Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2504 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sziasztok!

XT-s menetes agy, aranyszínû Kona Kula alu váz stb..

Sajnos nekem a stucni túl hosszú, és nem találok rövidebb menetes kormányszárat, adapteres dologban pedig nem bízom. Egy dolog maradt.. teleszkóp csere.

Azaz XT gyorszáras vmi olcsó kerékszett. Agyak biztos nem XT-k, mert több mint 20 éve kazettás, nem menetes.
Esetleg Matuznál lehet rövidebb kormányszár- ha jól sejtem, 1 1/8 collos? Teleszkópot ne cserélj, ne add fel ilyen könnyen! Megkérdezhetem ismerõst, van-e neki éppen, ha küldesz méreteket (nyakátmérõ, kellõ hossz).
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
a gond az, hogy ha ezeket eladod alkatrészként, az még sztem mindig vékony lesz
az a judy xc , pl. max egy tizes, szvsz
itthon
ez ebben az állapotban is kuuuruva szép bicó, sztem

Bonzo

Bonzo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Igen, csak sajnos annyira szûkös a keret, hogy csere esetén a régi alkatrészt el kellene adnom (pl teleszkóp) A külföldi dolog viszont nem hülyeség..

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ha csak használni akarod akkor megbonthatod, mert semmit sem teszel vele tönkre, bármikor visszaállítható az eredeti állapot. Ellenben megpróbálhatod egy külföldi retro rajongónak eladni a neten, talán kijön belõle egy kevésbé régi bringa, amit nem féltesz annyira.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bonzo

Bonzo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Pár hete hozzájutottam egy régi Kona Kulához (ha minden igaz '96 os) Fogalmam se volt hogy ennyire "idõs" a gép, és hogy közel gyári állapotban van. A bicajról készített képek itt tekinthetõek meg.

Magura hidrós fékek, régi XTR hátsó váltó, Rock Shox Judy XC, XT-s menetes agy, aranyszínû Kona Kula alu váz stb..

Majd találtam egy külföldi blogot, ahol ugyanezt a típust restaurálják.. valami csodaszépre..

Sajnos nekem a stucni túl hosszú, és nem találok rövidebb menetes kormányszárat, adapteres dologban pedig nem bízom. Egy dolog maradt.. teleszkóp csere.

De helyes e ha megbontok egy régi, retró bicajt. Vagy ez így érték ahogy most van.

:confused:

Pénzem nincs a felújításra, bicajozni viszont szeretnék. :)

Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Szerváltam Shimano positron cuccokat, és nekem nem kellenek.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
üdv
marzocski Z2 /1998 kék lábak/ keresnék vmi szervíz gájdot
köffi

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

Közben megoldódott a probléma! A hiba nem (csak) az én készülékemben van! :D Mivel lusta voltam elfáradni a bicikliboltba, ezért a pedált az Ósanban vettem meg. Vettem már ilyen pedált, nem rossz, általános használatra megfelelõ, és felépítésében hasonlít a Wellgo platformjára, csak ennek nem cserélhetõek a tüskéi. Viszont amire én nem gondoltam, az az, hogy nem a hajtómû nem szabványos, hanem a jóképességûek a pedálba nem a megfelelõ tengelyt rakták, hanem egy vékonyabb menetût. Kipróbáltam a montim pedálját, belepróbáltam, és tökéletes. Most van egy platformpedálom, amit semmire nem fogok tudni használni. :S Ez a büntetésem, hogy máskor az ilyen dolgokat bicikliboltban vegyem :D

lehet,hogy gyerekbicóra van a fecskésteszkós pedálod

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Közben megoldódott a probléma! A hiba nem (csak) az én készülékemben van! :D Mivel lusta voltam elfáradni a bicikliboltba, ezért a pedált az Ósanban vettem meg. Vettem már ilyen pedált, nem rossz, általános használatra megfelelõ, és felépítésében hasonlít a Wellgo platformjára, csak ennek nem cserélhetõek a tüskéi. Viszont amire én nem gondoltam, az az, hogy nem a hajtómû nem szabványos, hanem a jóképességûek a pedálba nem a megfelelõ tengelyt rakták, hanem egy vékonyabb menetût. Kipróbáltam a montim pedálját, belepróbáltam, és tökéletes. Most van egy platformpedálom, amit semmire nem fogok tudni használni. :S Ez a büntetésem, hogy máskor az ilyen dolgokat bicikliboltban vegyem :D

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Pár hónapja vettem egy régi trekking bringát. A hajtómû egy Sakae XCM amivel az a problémám, hogy a pedál-tengely csatlakozása nagyobb, mint a mai legtöbb szabvány tengelyé. A kérdésem az lenne, hogy lehet e kapni még ilyet, esetleg valami jobbfajta taposó személyében.

Történt ugyanis, hogy én jóhiszemûen vettem rá pedált (a régi egy mûanyag taposó volt), de ugye nem tudtam feltenni, ezért gondoltam, kicserélem a tengelyüket. nem is lenne ezzel probléma, de a régi tengely rövidebb, mint ami az új pedálba kell, tehát a kónuszcsavar-ellenanya csak pár menetig megy rá, így pedig nem igazán érzem biztonságosnak.

Köszönöm elõre is a segítséget!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nagyon szep ez a kona... gratula
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
grat

egerben 4-5 éve
addig rezervátum, kazincbarcika, ózd környéke
de addig is bükk, csak jórészt északi oldal
egy két pofa gurul még mindig itthon ársz,keress Eger&bükkben
megy priv telõval kapcs. ha nem jön össze egy átalakítós dolog a jövõ 7en!
zsír a kona
kéne.-)
minnyá kész a geri fiserem!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
tehetsz egy szívességet.....csillió szép...

norton

norton

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
jaj, én kérek elnézést! :-) 10.2 kiló és minden alkatrésze új, vagy pár km-t haszált. nem kis gyûjtõ munka van mögötte. jhéten kap még wcs kormánycsapágyat, illetve az avid sl 25 fék lesz lecserélve xtr-re. és kész!!! :-D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts
jófigyelj! ezt nem kellett volna, ugye tudod?! ;)
bejövõs!:cool2:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

norton

norton

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
hátha érdekel valakit, 97 explosif :-)
2 hete lett kész.
Feltöltött kép

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

norton

norton

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
ja, azt elfelejtettem h a 63mm-es ennyi. itt az apróban fel szoktak bukkani 10e alatt is. esetleg ebay, de a szállítási költség miatt nem biztos h megéri. de lehet h tudok szerezni egy nagyon szép sl-t, ha érdekel :-) dobj egy mélt!

egerben mióta bicózol? én 93-95 környékén nyomultam a "nagy öregekkel" :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
esetleges eladásban nem vagyérdekelt?

norton

norton

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
hello, 420 mm legalábbis az indy s-em olyan :-)

üdv:
Norbi

köszi, ezt a bikipedia-sat megtaláltam
de a korhû katalog-ban is az van
Gary Fisher hoo koo e koo 1998
úgy látom, egy középkategóriás bicó volt a gép,/full stx rc/ amit a nálam lévõ rozsdás keret köré építettek, az akkor menõ csõszettnek számító triple butted true temper OX-bõl, e fölött ekkor már nem épült acélváz, jött az alu térhódítás

TREK katalógusát nézegetve õk is ezt a cuccost használták
No, mad feltámasztom halottaiból :-)) Vmi rat style, feliratmentes festésmentes, melósfeliratos pikkelyezett feelinget szeretnék sötét tónusokkal
majmellássuk, de örülök neki

már csak az RS indy XC beépítési magassága érdekel :-)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

egy kis retro. eBayrol van mind, havernak kuldom haza a napokban

Feltöltött kép

Az a szarv nekem is jó lenne (na meg a nyeregcsõ és a váltók)