Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Érdeklõdési kör alapján valami langaléta extriatlonos gyerek lehet a tulaj. Õk képesek ilyen "így tudtam megoldani" hozzáállásra.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na majd en bevallalom azt a 18"-ast szal tartogassad meg egy kicsit :)

amugy ez a 16"-os is kicsi lehet a jelenlegi tulajnak a nyeregcso alapjan. es Look keo pedal wtf?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Hát igen... :)
Az antique-ra emlékszem, mikor mutattad, szép aranyszínû cuccokkal. Mondjuk nekem a régi jobban tetszett, LX/STX-RC-vel, P2-es villával.
De majd biztos kialakul, én is csak vakaródzok, láthatod: zsigerbõl lapozom végig az aprót amikor csak erre járok.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Megvan, az elsõ vevõjelölt nem volt elérhetõ a megbeszélt idõpontban, a másodikat nem volt lelkierõm :) felhívni, hogy szabad a pálya. :/
A baj csak az, hogy azóta sem használom, most épp le is van bontva nagyjából, egy-két alkatrész el is kelt már. Közben meg visszajött egy régi, de alig használt Bomber MXC telóm, ami egész jól passzol bele... :D Ráadásul idõközben sikerült egy crux antique-ot is szereznem, az is szépen átalakul(t). Nehéz dolgok ezek...

Igen.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Megint? :)
Vagy inkább: még mindig megvan? Az is kicsi lenne.

(Off: Az átütõs Rebától ugye megszabadultál?)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
lehet, hogy lesz még egy. 18-as.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

"Vasvázas" Crux az apróban:
Magellan Crux « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Talán vadászik valaki ilyenre... ;) Sajnos 16"-os.

kár,h nem montizok. méretben nekem jó lenne. jó kis váz volt ez régen.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
"Vasvázas" Crux az apróban:
Magellan Crux « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Talán vadászik valaki ilyenre... ;) Sajnos 16"-os.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
így. nem nagy szám megcsinálni.

vzzalan

vzzalan

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Az AMP villával kapcsolatban lenne egy kérdésem:

Az olajpatront hogyan töltöd fel?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
2.25" -öt mozog, az valamivel kevesebb, mint 6 centi, és nehéz lenne ráfogni, hogy NOS, bár mikor hozzám került, szerintem pár km volt benne.

én még sosem szedtem szét, de lassan ideje volna kipucolni, kenni, meg az olajpatront fel kellene tölteni. egyszerûen szervizelhetõ. nem tudom, hogy milyen állapotúak a kopó részek, ez akkor derül ki, ha belenézel. így nem érzek rajta semmi rendellenességet, kotyogni eleve nem tud.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

enyém.
inkább csak kuriózum már, nyilván nem veszi fel a versenyt a mostaniakkal (úgy értem persze, hogy az értékelhetõ teljesítményt nyújtókkal). korabeli beszámolók szerint merevebb, érzékenyebb, könnyebb volt a legtöbb akkori beszúszósnál. én csak azért raktam be vagy három éve, mert a beépítési magassága (~425mm) pont jó ebbe a régi vázba. addig a szekrény tetején porosodott, most meg készül a merev a helyére. napi használatban van, mûködik, de egy generál ráférne. Erdõbényén is végigmentem vele tavaly :)

azért is halt ki, mert ennek a konstrukciónak csak úgy lehet növelni az útját, ha az egész paralelogrammát felnagyítod. egy másik ok, amiért pl. a German:a mostani, hasonló modelljei sem fognak elterjedni soha, mert ahogy az iparban mindenhol, itt is igyekeznek platformokból építkezni a cégek. pl. van néhány standard becsúszóátmérõ, ezekhez vannak tömítések, nagy beszállítók, akik ezeket gyártják, stb. az ilyen villák meg nem illenek bele a képbe, ez végeredményben sem a felhasználónak, sem a gyártónak nem jó. ezek nyilván csak a kézenfekvõ indokok, biztosan lehetne még témázni rajta: marketing, support, árképzés, ilyenek...

csak annak ajánlom, akit nem zavar, hogy folyton bámulják a keróját.

(x)

Pont azért érdeklõdtem a beépítési magasság iránt, mert nekem is régi vázba kéne (Cr-Mo Pyxis, még egy Hungary:A is hanyattvágja). Most merev villa van benne, de annál meg lehetne egy leheletnyivel magasabb az eleje. Leginkább valami, a korában menõ villa kéne bele, lehetõleg NOS állapotban, 6-8 centis úttal. Szóval olyasmi kéne, amit használni lehet, nem generálozni... (Bár attól függ, mit jelent a generál: tisztítást és újrakenést, vagy új perselyeket kéne hozzá esztergáltatni?)

Amúgy szeretem a nem szokványos megoldásokat, és nem bánom, ha megnézik a bringámat. Bár, ha Kobike is jön a Bambusszal, az enyém (meg mindenki másé is) "eltûnik".
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Answer Manitou 1-es, még a menetes. ha ez volt a kérdés. szerintem fordítva van felrakva a nyaka.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
köllene nekem egy fényképekkel illusztrált manitou 1/2/3/4 történelem.
illetve, hogy ez mi:

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
enyém.
inkább csak kuriózum már, nyilván nem veszi fel a versenyt a mostaniakkal (úgy értem persze, hogy az értékelhetõ teljesítményt nyújtókkal). korabeli beszámolók szerint merevebb, érzékenyebb, könnyebb volt a legtöbb akkori beszúszósnál. én csak azért raktam be vagy három éve, mert a beépítési magassága (~425mm) pont jó ebbe a régi vázba. addig a szekrény tetején porosodott, most meg készül a merev a helyére. napi használatban van, mûködik, de egy generál ráférne. Erdõbényén is végigmentem vele tavaly :)

azért is halt ki, mert ennek a konstrukciónak csak úgy lehet növelni az útját, ha az egész paralelogrammát felnagyítod. egy másik ok, amiért pl. a German:a mostani, hasonló modelljei sem fognak elterjedni soha, mert ahogy az iparban mindenhol, itt is igyekeznek platformokból építkezni a cégek. pl. van néhány standard becsúszóátmérõ, ezekhez vannak tömítések, nagy beszállítók, akik ezeket gyártják, stb. az ilyen villák meg nem illenek bele a képbe, ez végeredményben sem a felhasználónak, sem a gyártónak nem jó. ezek nyilván csak a kézenfekvõ indokok, biztosan lehetne még témázni rajta: marketing, support, árképzés, ilyenek...

csak annak ajánlom, akit nem zavar, hogy folyton bámulják a keróját.

(x)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

valaki?

Te árulod?
Van ennek valami elõnye a szokványos teleszkópokkal szemben, vagy csak kuriózum? (Jóformán azóta van, mióta monti, de valamiért nem terjedt el.)
Mekkora a beépítési magassága?
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
valaki?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
azt például nem tudtam, hogy Erik Buell dolgozott a Schwinn-nek '91-ben... eredmény:

Feltöltött kép

és itt egy blog, annak, aki szereti: utahdog! gyûjtõ/kereskedõ arc, vannak érdekes cuccai, ezt a képet is ott találtam:

Smokestone softtail

Feltöltött kép

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Legújabb szerzeményem. Columbus Genius csöves villa. 831 gramm. Teszek képet ha a festés is elkészül.Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
https://www.facebook...90895591&type=1
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F