Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2009. október 12. - 11:12

http://www.python-lo...nau-Tour 06.JPG
Ha Jürgen Magesnek bevált az elmúlt hatvanvalahányezer km. alatt, talán alattam sem omlik össze!
Írta 2009. október 12. - 11:01

Valóban nem ilyen irányúra tervezték.
Az én Bacchettámon gyárilag hasonló a megoldás, azzal a két különbséggel, hogy ott egy tandem bringa CrMo villája van behegesztve, és az ülés hátlapja a hátsó tengelyhez közel van kitámasztva, csökkentve ezáltal a villa terhelését.
Az amcsik 124 kg max. súlykorlátot írnak elõ a gépemre.
Írta 2009. október 12. - 10:22

A tervezés közös munka. A fõ irányelveket, paramétereket megadtam Lompi mesternek, de van ahol az Õ, van ahol az Én elképzelésem valósult meg.
Kivitelezésben nekem csak egy-egy csavar meghúzása és a sörök megrendelése jutott.

Írta 2009. október 12. - 10:12

Nekem csak két kérdésem lenne:
-nem lehetne a képeket olyan méretben felrakni, hogy ne lógjon le egy 24"-os monitorról sem? Teljesen széthúzza a topikot, és feleslegesen so helyet foglal a szerveren.
Lehetne... különbözõ szintûek a felhasználói tudásunk, bár ebben az esetben pusztán csak figyelmetlenségrõl lehet szó. Addig is jobb alsó sarok nagyítás-kicsinyítés.
-az a hátsó "elsõ" villa bírni fogja a terhelést? Mert abszolult nem ilyen irányúra tervezték.
Valóban nem ilyen irányúra tervezték. A ötlet nem az enyém és mivel dokumentáltan (és összesen) legalább százezer km.-t mentek hasonló megoldású gépeken, így bátran adaptáltam ezt a felfüggesztést ezen a jószágon.
Írta 2009. október 12. - 09:58

-nem lehetne a képeket olyan méretben felrakni, hogy ne lógjon le egy 24"-os monitorról sem? Teljesen széthúzza a topikot, és feleslegesen so helyet foglal a szerveren.
-az a hátsó "elsõ" villa bírni fogja a terhelést? Mert abszolult nem ilyen irányúra tervezték.
Írta 2009. október 12. - 09:54

Maria Parker 385 km-t ment 12 óra alatt, szólóban, szélárnyék nélkül a Silvioján.
Új, nõi rekus világcsúcs, nincs messze a férfitõl se. marathonfutó, 46 éves a csaj/pipi/néni.
Írta 2009. október 12. - 09:50

A szomszédom viszont nem egy rekus! Levettük az autóról és eltûnt fél órára!
Felkenõdött az autóra a szomszédod?

Félre a tréfával, ha kitisztul az idõ, majd rádcsörgök egy esti próbakör ügyében!
Írta 2009. október 12. - 09:41

egy fék van rajta! Csak egy! Az elsõ, ami a montimon a hátsó... A hidraulikus fékcsövet lehet hosszabbítani, de nem akarom szétszedni ezért. A megoldás provizórikus, a leendõ váltótól, agytól függ milyen lesz a végleges.
Párszor már leírtam, hogy 20 km-t kell menni ahhoz, hogy kialakuljon a "hozzászokás". Levinek tegnap délután már volt lehetõsége egy rövid körhöz, de az Õ (egyébként pozitív) véleménye ebben az esetben nem mérvadó, hiszen pár kört már Õ is letekert a saját lengõorrújával. A szomszédom viszont nem egy rekus! Levettük az autóról és eltûnt fél órára! Ez már jelent valamit!
Valóban nagyon jól sikerült a gép, ezúton is gratulálok a testi és szellemi atyáknak!

Írta 2009. október 12. - 07:06

Párszor már leírtam, hogy 20 km-t kell menni ahhoz, hogy kialakuljon a "hozzászokás". Levinek tegnap délután már volt lehetõsége egy rövid körhöz, de az Õ (egyébként pozitív) véleménye ebben az esetben nem mérvadó, hiszen pár kört már Õ is letekert a saját lengõorrújával. A szomszédom viszont nem egy rekus! Levettük az autóról és eltûnt fél órára! Ez már jelent valamit!
Írta 2009. október 12. - 07:04

Köszönjük a lehetõséget.Küldöm emailben a telefon számomat(wariator@freemail.hu)békéscsabai rekusok!
Nincs meg az e-mail címetek, telefon számotok! Jelentkezzetek! Amennyiben szeretnétek Ti is tesztelni a "lengõorrút" hívjatok vagy írjatok az lpl@t-email címre! A hétvégén ott utazom!
Írta 2009. október 12. - 06:51

próbakörökre lehet jelentkezni! Az ülés dõlésszöge és pozíciója állítható! Kb. 20 kili kell a megszokáshoz.
Nekem, outszájdernek is tetszik, ha lesz rajta legalább 1 fék

Írta 2009. október 11. - 22:37

Nincs meg az e-mail címetek, telefon számotok! Jelentkezzetek! Amennyiben szeretnétek Ti is tesztelni a "lengõorrút" hívjatok vagy írjatok az lpl@t-email címre! A hétvégén ott utazom!
Írta 2009. október 11. - 22:09

Írta 2009. október 11. - 20:53

Lompinak újra csak gratulálni tudok a nagyszerû szerkezethez! Python, szerintem jól választottál!
Lompi! Nem akarsz sorozatban gyártani? Szerintem úgy is az lesz a vége!
Lompi MESTER minden elismerést megérdemel! Remélem, azért egy picit Én is hatással voltam a végeredményre. Köszönjük (köszönöm) az dícsérõ szavakat!
Írta 2009. október 11. - 20:41

Lompi! Nem akarsz sorozatban gyártani? Szerintem úgy is az lesz a vége!

Írta 2009. október 11. - 19:37

Jönn még az agyváltó, agydinamó, V fékek és a festés, stb. Az eddigi legjobb rekum! Lompi mesternek ez úton is köszönöm a rengeteg munkát és türelmet!
Írta 2009. október 11. - 16:03

Írta 2009. október 09. - 19:50

Fontos, hogy passzos legyen, mert a fekvõ testhelyzet miatt könnyen beröppen egy lazább gatyóba a darázs és egyéb szárnyas.
A felsõ ruhák nálam megegyeznek a szokásos bringás holmikkal. Ha esõben is tekersz, akkor arra kell figyelni, hogy olyan esõkabát legyen rajtad, ami nagy felületen takar, mert a hasad tájékán megállhat a víz, illetve ott fog lefolyni majd.
Írta 2009. október 09. - 19:02

Rekuval tekerve szükséges bármi speciális, normál bringán nem szükséges ruhadarab? Gondolok itt arra pl., hogy nemesebb részünk feszül neki a szélnek. Nem könnyebb így felfázni (mást nem is említve)?
Elnézést, lehet, hogy nagyon láma kérdés, de sokat tekerek télen is (van, hogy 6-8 órát is egyszerre).
Nem láma kérdés abszolút helyénvaló. A fütyi is nagyon tud fázni, ezért érdemes arra is pluszban rákészülni, illetve nagyon meg kell válogatni a ruhadarabokat, mert az ülés miatt hamar ki lehet izzadni, szerintem jobban, mint bringával és amikor vizes az ember akkor hamarabb is fázik, megfázik. Pamut póló nemigen ajánlott inkább olyan cucc kell ami hamar tovább adja az izzadságot.