudom.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Sziasztok!

Afelõl érdeklõdnék, hogy vajon a PAUL hátsóváltóknál a felsõ váltótartó fülben milyen módon lehetett megoldva a rugó illetve a feszítés? (- persze ha egyáltalán volt)
Hasonlóan, mint pl a shimanoknál? Azért kérdezem, mert ahogy látom képekrõl maga a paralelogrammában lévõ rugó nem egy keresztbe feszített tekercsrugó, hanem egy olyan, ami a kanalakhoz közeli lapot tolja.

köszi
fanatiX mtbc

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy Z2 Super Fly-om eladó. Hasonlóan jó egészségben. Érdeklõdni priviben, és képet is tudok küldeni, csak feleslegesen nem bányászom ki az ágy alól. :)

Peti: Én kicsit többért vettem, de az is nagyon szép. :S Majd meglátjuk mennyit ér a "világpiacon". :)

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Kb.: 10.000.-

Egyébként nagyon szép!

Szerintetek mennyit érhet egy jó állapotú Sram ESP 9.0 SL Woody 97-bõl?

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Ezeken az oldalakon lévõ katalógusokkal általában egyszerûen meg lehet találni a bringa évjáratát:

www.retrobike.co.uk
Vintage Cannondale - Information and Catalogs for Cannondales

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
remélem nem volt még: http://www.mgyvkvirt...eum.gportal.hu/
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Szerintetek mennyit érhet egy jó állapotú Sram ESP 9.0 SL Woody 97-bõl?

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Használt eladó Scott monti Deore szettel

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
A konkurens kerékpáros apróhirdetésbõl van a fotó,nem az enyém a bicaj.Közben megkérdeztem az eladót 1989-es Deore II alkatrészekkel van szerelve.Szép darab.

Igazából azért mondtam, hogy könnyebb lenne megmondani, mert ha a váltót, hajtómûvet felismerem akkor meg tudom mondani, hogy azokat mikor gyártották és onnan az évjáratot sem nehéz kitalálni, de túl kicsi a kép ahhoz hogy meg mondjam hogy felismerjem õket. De ha megmondod a kódját a hajtómûnek (a belsõ felén a pedál menet mellett van) akkor azt megmondom mikori.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nincsen valakinek otthon egy ilyesmi egyenes békebeli villája otthon, olyan mint ezen a bringán is? 1 coll-os, rendes anyagból....

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Én a kép alapján DX hátsóváltóra tippelnék, vagyis nem mai darab, saccra lehet 20éves.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tessék kep.psharing.com/555974.jpg

Igazából azért mondtam, hogy könnyebb lenne megmondani, mert ha a váltót, hajtómûvet felismerem akkor meg tudom mondani, hogy azokat mikor gyártották és onnan az évjáratot sem nehéz kitalálni, de túl kicsi a kép ahhoz hogy meg mondjam hogy felismerjem õket. De ha megmondod a kódját a hajtómûnek (a belsõ felén a pedál menet mellett van) akkor azt megmondom mikori.

A sebesség mindent megold.