Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Google: wheelflop

Nem nagyon találtam jól érthetõ velõs leírást. Ha jól értem arról van szó, hogy a lapos homlokcsõ miatt álló (vagy lassú) helyzetben hajlamosabb kibillenni a kerék (wheelflop effect), viszont a sebesség növekedésével átveszi a stabilizáló hatást az utánfutás (trail). Papa?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;912937']Szóval a frissen hegesztett bringával nekiindultunk a Velencei-tó körnek.

Köszi a beszámolót!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

a vezethetõséget azonos utánfutás mellett hogyan befolyásolja a homlokcsõ meredeksége?

Google: wheelflop

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Öööö, izééé...

Levi az egyik képen egy lompibájkon ül, a másikon meg a sajátja látható. Ez azt jelenti, hogy mit jelent?

Ez azt jelenti, hogy valószínûleg összetévesztettél Norbival :D

Szóval a frissen hegesztett bringával nekiindultunk a Velencei-tó körnek. A cikázás folyamatosan simult, de van még mit javítani, mindenesetre a vége felé már jóval kevesebbet dolgoztam karral, mint induláskor. A tesztkörben volt jóféle emelkedõ rosszul beállított váltóval, és erõlködéssel (számomra meglepõ módon alig kacsázott a gép), lejtõ nagytányér-kónuszon pörgetve 50 fölött, valamint szûk, 90°-os kanyarokkal tarkított bringaút. A szûk fordulókat kicsit még szokni kell, de szerintem nem lesz velük gond, csak ott kellett letennem a lábam, ahol az út mellett közvetlenül víz volt (lehet, hogy kicsit beszari vagyok). A lejtõ is egész jól ment, csak amikor gurulásból belepörgettem, akkor kicsit belengett, de kezelhetõnek tûnik a dolog.

A felszerelt gép olyan 18...19 kg körül van, de nem spóroltuk ki belõle az anyagot.

A próbakörre a lehetõség továbbra is adott, Python is meg tudta lovagolni a vasat.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Hogy más is kipróbálhassa :)
Még konkrétabban: hogy a nej is tudjon vele menni.

Másodszor: elv, szemlélet. Nem szívesen csinálok nem testreszabható bringát, ahogy nem szivesen vennél olyan kocsit sem, aminek nem lehet hátratolni az ülését, sõt egy olyan daruval sem sokra mész, ami csak hétméterharmincötcentire tud emelni, se magasabbra, se alacsonyabbra (jó, tudom, ez mûszakilag rossz példa). Szerintem elvárható valamilyen szintû testreszabhatóság, magyarul generikus felhasználhatóság a cangáktól. Ez persze csak annyit jelent, hogy ezt magamtól várom el, mástól (pl. tõled) nem, hiszen Neked is tök igazad van, h az egyszerûségre mész rá. Gyorsabban építesz egyszerûbb bingákat, egyéni méretekre. Ez is egy érvényes megközelítés, bár eddig azt hittem csak a világ élvonalbeli versenyzõinek készítenek testreszabott masinákat ;)

azé nemojana lengöoru mint a tiéd demajd meglátod ha kiprobálod
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
súlycsökkentés occcsón :)
http://bicyclepatent...-drillium/1293/

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Feltöltött kép
és itt a Flevo. Bár az utánfutása pozitív, de nekem rossz tapasztalataim vannak a lapos homlokcsõ szögekkel.
A filmek alapján viszont fordulékony és gyors...

(Ja! az elsõ futómû megoldást a Chinkaráról loptam!)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Az már Flevobike lenne!

Igen, valójában a lengõorrú és a Flevo közötti különbség a kérdés! Vagyis az, hogy a vezethetõséget azonos utánfutás mellett hogyan befolyásolja a homlokcsõ meredeksége?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az már Flevobike lenne! Viszont rajtam kívül még pár embert érdekelne egy flevo teszt út!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Feltöltött képÁllítható hajtómû távolságú lengõorrú, mindkét keréken szilentblokkos rezgéscsillapítással.
Motyoo majd szépen megszerkeszti...

Azon tanakodunk itten Pythonnal (legalábbis engem az érdekel:)), hogy egy ilyen geometriájú masina vezethetõsége mennyiben változna, ha nem ott lenne a kormány csuklópontja, ahova Python rajzolta, hanem flevobike-osan az ülés alatt? Az utánfutás megmaradna ugyanennyi, kicsit laposabb lenne a "homlokcsõ" szöge. Mondjatok okosat!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Feltöltött képÁllítható hajtómû távolságú lengõorrú, mindkét keréken szilentblokkos rezgéscsillapítással.
Motyoo majd szépen megszerkeszti...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Na most tapintottál rá a lényegre!

Papa! Igen ez azt jelenti! Outi kerekeken és vázból. Megvolt a hétvégi 40 kilis teszt kör is a Velencei tó körül. A többit majd Levi...

Levitán :D egy részletes beszámolóval is megörvendeztet. (tapasztalatok, súly, stb)

Én egy Balatonkerülést mutattam be szombaton, népes, régimódibiciglis :) társaságban. Hogy azok mit összenyavalyogtak hogy kemény a nyereg! :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

bár eddig azt hittem csak a világ élvonalbeli versenyzõinek készítenek testreszabott masinákat ;)

Na most tapintottál rá a lényegre!

Papa! Igen ez azt jelenti! Outi kerekeken és vázból. Megvolt a hétvégi 40 kilis teszt kör is a Velencei tó körül. A többit majd Levi...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;912442']Elsõkerekesek, ha összejönnek:

Öööö, izééé...

Levi az egyik képen egy lompibájkon ül, a másikon meg a sajátja látható. Ez azt jelenti, hogy mit jelent?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

motyoo mondmár meg mi a bánatnak akarod álitgatni a hajtomü távolságát? ha magadnak csinálod saját méretre akkor neked pontjo aztán enyi.

Másodszor: elv, szemlélet. Nem szívesen csinálok nem testreszabható bringát, ahogy nem szivesen vennél olyan kocsit sem, aminek nem lehet hátratolni az ülését, sõt egy olyan daruval sem sokra mész, ami csak hétméterharmincötcentire tud emelni, se magasabbra, se alacsonyabbra (jó, tudom, ez mûszakilag rossz példa). Szerintem elvárható valamilyen szintû testreszabhatóság, magyarul generikus felhasználhatóság a cangáktól. Ez persze csak annyit jelent, hogy ezt magamtól várom el, mástól (pl. tõled) nem, hiszen Neked is tök igazad van, h az egyszerûségre mész rá. Gyorsabban építesz egyszerûbb bingákat, egyéni méretekre. Ez is egy érvényes megközelítés, bár eddig azt hittem csak a világ élvonalbeli versenyzõinek készítenek testreszabott masinákat ;)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Hogy más is kipróbálhassa. :)

wazee motyoo méretét sokan kitudják probálni;)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

motyoo mondmár meg mi a bánatnak akarod álitgatni a hajtomü távolságát? ha magadnak csinálod saját méretre akkor neked pontjo aztán enyi.

Hogy más is kipróbálhassa. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Elsõkerekesek, ha összejönnek:

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
hát rajtam nemmulik szerintem norbinse akkor hajrá idöpont egyeztetés aztán mehet a proba akit érdekel:)
képek