Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Versenybringánál inkább bevett szokás, hogy egy kevéssé régi de minõségi alu-vázra (Principia, Klein, Trek stb) ráraknak egy modern 9es-10es szettet. Nem fogok vele durvulni,abszolút csak aszfalt használatra készült. A kopó alkatrészekhez a tartalékok egy része megvan, a többi beszerzés alatt. De szerintem mindenki olyat építget amilyet az ízlése szeretne, nem lehet szigorúan követni semmit. Én azért választottam a Chris Kinget/Tune-t, mert azok már vagy 10 ugyanígy néznek ki. Tehettem volna rá FRM-et vagy egyéb mai modern márkát, de nekem így jobban tetszik.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Huhh, nem ronda a bringa az biztos, ezust/arany/zold kombo nagyon beut.

Nem fogod sajnalni? Esetleg lezuzol valamit rajta, aztan mar nem is tudod konnyen potolni.

Tenyleg vannak kulonbozo iranyzatok a retrobringa epitesben?
Regi alu vazat (1995 koruli) uj alkatreszekkel epitett mar valaki, vagy csak en vagyok ennyire beteg?

Udv
Tsipet

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Több képet nem töltök fel, benevezek vele a legközelebbi év kerékpárja szavazásra, addig nem lövöm el a maradék puskaport. Még kicsit alakítgatok rajta.

Feltöltött kép

Viszont egy kicsit más téma, tud valaki segíteni, hogy hol tudok menetes villát Aheadosra kovácsoltatni? Ha OFF a téma akkor privátba küldjétek az információkat. Már építgetem a következõ és egyben utolsó bicajom. Röpke 1 év és kész is lesz :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hogy vigyen el az ördög
ez mennyei

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
aha értem köszi.
egyébként jó lenne ha tudnál löni még 1-2 részletképet.
sztem nem csak engem érdekelne ;)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
az elsõ generációs 900as széria 92bõl az egész szett. Csak a hajtókarról ledörzsölõdött a logó sajnos :(

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
:scared: annyi hogy szerintem a nyeregcsö lehetett volna polír is, de igy is nagyon szép :clap:

az XTR hajtókar meg h.váltó évjárata érdekelne! kb 98as vagy az elötti ugye?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az alkatrészlista:

Váz Heavy Tools Alu Pro Limited Edition 92es azt hiszem
Villa: HT Flex Response double butted Cro Mo
Kcsapágy Chris King Gold (plusz egy zöld Chris King közölõ szett)
Hajtókar: XTR
Hátsóváltó XTR (megtuningolva egy pár KCNC váltógörgõvel és a bowdenfeszesség állító bigyót kicseréltem egy régi Ultegra váltóéra)
Elsõváltó XTR
Fékek: XTR (plusz 1 Onza Chill Pill zöld színben)
Fékváltókar XTR
Nyeregcsõbilincs és csõ: Tune
Nyereg SLR XP
Pedál: Heavy Tools Lite Cage
Kerekek: XTR agyak, Araya TM 810F(gyári!!!) felnik, Ritchey szalag, Schwalbe xxlight belsõ Ritchey Tom Slick Pro gumi 1"
Stucni Ritchey
Kormány Tranz-X
Bowden: Nokon

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A pedál azért ez, mert ez egy gyári, ezüst színû Heavy Tools Lite Cage pedál. Mellesleg pillekönnyû is. Nem rosszak a felvetett ötletek, bár nem akarok átesni a ló túloldalára sem, hogy túl arany/zöld legyen a gép. Talán még a lánckerékcsavarokat lecserélem.

Köszönöm a dícséreteket, bár szerintem túlzásba estek, biztos, hogy sok fórumtag "nyom" otthon hasonló bringákat..
Ha érdekel valakit, töltök fel részletfotókat is. Esetleg, ha valaki hasonló építésén töri a fejét, segítek beszerezni a cuccokat a legmegfelelõbb helyekrõl.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Húbazz... Sárga vagy zöld alu niplik? Az már lehet túl ütõs lenne! :)
Habverõ kellene rá, vagy valami karcsúbb taposós pedál. Acornak van, nem is aranyárban.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Hát én is gratulálok! Egyedi, szép munka és tervezés.
Azok a jó retrogépek amikre ha ránéz az ember akkor idõutazásban vesz részt, én még nem tértem vissza:cool2:

Söndör

Söndör

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Üdv G! (Ugye jól gondolom?)
Csak annyit akarok írni a HT bicajodról,hogy én tulajdon képpen nem irígykedem,meg nem is tetszik...:cry:
Hát nem gyenge,az egyszer biztos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A kis Mantis Pro Floateremet már nem is merem feltenni..!:wallbange
A hajtómûbe még zöld csavarok?(Vagy sárgák?)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Te jóó Isten!
Szóhoz sem jutok... Talán az ediggi legszebb fórumtag által épített retrógép!
G R A T U L Á L O K ! ! !

(esetleg SPD?)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Íííiiii bazz, deszéééép!!! :love1:Gratulálok!

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Íme:

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A legutóbbi retro munkám elkészült: ez már felülmúlhatatlan (nekem), talán egy kormány és kormányszár cserével lehetne még fokozni, de sehol nem találtam megfelelõt polír színben.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
HENGER,
ez látod elképzelhetõ, mintha lenne benne +1 alátét a bal oldalon, ami kb 5mm széles...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
A hetes Deore, LX hátsó agyaim 130 mm-esek.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Elvileg minden modernebb hátsó montis agynál a felfekvõ felületek távolsága 135 mm. Azért érezted rövidnek a tengelyt, mert a 8/9-es szabadonfutóban máshol van a csésze, amiben a golyók futnak. Szerintem lehet, hogy a jobb oldali kónusz és a kontraanya közötti távtartót kell más méretûre cserélni, ahhoz, hogy a 135 mm távolság megmaradjon. Ha kevesbb, vagy több, az nem szerencsés, mert akkor vagy összehúzni, vagy szétfeszíteni kell a vázat.

Söndör

Söndör

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Semmi ilyen gond nincsen!Csak a szélesebb racsni végett kell bele egy 8/9-es agynak a tengelye.Én kb.két napja csináltam egy ilyet,mert a kerékben 7-es LX agy volt,de külön volt egy ugyan olyan,csak 8-as racsnival.('94-es LX agy és '95-ös LX agy) Ugyan olyan fekete parallax agy,csak 95-ben már 8-as sorral szerelték.És mivel emiatt nem akartam az egészet átfûzni,így oldottam meg.Semmit nem kell tologatni sehova.Tökéletesen stimmel minden,minden téren!