Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Öten voltunk rekusok: Frigyes, Tom2, Sanyi, Kocsi meg én. Nyomtuk becsülettel, Frici 34 perc valamennyit ment, én 37.03-at. A dobogó harmadik fokára Kocsi került. Verseny után tettünk egy laza tiszeletkört.

Jó buli volt, Frigyes is meg a bringája is gyors. Újított a fickó, karbon telikereke volt hátul, ment mint a villám. Francba :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Holnap minden rekus aki jön, fésülködjön meg, húzzon tiszta zoknit, mert mindenki rajtját veszem videjóra. Aztán felteszem valahová.

Én 9-re leszek Pétfürdõn. Nevezés 8.00 - 9.30.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Saját kétkerekümmel sem volt egyszerü az elsö kör.1-2 borulás sok gyakorlás de már megy 20km 36 perc csak a jonagy emelkedök ne lennének azok mindég megfordulhatnának lejtöbe. :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Még tartozom egy válassza.l
Gyanítom, hogy a pozitív trail-el rendelkezõ "hagyományos", de elsõkerék hajtású rekuknál is a taposó láb vektori eredõje és az elsõ kerék húzó hatása adja a kéznélküli üzemmód lehetõségét. de mivel ebben a témában nincs kellõ tapasztalatom javaslom, hogy keresd meg Attilát (Murla)!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;856281']Ezt most a központi kormányzásúakra mondod, vagy minkettõre?

Ez a központira vonatkozik. A "hagyományos" elsõkerekes rekuknál egyszerûbb és könyebb a tanulási folyamat (gondolom... mert sokat nem volt alkalmam kipróbálni, konkrétan kettõt) Ráülsz és mész, hogy mennyi idõ után tudsz elengedett kézzel menni nem tudom. A központinál ráülsz és esel, ráülsz és esel, ráülsz és esel sokszor, aztán egyszer csak mész... Majd megfogod a kormányt, és esel... Vicces :) át kell állítani az agyad!
Egyébként elsõkerék hajtású "normál" rekut (TW Bents Cobra) kipróbálhatsz az AM-ben, ha ki szeretnéd próbálni a Pythont akkor jelentkezz nálam!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Az elõzõhöz még annyit, hogy én a tehetségtelen türelmesek közé tartozom!
A kérdésre a választ az erõ vektori eredõje adja meg. Ha egyenesen elõre nyomod a pedált, akkor a kormány is abba az irányba mozog. A tanulási fázisban valóban van egy elenyészõ, pár fokos kilengés, de ez az áttétel és a sebesség növekedésével megszûnik. Gyakorlatilag az elsõ amit megtanul a rider az egyenesen haladás kormány nélkül. A második a fordulás kormány nélkül. És bár furcsán hangzik, de az utolsó a kormánnyal (ha van rajta) haladás.

http://www.omanetti....jukk/python.mpg

ez a film talán beszédesebb...

Ezt most a központi kormányzásúakra mondod, vagy minkettõre?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Pont ugyanígy megy a monociklizésnél is, viszont utána még meg lehet tanulni hátrafelé is menni :) Akár elképzelhetõ, hogy elõny egy kis monociklis tapasztalat. Kéred kölcsön, Python?

Köszönettel elfogadom!
Van még most bõven mit tanulnom a hüllõvel, de ha áll az ajánlatod a szezon végére is, akkor élnék vele! Tök jó lesz télen gyakorolni teremben.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

az elsõ amit megtanul a rider az egyenesen haladás kormány nélkül. A második a fordulás kormány nélkül. És bár furcsán hangzik, de az utolsó a kormánnyal (ha van rajta) haladás.

Pont ugyanígy megy a monociklizésnél is, viszont utána még meg lehet tanulni hátrafelé is menni :) Akár elképzelhetõ, hogy elõny egy kis monociklis tapasztalat. Kéred kölcsön, Python?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;855458']Ezeknél a megoldásoknál nem kell karral ellentartani tekerés közben?

Az elõzõhöz még annyit, hogy én a tehetségtelen türelmesek közé tartozom!
A kérdésre a választ az erõ vektori eredõje adja meg. Ha egyenesen elõre nyomod a pedált, akkor a kormány is abba az irányba mozog. A tanulási fázisban valóban van egy elenyészõ, pár fokos kilengés, de ez az áttétel és a sebesség növekedésével megszûnik. Gyakorlatilag az elsõ amit megtanul a rider az egyenesen haladás kormány nélkül. A második a fordulás kormány nélkül. És bár furcsán hangzik, de az utolsó a kormánnyal (ha van rajta) haladás.

http://www.omanetti....jukk/python.mpg

ez a film talán beszédesebb...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Gyakorlott rájderek elengedett kormánnyal is képesek elindulni, menni, szlalomozni ezeken. Én meg Python spori gépén képtelen voltam 5 métert megtenni. Nagyon eltérõ a viselkedésük.

Feltöltött kép

...had tudományoskodjam kicsit...!
A linkeken -akár az Albatrosz, akár a Zokcrabikes- az elsõkerék hajtásból és a kerékkel együtt forduló hajtómûbõl adódó elõnyöket használják ki. Ezeknél az utánfutás pozitív.
A központi kormányzásúaknál -Flevobike, Airbike, Chinkara, Python- ez még kiegészül egy ingahatással is. Gyakorlatilag a két kerék igyekszik mindig egy nyomvonalon maradni. Az utánfutás negatív.
Olyan érzés, mint verseny kajakkal menni! Aki megtanulta annak egyszerû, aki nem érzi az elindulni sem tud. Türelem vagy tehetség kell hozzá!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

A múlt héten szombaton én és a haverom meglátogattuk az AM bringa boltot és bár R Keresztúrtól elégé kiesik,de nagyon megérte oda ellátogatni.Nagyon jó vólt ki próbálni valami egészen más bigázási poziciót is amihez már kedvet is kaptam.:) Az eladók nagyon rendesek és segítõkészek és az elsõ hely ahól nem akartak lebeszélni Manitou teló vásárlásról.:D
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;855458']Ezeknél a megoldásoknál nem kell karral ellentartani tekerés közben?

Gyakorlott rájderek elengedett kormánnyal is képesek elindulni, menni, szlalomozni ezeken. Én meg Python spori gépén képtelen voltam 5 métert megtenni. Nagyon eltérõ a viselkedésük.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

http://beauxdebris.free.fr/Albatros/

Ezeknél a megoldásoknál nem kell karral ellentartani tekerés közben?

Lipi156

Lipi156

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok,
Lehet hogy ma reggel a Lágymányosi hídon egy narancssárga AMBringás pólóban tekerõ srác köszönt rám? Õ nem rekuval volt...
Egyébként pont ma raktam bele az ötszázadik kilométert a Hurricane-be. Ugyan legutóbb azt írtam, hogy a budai bringagyász állapota miatt inkább autóval járok, de hát ennyi ideig azt nem lehet bírni idegekkel. Inkább lementem az autók közé, és azt kell mondjam, hogy elõzetes félelmeimmel ellentétben a forgalomban is jól használható. Tisztában kell persze lenni a korlátokkal, de valahogy a rekuval az autósok is toleránsabbak mint a hagyományos bringával. Szóval eddig nagyon jók a tapasztalataim, egyetlen negatívum: a hosszúnadrág lekerülésével a combomnál lévõ láncvezetõ görgõ egy kis területen epillálta a lábamat. :)
Lipi

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
...de, legalább is érdekes...

Hasonló elképzeléssel már többel is találkoztam, közülük ez tetszik a legjobban:
http://www.zockrabik...xpose&Itemid=11

(Kouign Amman videos!)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
http://beauxdebris.free.fr/Albatros/

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Ládde mit tesz, ha megborotválkozik az ember!
:D

Picit Nemecsekes beütés...;DDDD

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Ládde mit tesz, ha megborotválkozik az ember!
:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ez a jól lakott napközis Te vagy? Sirály!!!
Úgy tûnik megyek, (megígértem Stanka "ÚR"-nak) de nem versenyezni.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Akkor én eltévedtem! Abban a hiszemben voltam, hogy vasárnap (19) volt!?

Most vasárnap lesz. Húzzunkbele! :D