Kedvenc bringaszervízes barátomnál Hornyák Sanyinál is láttam egy érdekes bicajt, ez is a matuzsálemek közé tartozhat. Sajna a típusra nem emlékszem de az egész gép annyira megragadott, hogy lehet, megveszem tõle.
Sima merev férfiváz, kb 27-es kerekek. Egy sebesség, szabadonfutóval és ami az egyik érdekesség: Kardántengelyes meghajtás, a kardán a hátsó láncvillában fut. Másik érdekessége a fék. Gumifékekkel van ellátva és full tolórudas az egész! Tehát a hátsó fék is!
Meglepõen jó állapotban van, csak valaki ronda lilára festette. Szerintem egy ilyen gép eredeti állapotra hozása már kuriózumszámba mehet.
Régi nagy kedvencem, (valamikor ültem is ilyen gépen) egy SR-26 (?) gép volt a hagyományos kormányával és nyergével és a váltójával együtt.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Retro - régi idõk bicaja
Indította
zOrg
, 2003. február 25. 13:57
Írta 2003. február 25. - 14:48

Írta 2003. február 25. - 14:46

Szerintem retro már a '96-os cucc. Azóta annyit fejlõdött a montis világ, hogy egy '96-os Judy XC, ami akkor zsír új fejlesztés volt, ma már rég elavult kategória. Akkor még nagyban ment a kantifék, a 110/74-es lánctányér és a rugó/elasztomeres villa.
Úgyhogy szvsz 1996-ot tekintsük fordulópontnak. De cáfolhattok.
zOrg:
Németországban van, jár hozzá egy acél és egy Easton alsószár. Majd megkeresem a címet.
Úgyhogy szvsz 1996-ot tekintsük fordulópontnak. De cáfolhattok.
zOrg:
Németországban van, jár hozzá egy acél és egy Easton alsószár. Majd megkeresem a címet.
Írta 2003. február 25. - 14:37

Sztem jó lesz elõre tisztázni:MIT NEVEZÜNK RETRONAK?
3éves,vagy 15-20...esetleg 50-60?
Vagy azt,amit nem lehet kapni,mert leálltak a gyártásával X.éve?Vagy... ???
3éves,vagy 15-20...esetleg 50-60?
Vagy azt,amit nem lehet kapni,mert leálltak a gyártásával X.éve?Vagy... ???
Írta 2003. február 25. - 14:27

link=board=5;threadid=3870;start=0#92898 date=1046175686]
Mit csináljon az a bûnös, aki tud eladó AMP paralelogramma villát? :
????????? Hol? Mikor? Mennyi? Miért? Jöhet privátba is.
Nahhh, pontosan így gondolom én is. Ezért nem a közeljövõ prodzsektje a Yasec-gépem elkészítése. Báááár... a váz megrendelésén erõsen gondolkodom...Yasec vázra Crankenstein hajtókar, és White Linear Pull hátsóváltó illik, Pace RC villával és Thomson Elite stucnivel.... Meg egy pár Chris King agy...
Írta 2003. február 25. - 14:24

A márciusi magazinban lesz egy Klein Mantra Race. Na; az õ gazdája Batyki Peti (tel.szám a magban lesz). Neki "lóg" a falon egy 1934-es, rudazatos fékekkel, agyváltóval(!!!) ellátott kerékpárja. Ha jól emlékszem a felni és a gumik nem eredetiek. Szerintem érdeklõdj nála: baromi készséges és jó ismeretségei vannak - meg bicajboltja.
Írta 2003. február 25. - 14:21

Mit csináljon az a bûnös, aki tud eladó AMP paralelogramma villát? :
Yasec vázra Crankenstein hajtókar, és White Linear Pull hátsóváltó illik, Pace RC villával és Thomson Elite stucnivel.... Meg egy pár Chris King agy...

Yasec vázra Crankenstein hajtókar, és White Linear Pull hátsóváltó illik, Pace RC villával és Thomson Elite stucnivel.... Meg egy pár Chris King agy...
Írta 2003. február 25. - 14:20

Ez a régi idõk bicaja?Néhány éves vázak és alkatrészek...
Már régebben is irogattam valahova ide a fórumba,restaurálás végett, de senki nem tudott értelmeset mondani.
Van nekünk egy kb. 80 éves Steyr Waffenrad-unk. Mûködõképes, csak lifeg egy kicsit a hajtókarja, a kerekei sem eredetiek már. Az esztétiaki állopotán is jó lenne javítani.
Hogyan kéne hozzáfogni? Lehet-e korabeli (vagy olyan) alkatrészeket kapni? Egyáltalán érdemes?
Már régebben is irogattam valahova ide a fórumba,restaurálás végett, de senki nem tudott értelmeset mondani.
Van nekünk egy kb. 80 éves Steyr Waffenrad-unk. Mûködõképes, csak lifeg egy kicsit a hajtókarja, a kerekei sem eredetiek már. Az esztétiaki állopotán is jó lenne javítani.
Hogyan kéne hozzáfogni? Lehet-e korabeli (vagy olyan) alkatrészeket kapni? Egyáltalán érdemes?
Írta 2003. február 25. - 14:11

Sztem 98-99-es Pyxis nem klasszikus geometria...
Oké-oké-oké (by Leo Getz): nem klasszikust akartam írni, hanem HAGYOMÁNYOS geometriát.
Írta 2003. február 25. - 14:08

Tudom, h. nem elég retro; szvsz. akkor is minden idõk legjobb Magellan-váza volt - és az egyik személyes kedvencem.
Lehet, hogy csak egy merevvillás gép épül majd belõle; nem tudom még. Még csak örülök. Nagyon.
Yasec sem retró, viszont egy ilyen top cro-mo Yasec vázzal határozottan izgalmas párosítás lenne. Ha teló lesz, akkor csakis Manitou - mivel korabeli AMP villákat lehetetlen szerezni...
Lehet, hogy csak egy merevvillás gép épül majd belõle; nem tudom még. Még csak örülök. Nagyon.
Yasec sem retró, viszont egy ilyen top cro-mo Yasec vázzal határozottan izgalmas párosítás lenne. Ha teló lesz, akkor csakis Manitou - mivel korabeli AMP villákat lehetetlen szerezni...
Írta 2003. február 25. - 14:04

Írta 2003. február 25. - 14:00

zOrg
Szeretném, ha ....... (és itt most nagyon csúnya szavakat írtam volna)
Mekkora mákos állat vagy Te! ;D
A cro-mo Pyxis nem elég retro, egy ilyen szetthez egy '92-es Stumpjumper kell. És egy Mach 2
Amúgy meg retro topic hajrá, én is szeretem az ilyen cuccokat.
Szeretném, ha ....... (és itt most nagyon csúnya szavakat írtam volna)

Mekkora mákos állat vagy Te! ;D
A cro-mo Pyxis nem elég retro, egy ilyen szetthez egy '92-es Stumpjumper kell. És egy Mach 2
Amúgy meg retro topic hajrá, én is szeretem az ilyen cuccokat.
Írta 2003. február 25. - 13:57

Úgy látom, kellõ érdeklõdés van - ugyan egyenlõre a Meghajtás-topikban -, tehát ide lehet nyomatni mindent, ami retró: kerékpárok, vázak, alkatrészek, etc.
Hosszas tárgyalások után sikerült hiánytalanul visszaszereznem 5 évvel ezelõtt eladott, komplett (és azóta is szatyorban pihent...) legelsõ szériás XTR szettem (900-as sorozat).
Kellene egy cro-mo váz...
Lehet, hogy barátnõm kap egy szép-új vázat, az Õ Ritchey Nitanium csöves Magellan Pyxis Team vázát pedig elkobzom... ;D
Az még olyan igazi, klasszikus geometria.
Ha pedig semmi, akkor nincs más hátra: Yasec 8)
Hosszas tárgyalások után sikerült hiánytalanul visszaszereznem 5 évvel ezelõtt eladott, komplett (és azóta is szatyorban pihent...) legelsõ szériás XTR szettem (900-as sorozat).
Kellene egy cro-mo váz...
Lehet, hogy barátnõm kap egy szép-új vázat, az Õ Ritchey Nitanium csöves Magellan Pyxis Team vázát pedig elkobzom... ;D
Az még olyan igazi, klasszikus geometria.
Ha pedig semmi, akkor nincs más hátra: Yasec 8)